Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 171

Wątek: czas wziąść się w garść

Awatar Alliszja
    Alliszja jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Red face Odp: czas wziąść się w garść

Hejka wpadam z rewizytą trzymam kciuki i życzę powodzenia no za te bieganie to pełna podziwu jestem ja jak wracam z pracy teraz to jestem jakaś wykończona psychicznie ale fizycznie to tez juz nie mam siły na nic ach te 60 to już bym chciała mieć a tu ciągle daleko

Awatar megan_na
    megan_na jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań / UK

Domyślnie Odp: czas wziąść się w garść

Dzien minal bardzo milo chodz nie do konca dietetycznie Organizowalismy znajomej przyjecie niespodzianke z okazji urodzin wiec nie obylo sie bez jedzonka ale tragedi tez chyba nie ma Od rana zjadalam tylko platki, jogurt i troche owocow, no a na imprezce malenki kawalek tortu, troche lodow, piers z kurczaczka, pomidorka z sosem czosnkowym i troche wlasnego wyrobu salatki (gotowny kurczak, ryz pelnoziarnisty, ananas i kukurydza z jogurtem naturalnym). No i oczywiscie skusilam sie na szampana Ale od dzis z powrotem slodycze i alkohol ida na bok

A co do zjadania wszystkiego co zostanie to faktycznie trudna sztuka... mniejsze porcje to swietny pomysl albo musisz przygotowywac jedna normalna porcje dla Was obu i zjadac wspolnie

A bieganie to mi tu nawet trudniej niz w Polsce przychodzi bo mi jakis fajnych terenow brakuje a biegania po ulicach nienawidza ale coz poczac Na razie planow powrotnych nie mam wiec musze dzielnie adaptowac sie do panujacych warunkow

PS. Dziekuje za odwiedzinki

Awatar Gorilla
    Gorilla jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Łódź

Sama pewnie bym się skusiła na pyszne potrawy. Siedząc przy szklance wody na pewno czułabym się nieszczęśliwa i odrzuciłabym dietę. Sprawdzę w najbliższą sobotę, bo szykuje mi się mała imprezka. Już postanowiłam, że spróbuje (a nie pochłonę) wszystkiego na co będę miała ochotę. Po malutkiej porcji - na pewno się uzbiera z 1700 kalorii przez cały dzień, ale ani od tego nie utyję... ani nie schudnę. Przynajmniej nie będę się czuła jakby mi przyjemności uciekały

Awatar Gillyflower
    Gillyflower jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Nowy Sącz

Ojjj przyjęcia..Zmora osoby która się odchudza.;/
    W czasie diety właśnie raz poszlam na taką imprezkę i niestety słaba wolna..nie podołałam. Jednak czasem czytam jak niektóre dziewczyny potrafią wytrzymać na całej imprezie o szklance wody, to aż wydaje mi się to nierealne O.o
    I to prawda, można zjeść z umiarem nie utyjesz nie schudniesz ale za to będziesz się dobrze bawić po przecież w końcu po to są imprezki

Co do przygotowania mniejszych porcji to wczoraj się udalo..Mała nie jadła to ja troszkę zjadłam..Ale potem udało się że nie musiałam jeść bo chciala abym ją karmiła Więc mała zjadła i nie musialam dojadać

Życzę miłego dnia
    Pozdrawiam

P.S. Ta salatka z kurczakiem, ryżem ananaskiem..Mmmm zrobiłaś mi na nią smaka Tylko że ja mam ją zawsze z wędzonym kurczakiem ^^

Awatar megan_na
    Mieszka w
    Poznań / UK

Tez jakos sobie nie wyobrazam jakiejs imprezki o szklance wody... co to w ogole za impreza?? I tak sie katuje caly czas to jakas dyspensa na mala zabawe sie nalezy a jak sie trzyma umiar a nie nagle rzuca na jedzenie to mysle, ze jest dokladnie tak jak mowicie dziewczyny... diecie to nie pomoze ale tez i nie zaszkodzi Byle nie tak co tydzien

Za to wczoraj mialam fatalny dzien... moze nie jakos jedzeniowo ale nie mialam zupelnie na nic sily Mialam isc pobiegac ale nie dalam rady, wrocilam z pracy, zjadlam obiadek, zrobilam salatke na dzis do pracy i poszlam spac Zupelnie bylam bez sil i nie do zycia Mam nadzieje, ze dzis jakos lepiej bedzie... w koncu piatek... jeszcze 3,5h i weekend

A salatka z wedzonym kurakiem tez pycha moglaby byc musze sprobowac nastepnym razem. Dzis za to mam salatke z pora, czerownej fasoli i wedzonego bialego sera z jogurcikiem oczywiscie

Awatar Gillyflower
    Gillyflower jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Nowy Sącz

Tak, racja co tydzień to nie..Ale raz/dwa razy na miesiąc nie powinno zaszkodzić

Oj wiem jak to jest..Wraca się do domku i myśli tylko o tym aby się położyć i zasnąć..Ale i tak podziwiam że miałaś siłę aby sobie sałatkę zrobić

Do tego kurczaka jeszcze możesz dodać oprócz ananaska, kukurydzę z puszki, curry, można jeszcze dodać rodzynki, jak kto lubi Jest po prostu mniammmmm uwielbiam ją..ale najbardziej lubię taką z selera..Mmmm narobiłam sobie smaka na sałatkę ^^ Pewnie w najbliższym czasie zrobię

Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień minął dobrze
    Pozdrawiam

Awatar Gorilla
    Mieszka w
    Łódź

Podajcie przepisy na sałatki, prooooszę. Chyba mi wyobraźni brakuje, albo mam jej w nadmiarze. Zawsze jak coś "wyczaruje" to później się okazuje niejadalne :P

Moją imprezkową zmorą jest niestety alkohol. Nie piję dużo, ale abstynentką też nie jestem, a to tyle kalorii :/ Jeszcze do tego napoje słodkie i bomba wyskokowo - kaloryczna gotowa.

Czasem każdy ma takie dni kiedy nic się nie chce... najchętniej człowiek by się zaszył pod kołderką. Może jakieś przesilenie wiosenne nadchodzi...

Awatar megan_na
    Mieszka w
    Poznań / UK

Exclamation Odp: czas wziąść się w garść

Ach ta salatke to robilam czekajac az moj obiadek sie ugotuje wiec jakos poszlo, dzis pychotna byla w pracy a i na jutro mi troche zostalo

Dziś ładny dietetyczny dzionek zaliczony, bieganko tez bylo (chodz zmuszenie mojego leniwego tyleczka do wyjscia zajelo mi jedyne 1,5 godziny ) Do tego poprawilam sobie humorej malutkim zakupem pochwale sie, a co Kupialm bluze na jakies wiosenne dluzsze spacery (takze cel szczytny )

Co do salatek powiem tak...
    - moja salatkowa przygoda sie wlasnie zaczyna bo nigdy za nimi nie przepadalam a ostatnio nawet mi wchodza
    - wiekszosc salatek musi byc dla mnie szybko wykonalna i nie zawierac za duzo skladnikow bo lubie czuc smak tego co jem a nie jakis totalny mix (ale to moja opinia oczywiscie )
    - jadam salatki tylko z jogurtami (bo nie lubie majonezu... jupi... chodz jakies ulatwienie dla mojej dietki )

Wiec na razie na koncie mam dwie salatki:

1. Zielona czesc pora siekamy, bialy wedzony ser kroimy w kostke, do tego dorzucamy czerwona fasole z puszki (oczywiscie odsaczona ), dodajemy troche pieprzu do smaku i jogurcik
    2. Gotujemy ryz (ostatnio zaryzykowalam i zrobilam z ryzem pelnoziarnistym i tez wyszlo pycha ), gotujemy piers z kurczaka (w kostce rosolowej), potem kroimy w kostke, mieszamy z ryzem i dodajemy pokrojonego ananasa i kukurydze oraz jogurt (wersja wg Gillyflower: zamiast gotowanego kurczaka bierzemy kurczaka wedzonego, mozemy tez dodac rodzynki)

No i takie to moje bogate doswiadczenie Ale bede sie uczyc i co fajnego wynajde to wrzuce na forum na pewno

Dziekuje dziewczyny za odwiedziny!! Na prawde dziala to jak zadna inna motywacja!!

Awatar Gorilla
    Mieszka w
    Łódź

Dziękuję za przepisy - wypróbuję w najbliższym czasie

1,5 godziny to i tak nieźle, mi to zajęło całe 6 dni, żeby się w końcu ruszyć Sama przed sobą się rozgrzeszam cały czas, że zmęczenie po pracy, że zimno, że pada... Prawda jest taka, że powinnam się ruszać. Dobrze, że w pracy jestem cały czas w ruchu, a i bicepsy się rozwijają przez noszenie paczek (przynajmniej jeden plus tej roboty). No i czekam na przypływ gotówki żeby kupić rolki. Nie chcę kupować najtańszych, plastikowych bo zgrzyt kółek na betonie powoduje u mnie gęsią skórkę i agresję

Ale się rozpisałam :P Czekam na kolejny wpisik. Buzia

Awatar Alliszja
    Alliszja jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Wink Odp: czas wziąść się w garść

co do sałatki z ryżem to jest moja ulubiona poprostu uwielbiam ją mogę jeść ją na sniadanie lub formie obiadu szybka i smaczna

Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów