Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15
Like Tree1Lubią to

Wątek: Ćwiczę z Ewą Chodakowską - zero rezultatów - co robię źle?

AnulaG jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    zagranica
    Wpisy na blogu
    6

Domyślnie Ćwiczę z Ewą Chodakowską - zero rezultatów - co robię źle?

Od 21 dni ćwiczę z Ewą Chodakowską. W ciągu tych 21 dni zrobiłam 9 treningów Skalpel oraz 7 Killer. Daję z siebie wszystko, przy Killerze to nawet zrobiło mi się dwa razy niedobrze. Ściekam potem, jestem przemoczona do suchej nitki...
    I... nic! Zero efektów! Nie zgubiłam marnego centymetra, nigdzie, w talii, udzie, biodrach, w biuście - nigdzie!
    Moje spodnie są tak samo ciasne.
    Jem normalnie (tak jak do tej pory jadłam i utrzymywałam wagę i rozmiary, czyli ani za dużo ani za mało) lub mniej niż potrzebuję (ograniczam wielkości posiłków, nie jem słodyczy, jestem głodna ze dwa razy dziennie).
    Gdzie tkwi problem? Czy to możliwe, że nie chudnę, bo za mało wody piję?
    zaczynam serio wątpić w zasady fizyki...

plusfitness jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: Ćwiczę z Ewą Chodakowską - zero rezultatów - co robię źle?

Zacznij dokładnie kontrolować ile i co jesz. Przy większym wysiłku fizycznym zwiększa się łaknienie i możliwe, że po prostu jesz więcej niż Ci się wydaje. Inna sprawa to zwiększanie masy mięśniowej, szczególnie w przypadku wcześniejszego braku aktywności. Ogólnie rzecz biorąc to 3 tygodnie aktywności to niewiele. Jeszcze jedno: ani bycie głodną ani sytuacje, w których czujesz się niedobrze w trwałym odchudzaniu Ci nie pomogą. Podsumowując: nie przejmuj się tak obwodami, edukuj się z wartościowych źródeł na temat mądrego odżywiania związanego z treningiem, kontroluj co jesz i ćwicz dalej.
    Ostatnio edytowane przez Dietetyk_Kamila ; 22-03-2016 o 15:01

Mieszka w
    zagranica
    Wpisy na blogu
    6

Minęło kolejne dwa tygdonie. Ćwiczę codziennie, nie tylko Ewę, Jillian oraz chodzę na boot campy i inne bardzo intensywne ćwiczenia. Jem regularnie, same zdrowe rzeczy, ograniczyłam słodycze, chleb, makarony, jem na małych talerzykach, pije dużo wody. I... nic. Dziś córka mnie zapytała - dlaczego ty nic nie chudniesz, pomimo tego, że tak dużo ćwiczysz... nic tylko się załamać...

Awatar alessana
    alessana jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Być może u Ciebie brak spadków wagi świadczy o tym, że treningi, które ćwiczysz sprawiają przyrost tkanki mięśniowej BMI masz w końcu bardzo ładne. Mierzysz się? No i czy na pewno nie dostrzegasz w lustrze bardziej wysportowanej sylwetki?

Mieszka w
    zagranica
    Wpisy na blogu
    6

mierzę się, w pasie przybyło.. nigdzie nie ubyło, nie widzę żadnych efektów, tak jaby fizyka przestała działać...(idę do endokrynologa, bo może zwyczajnie jestem chora)

Awatar alessana
    alessana jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Ojej... No to daj znać co Ci powie. Jeśli to nie pomoże, to może skusisz się na wizytę u dietetyka? Może woda nie opuszcza Twojego organizmu... Odezwij się jak czegoś się dowiesz!

Awatar Gumisio888
    Gumisio888 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdynia

Wrzuć co dokładnie jesz i pijesz - jeden przykładowy dzień wszystko napisz. Wtedy będzie można pomóc, czy winna jest jednak dieta, czy jakiś problem z hormonami. Napisz też ile śpisz godzin.

fruzia24 jest nieaktywny Nowy na forum

Cytat Zamieszczone przez AnulaG Zobacz posta
    mierzę się, w pasie przybyło.. nigdzie nie ubyło, nie widzę żadnych efektów, tak jaby fizyka przestała działać...(idę do endokrynologa, bo może zwyczajnie jestem chora)
    Czy byłas u endokrynologa? Mam ten sam problem, tez cwicze i nie chudnę, daję z siebie wszystko, nie jem słodyczy. Cwicze głownie killera, czasami dodaję Mel B.Tez zastanawiałąm się nad wizytą u endokrynologa

mirabelka1 jest nieaktywny Nowy na forum

Chodakowska na prawdę doje efekty. Radzę zamiast biegać po lekarzach i stresować się jakąś chorobą. Dokupić do treningów jej książkę. Widziałam ją w matrasie i sama ją posiadam.z przepisami jak ćwiczyć, żeby mieć efekty, oraz różne przepisy na dobre jedzenie, które wspomaga nas w tym wszystkim.

Beatrycze jest nieaktywny Nowy na forum

Ja jednak w takich sytuacjach radziłabym zacząć od wykonania badań. Warto raz na jakiś czas sprawdzić, czy organizm funkcjonuje prawidłowo, nawet bez żadnych niepokojących objawów.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów