Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Cudowna książka:)

Aniash Guest

Red face Cudowna książka:)

Chciałabym napisać o ksiązce, którą osobiście uwielbiam.. Jeszcze nie skończyłam jej czytać, ale już teraz czuje się dzięki niej lepiej. Daje mi poczucie, ze wcale nie muszę byc super chuda, aby być szczęśliwa... Poza tym pomaga wrócić do prawidłowej wagi Tytuł to "Brak diety jest najlepszą dietą" napisała ją Christine Weiner. Jest to osoba, która pisze z doświadczenia, gdyż sama kiedyś się odchudzała i wie, że nie jest to proste. Polecam ją gorąco. Warto ją przeczytać. Być może nie zmieni całkowicie waszego zycia, ale dowiecie się jak jeść rozsądnie i byc szczęśliwym Nie jest to książka o dietach, ale o dobrym jedzeniu. Jak pisze autorka "nauczycie się jesć tylko wtedy, gdy jesteście głodne i tyle by się nasycić" Najlepsze jest to ze można jeść wszystko co się chcę, gdyz to nie jest dieta, a mimo wszystko zrzucić kilka kilo Jestem pod dużym wrazeniem tej książki
    Poza tym jestem ciekawa jakie ksiązki czytacie?? Możemy sobie porozmawiać nie tylko na temat dietetycznych ksiązek, ale takze innych; kryminalnych, romansów:P Pozdrawiam serdecznie :*

pampeluna jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Ładna

Domyślnie Odp: Cudowna książka:)

Z książek o tematyce żywieniowej to polecam Gillian McKeith "Jesteś tym, co jesz". Fajna książka, która w łatwy i zrozumiały sposób opisuje wpływ jedzenia na zdrowie, samopoczucie i pokazuje jak sobie pomóc

z innych książek, to polecam tą, którą ostatnio czytałam - Irek Grin "Pan Szatan" ciekawy kryminał o byłym dominikaninie obecnym prywatnym detektywie, który podróżuje przez różne państwa i próbuje rozwikłać zagadkę morderstw przyjaciół. fajnie się czyta

polecam też Tess Gerritsen "Chirurg", thiller medyczny ale dość makabryczny, tylko dla lubiących chwile grozy

allia Guest

Ja mam 3 najukochańsze książki - "Cień wiatru", "Katedrę w Barcelonie" i "Szkatułkę z motylem". Nic innego w życiu mnie tak nie wciągnęło (no, może jeszcze Potop).

Ostatnio mam mało czasu na ambitniejszą lekturę, bo dałam się wciągnąć w tasiemca "Córy życia" i podłapałam następny, "Sagę o czarnoksiężniku"

cattibrie jest nieaktywny Sławny na forum

za Pampeluna polecam "Chirurga" a do tego trylogie o Drowie Salwatora i "Spalona żywcem", ale nie pamiętam autorki. W sumie bardzo lubię literaturę faktu.

Aniash Guest

Smile Odp: Cudowna książka:)

Jeżeli piszemy o czytaniu Jakie gazety lubicie czytać?? Ja zawsze kupuje Shape

Awatar rotacja
    rotacja jest nieaktywny Nowy na forum

A znacie porównywaną do Cienia Wiatru ksiązkę - Hiszpański smyczek?
    Trzeba myśleć pozytywnie!

artemida0303 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

Czytał ktoś z was książkę pt Książę mgły bądź Marinę?

Ja przeczytałam Cień wiatru i bardzo mi się podobał.
    Jednakże po przeczytaniu Gry Anioła nie byłam już taka zachwycona. Dostrzegłam w książce zbyt dużo analogii do poprzedniej i to mnie zraziło.

Wszystko jest trudne zanim stanie się łatwe

Awatar TruskawkowaMaja
    TruskawkowaMaja jest nieaktywny Znany na forum

artemida0303 ja czytałam Marinę i Książę Mgły. Jak dla mnie Cień Wiatru i Gra Anioła są lepsze. Uwielbiam tego autora <3

rotacja
    nie znam tej książki, ale muszę ją koniecznie przeczytać. Dziękuję

A jeszcze jedna książka, którą uwielbiam i czytam ją już po raz 3 albo 4 to Markus Zusak " Złodziejka Książek". Polecam.
    Podejście number 2 - nowy wątek

I can do it! - stary wątek

Awatar incredible87
    incredible87 jest nieaktywny Znany na forum

Polecam Wam bardzo Serdecznie książki:
    "Spalona żywcem" Souad,
    "11 minut" Paulo Coelho,
    "Strefa cienia" i "Strefa światła" Wiktoria Zender
    "Córka rabina. O seksie, narkotykach i ortodoksyjnych Żydach opowieść prawdziwa" Reva Mann
    "Imię Róży" Umberto Eco
    "11 minut" lub "Alchemika" Paulo Coelho

W "kupie" siła !!

Awatar ChocoLoco
    ChocoLoco jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Białystok

Ja obecnie zaczytuję się w "Cieniu Wiatru".

A z pozycji o odchudzaniu etc., to polecam "Chudą" Judith Fathallah. Książka o nastolatce, ale myślę, że może spodobac się też "trochę starszym". ;D Jej główną myślą jest zniechęcenie do drastycznych diet i anoreksji. Warto przeczytać, z wielu problemów dotyczących tej choroby nie zdajemy sobie sprawy.

STOP SŁODYCZOM I SŁODKIM NAPOJOM!

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni