Strona 1042 z 2033 PierwszyPierwszy ... 42 542 942 992 1032 1040 1041 1042 1043 1044 1052 1092 1142 1542 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 10,411 do 10,420 z 20322
Like Tree8685Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Musi być,że ostatni raz brałam udział w "muzykoterapii"/relaksacji...pani prowadząca (ta od radosnej twórczości KO) zupełnie ignoruje,co się do niej mówi...ponieważ byłam jedyną chętną na sesję,poprosiłam o zapodanie relaksacji z pierwszego dnia.."nie ma spawy" powiedziała pani,po czy dodała:"ale ta dzisiejsza też jest fsjna" i zapodała to co chciała:-(....nie wiem,może to jakaś siła sugestii/wqurwu,ale wyjątkowonie dzisiejsza sesja.zamiast wyciszyć zdenerwowała...
    Fajne te zajęcia Wleonka....wybacz Grażynko,że tak piszę,ale zaposiafam wujka Leona (jedynego brata mojej my),na którego będąc małą dziecsynką tak właśnie mówiłam...
    RASTI4949 lubi to.

Awatar kania79

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Po obiedzie...deser zabieram "w teczkę" z colką zero wraz...i na wycieczkę udaję się...autokarową,do Olczy,jakby któś się pytał (uśmiech,bo wie,że nie zmęczy się)

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Ciekawam co wam w Olczy ogladnąc zalecą. Jest ładny kościół.
    Jest wysypisko śmieci. Dolina Olczyska to zaczyna się w Jaszczurówce. Ciekawość??
    Ale całe życie jeżdziłam w tamte okolice i nie przyszło mi do głowy, że tam wycieczki można robić w dodatku autokarowe.
    Moje koty dzisiaj dorwałam z przyczajenia i im obcięłam pazury,
    Biedna Kasia zaraz spadła z siatki bo się gorzej trzyma(haczyki jej zlikwidowałam).

Cytat Zamieszczone przez RASTI4949 Zobacz posta
    Nie rozumiem dlaczego Terenia nie powinna z siostrą porozmawiać o podawaniu słodyczy.
    Przecież chyba są między nimi bardzo dobre stosunki.Nie trzeba ostro rozmawiać,można delikatnie nakreślić szkodliwość.
    Myślę, że Asi chodzi , żebym nie uzewnętrzniała tej strasznej sugestii, że siostra mogła się do choroby nowotworowej przyczynić.Rozmowy w stylu "popatrz mnie rozpasiono w dzieciństwie i całe życie borykam się z wytworzoną tkanką tłuszczową" przeprowadzałam wielokrotnie.Ale one nie skutkują, siostra patrzy przez pryzmat jednego cukereczka, soczku owocowego przesyconego cukrem bo Ala tak lubi itp.
    Ale to w końcu jej wnuki i jak większoś tradycjonalistów nie uważa, że robi dziecku krzywdę.
    Przecież wszystkie w zasadzie przyrządzamy dla swoich bliskich ciasta na mące, tłuszczu i cukrze.Dajemy najgorsze połączenie gluten, margaryna i sacharoza.No Kasia O daje masło(to trochę lepsza opcja) niż utwardzone oleje roślinne.
    No i mimo, że to co pani dietetyczka mówiła nam w Edenie wszystkie znałyśmy i rozumiałyśmy jak mamy gości, a zwłaszcza wnuczęta to fruktoza, sacharoza i gluten wjeżdża ci u nas na stół.

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Ja się uczę stopniowo i dodaję zmiksowane daktyle zamiast cukru.
    Tyle tylko,że nie do wszystkich ciast można je dodać.
    Niestety prawdziwy biszkopt bez cukru nie wyjdzie.
    Natomiast kruche czy drożdżowe super wychodzą,nawet odnoszę wrażenie ,że są bardziej wilgotne.
    Większość ciast robię z dodatkiem oleju,no ale kremy niestety muszą być z dodatkiem masła lub śmietany 36%.
    Czekam i czekam i mimo wcześniejszych powiadomień kurierzy /2 przesyłki/ nie pojawili się.Wrrrrr
    Jutro będzie problem bo muszę podjechać po zamówione mięso i przy okazji mieliśmy do Biedronki skoczyć.

kolejne podejście lipiec 2018

Awatar kania79

No co w Olczy?...Kościół Matki Boskiej od Medalików,gdzie po jednym medaliku dostaliśmy gratis,a kalendarze na przykład kupiliśmy za "co łaska" ...jeszcze zobaczyliśmy pomnik ofiar katastrofy smoleńskiej,drogę krzyżową oraz rysunki dziecięce między innymi,poświęcone bratu Albertu/Albertowi...a jechaliśmy autokarem,bo przez ...Krzeptówki...
    Się pani KO ciut,ciut zrehabilitowała,bo po drodze i w sanktuariach deczko gadała...co i jak...
    Przed kolacją,po powrocie czas wykorzystałam basenowo...
    Po,pojechaliśmy na góralskie granie na Krupówki;troszku potańczyliśmy też...
    Noo dzień do intensywnych zaliczyć można...jutro rano basen,zabiegi...po przyspieszonym obiedzie zaś wycieczka "Szlakiem papieskim",a po kolacji ognisko z góralską muzyką,a potem tańce...
    Świetną mamy grupę,taki trzon,do tańca i do różańca,co to wspólnego czujemy blusa i czujemy się jakbyśmy się znali wiele lat..chociaż z różnych stron kraju pochodzimy...
    Dobranocka (łapką macha)

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Dobranocka Aniu Dobranocka Kumy

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Dzień dobry, chociaż czarno i ponuro, nawet do teraz(7:45), a wschód słońca o godzinie 7:25 winien wg kalendarza nastąpić.
    Cytat Zamieszczone przez kania79 Zobacz posta
    Świetną mamy grupę,taki trzon,do tańca i do różańca,co to wspólnego czujemy blusa i czujemy się jakbyśmy się znali wiele lat..chociaż z różnych stron kraju pochodzimy...
    Dobranocka (łapką macha)
    No to dobrze , ze ci sie Aniu trafiło po leniwości grupy Ciechocińskiej. A ja ci powiem, że jak na poczatku mnie twoje relacje zachęcały Wojnara spróbować kiedyś, to od razu organizowanie góralskiej muzyki mnie odrzuciło.
    No niestety ten typ tak ma(mówię o sobie), że nie znosi disco polo, oraz folklorystycznej produkcji, żadne wesela w remizie, zabawy koła gospodyń itp mnie nie wabią, a wręcz .Z młodości mi zostało bo w tamtych czasach to większość wesel w rodzinie i wśród znajomych to w remizie OSP miejsce miała, a wczasy spędzając u górali to tych sprzypcowych potańcówek wiele ja się naodwiedzałam.
    Trwała awersja mi została, widziałyście , że do Giży też mnie żadną ludzka siłą wyciągnąć nie szło.
    W tym względzie miałam zawsze wypracowana odwage bycia nielubianą i postępowania według własnego upodobania do czasu spędzania.
    A dla ciebie to duża frajda i jak widzę wielu sanatoryjnych gości też w tym radość znajduje.
    Chociaż muszę się przyznać, że młodego(18 letniego) Sebastiana Karpiela Bułeckę ja sama z siebie rozpoznałam , że inaczej ci on gra na skrzypcach i jakiś wybijający się spośród grajków.
    Moja gaździna z matką Sebastiana są kumami(jaki to dla górali stopień pokrewieństwa czy powinowactwa trudno rozeznać, mogą się tylko przyjaźnić). Na imieniny mamie Sebastian ze swoją ówczesną kapelą (nie wiem czy to już był" Zakopawer") przygrywał.
    Ponieważ my z gaździną prawie jak rodzina byłyśmy to swoich letników do karczmy zabrała.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!

Spiesze doniesc, ze mimo iz slonca na niebie i u nas nie ma...to w duszy jakby ciut jasniej...
    Czyzbym wracala do zywych???

Dobrego dnia wszystkim kumciom zycze!

Grazynko jak tam twoje zeszloroczne amarylisy? Moje padly niestety! I pierdziu! Kupilam nowe...ktorych wzrastanie cieszy me oko!

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Dzień dobry

Ech, piękne jest życie ... z samego rana słodkie pieski róże oferują ... mmm ... rozmarzylam się ....
    Kawkę popijam i myślę o tym, czy lubie czy też nie lubię góralskiej muzyki ... chyba sama muzyka, jak muzyka, ale w miłym i wesołym towarzystwie to i disco polo by mi nie przeszkadzało ... w sumie to rytm ma, więc do tanczenia sie nadaje
    Anusi gratulacje i niech tam się bawi wesoło ... w sumie, tyle naszego - ile przeżyjemy ...

Cieszy, że Kasi Kwiatuszkowej się przejaśnia ... dużo pozytywnej energii Kasieńce ślę

Brakuje mi wiedzy Kaasi w zakresie komórkowych adwantaży ... mus mi jednak komórkę zmienić, bo naprawa nieopłacalna podobno ...
    Pamiętam, że Kaasia wymieniła te chińskie Xiaomi, bodaj ... ale może Huawei? Chodzę po sieci i po sklepach w realu i przyglądam się ...
    Chciałaby dusza do raju, ale wydać dwa tysiące na komórkę, to chyba byłaby przesada ... a może warto? Oj, ciężko na cokolwiek sie zdecydować ... na razie mojej potłuczonej komórki używam ...

Dietowo próbuje sie ogarnąć i liczę, że jednak w tym tygodniu ósemkę z odczytu wagi ... przegonię

Nu, czas mi na zajęcia malarskie się szykować.
    Udanego dnia Wam życzę Kumcie miłe ....

Awatar kania79

Dzień dobry...
    Jak miło wejść na foruma i mieć co poczytać...góralska muzyka to do tańca raczej trudna według mnie jest,zaś ale dla towarzystwa...
    A Wojnara to ffcale nie będę reklamowała,bo jak to powiadają im dalej w las..tym więcej mankamentów zauważa się...tak z czystym sumieniem to...Eden (kcukas do góry)...
    Jakoś deczko osłabionam i dziwnie,bo dopiero po śniadaniu...rano wstałam jak młody Bóg,pobasenowałam'sia,aquaerobika wykonałam...a teraz padłam i bardzo czuję bicie swego serducha...się położyłam i nawet piszę na leżący...

Uprawnienia umieszczania postów