Strona 421 z 2033 PierwszyPierwszy ... 321 371 411 419 420 421 422 423 431 471 521 921 1421 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,201 do 4,210 z 20321
Like Tree8685Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Dzień dobry.
    Słonko było od rana a teraz chmurki się kręcą.
    Gdyby chociaż popadało z tych chmurek to nadzieja na grzybki by była
    A tak to tylko chłodem wieje.
    Pracowałam wczoraj z pigwowcem i malinkami.
    2 słoje po 1,5 litra cukrem zasypane i 3 butelki soku malinowego zrobione.
    W tym roku po raz pierwszy mam duzo pigwowców na krzaczku.
    Niestety drobniutkie owocki są więc i pracy więcej przy nich.

Dieta poszła się paść.Tak sobie tylko ograniczenia ilościowe robię i nie tykam słodyczy.
    Waga taka sama 79 kilo i ani drgnie.
    Zazwyczaj słucham się swojego organizmu a na dzień dzisiejszy mam wstręt do białka /zwłaszcza nabiałowego/.
    Na widok buraczanego zakwasu dostaję ślinotoku.
    nie wiem ,może przesadziłam z piciem tego zakwasu.
    Tak więc na razie tylko ograniczenia mogę stosować w mysl zasady nic na siłę.
    Właściwie to i apetytu nie mam,więc raczej muszę pomysleć co by tu zjeść.
    Nic mnie nie ciągnie ,nawet lody są be.
    Może sobie zrobię dzień lub dwa dietki sokowej /brrrr tylko poza zakwasem/
    Jutro jadę "do miasta" może coś mi w oczy wpadnie.
    Miłej środy kuneczki kochane.

kolejne podejście lipiec 2018

Awatar Solange37
    Solange37 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

HeloŁ

Zamelduję się jeno i też znikam,bo robota czeka.
    Spadywują mi rajstopy i mam wqrw.
    Mam PMS i mam wqrw.
    Poza tym jest fajoska pogoda, z podwórka zalatuje gnojem z pól i jest tak... swojsko i klimatycznie na mojej wsi
    Jeszcze nie mam włączonego ogrzewania w domu Jest ciepło. Szok.Takiego września to ja nie pamiętać.Ale dobrze,bo kasa się nie spala wraz z olejem opałowym

Miłego dzionka

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Solange37 Zobacz posta
    Jeszcze nie mam włączonego ogrzewania w domu
    Niooo , fajnie jest.
    Ja tylko w poniedziałek rano 3 malusie polanka przepaliłam w zasadzie żeby wilgoć wygonić.
    Słabą mam wentylację i jak się dużo gotuje to wilgoć czuć w powietrzu.
    Muszę koniecznie okap nad kuchnią zainstalować.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cześć , nareszcie jestem.Wczoraj po całym dniu podróżowanie(9:01Hel13:06 Gdynia:19:43Łódź)dobiłam do domu.Dziś słabo przytomna umysłowo jeszcze jestem. Wynik na wadze gorszy niż po Olecku, ale ani na moment o diecie nie pomyślałam. Dzisiejszą wizytę u dietetyczki przełożyłam na za tydzień.
    Było Bosko, nawet ta grduła, leń i samolub (ani raz nie ruszyła dupy żeby zrobić coś do wspólnego jedzenia czy choćby pozmywać, no księżniczka kopnąć ją w) nie zepsuła mi humoru.
    Pogoda była idealna, słoneczko, a jednak rześko , a nie duszno. Dwa drobne deszcze złapały akurat jak rybne dania jedliśmy w lokalach Helskich. Na kwaterze spaliśmy prawie osobno(no jedna para tylko razem, ale one zawsze od czasu rajdów szkolnych były duetem).
    Troszku tylko jestem niedospana i przepita. Reszta w porzo.
    Z koleżanka się nie pokłóciłam, ale nie lubię jej coraz bardziej, taki leń, samolub i odęty sztywny towarzysko kij.
    Starałam się ich zarazić ideą spływu kajakowego na przyszłe lato.??????
    Żeby wpisać wagę muszę z tydzień nad nią popracować. Zgroza

Cytat Zamieszczone przez RASTI4949 Zobacz posta
    Gdyby chociaż popadało z tych chmurek to nadzieja na grzybki by była
    A ja na Helu przeżyłam jedno z moich marzeń życia, takie grzybobranie jakiego w życiu nie doświadczyłam. Poszliśmy do latarni na Góre Szwedów. Wracaliśmy przez las.
    Cała moja duża siatka zakupowa(ta od ciebie KasiuO) i reklamówka grzybów.Mieliśmy dla 8 ludzi wielki gar grzybów w śmietanie na dwa dni oraz gęstą od grzybów zalewajkę tak ze 4 litry.
    Byłam królową grzybobrania(chociaż ja nigdy w te klocki nie byłam najlepsza), znalazłam nawet praw******.
    Tylko fraszka ułożona na moją cześć "Prawdziwek lgnie do dziwek" niezbyt mnie się podobała.
    Ale miałam farta i wołałam całą grupę do wyzbierywania znalezionych połaci lesiaczków, sitaczków,maślaczków i koźlaków.
    Och jak mnie się chce piąteczku.
    Ostatnio edytowane przez TinnGO ; 23-09-2015 o 10:49

Awatar Solange37
    Solange37 jest nieaktywny Znany na forum

Hej hej Tesia! Brakowało cię
    Powiedzonko boskie.Nie żeby do ciebie,ale fajoskie jest i może komu w pracy dokuczę
    Ja tymczasem czekam do 3 , a tłumy walą drzwiami i oknami. Ki czort? Nagle po wakacjach porad potrzebują
    TinnGO lubi to.

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez TinnGO Zobacz posta
    Ale miałam farta i wołałam całą grupę do wyzbierywania znalezionych połaci lesiaczków, sitaczków,maślaczków i koźlaków.
    Strasznie Ci zazdraszczam.
    A co to są lesiaczki?Pierwszy raz taką nazwę słyszę.
    Hmmm,troszkę się zawstydziłam czytając opis nielubianej koleżanki.
    Ja w O. też się nie rwałam do prac.Czy też mnie nie lubisz?

Awatar Kaa888
    Kaa888 jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    14

ahoj,

melduję się i ja, chociaż nie mam o czym donosić
    sypialnia nadal w ruinie, komputer niedostępny, wszędzie biały pył, na basenie zero postępów, kardiolog w tym roku nieosiągalny (chyba że prywatnie, ale na materiały budowlane i inne niezbędne pierdoły już wydałam ponad 800, więc to nie wchodzi w rachubę)
    jedyne co dobre, to że już mam kupioną farbę na ściany i obudowane rury od grzejnika (ale grzejnik jeszcze nieobecny) oraz zakupiony karnisz
    wiedziałam! wiedziałam, że jak mi małżonek poda orientacyjny koszt "malowania" to będę to musiała pomnożyć przez 5 bo wymagane czynności rozmnożą się jak króliki
    te 2 tysie pożyczone od koleżanki akurat mi się teraz rozejdą
    (Grażynka oczywiście miała rację )

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Solange37 Zobacz posta
    Ki czort? Nagle po wakacjach porad potrzebują
    Skończyła się słoneczne lato,laba.
    Zaczęły się obowiązki , praca,więc i problemy się nasilają.
    Idzie nostalgiczna jesień pewnie dlatego wzmożona ilość pacjentów.

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Kaa888 Zobacz posta
    te 2 tysie pożyczone od koleżanki akurat mi się teraz rozejdą
    (Grażynka oczywiście miała rację )
    hłe hłe buuuua skąd ja to znam.
    Jak miałam wziąć kredyt ,chciałam dobrać 3000.
    Okazało się,że jak dobiorę 5000 stopa oprocentowania będzie niższa.
    Pomyslałam a co mi szkodzi wezmę i za miesiąc wpłacę te 2000 na spłatę kredytu.
    Niestety tylko pomyslałam,bo pieniążki jakoś się rozeszły.
    Noooo,trzeba było drzewa na zimę dokupić,coś tam w Klarusi strzeliło i na szybko trzeba było reperować......
    Gdyby nie było "leżących " pieniążków jakoś by się pokombinowało a tak...... były i wyszły a spłacać trzeba.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez RASTI4949 Zobacz posta
    Hmmm,troszkę się zawstydziłam czytając opis nielubianej koleżanki.
    Ja w O. też się nie rwałam do prac.Czy też mnie nie lubisz?
    A kto niby własnymi" ręcyma" z chorym kregosłupem stał nad garami, maszynkami do mięsa i tasakami do rozbioru mięsa jak produkował te specjały co to my je tylko na talerz miały do wyłożenia, szynki, chleby życia,białe kiełbasy i piersi indycze w majonezie.
    Opanuj więc się kobieto.
    Tamta to jest leniwa, załapująca się na kążdą darmochę krowa(np do sklepu nigdy nie pójdzie i nie założy pieniędzy za grupę bo może by jej ktoś nie oddał, jak córka po nią przyjedzie to zawsze ją na "napasienie" wciągnie na imprezę no ), a ty to masz serce na dłoni oraz prędzej dołożysz niż skorzystasz.

Uprawnienia umieszczania postów