Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 62

Wątek: Pomocy w Dukanie 30kg od dzis-zaczynamy:))

gunia3234 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    zabrze

Domyślnie Odp: Pomocy w Dukanie 30kg od dzis-zaczynamy:))

Cytat Zamieszczone przez margolka123 Zobacz posta
    Gunia napisała że z testu wyszło jej 7/7 co jest niemożliwe
    czemu niemozliwe? przeciesz niewiesz ile mam wzrostu i co wpisałam w danych

widze ze jesteś bardzo obeznana w tej dziecie dlatego koryguj moje błedy( prosze) bo ja juz nic z tego nie jaze. Ty mi piszesz ze tak niewolno-mi wychodzi 7 nowa koleżanka dr justi( która serdecznie witam ) tez juz jest na 7 dniu uderzeniówki co ja mam robic? oprócz tego czytałam tu ze dziewczyny stosuja rózne dni ale mi sie wydawało ze to zalezy od wagi(tak?) margolcia ja juz wczesniej pisałam i prosiłam zebys mi wytłumaczyła jak cepowi jak to pokolei ma wygladac( bede wdzieczna)

Pomijajac wszystko inne jestem pewna na 1000% ze na tej diecie mozna schudnac i to duzo bo-kazdy jak odstawi weglowodany(zwłaszcza jak sie ich jadło duzo)to spadek wagi gwarantowany tylko tu zalezy na tym alby tak wage utrzymac no i se krzywdy nie zrobic.Ja sie trzymam jej kurczowo(nawet bardzo) jem 5-6 razy dziennie same jogury,jaja gotowane miesko i duzo ryb.woda to litrami i cwicze moze nie tyle co bym chciała ale jak na mój chory kregosłup to i tak wydaje mi sie ze sporo. aha pije ktos ocet jabłkowy? bo ja tak 2 razy dziennie.

laseczki jak wy przesuwacie suwaczka bo ja jakos nie umiem a chciałabym ten moj wynik wkleic nastepny za tydzien( ja niemoge wazyc sie codziennie bo bym straciła motywacjie a tego sie boje)

znów sie rozpisałam hihihi

Awatar Rozniczka
    Rozniczka jest nieaktywny Znany na forum

Hej Gunia

Kliknij na suwaczek i ustaw tak jakby od początku wpisując kod i ilość początkową i obecną,potem wybierzesz sobie pasek i pierdółkę,która będzie zaznaczała kilogramy. Chyba,że zapisałaś gdzieś link,który wyskakuje po stworzeniu suwaczka,to wtedy wystarczy kliknąć na niego,jeśli nie,przyciśnij suwaczek
    Tu się męczę:
    Cel nr I : -36kg na poczatek - Strona 82 - Grupy Wsparcia Dieta.pl

TYLE CHCĘ ZRZUCIĆ DO ŚWIĄT

Mieszka w
    zabrze

Thumbs up Odp: Pomocy w Dukanie 30kg od dzis-zaczynamy:))

CZESC KOCHANIUTKI

Ja dis mam jakis słaby dzien wszystko mnie boli(zakwasy) wogóle jakas jestem słaba ta pogoda mnie przygnebia.

Rozniczko dziekuje za wyjasnienei wkacu mi sie udało) chiałabym juz miec taka róznice jak ty jak ja bym juz chciała miec tez 13 kg mniej ale damy radee KOBIETY GÓRĄ!!!

MIŁEGO DNIA ZYCZE WSZYSTKIM!!!

Awatar margolka123
    margolka123 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Guniu, mogły Ci wyjść 7 dni uderzeniówki - to jest możliwe. W sprawie II fazy test nie mówi, jakim rytmem trzeba iść. W swoich książkach Dukan zaleca dla osób odchudzających się 3 podstawowe rytmy PW/P
    - 5/5
    - 3/3
    - 1/1

Nie ma rytmu 7/7 - zajarzyłabyś, jakbyś przeczytała książkę (albo początek wątku Dieta dr Dukana).

Jeśli zrobisz 7 dni Uderzeniówki, zaczynasz od dni PW - i wybierasz swój rytm. Czy to jest już jasne?

Margolka123 - reaktywacja - Grupy Wsparcia Dieta.pl
    Od 1.10.09 do 12.05.10 - 22 kg
    Dukam dalej, do skutku!

Awatar hahanka
    hahanka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry
    Widzę, że jesteście zdecydowane schudnąć. Dieta proteinowa na pewno pomoże. Mnie i wielu innym pomogła. Jeżeli nie czytałyście książki Dukana, mogę podrzucić na wątek ściągę z książki, którą zrobiłam dawno temu. Zawiera podstawowe dane i wskazówki dot. tej diety, zweryfikowane wielomiesięczną praktyką. Może się komuś przyda.

---------- Wiadomość dodana o 11:02 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 10:32 ----------

ŚCIĄGA DO DIETY PROTEINOWEJ DUKANA

I. Uderzenie

Przez 3, 5 max 7 dni (10 dni tylko pod kontrolą lekarza) można jeść w dowolnej ilości, w dowolnym zestawieniu , o dowolnej porze:
    1. Chude mięso wołowe, cielęcina, wątróbka wołowa i cielęca, żołądki i flaki wołowe
    - najlepiej gotowane, pieczone na grillu, w piekarniku, na rożnie
    2. Ryby – wszystkie: tłuste o niebieskiej skórze, białe i chude, mogą być wędzone, pieczone,

duszone, gotowane itd. Ryby w konserwach tylko w sosie własnym
    3. Owoce morza
    4. Drób bez skóry - każdy oprócz kaczek i gęsi
    5. Chude wędliny – drobiowe, wołowe
    6. Jajka
    7. Chudy nabiał (do 3% tłuszczu) – jogurty, serki , twarożki
    Min 1,5 litra wody dziennie - do tego kawa, herbata, chude mleko. Pić także w trakcie posiłku.
    Zalecane zioła, przyprawy, dopuszczalne korniszony (jako przyprawa), niedopuszczalny kupny keczup. Jak najmniej soli. Można zażywać witaminy i minerały.
    Codziennie - 2 łyżki otrąb owsianych

II. Odchudzanie właściwe - faza naprzemienna

Zaczynamy od dni z warzywami (PW).
    Na zmianę: 5 dni jak w uderzeniu (P) i 5 dni jak w uderzeniu + warzywa (PW), czyli 5/5. Może też być system 3/3 lub 1/1. Trwa to mniej więcej tyle tygodni, ile kg jest do stracenia (przeciętnie 3- 4 kg na miesiąc, ale każdy organizm reaguje inaczej).
    Warzywa w każdej postaci: pomidory, ogórki, rzodkiewki, szpinak, szparagi, pory, zielona fasolka, kapusta, grzyby, seler, wszystkie sałaty, cykoria, cukinia, papryka, kalafior, brokuły.

Marchew i buraki – rzadziej i w mniejszej ilości.
    Ciągle pamiętać o piciu dużej ilości płynów. Witaminy i minerały – w miarę potrzeby.

III. Utrwalanie

Trwa 10 dni na każdy utracony kilogram.
    Jemy codziennie proteiny z warzywami (PW). Dodatkowo dochodzi:
    1. Jedna porcja owoców (porcja = duże owoce to 1 sztuka, drobne to miseczka).
    Owoce wszystkie z wyjątkiem bananów, winogron i czereśni
    2. Dwie kromki pełnoziarnistego chleba
    3. 4 dag sera żółtego typu gouda
    4. Chude mięso wieprzowe: polędwica, gotowana szynka
    Dwa razy w tygodniu po 20 dag makaronu lub kuskus; sporadycznie ziemniaki lub ryż (po 12 dag)
    Dwie królewskie uczty: dwa razy w tygodniu można zjeść posiłek, jaki się zamarzy - ale bez dokładki!
    W każdy czwartek – tylko proteiny, jak w uderzeniu.

IV. Koniec – stabilizacja

Zawsze w czwartek tylko proteiny oraz min 2 litry płynów, w pozostałe dni – jesz, co chcesz!
    Codziennie (do końca życia) - 3 łyżki otrąb owsianych

RADY I WSKAZÓWKI

Sery i jogurty

Nie mogą przekraczać 5% tłuszczu. Nie jeść owocowych ani smakowych, np. waniliowych, bo mają cukier.
    Na bazie jogurtu można robić różne sosy do mięsa i ryb: czosnkowe, musztardowe, chrzanowe, jajeczne itp.

Mięsa i wędliny

Muszą być naprawdę chude, dlatego wieprzowina odpada.

Ryby
    Ryby wszystkie. Ale śledzi i ryb wędzonych nie za dużo przed snem, bo słone i zatrzymują wodę.

Jajka

W dowolnej postaci, w ilościach rozsądnych.

Płyny

1,5 litra dziennie to absolutne minimum, bo ta dieta obciąża nerki i trzeba je płukać. Na PW można też pić soki bezcukrowe (pomidorowy, warzywny).

Otręby owsiane
    Codziennie - koniecznie. Nie dzielić, najlepiej rano. Popić szklanką płynu.

Różne

Można używać słodzik, np. Sussina Gold w proszku, bo nadaje się też do pieczenia.

Do kupienia m.in. w hipermarketach, w aptekach (także internetowych).

W pierwszym okresie może się pojawić niewielkie osłabienie lub jakieś inne nietypowe objawy, ale trwa to krótko.

Ważyć się trzeba rano, po siusianiu. Różnica wagi między wieczorem a rankiem może wynieść nawet 2 kg.

U niektórych osób zdarzają się zastoje w spadkach, nawet kilkutygodniowe. Są stresujące, ale trzeba je przetrwać, bo mijają.

Na tej diecie nie ma napadów głodu i tzw. „chcic”. Jeść należy dużo i wtedy, kiedy jest na to ochota, ale wskazane jest utrzymywanie stałych godzin posiłków. Pić należy cały czas, nawet w małych ilościach, nie robiąc długich przerw.

Alkoholu, jak w każdej diecie, nie pijemy.

Na kłopoty kibelkowe (chociaż zazwyczaj same mijają po jakimś czasie)
    - łyżka otrąb pszennych (dodawać codziennie do owsianych) lub
    - sok z kapusty (w sklepach warzywnych) lub
    - babka plesznika ( w sklepach zielarskich) lub
    - sól gorzka (w aptece)
    Nie brać tabletek przeczyszczających, bo jelita się przyzwyczajają.

POWODZENIA

Ostatnio edytowane przez hahanka ; 31-05-2010 o 11:11

VIII 1009 (103 kg) - V 2010 (77 kg) Dukan i po roku jojo
    III 18 (105 kg) - II 19 (82kg) 1500 kcal i po 2 latach jojo
    19 IV 21 (96 kg) 1500 kcal

Mieszka w
    zabrze

JASNE hahanka ! NAPEWNO SIE PRZYDA NIE TYLKO MI.mAM podobna wage jak ty na poczatku i taki sam cel tylko ze ty juz masz prawie koniec no i doświadczenie.

TAK MARGOLCIU TERAZ KAPUJE DZIEKI)
    czytałam wczoraj dosc długo o dukanie i tyle ile watków tyle opini np o małych grzeszkach-jedne se folguja 2-3 dni i wracaja do diety -zas inne robia ja od nowa. Niewim czemu ale ja jestem strasznie przekonana o tym ze beda efekty z tej diety jak nigdy. Nawet jak odchudzałam sie z lekarzem to nieprzemawiały do mnie jego argumenty nie przemawiały pozatym w 3 miesiące 9kg było mi mało a on sie zachowywał jakbym schudła 50kg
    Byc moze to zasługa tego forum i bardzo optymistyczne nastawienie Dukanek ale to dobrze bo podobno wiara czyni cuda:0 Na zachodzie kazda dieta zaczyna sie od psyhologa cos w tym musi byc nie?

---------- Wiadomość dodana o 11:24 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:08 ----------

hahanka SUPER JASNO I PRZEJRZYSCIE!!! wielkie dzieki

Noukyy Guest

Witam,
    Podglądam Twój wątek. Od dziś po raz "któryśtam" zaczęłam dietę. Zaczełąm uderzeniókę Dukana. Masz tu "pomocników" z których rad i ja skorzystam.
    Pozdrawiam

Ningyo Guest

Hej! Wpadłam życzyć powodzenia . Skoro Dukan Ci przypasował, to efekty będą murowane! Już są.

olinek35 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    poznań

witajcie!!!!!
    ..........przeczytałam Wasze posty ,są niezłe
    dzisiaj przyłączyłam się do Was drogie dukanki mam nadzieję,że też mi się choć trochę uda. teraz cos o sobie napiszę mam 35 lat dwojkę dzieci i.. niezłą nadwagę !!!!!!!!!!!
    moja waga teraz to 87kg a chciałabym dojść do 69kg tak na początek heh
    myślę,że z Wami będzie mi lżej będę pisała o swoich sukcesach mam nadzieję ,że takie będą pozdrawiam Was do usłyszenia!!!!
    Strona główna Zobacz Strażnik wagi

Tak wygląda Twój Strażnik wagi:

Mieszka w
    zabrze

WITAM WITAM im nas wiecej tym razniej ) OOO tak rady sa zawsze pomocne a i kazda z nas moze cos ddodac od siebie jakies pomysły na wspomaganie czy tez na cos dobrego do zjedzenia hahhaha ale piszcie tez jak sie czujecie na tej diecie i co jecie w ciagu dnia.

bo ja np.dzis wszamałam 100g twarozku chudego z odrobina mleczka
    2 jaka na miekko
    jogurt nat
    poskubałam korpus z kurczaka(gotowany) i musze cos na wieczór wymyślec, szkl. wody z octem jabłkowym Polecam (zdrowy i wspomaga diety) duzoooooooooo wody kawke oczywiscie(bez cukru)i skaczyła mi sie zielona herbatka to pije z grejfruta

jestem dzis bardzo słaba niewiem czy to przez pogode czy przez diete. ale damy wspólnie rade kochane dukanki
    Ostatnio edytowane przez gunia3234 ; 01-06-2010 o 15:05

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów