Strona 4462 z 4555 PierwszyPierwszy ... 3462 3962 4362 4412 4452 4460 4461 4462 4463 4464 4472 4512 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 44,611 do 44,620 z 45548
Like Tree1Lubią to

Wątek: ODCHUDZANIE NA ZAWOŁANIE- pomocy!

marcel574 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: ODCHUDZANIE NA ZAWOŁANIE- pomocy!

Witam wszystkich
    Dietkuję grzecznie już od dłuższego czasu no i w końcu przyszła mi waga, zważyłam się i jest 63,1, nie jest tak źle, w każdym razie myślałam że będzie gorzej

Apropos u mnie z gotowaniem jest dokładnie tak jak u ciebie, raczej robię to bo muszę, jakiś standardzik, choć uwielbiam dobre jedzenie , tylko talentu brak natomiast jak czytam co gotuje Wieloryb to od razu mam na to ochotę i robię się strasznie głodna, chyba nie mam znajomych którzy by tak dobrze gotowali jak on, a szkoda
    Co do ortodonty to też się właśnie borykam z takimi problemami, robiłam dziś dzieciom pantomografy i się okazało że u obojga nie ma zawiązków stałych dwójek, czyli będą mieć obok jedynek kły, do tego problemy ze zgryzami, za tydzień wizyta u ortodontki, na poprzedniej mnie trochę wkurzyła pytaniami w stylu: czy nikt wcześniej nic nie mówił?, czy chodziłam z nimi do dentystki itp. oczywiście chodziłam i nikt nic nie mówił, wybrałam się z nimi do ortodontki ot tak, bez skierowania żeby skontrolować.
    Co do Eveline to wcześniej nie stosowałam więc też nie wiem czy zadziała, ale daję tym produktom miesiąc, wiem że dopiero po czterech tygodniach widać efekty, kiedyś stosowałam Vichy przez 4 tygodnie i efekty były fajne, no teraz zadecydowała cena.

---------- Wiadomość dodana o 11:51 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:48 ----------

Cytat Zamieszczone przez Halszka1000 Zobacz posta
    Zawsze coś nam zakłóca dietę. W niedziele idę na 2 latka do wnusi i wiadomo - będzie torcik i lody . Ale potem już bez grzeszków będzie dieta.
    mi też co chwilę coś zakłóca dietę, co kilka dni jakaś okazja, ale wczoraj miałam imieniny teściowej i udało mi się powstrzymać, nic nie ruszyłam a tort był taki piękny........

---------- Wiadomość dodana o 11:53 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:51 ----------

Cytat Zamieszczone przez EjSynekKochamRap Zobacz posta
    za jakies 6 godzin czeka mnie ustny z polskiego:/
    a to trzymam kciuki, taka mądra dziewczyna na pewno sobie poradzi

---------- Wiadomość dodana o 11:54 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:53 ----------

Cytat Zamieszczone przez apropos Zobacz posta
    Tyle już napisałam, poszłam wziąć prysznic, po drodze chwyciłam drugie piwo i nadal nikogo nie ma. A myślałam że ktoś mi zabroni tego piffka a jak nie to piję a co!
    oj, ja ci nie zabronię, ja ci zazdroszczę.........................

---------- Wiadomość dodana o 11:57 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:54 ----------

Cytat Zamieszczone przez Koko999 Zobacz posta
    Ogłaszam wszem i wobec, że licencjat napisałam! (Prawie - został tylko wstęp i bibliografia, ale to małe piwo) Ale czasu na pisanie z Wami i tak mało, we wtorek egzamin mam i siedzę w notatkach...
    gratuluję napisania licencjatu i trzymam kciuki za egzamin

---------- Wiadomość dodana o 12:09 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:57 ----------

Cytat Zamieszczone przez apropos Zobacz posta
    Mama dba o jego miski i to tak bardzo że nie martwi się obiadem dla nas tylko co dać Pikowi. Specjalnie mu gotuje,daje po kryjomu różne smakołyki. Jak kupi jego ulubiony salceson,to chowa przed Tatą
    no to ci dobrze, ja mieszkam u teściów no i mam w domu sznaucerka miniaturkę, zupełnie nie kłopotliwy piesek, oczywiście gdy jesteśmy w domu to teściowa dokarmia ją, nawet po kryjomu, wtrąca się w tzw. wychowanie pieska, ale gdy w ubiegłe wakacje wyjeżdżaliśmy na pare dni i poprosiliśmy żeby go wypuściła rano i wieczorem no i nakarmiła to się niestety nie zgodziła, musiała siostra męża przyjeżdżać rano i wieczorem żeby się psem chwilę zająć, więc gdy myślę o jakimś wyjeździe w te wakacje to widzę na razie same problemy.

Awatar milenailczuk
    milenailczuk jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    siedlce

A ja dzis ostatni dzien II tury i kompletna zalamka moja waga stoi w miejscu a nawet sie waha do 0.5kg w gore bylo juz 78 a teraz 78.5kg czemu to tak niby mialam kilka grzeszkow ale:
    jem o stalych porach
    unikam slodyczy (nie liczac srody kiedy zjadlam troche ciasta i 2kawalki tortu)
    nie obzeram sie i nie przejadam
    w sobote pozwolilam sobie zjesc na kolacje kebaba a wczoraj troch paluszkow slonych wieczorem czy to mialo taki wielki wplyw.
    A moze moj organizm sie po prostu buntuje i w koncu ruszy.
    Albo cos z ta pelnia ksiezyca kiedys Halszka o tym pisala.
    Nie wiem teraz czy zaczynac III ture czy zrobic przerwe.

Awatar wielo_ryb
    wielo_ryb jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez milenailczuk Zobacz posta
    Ja bym się nie łamał...
    Pare kolejek do tyłu też tak miałem że po skończonej turze zamiast na minus było plus 1.
    Ale dzięki mobilizacji w następnej spadło prawie 3 więc trzeba przeczekać i robić swoje.....

Awatar Halszka1000
    Halszka1000 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

A ja dzis ostatni dzien II tury i kompletna zalamka moja waga stoi w miejscu a nawet sie waha do 0.5kg w gore bylo juz 78 a teraz 78.5kg czemu to tak niby mialam kilka grzeszkow ale:
    jem o stalych porach
    w sobote pozwolilam sobie zjesc na kolacje kebaba a wczoraj troch paluszkow slonych wieczorem czy to mialo taki wielki wplyw.
    Ja się już przekonałam na własnej skórze, a trochę już tę dietę przetestowałam ,że jak są grzeszki podczas diety to jej efekty są mizerne.
    Pamiętasz jak pisała apropos.?
    ona nigdy nie grzeszyła w diecie i miała wspaniałe efekty.
    Ja jak tylko mam jakiś grzeszek to od razu mi dieta pokazuje gorsze efekty.
    Co do księżyca to też nie jest bez znaczenia .Jutro jest pełnia Potem już powinno być lepiej - księżyc zacznie ubywać aż do 1. 06.

Awatar centymetr
    centymetr jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Wpisy na blogu
    2

mam coś fajnego dla was specjalny kod 79AGFE56 gdy zabraknie Ci środków na koncie by zadzwonić to wyślij ten kod na nr.80101 a otrzymasz 15 minut na rozmowy do wszystkich sieci są też inne kody których trzeba szukać ,niestety ja nie mam pojęcia gdzie ich szukać.

ten kod jest do uzytku tylko dla osób w orange i jest waży 2 dni od dnia aktywacji

Awatar emanuella
    emanuella jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

jem o stalych porach
    wbrew pozorom to są spore grzechy:tort , ciasto, kebab, paluszki...to nie na diete i moze faktycznie zaburzac spadek. ja jak grzeszyłam w taki sposób to waga ani drgneła...oczywiscie mozesz miec zastój(ksiezycowy czy inny), ale takie "podjadanie"tez swoje robi...

marcel574 jest nieaktywny Znany na forum

unikam slodyczy (nie liczac srody kiedy zjadlam troche ciasta i 2kawalki tortu) nie obzeram sie i nie przejadam w sobote pozwolilam sobie zjesc na kolacje kebaba a wczoraj troch paluszkow slonych wieczorem czy to mialo taki wielki wplyw. A moze moj organizm sie po prostu buntuje i w koncu ruszy.
    no proszę cię, ciasto, tort, KEBAB, i pytasz czy to ma wpływ? wiem też z doświadczenia niestety, że jeśli chce się schudnąć to nie wolno sobie pozwalać nawet na jeden kawałek ciasta bo efekty mizerne albo żadne, a ty zaszalałaś moim zdaniem, niestety niektórzy (może nawet większość) w tym też ja mają tak że aby schudnąć muszą trzymać się diety restrykcyjnie, zresztą po to są one napisane, inaczej nie gwarantują efektów, a ta dieta działa, trzeba jej tylko przestrzegać więc powodzenia pamiętaj że po 9 dniach w onz i po 10 w turbo możesz zaszaleć i zjeść co lubisz, ale gdy dietkujesz trzymaj się ściśle diety a na pewno schudniesz, ja w pierwszej turze schudłam 5,3kg, a w następnych dwóch po 3,6kg, ale do głowy by mi nie przyszło wtedy jedzenie tortu

---------- Wiadomość dodana o 14:08 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 14:06 ----------

Cytat Zamieszczone przez centymetr Zobacz posta
    tylko dla osób w orange
    fajna sprawa, ale ja jestem w play i już tego nie zmienię

Awatar milenailczuk
    milenailczuk jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    siedlce

macie racje za duzo tego bylo od jutra zaczne IIIture i postaram sie nie grzeszyc zabaczymy co z tego bedzie

---------- Wiadomość dodana o 17:11 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 15:09 ----------

LEKKI BIGOS Z WARZYWAMI I MIESEM
    -1 duza glowka mlodej kapusty
    -80dag piersi z kurczaka lub indyka
    -2 mlode marchewki
    -2 lyzki oleju
    -5 pomidorow
    -2 cebule
    -5 galazek tymianku
    -1 peczek koperku
    -2 szklanki bulionu drobiowego (domowego lub z kostki)
    -sol
    -pieprz
    -szczypta cukru

1.Mieso oplucz ,wytrzyj,pokroj w gruba kostke. Oprosz sola i pieprzem, przemieszaj.
    2.Cebule obierz, grubo posiekaj. Marchewkepokroj w plasteki.
    3.Kapuste poszatkuj, w duzym garnku rozgrzej olej, zrumien na nim mieso.
    4.Do miesa dodaj cebule i smaz jeszcze chwile. Doloz marchewke oraz kapuste. Zalej bulionem. Doprowadz do wrzenia, po czym zmniejsz plomien i dus 40 minut.
    5 W trakcie duszenia mieszaj od czasu do czasu by bigos sie nie przypalil.
    6.Pomidory sparz, obierz ze skorki, drobno posiekaj. Dodaj do bigosu 5 minut przed koncem duszenia.
    7.Wsyp posiekane ziola (koper i tymianek). Bigos przypraw do smaku sola pieprzem oraz cukrem.

PORCJA ZAWIERA 310 KALORII

---------- Wiadomość dodana o 17:25 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 17:11 ----------

ZUPA JARZYNOWA Z KAPUSTA WLOSKA

W garnku rozgrzejlyzke oleju, wrzuc posiekana cebulke i zabek czosnku. Podsmaz. Dodaj pocieta marchewke, pietruszke, por, lodyge selera naciowego i pol glowki poszatkowanej kapusty wloskiej. Dus az kapusta zmniejszy objetosc.
    Warzywa zalej bulionem, dopraw sola i pieprzem. Dodaj 2-3 pokrojone ziemniaki i gotuj okolo 30 minut. Dopraw jogurtem, posyp swiezemi ziolami.

---------- Wiadomość dodana o 17:32 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 17:25 ----------

ZUPA ORIENTALNA Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ

30 dag kurczaka pokroj w paseczki i ugotuj w litrze bulionu.
    Na oliwie podsmaz posiekana cebulke, 5 dag namoczonych i pokrojonych grzybow mun (ewentualnie pieczarek) 2 marchewki i 20 dag poszatkowanej kapusty pekinskiej. Dus 15 minut, dodaj do bulionu.
    Wrzuc starty imbir (ok. 2 cm) i garsc namoczonego makaronu ryzowego.Dopraw sosem sojowym i kolendra.

Awatar apropos
    apropos jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Nowa Sól
    Wpisy na blogu
    9

Witajcie kochani!!!
    Jestem po pierwszym dniu ONZ.
    Jutro niestety muszę zgrzeszyć
    Mamy grilla w pracy, będzie tylko
    kiełbasa (nie mogę np.kuraka)
    i nie mogę się wywinąć. Zjem kiełbaskę
    bez chleba i zaliczę to wyjątkowo jako B.
    Poza tym cały dzień warzywka i owocki.
    Wiedziałam o tym gillu wcześniej ale nie chciałam
    przekładać dietki.Najlepiej mi idzie od poniedziałku.

---------- Wiadomość dodana o 23:30 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 23:22 ----------

Cytat Zamieszczone przez LadyShadowFlame Zobacz posta
    Jeżeli chodzi o Jogurty na ONZ, zabronione one nie są tak do końca, ale mają Laktozę. Poza tym, niektorzy mylnie jedzą go jako białko, a jeżeli chodzi o ONZ to jogurt zaliczałby się prędzej do Węglowodanów ze swoim składem... Dlatego raczej nie powinno się go jeść:P
    LADY właśnie brakowało mi jakieś odpowiedzi
    na to pytanie.Wiem że zawsze był problem
    z tym czy jogurt naturalny to bardziej W czy B
    bo czytając skład wychodzi na równo. Ja jem
    do B sugerując się tym że w Hayu jogurt to
    neutral. a właśnie przy posiłkach B jest mi
    bardziej potrzebny "kibelkowo" Nie wiem
    czy to dobrze ale jak pisałam jedną turę tak
    jadłam i też chudłam.
    Co to Twojej frustracji dotyczącej większej
    wagi przy większym ruchu, to doskonale Cię
    rozumiem. Też bym się wściekła - z tego co
    pamiętam obie nie przepadamy za ruchem.

---------- Wiadomość dodana o 23:38 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 23:30 ----------

Cytat Zamieszczone przez Halszka1000 Zobacz posta
    Jutro koniec 1 tury . Pojutrze napiszę jakie mam efekty. Zawsze coś nam zakłóca dietę.
    HALSZKA wiesz brakuje mi ostatnio takich
    optymistycznych wpisów ze spadkami.
    Kiedyś było ich tak dużo a to bardzo motywowało.
    Teraz mniej piszemy i prawie każdy zaliczył jakąś
    nadwyżkę. Dlatego z niecierpliwością czekam na
    Twoje efekty. Pochwal się koniecznie.

---------- Wiadomość dodana o 23:50 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 23:38 ----------

Cytat Zamieszczone przez marcel574 Zobacz posta
    zważyłam się i jest 63,1, nie jest tak źle,
    MARCEL to faktycznie nieźle! To znaczy
    że jednak się kontrolujesz.
    No to też masz problem z ortodontą. Ogólnie
    to jest koszmar. Refundacja tylko do 13 roku
    życia a i tak niekoniecznie wyleczą.
    Jak kogoś nie stać na prywatne leczenie
    po 13 roku życia to jest dramat. A wiem że wielu
    ludzi nie stać. My najwyżej zrezygnujemy 2-3 lata
    z wczasów. Ale jak ktoś nie ma na podstawowe
    potrzeby to jak leczyć taką wadę. Cierpliwości
    i powodzenia życzę. Będziemy się wspierać.

Porady,przepisy,jadłospisy Nasze życie - Nasza Dieta ONZ i TURBO - Grupy Wsparcia Dieta.pl
    Moja dieta ONZ i przepychanki z jojem...Grupy Wsparcia Dieta.pl MÓJ BLOG

Awatar apropos
    apropos jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Nowa Sól
    Wpisy na blogu
    9

Cytat Zamieszczone przez marcel574 Zobacz posta
    gdy w ubiegłe wakacje wyjeżdżaliśmy na pare dni i poprosiliśmy żeby go wypuściła rano i wieczorem no i nakarmiła to się niestety nie zgodziła,
    MARCEL faktycznie trudna sytuacja
    Wnioskuję że macie osobne wejścia
    i osobne mieszkania. U nas nie ma jakby
    podziału. Niby góra jest nasza ale nikt
    im nie broni tam wchodzić. Kuchnię mamy
    wspólną i pies właśnie tam ma miski.
    Psu nie wolno wchodzić na górę. Jak to
    piszę to coraz bardziej zdaję sobie sprawę
    z tego że pies jest moich rodziców.

Na dzisiaj już zakończę. Cieszy mnie fakt że
    forum na tyle ruszyło że nie nadążam odpisywać
    na wszystko. Pozdrawiam.

Porady,przepisy,jadłospisy Nasze życie - Nasza Dieta ONZ i TURBO - Grupy Wsparcia Dieta.pl
    Moja dieta ONZ i przepychanki z jojem...Grupy Wsparcia Dieta.pl MÓJ BLOG

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów