Zakładam ten wątek po to pomóc tym, którzy pracują i mają już dość suchych kanapek zabieranych z domugdyby ktos miał jakieś przepisy, propozycje na takie dania, które można zabrać do pracy bardzo proszę o podzielenie się na forum publicznym
![]()
moje pomysły na jedzonko do pracy:
- kurczak z warzywami
- tuńczyk z ryżem lub/i z warzywami
- sałatka z łososia
- twarożek na słodko lub słono
- sałatka z jajkiem i ryżem
- sałatki owocowe (same owoce, lub owoce z jogurtem/kefirem)
- zupy krem pakowane do termosu
Ja przeważnie mam jogurt naturalny, dwie bułki i czasami kabanosy. A co do słodyczy to czekoladę Wedla karmelową z wafelkami, polubiłam ją od pierwszego razu. Aż dziwne, że nikt nie wpadł na to wcześniej. A Wy jakie słodycze lubicie najbardziej?
klarasob, my raczej staramy się ograniczyć bądź wykluczyć słodyczę i raczej koncentrujemy się na wymianiem się przepisami na zdrowe przekąski![]()
BellaB, ja w sumie za każdym razem te sałatki robię inaczejw zależności od tego jakie produkty mam w domu, więc trudno mi tu przytoczyć konkretny pomysł, ale jedna z opcji jaka teraz mi przychodzi do głowy to: ugotowany ryż + wędzony łosoś + pomidor + oliwki + cebula + sos jogurtowy (jogurt + przyprawy wg własnego gustu) | albo bardziej light to zamiast ryżu dodać różnego rodzaju sałaty i wtedy skropić oliwą a nie sosem jogurtowym i można posypać ziarnami słonecznika
ale tak jak mówię, postaw na swoją kreatywność i baw się tym, a stworzysz na pewno jakieś pyszne własne przepisy![]()
Ja do pracy biorę jedzonko, jakie mam danego dnia, np dziś kurczaka z ryżem i marchewką( mam gdzie podgrzać).
Jogurty, serek wiejski,sałatki np gyros i jest ok.
Jak nie mam czasu to jogurt pitny i już.
o właśnie jogurt pitny! ja jakoś szczególnie tym nigdy się nie interesowałam, bo to sporo kcal i cukru, ale w sobotę miałam chęć na słodkie i kupiłam sobie właśnie jogurt pitny truskawkowy i uwaga.... 0% tłuszczu i bez cukru!!! W sumie 100g jedyne 41kcal!!! A był bardzo słodkiDlatego polecam - znajdziecie go w Biedronce
![]()