Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Moja ostatnia szansa

Awatar witaaminkaa
    witaaminkaa jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Gliwice

Domyślnie Moja ostatnia szansa

Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale patrząc w lustro wcale nie widzę tych kilogramów. Dopiero dzisiaj gdy zrzucałam zdjęcia z aparatu doznałam szoku. Matko boska czy ja tak wyglądam?, nalana baba, która nosi brzuch wielkości piłki lekarskiej? Niestety to ja.

Do tej pory z motywacją było u mnie kiepsko a nawet gorzej,
    Ciągłe wymówki, że od jutra, że to ostatni dzień, że przecież nie jest tak źle. Najpierw pierwsza ciąża i przytycie aż 30 kg. Potem niby zrzuciłam ale szybko nadrobiłam i nadwaga pozostała do dzisiaj. W międzyczasie przeszłam operację na otwartym sercu, faszerowanie sterydami i znowu wymówka, że przecież ja tyję bo sterydy. Gó... prawda, utuczyłam się przez obrzarstwo. Nawet wizja śmierci nie dała mi nic do myślenia. Wizja osierocenia rocznego synka również. Po operacji zero ruchu bo przecież chora jestem i wmawianie lekarzy, że wada serca została wyleczona spływały po mnie jak po maśle. W zeszłym roku wzięłam się za siebie ale nie długo bo zaszłam znowu w ciążę, teraz mam maleństwo w domu i się zastanawiam czy znowu kiedyś włożę ciuchy w rozmiarze 38?

Widzę siebie na zdjęciach i widzę nieszczęśliwą, grubą, tłustą młodą babę, która niszczy sobie życie.

Ale koniec, ostatnie badanie UKG mówi jasno serce jest odtłuszczone, pracuje ciężej niż powinno, nadciśnienie i ryzyko miażdżycy rośnie każdym dniem.

Koniec od dzisiaj walczę by nie osierocić swoich dzieci.
    Po drodze pewnie upadnę ale wstanę i pójdę dalej.

Nie wiem tylko jaką dietę zastosować jako matka karmiąca mająca dziecko ze skazą białkową?

peszka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Garwolin

Domyślnie Odp: Moja ostatnia szansa

Witaj!
    Z dietą Ci nie doradzę, choć myślę, że najlepiej Ci będzie, jeśli się ograniczysz do 5 małych posiłków. I po prostu - zdrowych.

Z patrzeniem w lustro mam to samo: kompletnie nie widzę, że jestem gruba. Podobam się sobie Gorzej właśnie, jak zobaczę zdjęcie (cyknięte przez kogoś innego, bo ja sama też potrafię się dobrze ustawić). Nie wiem, czy możesz ćwiczyć, ale zdradzę Ci coś: ostatnio po wszystkich ćwiczeniach mnie strzykało (paluszek i główka), a od nordica nie potrafię znaleźć wymówki

Trzymam kciuki!
    "- Witam, ile pani waży? - Różnie..."lato 2005 - 103kg >>>---> lato 2006 - 67kg2006 - 2009 - w granicach 67/73, obecnie... 91!
    Peszki stękanie na odchudzanie
    Ćwiczysz? Dorzuć swoje pięć minut, a będzie Ci policzone

bari jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Busko-Zdrój

Witam serdecznie, widzę że masz podobnie jak ja- dopóki nie natrafię na jakąś przypadkową fotkę czuję się jak miss świata Będę wpadać i trzymać kciuki, a co do diety, to może wizyta u dietetyka by pomogła (zważywszy że karmisz malucha)?

morgianaa Guest

Witam, moje lustro również nie pokazuje prawdy absolutnej chociaż i tak jest źle...no cóż walka trawa...Fotki to moja prawdziwa zmora, jak przeglądam zdjęcia z imprez to chcę się spalić ze wstydu...Jak zrzucę nadbagaż wtedy dam się fotografować do woli ;]
    Życzę Ci sukcesów, wspieram bo wiem jak to jest ważne !

Awatar Bajka
    Bajka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    10

oj laski laski zdjęciom też nie można ufać: np. ja dobrze wychodze na zdjeciach, chyba lepiej niż wyglądam

Co do diety to proponuję MZ! jest świetna nieograniczająca i duuużo ruchu!

Awatar witaaminkaa
    witaaminkaa jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Gliwice

Dzięki

Póki co rzeczywiście dieta MŻ będzie dobra. Umówiłam się już na wizytę u dietetyka bo nie chcę zaszkodzić i sobie i dziecku.

Kurcze no i mam wyrzuty sumienia, bo dzisiaj się złamałam i pożarłam batonika.

Mieszka w
    Busko-Zdrój

jeden to jeszcze nie tragedia, a Ty jako matka karmiąca masz szansę szybciej go spalić

Awatar Vela_Luka
    Vela_Luka jest nieaktywny Znany na forum

A to ciekawe rzeczywiście z tym patrzeniem w lustro i na fotki.
    Kiedyś tylko po obejrzeniu fotek zdawałam sobie sprawę, jaka jestem gruba.
    Ostatnio, po obejrzeniu fotek cykniętych przez kogoś przypadkowo, zdałam sobie sprawę, ile schudłam.

Kiedyś, gdy patrzyłam w lustro nie widziałam tej grubości
    Teraz, po schudnięciu, widzę, że jestem za gruba

Magia normalnie

A od jesieni 2011 utrwalam...
    ...zaś wiosną 2012 zrzucam ostatnie kg...
    Dukam od 116 kg...

Mieszka w
    Busko-Zdrój

to jest jakiś konkretny paradoks... ja przed maturą zapasłam się do 100kg, otrzeźwiło mi zdjęcie które zrobiła mi mama- starej, zmęczonej, szarej kobiety w wieku 20 lat...No i schudłam sobie pięknie do 55 kg, ale ale...czego by mi ktoś nie mówił, ja czułam się jak bryła sadła...Mam nawet fotki z tego okresu, na których wyglądam mocno nie zdrowo, a które robiłam sobie z koleżanką, żeby wychwycić te miejsca nad którymi trzeba popracować. Niby źle mi z nadwagą, ale jak już jest wagowo dobrze to się w głowie jakiś *******ec za przeproszeniem odzywa...I tak źle, i tak niedobrze

Awatar MadamaButterfly
    MadamaButterfly jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    12

Cytat Zamieszczone przez witaaminkaa Zobacz posta
    Kurcze no i mam wyrzuty sumienia, bo dzisiaj się złamałam i pożarłam batonika.
    Koniecznie załóż włosienice i urządź sobie samobiczowanie!!! Jak będziesz się tak dręczyć to nie schudniesz w sposób zdrowy i rozsądny

GŁUPIA CI*KA GUBI GIGANT JOJO :/

Tutaj rządzi Dukan

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów