Nie byłam u dietetyka, wizyta kosztuje 50 zł a żeby iść z NFZ to trzeba jechać do Katowic a to za daleko od mojego małego miasta. Póki co to na badania nie mogę iść bo niedawno skończyłam brać antybiotyki.![]()
Nie byłam u dietetyka, wizyta kosztuje 50 zł a żeby iść z NFZ to trzeba jechać do Katowic a to za daleko od mojego małego miasta. Póki co to na badania nie mogę iść bo niedawno skończyłam brać antybiotyki.![]()
a tak totalnie i dosc dlugo sie odchudzalas? bo ja jak czasem sobie pozwole na jedno głupie ciastko to juz waga nie idzie w dół tyle ile miała :/
"Dzisiaj będzie lepiej niż wczoraj i gorzej niż jutro"
13kg do samozadowolenia - Grupy Wsparcia Dieta.pl
Odchudzałam się od 6 klasy dopoczątku 1 gimnazjum i wtedy zeszłam nawet do 48 kg a tylko nie jadłam kolacji , nie piłam gazowanych napojów i to wszystko. I nie wróciłam już do tych starych nawyków a spowrotem wróciłam to okropnej wagi 63..![]()
moze uroslas? ;P mama mi to zawsze wmawia xD
tsa, jasne. chodziaz moze ma troche racji. od wrzesnia uroslam 4 kg i oczywiscie na wadze tez przybylo z czego zadowolona nie bylam i w koncu sie za siebie wzielam porzadnie![]()
Ja? Urosłam? CHYBA WSZERZ ;D Od pierwszej klasy gimnazjum urosłam 1 cm :P Mierze 156cm... I postanowiłam się zabrać za siebie ze względu na zdrowie i chłopaka. Ale przede wszystkim żeby uwierzyć w siebie i... móc popływać na przyszły rok w basenie w bikini! ;D
ty to masz fajnie. trudno teraz znalezc chlopaka ktory na ciebie spojrzy chodziaz nie wygladasz jak te dziewczyny z okladek gazet xd
Nooo mam szczęscie! ;D czy w tej dziecie też obowiązują spaceru po 30 minut razy dwa jak w tamtej? moge ci przesłać planowane menu na jutro jako na dzien pierwszy?
9.00 posilek 1 : czereśnie, truskawki
11.00 posilek 2 : sałata z jajek, plasterki sera
13.00 posilek 3 : naktarynka (lub czeresnie) + serek wiejski
15.00 posilek 4 : pomidor, salata, groszek + plasterki szynki (zamierzam wszystko pokroic w kostke i zrobic salatke ale bez majonezu, sosow itp.)
17.00 posilek 5: cytryna, czeresnie
19.00 posilek 6: pomarancze, truskawki
Po 19 jeszcze zamierzam wyjsc na rolki lub poprostu spacer, myśle że to polepszy efekty.![]()
Ruch zawsze polepsza efekt. No i rolki to fajna zabawa (chociaż ja za bardzo jeździć nie umiem, wolę łyżwy, noo, ale nie ma teraz takiej możliwości)![]()
Też chcę za rok chodzić w bikini (jedno z moich wielkich marzeń, bo w tym roku to chyba jeszcze się nie uda:/ )
Mam nadzieje, że schudniesz do wymarzonej wagi
Hanajka, są takie chłopaki...Wystarczy dokładniej poszukać.