Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Chcieć to móc!

Awatar MalinowaMamba
    MalinowaMamba jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie Chcieć to móc!

Hej Hej

Nie wiedziałam w zasadzie w jakim dziale założyć wątek bo jeszcze się nie zdecydowałam na jaką dietę przejść, dlatego założyłam tu bo po pierwsze muszę schudnąć więcej niż 20kg a po drugie to kiedyś miałam tu wątek i było nawet przyjemnie

A teraz o mnie słów kilka.
    Nazwali mnie Agnieszka. Mam lat 20 i mam jeszcze wakacje bo szczęśliwa studentka ze mnie :P
    Dlaczego się odchudzam? Jest wiele powodów. W zasadzie to od zawsze się odchudzałam, ale teraz pobiłam swój rekord ważę gdzieś około 85kg (nie mam wagi, wiec tak orientacyjnie patrząc na ostatnią wagę) przy wzroście 158cm. Dużo nie?
    I nadszedł ten moment kiedy sama dla siebie chcę schudnąć. Kiedy po raz pierwszy w życiu moją motywacją nie są wakacje czy jakiś przystojniak, bo swojego przystojniaka to ja już mam od pół roku i myślę, że by ze mną nie był gdyby moja figura mu przeszkadzała.
    Ostatnio byłam w sklepie kupić spodnie i strasznie się przeraziłam jak zobaczyłam że XL na mnie nie pasują i muszę kupić XXL i wtedy powiedziałam sobie "dość!".

Od jutra zaczynam. Na razie po prostu będę mniej jeść bo sama nie wiem jaką dietę wybrać czy 1500kcal, czy south beach, czy Dukana. Może Wy mi coś doradzicie?

Mam nadzieję, że tym razem mi się uda.
    Nie daję sobie konkretnego czasu na schudnięcie, no dobra daję - koniec studiów, ale to jeszcze II i III rok przede mną więc sporo czasu
    I celu konkretnego też nie mam, po prostu schudnąć tak, żebym się czuła dobrze

buziaki :**
    małymi kroczkami do celu.

Chcieć to móc!

Awatar KatusKitekatus
    KatusKitekatus jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    katowice

Domyślnie Odp: Chcieć to móc!

Cześć

Ja polecam 1500kcal w tym staraj się zawrzeć białkową kolacje I ruch ruch ruch.
    No albo trochę mniej ruchu - też schudniesz :P

Automotywacja to najlepsza motywacja - i najzdrowsza bo co, przystojniak zbrzydnie, wakacje miną a ciałko zostanie. A tak dla psychiki, dla zdrowia,dla większej przestrzeni w szafie [mniejszych ubrań zmieści się więcej ]

No w każdym razie, powodzenia życzę.

P.S a na tą psychologie to składałaś papiery i sie nie dostałaś czy zmieniłaś zdanie w ostatniej chwili ?

Awatar bandit_kaa
    bandit_kaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski

Czesc!

Ja tez sie przylacze - moja historia dietowa to ponad polowa mojego zycia, wiec tez sie nieco podziele doswiadczeniem

Podobnie jak KatusKitekatus stosuje diete niskokaloryczna. Ustalilam sobie limit na 1200-1300. Tak jak sama piszesz "chciec to moc". Ja jak sie odchudzam nigdy nie chodze glodna, a spadek wagi motywuje mnie tak bardzo, ze prawie nigdy nie mysle coby tu sobie podjesc, ale mysle co zdrowego zrobic sobie na obiad lub kolacje. Tak, tez staram sie jesc bialkowa kolacje - ale to juz mi wychodzi w kratke.

Dieta South Beach - robilam kilka podejsc, ale to nie dla mnie bo nie jem miesa i robi sie dosc monotonna (jak dla mnie). Moja siostra ja uwielbia, bo generalnie je sie zdrowo.

Dieta Dukana - nie probowalam, ale wyglada na to, ze to najmodniejsza obecnie dietka.

A najwazniejszy jest jednak ruch, bez tego ani rusz

Zycze powodzenia w dietce, najtrudniej jest zaczac
    Pozdrawiam!
    74.5 kg start--> 73 teraz --> 69.5 cel

Awatar kajka38
    kajka38 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

a ja polecam MM mozna sie nawpierdzielac ile sie chce, nie trzeba nic liczyc, trzeba sie jedynie zaastanawiac i pilnowac by nie laczyc wegli i tluszczow

ja sobie ja bardzo chwale bo nienawidze chodzic glodna !
    jestem tu: Kaja na MM - Część 4 - Strona 18
    Zrzucone na MM:

Awatar biga83
    biga83 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

a ja pamietam Twoj nick
    i trzymam mocno kciuki za walke.!
    życze miłego dnia

Awatar MalinowaMambaMalinowa
    MalinowaMambaMalinowa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

To przez Ciebie nie moglam sobie wyrobic nicka MalinowaMamba

Tez mam 20 lat i obecnie jestem na Dukanie - jego plusem jest to ze nie trzeba cwiczyc, wrecz w I fazie jest to zabronione

Zycze powodzenia i pisz tu czesto!
    Rozkoszuj się małym szczęściem. Wielki apetyt na życie miej!
    [I][B][COLOR="#EE82EE"]

Malinowa i CHLO... - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Awatar MalinowaMamba
    MalinowaMamba jest nieaktywny Nowy na forum

hej Hej
    Dziękuję wszystkim za odwiedziny Fajnie jest tak wejść na forum po męczącym dniu i zobaczyć, że ktoś zajrzał.

KatusKitekatus, bandit_kaa Myślałam nad dietą niskokaloryczną, ale niestety to chyba nie dla mnie. Ponieważ np. na uczelni nie mam jak liczyć kcali to wydaje mi się, że wszystko jest kaloryczne i tak mało jem, że jak wracam do domu to się okazuje że jest strasznie mało

kajka38 za mało o tej diecie wiem, ale oczywiście dziękuję za propozycję i popatrzę co i jak

biga83 też Cię pamiętam dzięki

MalinowaMambaMalinowa tez właśnie wchodzę dzisiaj na forum patrzę a tu jakaś kolejna Mamba Myślę, że jednak zdecyduję się na Dukana. Od poniedziałku
    Mam nadzieję, że tym razem wytrwam

Póki co idzie dobrze przez ostatnich kilka dni się dobrze odżywiałam i w miarę starałam się mało kalorycznie jeść
    Od poniedziałku zaczynam Dukana Muszę tylko trochę poszperać na forum i w sieci w poszukiwaniu przepisów )

buziaki ;**
    małymi kroczkami do celu.

Chcieć to móc!

Awatar kajka38
    kajka38 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

mamb sie faktycznie namnozyło na forum powodzenia w dietce
    jestem tu: Kaja na MM - Część 4 - Strona 18
    Zrzucone na MM:

niemoc jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bydgoszcz

Witaj
    ja równiez ciesze sie jeszcze wakacjami
    zycze zdrowej i skutecznej dietki!

powodzenia

Awatar KatusKitekatus
    KatusKitekatus jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    katowice

Dukan - skuteczna rzecz ale wiadomo , nie dla każdego nie każdemu pasuje.

ale zyczę powodzenia i bede trzymać kciuki

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów