Strona 1 z 51 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 503
Like Tree4Lubią to

Wątek: Ja naprawdę wiem jak... ale jak tu umieć?

Awatar TYTANika
    TYTANika jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Ja naprawdę wiem jak... ale jak tu umieć?

Witam,

Podczytuję was od długiego już czasu i pomyślałam sobie, że może i mnie uda się znaleźć tu nieco inspiracji....

Parę słów o mnie... 30 lat (za 3 miesiące) 172 cm wrzostu 100 kg wagi.... szczerze mówiąc wyglądam jakbym była w ciąży.... zawsze byłam pulpetem ale to co jest teraz to inny kaliber poprostu... noszę się z planami odchudzania odkąd pamiętam...były sukcesy... piękne czasy.... potem mega jojo... a teraz stoję w miejscu...bo wiem jak a nie umiem... naprzemian we wściekłość i w rozpacz wpędza mnie świadome niszczenie siebie... i to kiedy...na progu 30tki...za 3 miesiącę będę wyć jak bóbr...stara, brzydka i gruba... i z pewnością głupia skoro strzelam sobie takiego samobója...

Teraz o moim stylu życia.... praca biurowa (8h siedzenia na tyłku)... odżywianie... jest baza...całkiem niezła.... musli, serki wiejskie, kefiry, troche owoców, czasami parowar albo grill, woda z aquaslimem... trochę za mało w tym warzyw... ale pamiętam o nich.... to baza... niestety opcji podstawowej towarzyszą częściej niż żadziej: wypadki fasfoodowe (jak nie trafię po pracy prosto do domu albo na fitness) i w pracy wypadki słodyczowe (mam bardzo słodkolubne biuro - zawsze i o każdej porze znajdzie się COŚ)...

Ruch - staram się ćwiczyć... gorzej że chwilowo wysiadł mi kręgosłup (czy to oznacza że masa krytyczna została przekroczona???). Ortopedzi, fizykoterapeuci i rehabilitanci starają się doprowadzić mnie do uzywalności... ale skutki narazie mizerne.... a jak tu ćwiczyć jak kręgosłup (a właściwie mięśnie woól kręgosłupa) nawalają tak, że chodzi sie jaK 80letnia babinka...

w szafie znowu zaczęło brakować mi spodni.... Moja szafa to przepaść bez dna zawalona po krawędź za małymi ciuchami.... a ja walczę ze sobą...nie chcę iść do sklepu po nowe spodnie...wszak to jakby sie pogodzić z obecnym rozmiarem... z drugiej strony aż mi wstyd do roboty...znowu w jeansach.... wyszłam z innego założenia... trzeba wziąść się poważnie do roboty nad sobą....

Potrzebuję czasami przeczytać coś co mi przypomni, że warto odmówić sobie czegoś... Potrzebują się nakręcić... nawchłaniac pozytywnego nastawienia, którego ostatnio mi brak...

Pomożecie?
    Ostatnio edytowane przez TYTANika ; 12-08-2011 o 15:00

Awatar annapurna86
    annapurna86 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: Ja naprawdę wiem jak... ale jak tu umieć?

Cytat Zamieszczone przez TYTANika Zobacz posta
    w szafie znowu zaczęło brakować mi spodni.... Moja szafa to przepaść bez dna zawalona po krawędź za małymi ciuchami.... a ja walczę ze sobą...nie chcę iść do sklepu po nowe spodnie...wszak to jakby sie pogodzić z obecnym rozmiarem... z drugiej strony aż mi wstyd do roboty...znowu w jeansach.... wyszłam z innego założenia... trzeba wziąść się poważnie do roboty nad sobą....
    ja też tak miałam przez dłuuugi czas. dochodziło do tego, ze nawet kupowałam za małe ubrania, bo przecież schudnę. oczywiście to schudnę odwlekałam jak tylko mogłam, od jutra, od poniedziałku, od nowego roku. paradoksalnie to pogodzenie się z dotychczasowym, zbyt dużym rozmiarem pomogło mi walczyć o jego zmniejszenie. bo wtedy podchodzisz do tego z większym dystansem, nie ma tego parcia, że co będzie jak mi się nie uda, itp. poza tym nie miałam zamiaru walczyć z własnym organizmem, już dość się naszarpałam. zaczęłam kupować ciuchy w swoim rozmiarze, dopasowane i poczułam się piękniejsza. i to mi pomogło podjąć decyzję, bo pomyślałam sobie: a gdyby tak wyglądać jeszcze lepiej? teraz te ubrania są na mnie ciut za duże, ciut bo dopiero niecałe 5 kilo poleciało w dół

z kręgosłupem też miałam problemy. i ze stopami, po prostu nie mogły udźwignąć tak dużego ciężaru :/

i na koniec: jasne, że pomożemy!!! ^^
    jesienna akcja: "WAGA SPADA SZYBCIEJ NIŻ LIŚCIE"

tu zrzucam sadełko:waga pod łóżkiem, centymetr na biurku :/ - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Awatar Leonka36
    Leonka36 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

A co się stało z kręgosłupem?
    Poważna sprawa, dobrze, że się lekarze i rehabilitanci za to wzięli.
    Wierze, że Ci sie uda, ze złapiesz wiatr w żagle i osiągniesz to co chcesz.

Awatar darum_
    darum_ jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bydgoszcz

Tytaniko, miałam dokładnie taką samą metodę jak Ty, czyli całą szafę przyciasnych ubrań i jedne spodnie, w które jeszcze jakoś wchodziłam. I też rękami i nogami broniłam się przed pójściem do sklepu i szukania dla siebie czegoś XXXXL. Kiedy i te ostatnie spodnie zaczęły się przecierać, stwierdziłam, że dość tego i kupiłam sobie 2 pary ładnych dżinsów, kilka koszulek i jakieś rozpinane rzeczy na wierzch. Poczułam się od razu dużo lepiej, mimo okropnych rozmiarów. Tak jak annapurna pomogło mi, że poczułam luz, a nie ciągle tylko "muszę schudnąć". Teraz wiem, że nic nie muszę, ale chcę. Przede wszystkim dla zdrowia, bo niestety czai się na mnie cukrzyca, ale i dla fajnych ciuchów i dobrego samopoczucia.

To zawsze brzmi jak banał, ale kluczem jest pokochać siebie Wtedy jest dużo łatwiej i powoli też lżej, kilogram po kilogramie

Będę zaglądać i mam nadzieję, że czasem uda mi się przelać Ci trochę pozytywnej energii!

proteinka03 Guest

Witam ja miałam podobny problem bo kiedyś kupowałam tylko ciuchy w rozmiarze M/L albo max 42 a tu nagle bummm nie wchodze w swoje stare ciuchy, w stare rurki to już mi nawet łydka nie chce przejść ;/ jednak przełamałam się i kupuje w większym rozmiarze duże XL moją w cubusie i tam najwiecej kupuje chodz od niedawna podczas zakupów w tesco postanowiłam popatrzeć co tam jest na wyprzedaży i kude F&F robi świetne ciuchy i w bardzo przystępnych cenach. Ciuchy są w rozmiarach od 32 do 58. Chodź z tego co wiem w każdym tesco jest inaczej bo w Rybniku jest malo ciuchów i same brzydkie to w gliwicach jest wypas i f&F jest na całą szerokość tesco. Ja ostanio kupiłam w tesco 2 bluzeczki na wiązanie nia szyi w paseczki za 14 zł i do tego czarne jeansy rurki za 25 zł :P

nikitka75 Guest

Kochana pomyśl sobie, że to super wiek własnie żeby schudnąć ;-) wcale nie będziesz stara za 3 mies, no przestań to co powiesz w wieku 40 lat, że babinka juz jesteś ??Nie luzujcie mnie kobietki z tym wiekiem, cholera co się z nami dzieje, ja mam 35 lat i też ciągle o tym myślę.
    Damy rade bo jeśli ja, maniaczka żarcia jakoś sobie radzę od miesiąca to i Ty sobie dasz radę tu na tym forum jest super wsparcie i zawsze tyłek skopią jak trzeba haha, miłego wieczoru

Awatar TYTANika
    TYTANika jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez annapurna86 Zobacz posta
    zaczęłam kupować ciuchy w swoim rozmiarze, dopasowane i poczułam się piękniejsza. i to mi pomogło podjąć decyzję, bo pomyślałam sobie: a gdyby tak wyglądać jeszcze lepiej?
    masz rację... w sumie dołowanie się jeszcze bardziej zaniedbanym wizerunkiem w niczym mi nie pomoże.

Cytat Zamieszczone przez darum_ Zobacz posta
    To zawsze brzmi jak banał, ale kluczem jest pokochać siebie
    No wiem wiem... ale jak siebie kochać skoro pogardza się niektórymi ze swoich cech? Wierzę, że uda mi sie osiągnąć stan zadowolenia jak wytrwam przez jakiś czas na diecie a reszta poleci sama.... tylko paradoks polega na tym, że bez tego trudniej zacząć

Cytat Zamieszczone przez nikitka75 Zobacz posta
    wcale nie będziesz stara za 3 mies, no przestań
    wcale nie czuję się staro...mam wiele hobby nie dla starych ludzi...ale nie wykluczam, że zmiana dekady jakoś może mnie zdołować...a może nie.... na razie jeszcze się delektuję 2 z przodu... i nie myślę co bedzie za 3 miesiące

Cytat Zamieszczone przez Leonka36 Zobacz posta
    A co się stało z kręgosłupem?
    Poważna sprawa, dobrze, że się lekarze i rehabilitanci za to wzięli.
    pare miesięcy temu wypadł mi dysk... tak podejrzewają bo sam wskoczył po 3 dniach...ale od tamtej pory miałam lekki ból w prawej części pleców... nie kręgosłup tylko mięśnie...jak wieczny zakwas.... ale zaczęło być uciążliwe więc poszłam do ortopedy...ten skierował mnie na fizykoterapię i rehabilitację...były prądy, krioterapia, kinezyterapia i masaże ostatnio.... fizykoterapia i ćwiczenia nic nie dawały ale po tych masażach bardzo mi się pogorszyło... następna wizyta u ortopedy 31 sierpnia... aja się ledwo ruszam... nie umiem wstać z łóżka a co dopiero mówić o jakiś ćwiczeniach (aczkolwiek we wtorek poszłam na aerobik i nie bolało...za to wstać z łóżka nie umiem)... kiepsko jest

dzięki dziewczyny... przydało się poczytać kilka słusznych i życzliwych uwag dzisiejszy dzień był koszmarny pod każdym względem...ale jutro jadę jutro do rodziców na wieś z pilnym postanowieniem nie zażerania się pysznościami mamy...

---------- Wiadomość dodana o 21:19 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 21:05 ----------

Cytat Zamieszczone przez proteinka03 Zobacz posta
    kude F&F robi świetne ciuchy i w bardzo przystępnych cenach.
    wiem właśnie mam na sobie moją ulubioną bluzkę z długim rękawem z szerokim łódkowatym dekoldem... kosztowała grosze...ale w Wawie Tesco nie święci triumfów... a jak już to są mniejsze markeciki....

Awatar Leonka36
    Leonka36 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Ale prześwietlenie Ci zrobili?
    Bądź grzeczna na wsi.

Good_Charlotte Guest

Cytat Zamieszczone przez TYTANika Zobacz posta
    wiem właśnie mam na sobie moją ulubioną bluzkę z długim rękawem z szerokim łódkowatym dekoldem... kosztowała grosze...ale w Wawie Tesco nie święci triumfów... a jak już to są mniejsze markeciki....
    Ja za to mam cudowny niebieski, krótki sweterek i piękną czarną sukienkę na lato też z tesco

Awatar Radagast
    Radagast jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Wink Odp: Ja naprawdę wiem jak... ale jak tu umieć?

To ja sobie zasubskrybuję ten wątek, dobrze? Się porobiło...
    I tak to proszę państwa wygląda:

Tu jestem...

Strona 1 z 51 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów