Strona 1642 z 1949 PierwszyPierwszy ... 642 1142 1542 1592 1632 1640 1641 1642 1643 1644 1652 1692 1742 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16,411 do 16,420 z 19484
Like Tree385Lubią to

Wątek: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal

Awatar opty55
    opty55 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal

Oj tam ! Paskuda będzie się cieszyć, że na wątku o odchudzaniu ogrodnictwa się nauczyłaś !
    Jej pasje podzielasz - to dla niej sama radość !
    Krotonika miałam kiedyś w doniczce, już nie pamiętam, co się z nim stało. Ale pewnie przelałam, jak większość kwiatów.
    Tej drugiej roślinki nie znam, nazwa nic mi nie mówi.
    To z Mani taki niedowiarek ? Aż fotką musiałaś udowadniać ?
    No cóż, napracowała się - to WYMAGA poszanowania dla swojej pracy. He he...
    Fajnie, że się samej sobie podobasz.
    Żylaki... zazdroszczę, że nie masz.
    Ale ja swoimi już przestałam się przejmować, na pewno w upały długimi spodniami się nie katuję.
    U mnie dzisiaj rano -6, w dzień około 4, ale za to cudne słoneczko. Nawet miło się maszerowało, a po powrocie jeszcze kawę przed domem zaliczyłam. Pierwszą w tym roku. Żal mi było ze słoneczka schodzić.
    Jeszcze do środy przymrozki w prognozach, przynajmniej u mnie. A tak już by się chciało coś w ogródku podziałać.

Awatar AnekSadek
    AnekSadek jest nieaktywny Znany na forum

Opty, ja nie mogę paskudzie szczęścia dokładać skoro bestia uparta i nie pisze...
    Ja się sama sobie nie podobam, ja się tylko lubie, bo nie mam innego wyjścia
    Paskuda wie na jakich zdjęciach mogłam się sobie podobać... wieki temu..
    A co, wstawie tu...

Ania07 12 04 (2).JPG

Spódniczkę zostawiłam sobie żeby się katować! A co! Nawet nie będę próbować się wciskać, nie ma tak dużej łyżki do botów!

Awatar opty55

Podoba mi się !!! Łyżka - do wpełzania w spódniczkę ! Dobre !
    Z daty wnioskuję, że niedługo potem z Inką płotu się trzymałyście ?
    Fakt, wyglądasz miodzio... nie dziwię się, że się sobie podobasz.
    U mnie powoli śnieg znika, już dużo mniejsze placki. A dzisiaj do południa słoneczko świeciło, to pewnie jeszcze więcej rozpuści.
    Ale te dziwaczne marcowe pogody - śnieg, mróz, wiatr, słoneczko... chyba mój kręgosłup nie lubi. Bo zupełnie bez ostrzeżenia po powrocie ze spaceru mocno mnie rozbolał. Ledwo siedzę, o wstawaniu nie wspomnę. Już się maścią wysmarowałam - ale efektów na razie nie czuję.
    Myślałam, że skoro się rozciągam trochę - to mnie takie niespodzianki nie czekają.
    Dobrze, że jeszcze ogród nie woła do pracy, można postękać w domu.

Awatar AnekSadek

Popatrz Optusiu, swego czasu pisałaś tu tylko z paskuda w asyście czytających. Historia się powtarza tylko że teraz piszesz ze mną
    Ale ja wtedy nie wiedziałam że ciągniecie watek a PASKUDA wie..
    Świnia że tak w skrócie powiem [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Nasze kręgosłupy to już pewnie nic nie lubią. Ani leżeć, ani siedzieć, ani łazić.
    Mi ostatnio bardzo pomaga AMOL, tak u RZEZNIKA kupiony, Hania mi kupiła...
    Spróbuj, może tez zadziała na Twoje plecy.

Wczoraj Misha była się wypachnić. Wygląda super. Ciesze się ze znalazłam tu dobrą dziewczynę do piesków.
    Bardzo punktualna i słucha co się chce żeby było zrobione. I jak zrobione.
    Dzisiaj na spacerze gwiazda była, fotki nawet jej robili.
    Widziałam tez malutką, 14 tygodniową Suzke. Rana na nowo się mocno otworzyła!!!!!
    Kupiłabym ale się boje że w maluszku za bardzo Suzke będę chciała widzieć chociaż znając mnie ..
    Misiaczka kocham mocno i wcale jak na Ajse nie patrze. Chociaż tą drugą ciągle wspominam...

Awatar opty55

Dzięki za radę Anulko. Mam podobny specyfik, ciut inaczej się nazywa, ale działanie ma mieć podobne.
    Masz rację - nasze kręgosłupy już niczego nie lubią...
    Nic nie dźwigałam, nie nosiłam - a i tak boli.
    Po wysmarowaniu ciut mniej - bo noc przespałam. Ale teraz jak siedzę, to za fajnie nie jest.
    Niech już słoneczko porządnie zaświeci - to może wygrzeje stare gnaty.
    Za chwilę ulubiony program. Zmykam.

Awatar Bonusia
    Bonusia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Cześć dziewczynki,kruszynki !
    Anulko dzięki za nazwę kwiatków...ten kolorowy bardzo mi się podoba...ale poczytałam,że trujący to już nie dla mnie bo Reksio lubi czasami roślinki podgryźć więc nie bedę ryzykowała.
    Kiedyś pokazałaś w tamtych poprzednich stronach gdzie mieszkałaś piękne krzewy u Ciebie rosnące..tzw:Lagerstroemia i Yoanka powiedziała,ze w Polsce też rosną to poszukałam i zakupiłam sadzonkę..
    Było to trzy lata temu...i w zeszłym roku Reksio odgryzł spory czubek roślinki...Z wsadził do doniczki i teraz mam dwie sadzonki..jeszcze w doniczkach bo młode roślinki trzeba było trzymać-zimą w piwnicy ale ta pierwotna sadzonka jest juz na tyle spora,że w tym roku wiosną wsadzimy na stałe do ogrodu...nie wiem jaki ma być kolor...oby coś z czerwienią bo pięknie by było!
    Co do odchudzania to ja dziewczyny codziennie oprócz weekendu z rana ,,jeżdzę"na stacjonarnym rowerze...a dodatkowo próżnym popołudniem wyczyniam inne ćwiczenia...trzeba jakąś formę utrzymać!
    U nas ostatnio jest bardzo słonecznie ale nocą przymrozki..od jutra ma padać deszcz ze śniegiem..
    A w piątek na noc wyjazd daleki po zakupy..

Awatar opty55

Cudak z Twojego Reksia Bonusiu. Moje nigdy na kwiatki nie patrzyły, o gryzieniu tym bardziej nie myślały.
    Pluszak bezczelnie na doniczki na podwórku sikał - ale taka uroda chłopców.
    Szerokiej drogi na wyjeździe !
    U mnie dzisiaj zima... niby drobny śnieżek, ale wszystko już białe dookoła. Chwilami taka zamieć - że do płotu nie widzę. I wiatr się zerwał nieprzyjemny.
    Niby do wiosny kilka dni, ale wcale jej nie czuję.
    No i krzyż dalej boli, szczególnie jak siedzę.
    Do południa wyrko wygniatałam - to było dobrze. Ale za chwilę na tv się przeniosę, to też będzie dobrze. Oby.

Awatar AnekSadek

Opty boli bo to "grzechy" młodości. Lub w moim przypadku wypadek a w Twoim dobre serce i dbałość o połówkę...
    Ja tak myślę ze może źle robię ze na bosaka śmigam po tych swoich kafelkach. Chyba zacznę kapcie nosić..
    Bonusia moja Misha z obgryzania roślinek na szczęście mi wyrosła. Ale masz racje ze rezygnujesz z roślinki dla piesia!
    Ja wczoraj byłam na zakupach w innym miasteczku aż 35 km od domu. Dawniej tyle codziennie w jedna stronę do roboty jeździłam.
    Udały mi się zakupy wiec i Tobie udanych życzę i szczęśliwego powrotu.
    I cos zielonym do gory wypatrzonym na spacerze. Nie, nie wiem jak sie nazywa.
    Tylko niech Mania nie podgląda!!!!

20210311_123733.jpg

20210311_123739.jpg

Tak jakoś kaktusowato rośnie.

tak Opty te sikające chłopczyki
    Koleżanka przyszła ze swoim, zresztą nie pierwszy raz a tym razem nie dość ze zasłony, takie paseczkowe, pionowo wiszące mi oszczał to jeszcze łóżko-kanape w pokoju gdzie komputer. Z zasłony łatwo się zmyło po plastyk ale nad meblem troche się napociłam żeby smrodek nie został.
    Lubie piesia ale raczej wole żeby w gościnę nie przybywał. Suczki są lepsze.

Awatar opty55

Ładne to "kaktusowate", mnie jakąś małą palemkę przypomina.
    Jak zapytasz w ogrodniczym, to na pewno nazwę Ci rzucą.
    Fakt, pod względem sikania to chłopczyki mają zakodowane, żeby terytorium znaczyć. To już instynkt stadny - i raczej wychowanie nic tu nie ma do rzeczy.
    A koleżanka znaczniki widziała ? Może wnioski do niej dotrą ?
    Co do pleców - to oczywiście masz rację. Ale wolałabym, żeby te grzechy w inny sposób mi wypominano...
    Dzisiaj - dopóki nie usiadłam - było dobrze. Może to moje krzesło jakieś nie lubiące mojego tyłka?
    No ale cały dzień w wyrku nie wyrobię przecież !

Awatar opty55

A co ciekawego na zakupach Cię skusiło ?
    No fakt.... 35 kilometrów na kolana nie powala. Ale razy dwa ?
    Już inaczej wygląda

Uprawnienia umieszczania postów