Pokaż wyniki od 1 do 10 z 61
Like Tree28Lubią to

Wątek: Sama sobie winna - 60 kg do zrzucenia...

Widok wątkowy

Esmeralda Sama sobie winna - 60 kg do... 21-02-2015, 16:02
gabi_35 Odp: Sama sobie winna - 60 kg... 21-02-2015, 16:41
Esmeralda Odp: Sama sobie winna - 60 kg... 21-02-2015, 17:17
    Awatar Esmeralda
    Esmeralda jest nieaktywny Nowy na forum

Wink Sama sobie winna - 60 kg do zrzucenia...

Witam

Mam na imię Kasia i przy wzroście 168 cm ważę aż 128 kg. Sama do tego doprowadziłam Brak ruchu, objadanie się, słodycze, fast foody i picie coli w dużych ilościach zrobiły swoje. Tym razem postanowiłam się porządnie zawziąć gdyż powoli zaczyna dokuczać mi zdrowie co dało mi ostatecznego kopa do tej decyzji. Mam chory kręgosłup, a dokładniej przepuklinę i muszę schudnąć aby go odciążyć. Coraz trudniej mi chodzić, po dłuższych dystansach bolą mnie nogi, do tego dochodzi zadyszka i ciągłe pocenie się. Przestałam dbać o siebie tłumacząc sobie, że po co skoro i tak tego nie widać bo jestem gruba. Może to złe podejście ale tak właśnie się czuję... Z ubraniami też mam problem, wszystko to co mi się podoba nie występuje w moim rozmiarze. Efekt?? W wieku 24 lat czuję się jak własna babcia Nie chcę już tak żyć!!! Kiedyś cieszyłam się życiem, spacer to była przyjemność a nie katorga. Jeszcze 2 lata temu ważyłam 71 kg i wyglądałam całkiem niezłe, ale z tego okresu pozostały już tyko zdjęcia...

Jaki mam plan???
    - 5 ZDROWYCH posiłków dziennie (3 główne i 2 przekąski)
    - Więcej ruchu (spacery, rower stacjonarny, ćwiczenia w domu na dywanie i przed tv jakieś MelB)
    - Napoje gazowane zamienić na wodę, zieloną i czerwoną herbatę. Będę też piła kawę z mlekiem oczywiście bez cukru

Mam nadzieję, że znajdę tu osoby z podobnymi problemami. Jeżeli któraś z Was chciałaby mnie wspierać w moim odchudzaniu wystarczy napisać - odwdzięczę się tym samym
    Ostatnio edytowane przez Esmeralda ; 21-02-2015 o 16:04
    majacyr, magwiazda and Thoreya like this.

Uprawnienia umieszczania postów