A moze mufiny dukanowe?Moge Wam powrzucac przepisy jak chcecie.![]()
menu moje dzisiejsze:
7.30
salatka sledziowa filety sledziowe, jabłko, cebula, ogorek kiszony, jogurt nat
kabanos drobiowy
ispagul z woda i odrobina mleka
3 l wody ( 2 butelki 1,5l sa juz w koszu)
10,30
sniadanie kabanos drobiowy
mala kawa z mlekiem i slodzikiem ( kupilam wczoraj ten wynalazek)
12,30
tunczyk w sosie wlasnym
pomidor
łyzeczka majonezu kieleckiego
14 30- 15
ser biały z jogurtem?
17-18?
cos z obiadu bez zupy i ziemniakow?
---------- Wiadomość dodana o 12:06 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 12:03 ----------
dawaj Melbus, ładnie prosze o przepisy.... bo jestem na fali i chcę i nie poddam sie tak latwo ...walcze przez 2 tygodnie teraz ... zero słodyczy ...to mnie najbardziej gubi ...jak zaczne słodkie serki, nutelle, orzeszki to juz przepadlam ...ale tym razem wygram
Otrębowe muffiny Dukana
4 jajka
4 łyżki otrąb pszennych
8 łyżek otrąb owsianych
4 łyżki beztłuszczowego twarożku
1/2 łyżeczki słodziku
skórka otarta z połowy pomarańczy
łyżeczka cynamonu
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pozostałe składniki wymieszać, delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Przełożyć do foremek na muffiny.
Piec ok. 20-30 min. w temperaturze 180 stopni.
---------- Wiadomość dodana o 12:33 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 12:31 ----------
Mufiny sniadaniowe z szynka
4 jajka
4 łyżki otrąb pszennych
8 łyżek otrąb owsianych
4 łyżki beztłuszczowego twarożku (+ ok. 3 łyżki na nadzienie)
2 łyżki posiekanej bazylii
łyżeczka rozmarynu
pomidorki koktajlowe
2 plastry szynki
szczypta soli
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Otręby, twarożek, sól i żółtka wymieszać, delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Szynkę drobno pokroić, dodać do ciasta, razem z bazylią i rozmarynem. Nakładać po łyżce do foremek na muffinki, następnie nakładać łyżeczkę twarożku i przekrojonego na pół pomidorka i przykryć resztą ciasta.
Piec ok. 20-25 min. w temperaturze 180 stopni. Najlepsze jeszcze ciepłe.
Lady Melba to ma wszystko w jednym paluszku
Dziękujemy Ci kochana![]()
Te przepisy biore od dziewczyn z Dukana z róznych stronek.Niestety nie powiem o kalorycznosci tych mufinek ,bo pojecia nie mam ale mozna sobie obliczyc przeciez, zalezy jaki serek uzyjesz na przykład.
---------- Wiadomość dodana o 12:44 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 12:43 ----------
Kousiu..w teorii...owszem...ale praktyka wciaz kuleje![]()