To proszę wskaż mi gdzie jest odpowiedź na pytanie o zmienione dawkowanie otrębów i co to są te produkty tolerowane? Czytam forum dziś cały dzień i nie było odp na te pytania.
Budyń to mąka ziemniaczana i cukier!!!Mozna budyń ale dukanowski!!! Otręby należy jeść tak jak jest podane;2 łyżki owsianych i jedna pszennych,bo tak każe na dr Dukan
.Wiemy to wszystko,bo przeczytałyśmy książkę i czytamy forum(dokładnie)!!!
Po pierwsze ton Twojej wypowiedzi jest bardzo niemiły. Nie widzę powodu, dla którego sobie na taką zasłużyłam. Po drugie książkę czytałam 2 razy, forum znalazłam dopiero wczoraj i wybacz, ale nie nadrobię prawie 4 tys. stron, zwłaszcza, że jutro mam poprawkę. Wiem jak zaleca Dukan, ale pytam się czy jest coś złego w zmienieniu tych proporcji? Mi bardziej pasuje jeść odwrotnie i chciałabym wiedzieć, czy robi to istotną różnicę.
A co do budyniu to przepiszę skład mojego (dr. oetker):
skrobia kukurydziana (czyli inaczej maizena)
skrobia modyfikowana kukurydziana,
skrobia ziemniaczana
aromaty
barwniki
jedynym niedozowolonym produktem jest skrobia ziemniaczana wymieniona dopiero na 3 miejscu, czyli w opakowaniu 40g musi być jej mniej niż 13g (a podejrzewam, że jest mniej niż 10). Raczej nikt nie zje całego opakowania na raz (zwłaszcza w serniku) więc ilość tej skrobi redukuje nam się do zaledwie powiedzmy 3gr w ciągu dnia. Więc w czym ma to być gorsze od np. aromatu na oleju, którego używacie do inncych deserów, albo mąki kukurydzianej, której tez czasem dużo się dodaje?