Strona 1 z 51 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 503
Like Tree9Lubią to

Wątek: Potrzebuję kopa! I towarzyszek w niedoli :) od 9.07

shantaram jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    5

Domyślnie Potrzebuję kopa! I towarzyszek w niedoli :) od 9.07

Trzy lata temu schudłam na Dukanie ponad 15kg, po czym, zanim zdążyłam utrwalić sukces, zaszłam w ciążę. Teraz mam prawie rocznego synka i +10 kg w zestawie. Przez ostatnie pół roku udało mi się schudnąć, z wielkim trudem, 6 kg, ale od dawna mam zastój i nie potrafię się zmobilizować . Tak więc, jak w tytule - czy ktoś ma podobny problem i miałby ochotę pomęczyć się ze mną, najlepiej od poniedziałku ?

Awatar picolina
    picolina jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Potrzebuję kopa! I towarzyszek w niedoli :) od 9.07

Ja chętnie się przyłączę
    Też byłam na dukanie jakiś czas temu. Potem sobie pofolgowałam i mam kilka kg na plusie. Każdego dnia zaczynam od nowa a później przychodzi upał i wypijam pyszną mrożoną kawę z bitą śmietaną albo moje ulubione schłodzone piwo i w ten oto sposób dobrze rozpoczęty dzień szlag trafia! Trwa już to ze 2 tyg, więc teraz może się uda jeśli nawzajem będziemy się pilnować

Awatar motylek_1
    motylek_1 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Witajcie

Ja też zaczynam od jutra i również nie jest to mój pierwszy raz....... ponad 2 lata temu schudłam na Dukanie 10 kg, ale nie zaczęłam nawet 3 fazy tak zachłysnęłam się wyglądem..... teraz wracam z "podkulonym ogonem" pełna mobilizacji, bo kg mam troszkę więcej jak stawałam do walki z kg te 2 lata temu wtedy miałam 76,9 kg przy wzroście 171 cm, dziś waga osiągnęła około 78-79 kg jutro rano się zważę i zaktualizuje strażnika. Zakupy dziś zrobiłam, także jutro melduję się zwarta i gotowa. Czy będziemy pisać codziennie co jadłyśmy?

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez motylek_1 ; 08-07-2012 o 18:12
    Dukan, start 02.09.2013r

GrubaKreska jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    28

Cytat Zamieszczone przez shantaram Zobacz posta
    czy ktoś ma podobny problem i miałby ochotę pomęczyć się ze mną,
    trzymam kciuki...a na początek próbuję zmienić nastawienie...nie traktuj diety jako "niedoli" czy "pomęczenia się"- bo z góry zakodowujesz sobie że to trudne , nieprzyjemne etc...a nikt nie lubi się męczyć- pomyśl że przed Tobą fajny etap w życiu, że będziesz coraz chudsza, coraz piękniejsza, że robisz coś dla siebie, coś co poprawi Ci humor-coś jakbyś szła do salonu piękności-może i okładanie papkami i depilowanie nie zawsze jest przyjemne..ale kto nie lubi chodzić do takich salonów..tak będzie Ci łatwiej
    ..nie żebym się wymądrzała, tylko tak doradzam..bo wiem że lekko nie będzie i jeśli są jakieś sposoby aby było łatwiej to trzeba z nich korzystać.
    Pozdrawiam i czekam na IV fazie.

01.2011-78kg!; 06.2011-Dukan start:73kg, 09.2011-początek IIIf:65kg!!
    20.12.2011-początek IVf: 63,6kg! ( na IV najniższa osiągnięta 58,2kg!!!!)

shortt jest nieaktywny Nowy na forum

hejka
    melduje sie i ja 35 lat na karku 73kg i tylko 170cm wzrostu ...
    jutro zaczynam nowe zycie i postaram sie jak nigdy dotad
    wiec - do dziela moje drogie ))
    zakupy na jutro zrobione ! obiad wlasnie sie robi -jutro wracam po urlopie do pracy i do pracy nad sama soba!
    meldujemy sie codziennie ?
    wytrwalosci zycze )) sobie i Wam !
    szymama
    [

Awatar motylek_1
    Mieszka w
    Szczecin

Witam Shortt fajnie że jest nas więcej bo w grupie siła.

Robiłyście test dukana? ja uderzeniówki mam mieć 4 dni... Dukan twierdzi że powinnam ważyć 65,9, widzę shrott że masz cel 60 przy podobnym wzroście też z testu Ci tak wyszło?

Jestem za codziennym meldowaniem i naszym jadłospisem.
    Dukan, start 02.09.2013r

Awatar picolina
    picolina jest nieaktywny Znany na forum

Ja zakupy zrobię dopiero jutro ale mam jakąś rybę i serek więc wykombinuję sobie coś do jedzenia
    Z tym meldowaniem się to dobry pomysł, nie mogę doczekać się kiedy moja waga zacznie spadać. Oby tak było
    Z doświadczenia wiem, że waga mi leciała na dniach białkowych więc te kilka dni fazy uderzeniowej już powinno coś dać. Nie robiłam testu Dukana, ale sądzę że 3-4 dni uderzeniówki wystarczą

shortt jest nieaktywny Nowy na forum

no jasne ze robilam test - i to nie raz...
    wyszlo mi ze moja prawidlowa waga to 62 , ale ja chce 60 a tak naprawde to najlepiej sie czulam wazac 54...ale to historia przez duuuuze h...
    mam 7 letni bagaz nadprogramowy - synek moj ukochany a raczej gadki tesciowej i matki - jedz za dwoje i mam za swoje
    latwo jest utyc a ciezko to zrzucic ...
    do boju dziewczyny
    szymama
    [

shantaram jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    5

Jesteście cudne - w kupie siła, damy radę . Widzę, że mamy podobne cele, ja również planuję 4 dni wstępu. Tak więc do dzieła - najbardziej będzie mi brakować owoców i żółtego sera... Musimy się nawzajem wspierać!
    Gruba Kresko - oczywiście masz rację - pozytywne nastawienie jest bardzo ważne.

Awatar motylek_1
    Mieszka w
    Szczecin

Pierwszym razem też miałam 4 dni uderzeniówki i spadło 3,6 kg, teraz nie liczę na takie cuda, bo wiadomo że drugim razem jest trudniej.

Odnośnie sera to dziś kupiłam polecamy przez inne "dukanki" ser żółty piórko co ma max 3 % tłuszczu, jest bardzo smaczny bo próbowałam czy jest zjadliwy, kupiłam go dziś w Realu i mam zamiar stosować go sporadycznie i w niewielkich ilościach do pizzy z tego przepisu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] wejdzcie na ostatnie strony tego wątku i zobaczcie zdjęcia, szok ja już tej pizzy nie mogę się doczekać. Ostatnim razem też zajadałam się pizzą tylko z innego przepisu.

---------- Wiadomość dodana o 22:32 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 21:55 ----------

Zobaczcie co znalazłam ten ser ma maleńko węgli również [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Dukan, start 02.09.2013r

Strona 1 z 51 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów