Strona 3796 z 28937 PierwszyPierwszy ... 2796 3296 3696 3746 3786 3794 3795 3796 3797 3798 3806 3846 3896 4296 4796 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 37,951 do 37,960 z 289368
Like Tree2Lubią to

Wątek: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Awatar haluska555
    haluska555 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Cytat Zamieszczone przez madziar77 Zobacz posta
    wiesz ja nigdzie nie znalazlam budyniu z maka kukurydzianą , jeśli znalazłaś Ty to gratuluję .
    Madziar , nie maka kukurydziana tylko skrobia kukurydziana i skrobia ziemniaczana + aromat i barwniki. Taki budyń mam przed soba i jest to budyń waniliowy WINIARY. Dziewczyny nie złosccie sie to juz ostatni raz na ten temat

kasia11081967 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bydgoszcz - Bochum

Robilam dzisiaj steki wolowe na patelni grilowej.
    Byly ok ,ale nastepnym razem zamarynuje je w marynacie.
    Przepis znalazlam w internecie.
    Najedlismy sie jak baki i nawet rodzince smakowalo.
    Jeszcze tylko przed snem owsianka i do wyrka.
    Kurcze jak male dziecko - mleczko kiedys pilo przed snem tak ja jadam czesto platki otrebowe na wodzie ze slodzikiem.

2012.01. 71,4 / 02.71,1 / 03.71,0 / 04.72,5 / 05.73,5 / 06.72,4 / 07.72,0 / 08.74,7 / 09.72,0 / 10.73,0 / 11.72,4 /12.74,1
    2013.01.16 76 Yokebe /zoladek /02.73 /03.73,3/

Awatar madziar77
    madziar77 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bytom

Cytat Zamieszczone przez lauris Zobacz posta
    dziewczyny, a ten jogurt naturalny to tylko 0% ? i ogólnie jakieś firmy polecacie czy dużego wyboru nie ma, bo jutro się wybieram po zakup takowego, gdyż niestety w moim spożywczaku jest tylko naturalny z danona :/ ?
    jesli jest gdzies w twojej okolicy lidl to tam znajdziesz produkty firmy pilos:
    serek homo 3% tłuszczu
    kefir 1,5 %jogurt 2,5%
    serek wiejski 6%
    mleko 0,5 %
    Magdalena

danmar jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez madziar77 Zobacz posta
    Na tej diecie je się normalnie tu nie trzeba sie ograniczać jak w innych dietach for example kopenhaskiej
    Na tej diecie się JE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oj masz Madziar rację, u mnie gdzieś tam w głowie chyba jeszcze zasady kopenhaskiej pozostały. Zresztą nigdy bym nie uwierzyła, gdybym na sobie tego nie przetestowała, że można jeść dużo i chudnąć. To takie piękne uczucie do tej pory nawet mój mąż rzadko widział mnie jedzącą obiad bo stale sie pilnowałam

Awatar arwena19
    arwena19 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez tutusia Zobacz posta
    To proszę wskaż mi gdzie jest odpowiedź na pytanie o zmienione dawkowanie otrębów i co to są te produkty tolerowane? Czytam forum dziś cały dzień i nie było odp na te pytania.

Budyń to mąka ziemniaczana i cukier!!!Mozna budyń ale dukanowski!!! Otręby należy jeść tak jak jest podane;2 łyżki owsianych i jedna pszennych,bo tak każe na dr Dukan .Wiemy to wszystko,bo przeczytałyśmy książkę i czytamy forum(dokładnie)!!!

Po pierwsze ton Twojej wypowiedzi jest bardzo niemiły. Nie widzę powodu, dla którego sobie na taką zasłużyłam. Po drugie książkę czytałam 2 razy, forum znalazłam dopiero wczoraj i wybacz, ale nie nadrobię prawie 4 tys. stron, zwłaszcza, że jutro mam poprawkę. Wiem jak zaleca Dukan, ale pytam się czy jest coś złego w zmienieniu tych proporcji? Mi bardziej pasuje jeść odwrotnie i chciałabym wiedzieć, czy robi to istotną różnicę.
    A co do budyniu to przepiszę skład mojego (dr. oetker):
    skrobia kukurydziana (czyli inaczej maizena)
    skrobia modyfikowana kukurydziana,
    skrobia ziemniaczana
    aromaty
    barwniki

jedynym niedozowolonym produktem jest skrobia ziemniaczana wymieniona dopiero na 3 miejscu, czyli w opakowaniu 40g musi być jej mniej niż 13g (a podejrzewam, że jest mniej niż 10). Raczej nikt nie zje całego opakowania na raz (zwłaszcza w serniku) więc ilość tej skrobi redukuje nam się do zaledwie powiedzmy 3gr w ciągu dnia. Więc w czym ma to być gorsze od np. aromatu na oleju, którego używacie do inncych deserów, albo mąki kukurydzianej, której tez czasem dużo się dodaje?
    przecież nikt Ci nie zabronił jeść tego budyniu. Pytałaś to odpowiedziałyśmy, sa na tym forum dziewczyny, które na diecie są długo [ja dopiero zaczęłam] i one serio sie na tym znają i warto wziąć pod uwagę co mówią i piszą bo chcą pomóc.
    Wszystkie odpowiedzi są zgodne z zaleceniami dukana, co się stanie jak zmienisz proporcje otrębów... nie wiem, Dukan piszę, że ma być tak więc jak się stosuje. Odstępstwa są o tyle niefajne, że nie masz pewności czym poskutkują, może się nie stać nic, ale możesz przybrać na wadze. Robisz jak uważasz. To co tutaj piszemy nie jest nakazem to jest tylko pomoc.
    pozdrawiam

Awatar ticzerka
    ticzerka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

[QUOTE=tutusia;649718]To proszę wskaż mi gdzie jest odpowiedź na pytanie o zmienione dawkowanie otrębów i co to są te produkty tolerowane? Czytam forum dziś cały dzień i nie było odp na te pytania.

O produktach tolerowanych jeśli się nie mylę była mowa w książce.
    A co do wskazywania konkretnych stron na których znajdziesz odpowiedzi: żadna z osób która jest tu długo nie jest w stanie spamiętać kiedy dokładnie było pytanie. Trzeba samemu szukać, jest taka opcja "przeszukaj wątek".
    Początek: 3.08.2009

Awatar Saibara
    Saibara jest nieaktywny Znany na forum

Dzisiaj wreszcie kupiłam wagę i ... przesunęłam suwaczek - waga w dół! Od tej chwili waga będzie moim przyjacielem, postawiłam ją pod łózko i będę codziennie rano ważyć się.

Na protalu od 20.08.2009, II faza do skutku

tutusia jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    London

jakoś źle mi się zacytowało.. Druga część mojej wypowiedzi była skierowana do Aisze18

Awatar madziar77
    Mieszka w
    Bytom

Cytat Zamieszczone przez tutusia Zobacz posta
    To proszę wskaż mi gdzie jest odpowiedź na pytanie o zmienione dawkowanie otrębów i co to są te produkty tolerowane? Czytam forum dziś cały dzień i nie było odp na te pytania.

Budyń to mąka ziemniaczana i cukier!!!Mozna budyń ale dukanowski!!! Otręby należy jeść tak jak jest podane;2 łyżki owsianych i jedna pszennych,bo tak każe na dr Dukan .Wiemy to wszystko,bo przeczytałyśmy książkę i czytamy forum(dokładnie)!!!

Po pierwsze ton Twojej wypowiedzi jest bardzo niemiły. Nie widzę powodu, dla którego sobie na taką zasłużyłam. Po drugie książkę czytałam 2 razy, forum znalazłam dopiero wczoraj i wybacz, ale nie nadrobię prawie 4 tys. stron, zwłaszcza, że jutro mam poprawkę. Wiem jak zaleca Dukan, ale pytam się czy jest coś złego w zmienieniu tych proporcji? Mi bardziej pasuje jeść odwrotnie i chciałabym wiedzieć, czy robi to istotną różnicę.
    A co do budyniu to przepiszę skład mojego (dr. oetker):
    skrobia kukurydziana (czyli inaczej maizena)
    skrobia modyfikowana kukurydziana,
    skrobia ziemniaczana
    aromaty
    barwniki

jedynym niedozowolonym produktem jest skrobia ziemniaczana wymieniona dopiero na 3 miejscu, czyli w opakowaniu 40g musi być jej mniej niż 13g (a podejrzewam, że jest mniej niż 10). Raczej nikt nie zje całego opakowania na raz (zwłaszcza w serniku) więc ilość tej skrobi redukuje nam się do zaledwie powiedzmy 3gr w ciągu dnia. Więc w czym ma to być gorsze od np. aromatu na oleju, którego używacie do inncych deserów, albo mąki kukurydzianej, której tez czasem dużo się dodaje?

Słuchajcie jeśli macie ochote jeść budyń to sobie jedzcie !!!!!!!
    pytacie więc każdy z nas ze swojego odpowiada zgodnie ze swoja wiedzą na temat DUKANA.
    Ja nie jadam budyniu !!!!!! a to dlatego że mądrzejsze i bardziej doświadczone PROTEINKI na tym forum zabroniły !!!!! zabroniły bo jak już pisałam:
    1. złe tłumaczenie słowa budyń w książce dukana francuski flan nie jest odpowiednikiem naszego budyniu
    2. jakby na to nie patrzeć jest w nim mąka wię odpada na starcie
    3. mazeina dozwolona jest w małych ilościach i nie jest produktem wskazanym do notorycznego używania w diecie, jest jedynie produktem tolerowanym!!!! czyli raczej nie wskazanym!!!!

Trochę się rozpisałam ale jak czytam niektóre uparte osoby chcące byc mądrzejsze od starych weteranek Dukana to..... słów brakuje!!!!
    Magdalena

Awatar madziar77
    Mieszka w
    Bytom

Cytat Zamieszczone przez danmar Zobacz posta
    Oj masz Madziar rację, u mnie gdzieś tam w głowie chyba jeszcze zasady kopenhaskiej pozostały. Zresztą nigdy bym nie uwierzyła, gdybym na sobie tego nie przetestowała, że można jeść dużo i chudnąć. To takie piękne uczucie do tej pory nawet mój mąż rzadko widział mnie jedzącą obiad bo stale sie pilnowałam

' stare przyzwyczajenia powiem Ci że ja tez na początku jadłam bardzo mało ale jak parę razy dostałam za to bury od dziewczyn a poza tym zobaczyłam spadki na mojej wadze to wreszcie się w mojej głowie poprzestawiało i teraz się nie ograniczam
    trzymam za Ciebie kciuki
    Magdalena