Strona 1 z 79 1 2 3 11 51 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 783

Wątek: co zrobić żeby się znowu udało

Awatar Alliszja
    Alliszja jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Smile co zrobić żeby się znowu udało

Mam 24 lata 164 cm wzrostu i waże 68 kg jestem tu nowa i zdałam sobie sprawę z tego że sama nie dam rady walczyć ze zbędnymi kilogramami. Udało mi się już raz zrzucić całkiem sporo kilogramów jednak waga powróciła myslałam że to nie nastąpi ponieważ waga utrzymywała sie długo na odpowiednim poziomie jednak w ostatnim roku uzyskałam kilogramy z nawiązką mam nadzieje że uda mi się ze wsparciem odzyskać utracony wygląd i wagę

Awatar Alliszja
    Mieszka w
    Poznań

Domyślnie Odp: co zrobić żeby się znowu udało

mam pierwsze pytanie czy ma ktoś pomysł jak zrezygnować z podjadania słodyczy a najlepiej pozbyć się ich z diety nie mam pojęcia jak z nimi walczyć bo je uwielbiam i potrafią poprawić mi samopoczucie jak nic innego

Awatar Madzius_09x
    Madzius_09x jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Rybnik

Wcale nie jesteś gruba 68 przy takim wzroście? To w sam raz
    A jeśli naprawde chcesz schudnąć to niestety .. musisz pozbyć się słodyczy.
    Wiem, wiem ciężkie to jest bo sama miałam/mam z tym problem. A jeśli już niepotrafisz to jedz ich mniej, a co zrobić by ich jeść mniej ? Przed zjedzeniem jakiegoś np. ciastka wypij około 2-3 szklanki wody niegazowanej, to zmiejsza odczucie potrzeby wzięcia słodyczy.
    Wtedy Woda zapełnia brzuch więc np. zamiast paru ciastek starczy Ci jedno bo będziesz syta
    A jeśli to nie pomaga.. to wyznacz sobie granice ile kalorii słodyczy byś jadła np. przez tydzień co są przeznaczone tylko na słodycze [chodzi mi o kalorie].
    Jeszcze inny sposób: Wyznacz sobie jeden dzień w tygodniu na jedzenie słodyczy ale nie w takim sensie że zjesz górę ciastek, chipsów, żelek itp.
    Np. sobotę wybierzesz sobie np. 3 produkty słodyczy [np. paczka chipsow, baton, ciastko]
    i je zjesz- ale nie więcej. To będzie nagroda za to że wytrzymałaś do tej soboty..
    Zobaczysz jaka będzie satysfakcja, a po pewnym czasie zrozumiesz że one w ogóle nie są Ci potrzebne )

Każdego dnia wpadam w jedną otchłań- depresję..

Awatar Alliszja
    Mieszka w
    Poznań

Smile Odp: co zrobić żeby się znowu udało

dziękuję za radę nie twierdze że może jestem bardzo gruba ale przybrało mi się w ostatnim czasie i zaczyna to wyglądać nie najlepiej najgorsze że w ciągu zaledwie kilku miesięcy przybrałam ponad 7 kilogramów w końcu uświadomiłam sobie że trzeba coś robić bo nim się obejrze będzie spora nadwaga postaram się zastosowac do porad najgorsze że nawet wyznaczyłam sobie taki dzień ale nie wychodziło postaram sie z ta wodą dziękuję

Awatar Alliszja
    Mieszka w
    Poznań

Exclamation Odp: co zrobić żeby się znowu udało

staram się naprawdę chce ale rodzinka dzisiaj chce żebym upiekła ciastka na kleiku ryżowym czy ktoś wie jak bardzo są one kaloryczne ? podobno sa pyszne i jak ich nie spróbować

Awatar juli29mar
    juli29mar jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Paron

Najlepszy sposob na niejedzenie slodyczy - nie kupowac ich

A przy tych ciastkach na kleiku, to moze nie rob ich duzej ilosci - mniej ciastek = szybciej znikna (rodzinka szybciej zje) = ciebie nie bedzie kusilo ( ciastka szybciej znikna, nie beda lezaly) = zaoszczedzone kalorie.

Nigdy nie slyszalam o takich ciastkach, wiec trudno mi powiedziec ile kcal...

Pozdrowki
    J.

10.03.2009 Powiedzielismy sobie "TAK"
    Zapraszam do wspolnych cwiczen
    Juli29mar walczy ze slodyczami

Awatar Alliszja
    Mieszka w
    Poznań

Unhappy Odp: co zrobić żeby się znowu udało

dziękuję ciastak sa pyszne i juz spróbowałam ale obiecuje sobie że tylko spróbowałam i ani jednego już nie rusze boże jak one pachną

Awatar Alliszja
    Mieszka w
    Poznań

czy człowiek skazany jest na porażke jesli tak bardzi brakuję mu silnej woli i mimo motywacji ciągle o tym myśli?? Tak bardzo chce a myslenie o kaloriach i jedzeniu to chyba obsesja czy każdy tak ma kto walczy z wagą.

Awatar Alliszja
    Mieszka w
    Poznań

może trzeba spojrzeć optymistycznie od jakiegoś czasu udaje mi się nie jeść po osiemnastej no i zrezygnowałam z pieczywa żytniego no i oczywiście pszennego żadnych bułeczek. Staram się jeść regularnie i praktycznie co drugi dzień jak nie co dzień intensywnie tańcze na macie coil co prawda od 10 dni <to nowy nabytek polecam>może nie będzie tak źle

Awatar Adusiaaa
    Adusiaaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdynia

Kochana dam Ci rade - przestan traktowac slodycze jako nagrode jako cos co jak piszesz, poprawia Ci humor. Wiem, ze to ciezkie, ale musisz poprostu zmienic myslenie. Od dziecka jestemy uczone, ze jak tylko przyjda swieta, to dostaniemy wor slodyczy, ze jak bedziemy grzeczne to dostaniemy czekolade itd. itp. i pozniej w doroslym zyciu traktujemy slodycze jako jedyna dobra rzecz jaka moze nas spotkac danego dnia.

Co do rad kolezanki - ja mam jednak inne zdanie. Woda nie pomoze, bo tu nie chodzi o glod, tylko o ochote. Jak ktos "uzalezniony" ma ochote to zje chocby sie mial za przeproszeniem zzygac No i dla mnie np. nie ma takiej mozliwosci , zeby zjesc 2 kosteczki czekolady a reszte odlozyc na polke. Osobiscie wole nie probowac w ogole, bo pozniej jeszcze bardziej mnie ciagnie zeby jesc wiecej. Ja co prawda w podpisie mam 5 dni bez slodyczy, ale to dlatego ze bylam w sobote na rodzinnych urodzinach i jakbym nie zjadla tortu to bym zostala wyklnieta :P ale tak naprawde staram sie ich nie jesc od 22.01 i naprawde sie odzwyczailam! Nie mam ochoty, nie siedze i nie mysle ze moze pojde do sklepu i kupie 3 batony... Nie wracam do domu po uczelni tylko z mysla o tym, zeby kupic ciastka, czekolade i paczke chipsow. Wiadomo, raz na miesiac mozna sobie pozwolic, ale raz na tydzien, dzien slodyczowy, mysle ze to nie ma sensu bo organizm sie nie odzwyczai.

No ale ze oczywiscie trzeba sobie humor poprawiac to zamiast kupna slodycza polecam kupno fajnego kosmetyku, gazety, ksiazki, nalozenie maseczki na twarz - cokolwiek lubisz
    Alez wywod mam nadzieje ze choc troche pomoglam

Strona 1 z 79 1 2 3 11 51 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów