Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Zaparcia :(

Awatar sabina26
    sabina26 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Unna

Domyślnie Zaparcia :(

Cześć na pewno każda odchudzająca kobieta lub odchudzający facet ma ten sam problem lub może większość.Chodzi moji drodzy o to ze i mnie się to trafiło ,od początku odchudzania miałam nie wielkie zaparcia ale dawałam sobie z tym rade jadłam co dziennie owoce i activie, niestety to już na mnie nie działa .Ostatnio nawet jadam activie na 2 śniadanie z mussli tez nic do tego jadam o 17 jakieś jabłko czy śliwkę .Dodam ze jadam na 1 śniadanie codziennie chleb pełnoziarnisty np z jajecznica , jem tez pełnoziarnisty makaron i ryz na obiad jadam dużo warzyw: papryka,ogórki,pomidory,kalafior,por.Do tego jadam piersi z kurczaka lub z indyka na obiad ,a na kolacje filet z pstrąga albo puszkę tuńczyka bez oleju. Do smażenia używam oliwę z oliwek ale przeważnie jadam gotowane a nie smażone piersi.Z ruchem nie mam problemu ponieważ prawie każdego dnia ćwiczę tz tak wygląda mój aktywny tydzień:
    poniedziałek,wtorek,czwartek:30 min po 1 śniadaniu ćwiczę prawie 2 godziny na konsoli Wii Fit dokładnie chodzi o to jakby ktoś nie wiedział [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] .Po 2 śniadaniu wsiadam na rower i jeżdżę na nim 30 min i po obiedzie aerobic z serii Pump it up
    środa: 30 min po 1 śniadaniu ćwiczę prawie 2 godziny na konsoli Wii.Po 2 śniadaniu wsiadam na rower i jeżdżę na nim 30 min ,po obiedzie idę na basen.
    niedziela :również rower i Nord walking.
    No i jeszcze to ze pije dziennie 2litry wody mineralnej 2 szklanki herbaty (1 zielona i 2 na odchudzanie czerwona) nic nie pomaga może wy znacie jakieś sposoby bo ja już nie daje rady dziś 4 dzień jest kiedy ja nie umie się wypróżnić :/ .Czekam na szybka odpowiedz.

Awatar Brzoskwinkaa
    Brzoskwinkaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Domyślnie Odp: Zaparcia :(

espumissan w kroplach bierz na zaparcia. a jesli do kilku dni nie mozesz sie wyproznic, to lepiej moze idz do lekarza.. aha pij duze ilosc soku jablkowego, zwlaszcza rano to tez dziala rozluzniajaco..

Martulinkaaa jest nieaktywny Znany na forum

Na mnie akurat działa niezbyt zdrowy sposób, więc raczej go nie polecam- mocna kawa i papieros. Ale swego czasu brałam też xenne ekstra, pomaga. Podpisuję się jednak pod tym co napisała Brzoskwinka- lepiej wybrać się do lekarza, bo przy Twojej zdrowej diecie, zaparcia naprawdę są dziwną sprawą.

I FAZA: 18.02-22.02-----> 2.4 kg (68.1)
    II FAZA: 23.02-

Awatar sloneczko09
    sloneczko09 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

ja się przyłączę do pytania... bo niestety nie wiem jak Ci pomoc, a chciałabym wiedziec

Awatar dotka25
    dotka25 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    kępno

Witam ja przed każdym posiłkiem łykam błonnik w tabletkach mi pomaga ,a podpisuje się pod dziewczynami lepiej nie lekceważyć zaparć ,to jak by nie patrzeć już 4 dzień.

Awatar Raiqa85
    Raiqa85 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Southend-on-sea

Dzisiaj o tym czytałam, bo mam podobne problemy..2-3lwody, rano na czczo kefir, babciny sposób to podobno kiszona kapusta, ja teraz kupiłam sobie siemie lniane, ale jestem na etapie testów
    dzisiaj:
    wypiłam 0,5l czerwonej herbaty+3l wody,
    ćwiczyłam biegi, brzuszki i hula hop
    wypiłam 1,5szklanki kefiru
    zurzyłam do posiłków kilka łyżek siemienia

jak to nie pomoże, to już nie wiem co...

Awatar swieta666
    swieta666 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Brzoskwinkaa Zobacz posta
    espumissan w kroplach bierz na zaparcia.
    espumisan jest na wzdecia

sprobuj suszonych moreli, otrebow, platkow owsianych, suszonych sliwek, swiezych sliwek, kefiru, maslanki; woda z miodem na czczo tez podobno pomaga (moze byc z miodem i cytryna).

raz na jakis czas mozna wziac jakas xenne czy tabl. z rzewienia, w koncu zaparcia sa b. niezdrowe... byle nie za czesto

nie wiem co jeszcze...

Awatar Raiqa85
    Raiqa85 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Southend-on-sea

jest jeszcze jeden skuteczny środek-senes..tylko jego nie wolno nadużywać, bo uzależnia i po czasie po prostu nie działa i rozleniwia jelita..

antestor jest nieaktywny Nowy na forum

A na mnie zawsze super skutecznie dziala rano na czczo zielona herbata + jablko. A jezeli to za malo, to dodatkowo czarna fusiasta kawa bez dodatkow.
    Ale tez jest kwestia psychiczna - jezeli sie stresujesz, to moze Ci nic nie pomoc. Tak samo jezeli np sie spieszysz do pracy itp. Musisz miec chwile dla siebie rano, zapodac to co napisalam i np usiasc do kompka i sie zrelaksowac. No musi pojsc

Avangharda Guest

Mi pomagało siemię lniane. Albo podobno też dobry jest sok grejpfrutowy.

Każdy reaguje inaczej, moja koleżanka codziennie przed pójściem spać jadła jabłko i pierwszą rzeczą jaką robiła po przebudzeniu to wizyta w toalecie.

Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów