Strona 1037 z 2033 PierwszyPierwszy ... 37 537 937 987 1027 1035 1036 1037 1038 1039 1047 1087 1137 1537 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 10,361 do 10,370 z 20321
Like Tree8685Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Cytat Zamieszczone przez RASTI4949 Zobacz posta
    Regał jest ciemno brązowy ,3 x już go malowałam i jeszcze ma prześwity.....
    A z tych zdjęć mam zamiar porobić portreciki na drewnie/desce.....
    Za takie rzeczy i za gotowanie to ja cię głębokim podziwem otaczam.W ogóle to ja jedna tu nie mam talentów. Ani nie maluję, ani nie gotuję, ani nie robię na drutach, ani nie robię decoupage czy z wikliny,ani do kwiatków nie mam ręki .
    Dobrze, że mi się takie bezkrytyczne koty trafiły, które mnie kochają. Szarlotek wczoraj to już przeszedł samego siebie, normalnie czytać mi nie pozwolił bo gdzie bym się z książka nie umościła tam mi właził miedzy mnie a kartki i się nadstawiał do głaskania.
    A spróbuj gadzinę mała białą nie pogłaskać tak jak chce to paszcza z zębami jest rozwarta i gniewny miauk się wydobywa.
    Biały Książę swoje niezadowolenie manifestuje.
    Ale mówią, że pies się upodabnia do właściciela, kot też. Mój Szarli ryby nie jada, a kuwetę to porządkuje po sobie i po innych.Browni jest niedbałym kotkiem, zrobi, obtrząśnie łapki ze żwirku i już jej nie ma w kuwecie. Księzniczki smrodków nie wąchają.
    A moja Biała Strzała leci na odgłos żwirku, przygrzebie po niej, obwącha, dla pewności łapkami po ścianie i po bokach kuwety troszkę potrze i jest zadowolony, że posprzątał.
    Mój kotulek najmilejszy, kocham wszystkie, ale Białą Strzałę to tak bardzo, że aż "dychać mi trudno".
    RASTI4949 lubi to.

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Dzień dobry, no niech mnie baterie wam się wyczerpały czy co.
    Żadna pyska nie otworzyła.
    Ja jutro jadę w delegacje to mnie na watku nie będzie . Trzymac gardę.
    Dostałam wczoraj zabiegi od lekarza , prawie takie same jak poprzednio, masaż, laser i podwieszki. Poprzednio miałam zamiast lasera prądy.Zapisy są na sierpień. No to jestem zapisana na kwiecień to się zapiszę na sierpień i pójde jeszcze raz do tego rehabilitanta.Może mnie w końcu przestanie ten ucisk dręczyć. Prawa ręka jakby troszke lepiej, lewa kiepsko.
    Może zmiana trybu życia -nie siedzenie przy biurku mi pomoże.
    Chodziłam wczoraj za ekspresem ciśnieniowym i wyegzekwowałam jedną degustację w sklepie Tchibi. Ale kawą nie byłam zachwycona.
    Jeszcze się powaham zanim kupię ten ekspres. U siostrzenicy mi kawa smakowała lepiej. Ona ma Nescafee i ekspres De Longi. Ja piłam ze spienionym mlekiem Tchibo.
    Wczoraj wróciłam późno bo i lekarz i Manufaktura i te ekspresy, mój biały kotuś leżał w progu na mojej skarpetce i czekał. Jak tu go nie kochać.
    Całuski.
    kania79 lubi to.

Awatar Kaa888
    Kaa888 jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    14

dzień dobry

baterie
    zderzyłam się rano z jakimś kretynem, który pędem wyjechał zza zakrętu
    ja oczywiście zwolniłam więc nic mi, ale on się potłukł
    no i rozwalił mi przednie światła
    więc już nie mogę wracać ulicą, będę musiała nadłożyć drogi jadąc ścieżką rowerową

mama panicznie się boi operacji zaćmy, na którą ma iść w I kwartale 2018, ale znalazłszy w Tele Tygodniu artykuł n/t operacji w Czechach, kazała mi robić wywiad i chce tam jechać...
    dla mnie to jest logistycznie nie do ogarnięcia
    urlop dla mnie i małża, droga przez pół kraju, tam noclegi, operacja, jakieś badania, potem powrót....
    ale na pytanie, czy jest zdecydowana na operację, odpowiada, że nie wie....

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Hejka...
    Pogoda prze-cu-dow-na...już od wieczora w zasadzie,od pięknie
    wygwieżdżonego nieba...a dzisiaj noo miodzio wprost...pływam
    sobie sama od samego rana w baseniku,jeszcze przed aerobikiem
    a przez okno widzę ośnieżonego "Śpiącego rycerza" - widoczność
    przepiękna

Terenia ma rację,że młody może nie tak na całkiem do W.podobny
    zaś ale widać,że to wnusio dziadka jest-wiecie o co mi chodzi

Tutaj nadal nie ma kiedy przysłowiowej taczki załadować,kawę się
    pije na raty..dostrzegamy również małe deczko mankamentów,ale...
    jak się porównuje do raju
    Wczoraj wyskoczyliśmy do knajpki zamówionym busem;się troszku
    pointegrowaliśmy,potańczyliśmy i z gótralskim zespołem wraz
    pośpiwaliśmy,co się przeniosło na ulicę na zamówionego busa
    czekając...że nas służby porządkowe nie zgarnęłyalboż
    łoni tu to takich piwców,wyjców przyzwyczjeni

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

KasiuOsiem...z Łodzi do Pragi chodzi Polski bus...logistycznie
    no tak jest to wyzwanie,ale ja również słyszałam. o tych
    operacjach w/na Czechach...jest jeszcze możliwość w jakiejś
    klinice jednego chyba dnia we Warszawie...też robią na NFZ
    ale jakoś szybciej...mus chiba pogooglować-powodzenia...

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

Ja znam ludzi jeżdżących na operację zaćmy do kliniki Gierkowej na Śląsku. Rodzice po 80 mojej koleżanki tam robili, na NFZ i podobno nie tragiczne długości oczekiwania.
    Grażynka miała robiona zaćmę. Może coś podpowie.
    Anusia , ale ty masz rok luksusów, no ta Hiszpanio -Portugalia, te wyjazdy z klasą, dwa sanatoria.
    Mnie wezwali na konsultacje po mamografii. Staram się nie wpadać w panikę.Mam termin na 2 grudnia.Mam nadzieje, że chodzi o tą torbiel, a nie coś gorszego.
    RASTI4949 lubi to.

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry.
    Słonko świeci od bladego świtu,cudnie jest.
    Mimo wszystko z Tereni wychodzi troszkę dawna Terenia.
    Jak to nie masz talentów????Ja Cię podziwiam za organizację i ciągłe ulepszenia dla kociamberków.
    Jedni lubią gotować inni wolą porządki i tak ten świat jest urządzony.
    Kaaasiu,skoro mama ma już termin na 1 kwartał 2018 to po co szukać czegoś nowego.
    Nie ma się czego bać ,jeśli chcesz możesz dać do mnie nr telefonu i ja jej wszystko łopatologicznie wytłumaczę.
    Można też poszukać filmiku z operacji ,ale może lepiej nie ,bo jak jest wrażliwa to może się przestraszyć samego wprowadzania przewodu do oka.Jedyny problem po zabiegu to fakt,że z powodu silnie rozszerzonych źrenic słabo się widzi.
    Dobrze jest zabrać ze sobą okulary słoneczne.Później utrudnieniem dla mnie było 2 czy 3 x dziennie zakraplanie oka i wpuszczanie specjalnego żelu.W tym czasie nie wolno też dźwigać , raptownie się schylać,czytać i oglądać tv.
    Ja miałam operowane oczy w jednodniowym szpitalu na Kaczej.Nic nie dopłacałam ,bo nie zdecydowałam się na jakieś super nowoczesne soczewki,tylko wzięłam te przysługujące na NFZ.Jeśli ktoś ma poza zaćmą jakąś dodatkową wadę wzroku to warto pomyśleć o soczewkach korygujących tą wadę.Nie wiem czy zabieg trwał pół godziny a moja zaćma była wyjątkowo gruba,do tego stopnia,że wzywali inną lekarkę,bo ta co była na sali operacyjnej bała się ruszyć.Cały czas powtarzała,ale sobie pani wyhodowała......
    Często powtarza się zaćma wtórna / to co mi rozbijali laserem/,ale na to wpływ mają osobnicze skłonności a nie sposób czy miejsce zabiegu.
    Aaaaa ważne jest unormowane ciśnienie.Jeśli komuś podskoczy /nawet ze stresu/ to najpierw zastrzykami normują i dopiero robią zabieg.
    Oj Kaaasiu..... całe szczęście,że nic ci się nie stało.Takie zderzenie jest bardzo niebezpieczne.
    Kaa888 lubi to.

kolejne podejście lipiec 2018

Awatar Kaa888
    Wpisy na blogu
    14

z tą zaćmą to tak - mama się wprawdzie boi, ale zakwestionowała kompetencje okulisty kierującego bo nie zrobił jej żadnych badań i wpadła na pomysł, że w tej czeskiej klinice jej te badania zrobią, oraz że tam wszczepiają soczewki wieloogniskowe (potem nie trzeba nosić okularów nawet do czytania), a tu jej wstawią najtańszą jednoogniskową....
    zatem jak już się poddać zabiegowi, którego się nie chce, to może niech on będzie lepiej przygotowany... (a będzie?)
    nie mam pojęcia, czy komfort widzenia jest potem znacząco wyższy, natomiast znacząco wyższa jest cena tej soczewki
    ale pomijając cenę, nie wiem jakim sposobem dostarczyć mamę do Ostravy i to dwukrotnie (raz na kompleksowe badania, a drugi raz na operację) skoro męczy ją 10-minutowa jazda taksówką....
    że o konieczności pojechania z nią razem, jedzenia tam i spania nie wspomnę...

Awatar Kaa888
    Wpisy na blogu
    14

natomiast co do mammografii, to wszędzie piszą, że jej wyniki są niemiarodajne i koniecznie należy zrobić usg piersi (najlepiej zamiast mammografii , ale jeśli już niestety została zrobiona, to przynajmniej dodatkowo...
    nie martw się na zapas bo może nie ma powodu, ale usg zrób

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Kaa888 Zobacz posta
    zakwestionowała kompetencje okulisty kierującego bo nie zrobił jej żadnych badań
    Wytłumacz mamie,że kierujący okulista badań nie robi.Jest to wszystko policzone w pakiecie jaki płaci NFZ łącznie z zabiegiem.
    Wszystkie badania miałam zlecane i robione w tym prywatnym szpitalu .Sama musiałam tylko przynieść zaświadczenie od dentysty i laryngologa.
    Jeśli tam gdzie mama ma mieć zabieg nie mają swojego laboratorium to dostanie skierowanie do rejonu.
    Wydaje mi się,że nie ma sensu tracić pieniędzy na podróże,hotele,tracić urlop.....
    Tu u nas też można zamówić specjalistyczne soczewki i zawsze o to pytają .
    Soczewki bardzo pomagają , ja przez rok po zabiegu nie korzystałam z okularów.
    Wcześniej miałam już do chodzenia i do czytania.Teraz już do czytania muszę mieć okulary,ale chodzę w dalszym ciągu bez i świetnie widzę.
    Biorąc pod uwagę,że ja miałam te zwykłe refundowane ,jest to duży sukces.Jakie można i powinno się wstawić soczewki okulista może poinformować po pierwszych badaniach tam na miejscu.
    Kaa888 lubi to.

kolejne podejście lipiec 2018

Uprawnienia umieszczania postów