Strona 13273 z 28937 PierwszyPierwszy ... 12273 12773 13173 13223 13263 13271 13272 13273 13274 13275 13283 13323 13373 13773 14273 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 132,721 do 132,730 z 289368
Like Tree2Lubią to

Wątek: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Awatar deaila
    deaila jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Nicponia

Domyślnie Odp: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Cytat Zamieszczone przez alexandra1988 Zobacz posta
    ) dzieki.
    no zobaczymy jak to będzie, na razie jest mi niedobrze... ;//
    powiedzcie mi czy serki typu wiejski lekki piątnicy można jeść?

hej ja takie jadam i jakos chudne

Pamietaj jeśli nie zrobiłas testu dukana to zrób i zobaczysz ile czasy masz mniej wiecej być na jakiej fazie
    zakup otreby i dukaj a jak wszystko zorbiłaś to powodzenia

Awatar ewengarda
    ewengarda jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez alexandra1988 Zobacz posta
    ) dzieki.
    no zobaczymy jak to będzie, na razie jest mi niedobrze... ;//
    powiedzcie mi czy serki typu wiejski lekki piątnicy można jeść?
    zdecydowanie tak, ale light. ja jem je tonami

Awatar wyimaginoowanaaa
    wyimaginoowanaaa jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Olkusz

Smile Odp: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

cześć
    jestem tu nowa i stosuję tą dietę od 2 dni . w rezultacie schudłam już 2 kg .
    jest ona bardzo dobra , ale bardzo szybko tyje się jak się z nią nagle skończy i nie przeprowadzi jej do końca - co moge potwierdzić na własnym przykładzie .
    poprzednimj razem diiete zaczęłam stosować w lutym tego roku . zaczynając od wagi 72 doszłam do wagi 67 w dwa miesiące . nagle zachwycona rezultatem zaprzestałam z odchudzaniem się po 2 etapie , więc nie zastosowałam 3 i 4 , czyli tych najważniejszych etapów stabilizajci .
    po zakończeniu diety zaczęłam jeść normalnie , choć w mniejszych ilościach niż przed dietą i takim sposobem schudłam jeszcze 1kg . zadowolona, myślałam, że będzie tak dalej i tu się myliłam . waga zwiększała się z zawrotną prędkością , a ja gdy waga zwiekszała się , mówiłam sobie , a co to dwa kg . ? to nie tak dużo .. opamietałam się wtedy kiedy waga osiągnęła wynik sprzed diety , a później nawet go przekroczyła . i ważyłam 75 kg przy wzroście 166 . o dużo za dużo . nie miałam wgl motywacji do przystapienia do tej diety ponownie , ale pewnego dnia , gdy spojrzałam w lustro dosłownie brzydziłam się siebie . i postanowiłam jeszcze raz przejśc na tą dietę , trzymać się jej ściśle i nie zapomnieć o najważniejszym etapie - stabilizacji .
    więc jestem już od 2 dni na niej i rezultaty na poczattek są lepsze niż na poczatku poprzedniej diety z czego jestem dumna . ważę teraz 73 i chcę ważyć 62 .
    moja opinia jest o tej diecie taka :
    jest ona dobra dla ludzi , którzy po pierwsze - nie uprawiają bardzo aktywnego sportu ( ja osobiściście gram już 5 rok w piłkę ręczną i raz na meczu zasłabłam , gdyż dieta nie zawiera tłuszczu potrzebnego do wysiłku fizycznego ) , ale pomimo tego idę na nią jeszcze raz bo jest to jedyna skuteczna dieta ( i chcę schudnąć do rozpoczęcie roku ) , a po drugie : KONIECZNIE trzeba przejśc etap stabilizacji , gdyż momentalnie się tyje z powrotem .
    ale warto na niej być

Awatar shamanka2
    shamanka2 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez platyna19 Zobacz posta
    nie tylko nutelle, ale bułeczki tez będe piekła no i kilka innych rzeczy
    bułeczki??? hmm jak kiedyś zrobiłam bułeczki to mi wyszły obleśne płaskie placki.... może masz jakis lepszy przepis skoro nawet po diecie masz zamiar je piec... podassss???
    START ----> 14.05.2010

Awatar ewengarda
    Mieszka w
    Poznań

[QUOTE=platyna19;1519715]gratuluje tego spadku
    w każdej przychodni niestety maja inne zasady co do rejestracji, po prostu trzeba mieć zdrowie żeby chorować

jasne, że każda przychodnia ma swoje zasady, tylko śmiać mi się chciało bo pani zdziwiona była że już od 2 miesięcy są zmiany a ja o tym nie wiem, a przecież do medycyny pracy chodzi się raz na kilka lat, a nie co tydzień. ale we wtorek to już o 7 rano będę tam warować żeby wszystko pozałatwiać .mam nadzieję że nikogo nie zabiję przy okazji

Awatar shamanka2
    shamanka2 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez deaila Zobacz posta
    hej

szukam tego streszczenia ale ni widze;(
    czesć kochanaaa streszczonko jesttt kurde nie wiem na której stronie... tak z 15 stron w stecz bys musiała zobaczyc... moze nieco mniej... :/

---------- Wiadomość dodana o 10:02 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 09:59 ----------

o znalazłam jakies streszczenie z wczoraj chyba jest:

Wczorajszy dzień minął według króla Arka pod hasłem "pier.olenie kotka za pomoca młotka".
    Po spokojnym weekendzie nastał bardzo spokojny poniedziałek...który zazwyczaj był oprócz piątku najcięższym do nadrabiania...
    Nasz Stefano "szalał" na poprawinach więc nie miał okazji z nami sie co ranek witać ale już Go mamy z powrotem i jego spadki też dziś -0,4
    Nasz "stara baba" Madziula po wczorajszej deszczowej wyprawie rowerowej do Niemiec po chemię rozchorowała się ,To przysniosło jej dzis bardzo brzydki wzrost i z jego powodu zmieniła suwak w lewo co oznacza, ze jej przekroczone 20 kg zniknęło, ja myślę ze zrobiła to specjalnie gdyz wszelkie ciepłe słowa które usłyszała za ta 20-tkę chce usłyszeć jeszcze raz
    Epercia nadal modyfikuje hymn przy wielkiej pomocy Beni, są prośby aby każdy dawał do Esperci uwagi jak uda mu sie cos fajnego wcisnąć w ten hymn...
    Benia mimo krótkiego urlopu zagląda do nas i dosteje po łbie od Madziuli gdyż tak uwielbia ja bić Jest pomysł aby poprosić administratorów o dodanie ikonek np. bicie makrelą lub gicza wołową po głowie
    Funkia stanęła w obronie Beni i założyła "Klub obrońców Beni"Madziula nie przyłączyła się do niego gdyz zbyt duża frajdę sprawia jej bicie Beni jednak nie jest KATEM robi to z miłości do niej....
    Psotka odwiedziła nas po długim czasie pocieszyłam w sprawie III fazy
    Blacky łapie jakies nie najlepsze dni ale wczoraj po rytuale wieczornym dołączyła do forumowiczów z nadzieją poklikania do rana ale nikogo już nie było
    Gomi przechodzi smutne dni, nie mowi jednak czemu, twierdzi że polepsza sie jej jak zapala światło Od wczoraj wróciła do pracy tydzień prze 1 września takie sa zasady, wiec znowu przemęczona przyjmuje kolejnych gości...
    Karolinka walczy z napisaniem pracy, idzie jej to jak krew z nosa pocieszają ja tylko spadki na wadzę Twierdzi, że nie potrafi sie zmobilizować do pisania a na wszelkie zaliczenia czy egzaminy uczy sie na ostatni moment co owocuje dobrymi ocenami
    Ilonucha wspierała dzielnie Karolinkę twierdząc, ze ma tak samo i potrzebuje presji aby w być skupiona na 100 %Na co dzień szaleje swoim Stefanem, wpędzając w osłupienie kolegów których wozi jako pasażerów.
    Z problemem męza jako pasażera boryka sie większość forumowiczek , wszystkie panie proszą o antidotum na narzakania i ciagłe zwaracanie uwagi podczas prowadzenia różnorakich pojazdów przez wpółmałożonkę/ partnerkęJeśli ktoś ma sposób Dajcie znać np. Kaśce czy Arabese(która wróciła z urlopu i boi się wejsc na wage),
    Muatanebo twierdzi, że udoskonalenie słuchu wybiórczego pomaga.
    Shamanka też wpadła w odwiedziny po urlopie i proponuje wszystkim wyjazd za granicę kraju, jest gotowa oddać 2 mc wakacji w Polsce za 1 tydzień za granica.Opórcz euforii po wakacjach cieszy ją też ładnie spadająca waga, co widać na jej nowych fotkach.
    Dokite zaczęła rozmowę z Arkiem ale jakoś nie mogli sie porozumieć, zarzuciał kilka fajnych kawalków o blondykach na poprawienie sobie i nam humoru i uciekła nas erial Dowody zbrodni.
    Nowe fotki załączyło kilką forumowiczek np ElaiRafał, która urzekła swoim nowym wyglądem forumowiczów .Warto poprzeglądać fotki wszystkich znjomych może pojawiło sie coś nowego. Areczek miał wrzucic fotki ale na razie ani widu ani słychu
    Justi80 po powrocie z wesela bardzo zadowolona mimo dwóch niemiłych akcentów wyjazd był udany. Nie zdązyła iść odebrać wyników badań więc nadal czekamy....Madzia pilnuje i stoi nad nią z batem.
    Roksana w oczekiwaniu na swojego faceta i urlop chudnie w oczach i zaczyna po 13 ltach wkładać sukienki lada moment przeskoczy na liczbe dwucyfrową a jej super osiągnięcia również można podziwiać na zdjęciach.
    An nadal poczytuje nas w pracy ww tajemnicy przed kierowniczką...miała mały konflikt z mama ale mamy nadzieję, że juz jest ok pewnie da znać
    Do tego zarzuciła już kilka razy super przepisem na sernik na zimno więc kto ma ochotę to w postach An można go znależć.
    Ilina również raczyła nas przepisami na rózne dip na bazie jogurtów na prwadę fajna sprawa zainteresowani znajdą ję w postach Iliny.
    Kamiska zaglądnęła na chwile w gdyż jest na urlopie, posłodziła Ilonie w sprawie motorui poszła opiekować się córcię i jej towarzyszka na kilka dnia więc ma teraz 2 małe pociechy do opieki
    Menard równeż wpadła przesłać pozdrowienie z biszczad, w którym dzielnie duka
    Na forum pojawią się coraz więcej nowych osób ( najwięcej chyba z Rzeszowa, Tupolew i menard robią tam niezła reklamę)
    Niektórzy nowy zarzucają nam brak opieki i zlewania ich pytań , twierdzą, że sobie z dzióbków spijamyJednka więszkoćć miło się wita i k korzysta z naszych rad. Witamy wszystkich jednakowo, a dla nowej dukanki , która stanęła w obronie starych wyjadaczy wielki + (bezie widziała , ze o nią chodzi)
    Deaila sobie odpoczywa w więkoszści czasu bez pradu.Zaczyna zjadać 2 posiłki dziennie ale dziś PW więc może sie przełamie i zje 3.Pozdrawia wszystkich gorąco.
    the end
    START ----> 14.05.2010

Awatar ewengarda
    Mieszka w
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez shamanka2 Zobacz posta
    bułeczki??? hmm jak kiedyś zrobiłam bułeczki to mi wyszły obleśne płaskie placki.... może masz jakis lepszy przepis skoro nawet po diecie masz zamiar je piec... podassss???
    mi wychodzą świetne bułeczki, ale specjalnie dla nich, albo dla siebie , kupiłam takie małe foremki i papier który do nich wkładam, żeby się bułeczki nie przywarły.

4 łyżeczki otrąb owsianych
    2 łyżki otrąb pszennych
    pół torebki proszku do pieczenie (ja daję trochę mniej)
    cały serek philadelphia light
    3 całe jajka i jedno białko
    trochę zapachu migdałowego lub pomarańczowego
    sól, pieprz

mieszam, do foremek i na 20 minut do piekarnika, mam 6 foremek, jem je 3 dni z serkiem wiejskim lub jogurtem naturalnym. są pyszne. POLECAM

Awatar ilina83
    ilina83 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Dolne Wymiary

Cytat Zamieszczone przez ewengarda Zobacz posta
    mi wychodzą świetne bułeczki, ale specjalnie dla nich, albo dla siebie , kupiłam takie małe foremki i papier który do nich wkładam, żeby się bułeczki nie przywarły.

4 łyżeczki otrąb owsianych
    2 łyżki otrąb pszennych
    pół torebki proszku do pieczenie (ja daję trochę mniej)
    cały serek philadelphia light
    3 całe jajka i jedno białko
    trochę zapachu migdałowego lub pomarańczowego
    sól, pieprz

mieszam, do foremek i na 20 minut do piekarnika, mam 6 foremek, jem je 3 dni z serkiem wiejskim lub jogurtem naturalnym. są pyszne. POLECAM
    Na ile stopni piekarnik ustawić?
    Moje życie ma soundtrack

start 06.11.2012

Awatar platyna19
    platyna19 jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez wyimaginoowanaaa Zobacz posta
    cześć
    jestem tu nowa i stosuję tą dietę od 2 dni . w rezultacie schudłam już 2 kg
    cześć
    tym razem będziesz madrzejsza! powodzenia rzyczę na poczatek diety
    Cytat Zamieszczone przez shamanka2 Zobacz posta
    przepis mam od Beni:
    2łyżki otrąb pszennych
    1 łyżka otrąb owsianych
    1 jajko
    1 kopiasta łyzka serka homo
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    (ja dodaję jeszcze płaska łyżke jogurtu)
    białko ubijamy na sztywna pianę, pozostałe składniki mieszamy ze sobą i dodajemy pianę
    ja dzielę na 2 porcje i wkładam do salaterek, wtedy bułeczki nie wychodza płaskie i da się przekroic na pół - pieczemy na najwyższej mocy w mikrofali przez około 3-4 minuty - zależy jakie kto lubi, ja lubię takie mięciutkie a nie spieczone
    smaruję serkiem zamiast masła, wędlina i pomidor na warzywach sa pyszne - zjem 4 kanapki i jestem bardzo najedzona
    Cytat Zamieszczone przez ewengarda Zobacz posta

jasne, że każda przychodnia ma swoje zasady, tylko śmiać mi się chciało bo pani zdziwiona była że już od 2 miesięcy są zmiany a ja o tym nie wiem, a przecież do medycyny pracy chodzi się raz na kilka lat, a nie co tydzień. ale we wtorek to już o 7 rano będę tam warować żeby wszystko pozałatwiać .mam nadzieję że nikogo nie zabiję przy okazji
    tak pracownice co niektóre to tylko sie nadaja do zwolnienie! ja kiedyś telefonicznie się rejestrowałam na określona godzinę, przychodze na wizyte a tu się okazuje że lekarz przyjmuje kilka godzin później

Początek diety 3.05.2010

Awatar ewengarda
    Mieszka w
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez wyimaginoowanaaa Zobacz posta
    cześć
    jestem tu nowa i stosuję tą dietę od 2 dni . w rezultacie schudłam już 2 kg .
    jest ona bardzo dobra , ale bardzo szybko tyje się jak się z nią nagle skończy i nie przeprowadzi jej do końca - co moge potwierdzić na własnym przykładzie .
    poprzednimj razem diiete zaczęłam stosować w lutym tego roku . zaczynając od wagi 72 doszłam do wagi 67 w dwa miesiące . nagle zachwycona rezultatem zaprzestałam z odchudzaniem się po 2 etapie , więc nie zastosowałam 3 i 4 , czyli tych najważniejszych etapów stabilizajci .
    po zakończeniu diety zaczęłam jeść normalnie , choć w mniejszych ilościach niż przed dietą i takim sposobem schudłam jeszcze 1kg . zadowolona, myślałam, że będzie tak dalej i tu się myliłam . waga zwiększała się z zawrotną prędkością , a ja gdy waga zwiekszała się , mówiłam sobie , a co to dwa kg . ? to nie tak dużo .. opamietałam się wtedy kiedy waga osiągnęła wynik sprzed diety , a później nawet go przekroczyła . i ważyłam 75 kg przy wzroście 166 . o dużo za dużo . nie miałam wgl motywacji do przystapienia do tej diety ponownie , ale pewnego dnia , gdy spojrzałam w lustro dosłownie brzydziłam się siebie . i postanowiłam jeszcze raz przejśc na tą dietę , trzymać się jej ściśle i nie zapomnieć o najważniejszym etapie - stabilizacji .
    więc jestem już od 2 dni na niej i rezultaty na poczattek są lepsze niż na poczatku poprzedniej diety z czego jestem dumna . ważę teraz 73 i chcę ważyć 62 .
    moja opinia jest o tej diecie taka :
    jest ona dobra dla ludzi , którzy po pierwsze - nie uprawiają bardzo aktywnego sportu ( ja osobiściście gram już 5 rok w piłkę ręczną i raz na meczu zasłabłam , gdyż dieta nie zawiera tłuszczu potrzebnego do wysiłku fizycznego ) , ale pomimo tego idę na nią jeszcze raz bo jest to jedyna skuteczna dieta ( i chcę schudnąć do rozpoczęcie roku ) , a po drugie : KONIECZNIE trzeba przejśc etap stabilizacji , gdyż momentalnie się tyje z powrotem .
    ale warto na niej być
    czytam Twoją historię i widzę siebie sprzed wakacji. Ja schudłam na dukanie z 64 na 58 i byłam MEGA SZCZĘŚLIWA! Niestety potem miałam ślub, więc dużo nerwów i trochę podjadałam, a potem wakacje i stwierdziłam, że nie przytyję. skończyłam dietę na 2 fazie, nie doszłam do 3 i po powrocie z wakacji miałam 68 kilo. O zgrozo

Oby tym razem nam się udał