Strona 14 z 2033 PierwszyPierwszy ... 4 12 13 14 15 16 24 64 114 514 1014 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 20321
Like Tree8685Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Dzień dobry.
    Chmurny,ale nie deszczowy.
    Nawet wczoraj,mimo,że w stolicy lunęło ,u mnie kropelka nie spadła.
    Cytat Zamieszczone przez TinnGO Zobacz posta
    karmią ją tym co sobie zazyczy
    Wiesz Tereniu,dla mnie to jest dziwne.
    Wiem,że przy nowotworze a zwłaszcza po chemii lekarze zalecają specjalne diety.
    Chodzi mniej więcej o to ,żeby z trudem unicestwiane komórki nowotworowe nie miały się czym odżywiać w celu odrastania.
    Nie pamiętam już tak dokładnie,ale n.p.po chemii u mojej may lekarze zabronili podawać owoców,jogurtów z probiotykami.
    Dieta była z przewagą białka.
    Alusia przecież jest prowadzona/z tego co pamiętam /przez kilku specjalistów,więc oni powinni się wypowiedzieć w tej materii.

Kasiu Wspakowa ja bym na siłę uszczęśliwiła mamę TZ tym ortopedycznym łóżkiem.
    Od momentu kiedy je dostałam nie mam problemów ze wstawaniem,bo wysokość jest idealnie dopasowana.
    U mnie co prawda popsuł się ten przełącznik,ale mąż do perfekcji opanował dmuchanie w rureczki i wszystko leciutko działa
    Za pierwszym razem nadął policzki jak banie ,a to wystarczy leciutko dmuchnąć w odpowiednią rureczkę,żeby układ hydrauliczny zadziałał.Wiem to śmieszne,ale nie ma speca który by to coś naprawił....więc potrzeba matką wynalazku.
    Podnoszenie zagłówka,podnoszenie pod uda,podnoszenie w celu poprawienia krążenia całych nóg do góry......REWELACJA.
    No szkoda,że Wam tego ustrojstwa nie pokazałam ,ale to wszystko przez to,że tak mało czasu było.
    Pozdrawiam wsie kuneczki wtorkowo.

kolejne podejście lipiec 2018

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Kuneczki kochane,tak wpadłam,żeby poinformować Was,że na jutro się umówiłam z panem /tylko bez podtekstów proszę/.
    Ma zająć się moim lapeczkiem.
    Mam nadzieję,że go naprawi,ale jeśli bym się nie pojawiała to znaczy/tfu tfu tfu oby nie/,że jakaś grubsza sprawa.

kolejne podejście lipiec 2018

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Wieczorne heloł - trochę zakichane, bo wczoraj z taką lubością rowerowałam ponad godzinę w jesiennej wieczornej mgle, że teraz z noska kapie i gardziołek boli

Tereniu, opis slubny cudny - jakbym tam była i wysmakowane napitki piła
    Względem wędzidełka, to chodzi tu o wędzidełko języka, które drzewiej podcinane było standardowo przez akuszerki. Jesli wędzidełko zbyt krótkie, to niemowlakowi trudno ssać, a potem dziecko może mieć m. in. wady wymowy (np. reranie). Mój ojciec był reraczem, ja jestem reraczem, moja córka też. Na razie wędzidełko wnusi ocenione zostało, jako prawidłowe - ma się zgłosić na kontrolę za parę miesięcy.

Kasia Kwiatkowa - belissima na skuterku

Ledę ssać Cholinex - w nim moja nadzieja ...

Aha, i jeszcze chciałam dodać, że łózko ortopedyczne jednak będzie testowane - kamień z serca.
    Branocka

Awatar Solange37
    Solange37 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry

Wędzidełko jest ważne, dobrze Kasia prawi Trzeci migdał i wędzidełko to podstawa przy korekcji wad wymowy.Nasz Maciek jedzie na zabieg wywalenia migdałka.Fefła i nikt go nie rozumie, a on się wścieka.Ciotka Ewa z ciotką Jolą (logopeda) nawrzeszczałyśmy na Maćkową mamę , nastraszyłyśmy i w try miga ustalony zabieg.

W sukienkach lepiej się wygląda niż w spodniach. W odpowiedniej długości. Nie "babkowej" Ma być akuratna dla wzrostu i zgrabności pęcin
    Ja tam sukienki kocham.

Opis wesela cudny

Małej Ali - dla jej dobra-podkręciłabym śrubkę żywieniową, a rodzicom nieroztrobnym wrąbała w dupę ino myk. To bezmózgie. Dziecku nie zrekompensują choroby i cierpienia, a zrobią krzywdę. Może będzie całe życie sobie coś kompensowała jedzeniem.
    Jak np. ja

U nas tak latają samoloty, że normalnie strach nas ogarnia. Po 6 sztuk i tak kilka razy... W całej Polsce tak się to odczuwa???? One tak wszędzie latają???? Huczą i strach.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Dzień dobry, narazie pochmurny, ale może się rozświetli.
    Cytat Zamieszczone przez Solange37 Zobacz posta
    Małej Ali - dla jej dobra-podkręciłabym śrubkę żywieniową, a rodzicom nieroztrobnym wrąbała w dupę ino myk. To bezmózgie. Dziecku nie zrekompensują choroby i cierpienia, a zrobią krzywdę. Może będzie całe życie sobie coś kompensowała jedzeniem.
    Cała trudność, że wpływu na odżywianie Ali nie mamy żadnego. Jej matka ma nowego męża - lekarza???? i żadnych uwag ze strony rodziny naszej nie przyjmuje, ma ja w głębokiej pogardzie i z własną "mamuśką" rozumek głupiej wiejskiej kwoki i tak Alę hodowała. Ja mam pewne uprzedzenia do chłopskiej zawziętej głupoty, z którą właśnie w otoczeniu mojej siostry spotykam.Ona wyemigrowała za leśnikiem w teren 40 lat temu, zaczęła mieszkać w gajówkach teraz w miasteczku.To małe półwiejskie miasteczko(5 tys mieszkańców, większość napływowa 1 pokolenie z okolicznych wiosek). Nigdy się nie dziwiłam siostrzeńcowi, że wyrwał się z kręgu rodziny I żony i od niej samej. Dziewczę studiowało(i ma zdolności) matematykę, poza tym zamknięte na świat i ludzi(nigdy przez okres małżeństwa słowo mamo czy tato w stosunku do teściów nie przeszło jej przez gardo, zwracała się bezosobowo lub w III osobie- np. napije się ktoś herbaty , nienawidzące książek(zabierają czas i trzeba je w domu odkurzać), zwierząt (bo śmierdzą, gubią sierść i są niehigieniczne, a teściowa to brudas bo pozwala psu wejść na kanapę i do łóżka). Ala takiej zaściankowości i jedynej słusznej prawdy , własnego domu, jest uczona.To nie chodzi o miejsce zamieszkania( od przeszło 10 lat mieszka w Łodzi), to chodzi o sposób i poziom postrzegania świata.
    Cytat Zamieszczone przez aisak102 Zobacz posta
    Względem wędzidełka, to chodzi tu o wędzidełko języka, które drzewiej podcinane było standardowo przez akuszerki.
    Nie wiedziałam, że taki zabieg mógł być robiony przez tak mało medyczny personel.Moja koleżanka teraz podcinała wędzidełko córce w szpitalu pod narkozą już jako 8 letniej dziewczynce.
    Ostatnio edytowane przez TinnGO ; 10-09-2014 o 09:38

Awatar Solange37
    Solange37 jest nieaktywny Znany na forum

Oj, Teresko, rozumiem jak boli niemoc.Kurczaki, że to ludziska nie widzą? Nie słuchają telewizji?Internetu nie mają? No nic to. Świata się nie zbawi i oleju ludziom nijak nałożyć pod kopułę Wróciłam z wycieczki z dziećmi ze swej "ulubionej" pracy
    Całkiem fajnie było. Nad jeziorkiem, kiełbaski i pokaz ratownictw WOPR.
    Teraz jem sobie pastę z makreli. Tuż po galarecie z raciczek. Mniam.

No i co z tymi myśliwcami??? Nad waszym niebem też latają? My tu na końcu świata, blisko tego, no wiecie... Może dlatego nam się tak udziela?

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Ewuniu - ja po stronie lotniska mieszkam, ale ono cywilne i oprócz zmiany kierunku startu samolotów (remont jednego z pasów startowych) to żadnych innych zmian nie odnotowałam. Po moim niebie mysliwce nie latają Natomist kilka razy dziennie oglądam nisko latające helikoptery, ale do sąsiadującego szpitala chorych transportują.

Dzień dobry

Całkiem mnie przeziębienie rozłożyło i musiałam odwołać wszelkie aktywności zaplanowane na dziś. Poleguję w łożu i co chwilę zasypiam, a budzi mnie motopompa, którą ktoś mi w twarzoczaszce zamontował

A i jeszcze w sprawie chłopstwa i głupoty. Z moich doświadczeń wynika, że chłopstwo nic do głupoty nie ma ani vice versa. Głupota tak samo często w miejskich warunkach kwitnie. Śmiem twierdzic, że głupota w dużej mierze nie poddaje się także wykształceniu.
    Oj, chyba mocno mi to przeziębienie dojadło Nie zwracajcie uwagi na mnie Kumy, bo gardziołek mi dokucza i nie jestem sobą.

Leće pospać

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez aisak102 Zobacz posta
    A i jeszcze w sprawie chłopstwa i głupoty. Z moich doświadczeń wynika, że chłopstwo nic do głupoty nie ma ani vice versa. Głupota tak samo często w miejskich warunkach kwitnie. Śmiem twierdzić, że głupota w dużej mierze nie poddaje się także wykształceniu.
    Pewnie masz rację, ale ja się z kondensatem głupoty stykam właśnie w otoczeniu siostry(jej sąsiedzi, teściowie po pierwszej żonie syna , krewni i znajomi K***, przychodzący i dziaboczący swoje mądrości życiowe pacjenci). Znam coprawda kilka osób ciekawych, wywodzacych sie z tego grajdołka, ale z reguły ruszyli z w świat. Reszta w większości przypomina lud z "Konopielki" tylko ma prawo-jazdy i posiadła obsługę pilota od telewizora.
    Nawet poprawną polszczyzna się nie posługują tylko tymi gwarowymi zamianami samogłosek: no dziecko w wózyku pokładłam, przyjdziesz to pogodomy, pazurami nakładej , już do ciebie cieknę itp.Gdy nie są w swoim gronie płynnie przechodzą na poprawną polszczyznę, ale jak się z kimś oswoją to tak jakby z nich ogłada opadała i jadą równo tym slangiem bo nie wiem jak to określić.
    Nienawidziłam Pawła teścia , który nie odpuścił ci jak nie wypiłaś do pełna kieliszka wódki , który gościowi nalał.Stał nade mną np lub nad szwagrem i miało się do wyboru awanture i ostentacyjne pojechanie do domu , albo uchlanie do bezwiadoomia bo chłop był rosły i głowe miał mocną. Ja z takim chamstwem i drobnomieszczaństwem jak tam to się całe życie pracując w fabryce i wśród prządek i tkaczek to w mieście nie zetknęłam.Po mojemu relacja chłopstwa i prymitywizmu jest mocna.

Awatar Kaa888
    Kaa888 jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    14

dzień dobry

Cytat Zamieszczone przez RASTI4949 Zobacz posta
    przy nowotworze a zwłaszcza po chemii lekarze zalecają specjalne diety
    wpływu na odżywianie Ali nie mamy żadnego
    a może ich podejść od tyłu...?
    jeśli nie ma dotarcia do rodziców, to może mogłabyś jakoś przy okazji spotkania podsunąć myśl samej Ali...?
    dzieci są czasem mądrzejsze od rodziców...
    owszem, wychowanie swoje robi, ale taki maluch ma też swój rozum
    nie robiłabym sobie wielkich nadziei, ale kto wie...
    pamiętam, jak do babci lat temu wiele, na jakieś imieniny, jedna z jej kuzynek przyprowadziła wnuczka, którego jej akurat wtedy podrzucono, chorego na celiakię
    mały miał wówczas ok. 5 lat i był szalenie rezolutny
    zachęcany do próbowania smakołyków, odpowiadał stanowczo, że jest chory i nie może jeść niczego z mąką
    rodzina oczywiście wydziwiała nad tym faktem, usilnie przekonując, że "takie trochę" na pewno nie zaszkodzi, ale malec był nieugięty, oraz zwrócił się do własnej babki mniej więcej tymi słowy: "babciu, zobacz, czym ciocia częstuje, czy ja mogę to zjeść?"
    dlatego przemknęło mi przez myśl, że gdyby sama Ala skojarzyła cukier i śmieciowe jedzenie z własnym cierpieniem, to może udałoby się wpłynąć w ten sposób na jej preferencje żywieniowe

mam pewne uprzedzenia do chłopskiej zawziętej głupoty (...)
    chodzi o sposób i poziom postrzegania świata.
    widzę, że Ci się ulało...
    ale z różnymi chamskimi zagraniami otoczenia, chyba każdy choć raz w życiu się zetknął
    jednak nie obarczałabym winą akurat wsi, ludzie ograniczeni, o wąskich horyzontach równie często trafiają się w miastach
    to kwestia mentalności, a nie miejsca zamieszkania, czy wykształcenia

ugotowałam quinoę, wsypując nieco przyprawy do grilla, ale nie wyszło mi toto na sypko
    było chrupiące i zjadłam z surówką
    jeszcze muszę spróbować soczewicy i cieciorki, bo ryż powoli zaczyna mi wychodzić uszami
    na razie moje flaki nie podnoszą larum
    oraz - pomimo, że od poniedziałku Moja Ukochana Pani Dyrektor jest na urlopie - nadal za swoje przypadłości obwiniam gluten, nie przełożonych

u nas myśliwce nie latają
    w ogóle mało co lata, bo wszak nasz "terminal" jest wielkości dużego pokoju w niektórych domostwach...
    Wilczurzyca and TinnGO like this.

Awatar Hairmawo
    Hairmawo jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Dobry wieczór

Cytat Zamieszczone przez Solange37 Zobacz posta
    No i co z tymi myśliwcami??? Nad waszym niebem też latają? My tu na końcu świata, blisko tego, no wiecie... Może dlatego nam się tak udziela?
    Nad Warszawą, tak jak zeznała Kasia, nic ponad to co zwykle nie lata Koło Kasi jest szpital i tam lądują helikoptery medyczne a koło mnie jest siedziba Polsatu i tu lądują helikoptery Solorza-Żaka... nic poza tym się nie dzieje
    Za to gdzieś dzisiaj w necie wyczytałam, że w obwodzie kaliningradzkim odbywają się manewry wojsk rosyjskich, głównie morskich i lotniczych. Może to jest to, bo jesteście dość blisko?
    Ale żeby nad naszym niebem miały prawo latać, to mnie dziwi
    Ewcia, niebojsia. Jak będą mieli pierdyknąć, to i tak najpierw w stolycę walną

... ja się z kondensatem głupoty stykam właśnie w otoczeniu siostry(jej sąsiedzi, teściowie po pierwszej żonie syna , krewni i znajomi K***, przychodzący i dziaboczący swoje mądrości życiowe pacjenci). Znam coprawda kilka osób ciekawych, wywodzacych sie z tego grajdołka, ale z reguły ruszyli z w świat. Reszta w większości przypomina lud z "Konopielki" tylko ma prawo-jazdy i posiadła obsługę pilota od telewizora.
    Nawet poprawną polszczyzna się nie posługują tylko tymi gwarowymi zamianami samogłosek: no dziecko w wózyku pokładłam, przyjdziesz to pogodomy, pazurami nakładej , już do ciebie cieknę itp.Gdy nie są w swoim gronie płynnie przechodzą na poprawną polszczyznę, ale jak się z kimś oswoją to tak jakby z nich ogłada opadała i jadą równo tym slangiem bo nie wiem jak to określić.
    Tereniu, rozumiem Twoje obawy o zdrowie Ali i po tym, co napisałaś o niefrasobliwym i nieodpowiedzialnym podejściu mamy do jej odżywiania, jestem mocno zszokowana
    Pisałam i mówiłam o córce mojego kolegi, która przeszła cały program kuracji chemią... ale ta dziewczynka (wprawdzie troszkę starsza od Ali), odżywiała się i nadal odżywia tak jak zalecali lekarze.
    Myślę, że pomysł Kaa888si, by tematem zainteresować Alę jest bardzo dobry i może przynieść skutek

Twój osąd pewnej, obserwowanej grupy osób z pewnością jest zasadny i chcę wierzyć, że dotyczy wyłącznie tej grupy

Aisaczku, jak się czujesz? Cholinex zadziałał?

Pływanie na "setkę".

Strona 14 z 2033 PierwszyPierwszy ... 4 12 13 14 15 16 24 64 114 514 1014 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów