Strona 99 z 2318 PierwszyPierwszy ... 49 89 97 98 99 100 101 109 149 199 599 1099 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 981 do 990 z 23172
Like Tree4Lubią to

Wątek: Dieta ketogeniczna - metoda Dukana

Awatar katrinka1984
    katrinka1984 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Domyślnie Odp: Dieta ketogeniczna - metoda Dukana

Dobry wieczór Dziewczyny.

Jestem tu stosunkowo nowa, choć konto mam od zeszłego roku.
    Także Dukam tak jak Wy. Od 30 marca 2010r.
    Bardzo szybko spadła mi waga w pierwszym miesiącu diety, a teraz stanęła i co gorsze dziś się zważyłam i przybyło mi 1 kg
    Jestem załamana, bo boję się, że dieta już na mnie nie działa
    Nie łamię jej zasad, książkę mam zawsze pod ręką, a od ok 2 tygodni waga stoi i stoi...

Ps. Pozdrowienia dla Cyfry61, dzięki której odnalazłam Was, czyli moją grupę wsparcia))))

---------- Wiadomość dodana o 23:11 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 23:04 ----------

Patrzę sobie i patrzę na Wasze suwaczki i widzę, że jestem tu najcięższą foką
    To straszne uczucie, jak mogłam do tego dopuścić. Aż ogarnia mnie wstyd.

Ale i tak dobrze że tu jestem, przynajmniej czasem będę mogła się komuś wygadać

I FAZA 30.04-8.05
    II FAZA 9.05- w trakcie

Awatar Ahetka23
    Ahetka23 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez katrinka1984 Zobacz posta

Bardzo szybko spadła mi waga w pierwszym miesiącu diety, a teraz stanęła i co gorsze dziś się zważyłam i przybyło mi 1 kg
    Nie łamię jej zasad, książkę mam zawsze pod ręką, a od ok 2 tygodni waga stoi i stoi...

Ps. Pozdrowienia dla Cyfry61, dzięki której odnalazłam Was, czyli moją grupę wsparcia))))
    Witam!

W ciagu 2.5 miesiaca schudlas ponad 13 kg, to bardzo ladny wynik, waga ma prawo robic psikusy, organizm moze sie buntowac przed dalszymi spadkami po 21 dniach diety... wtedy dopiero przy jakims zatrzymaniu spadku wagi badz zwyzce mozna mowic o prawdziwym zastoju wagi nawet bez powodu (czyli takich jak zahwianiu gospodarki wodnej, hormonow, czy zaparc). Nawet jesli nie masz prblemu z powyzszymi to moze nastapic samoistny zastoj... jesli przedluzy sie do kilku dni, to proponuje zielona herbate. Litr dziennie mocnej schlodzonej z lodowki i nic innego do picia... tak radzil Dukan, Maszkuleczka o tym pisala...

sprobuj tez ograniczyc prawie do minimum nabial, jesli Ci nie sluzy lub jesc wiecej ryb, owocow morza - to chyba najlepsze zrodlo bialka. Latwo strawne i pelnowartosciowe.

zapewne ten 1 kg na plusie to woda i zawartosc jelit, bo niemozlwe jest by tyle tluszczu przez dobe Ci przybylo. przy wiekszej nadwadze moze dochodzic do wiekszych wahan wagi z doby na dobe, to normalne, za dzien lub dwa spadnie Ci od razu ze 2 kg, zobaczysz

Nie przejmuj sie, gratuluje Ci pieknego wyniku jak dotychczas i zycze kolejnych sukcesow.

dobranoc wszystkim i
    pozdrwiam

Awatar katrinka1984
    katrinka1984 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

o kurcze, pomyliłam się, od 30 kwietnia jestem na Dukanie

---------- Wiadomość dodana o 23:28 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 23:25 ----------

Czyli jestem ok 1,5 miesiąca dopiero.

Ahetka23 nie wiedziałam o zielonej herbacie.
    W takim razie będę od jutra ją pić.
    Teraz piję sporo wody i mleka 0%.
    Herbata to dobry pomysł.
    Wypróbuję i dam znać

I FAZA 30.04-8.05
    II FAZA 9.05- w trakcie

Awatar Ahetka23
    Mieszka w
    Łódź

o kurcze, pomyliłam się, od 30 kwietnia jestem na Dukanie

---------- Wiadomość dodana o 23:28 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 23:25 ----------

Ahetka23 nie wiedziałam o zielonej herbacie.
    W takim razie będę od jutra ją pić.
    Teraz piję sporo wody i mleka 0%.
    Herbata to dobry pomysł.
    Wypróbuję i dam znać
    w takim razie musisz tez odstawic calkowicie mlkeo...
    to produkt tolerowany, max. dziennie mozna wypic 1-2 szklanki dziennie, ale tylko jesli waga spada, bo to prod. tolerowany wlasnie. poza tym dziennie nie powinno sie przekraczac 500-800 g nabialu w sumie, lacznie liczac zmlekiem.
    teraz zmykam, bo oczka mi sie zamykaja.
    a 1.5 miesiaca i taki spadek, to tym bardziej super wynik i ma prawo teraz odpoczac organizm przez tydzien lub dwa i nie powinnas panikowac, srednia spadku wagi na miesiac i tak Ci wyjdzie niasamowita, gratuluje.
    do jutra

Awatar gosia3735
    gosia3735 jest nieaktywny Znany na forum

Wink Odp: Dieta ketogeniczna - metoda Dukana

Witaj Katrinka1984. Widze juz Ci Beatka odpowiedziala , dodam tylko , ze w moim przypadku (waga stala ponad m-c) odstawilam mleko zupelnie i to tez chyba dziala. Czasami mnie to zastanawia codziennie jem twarozek serek homo i jest ok kiedy tylko uzyje mleka do kawy (2xdziennie) waga mowi STOP. Wyczytalam w ksiazce jesli sie nie myle "jedz zgodnie ze swoja grupa krwi" taki mniej wiecej text "czy widzialas dorosla krowe lub konia pijacego mleko?" Wiecie to mnie zastanowilo i faktycznie potrzebne jest ono tylko we wczesnym okresie zycia , pozniej natomiast powinnismy je uzywac przetworzone . Nie wiem jak komu w moim przypadku dziala.
    Bestko dzieki za rade jeszcze sie nie zdecydowalam , ale tez chyba wole te druciki i z zylka - nie rzucaja sie tak w oczy . Ceny okrutne za 2 pary jedne zwykle drugie sloneczne (przy znizce) $ 280 . Wiem , ze ciezko mi sie bedzie przyzwyczic swoich bryli nie nosilam ponad 2 lata a teraz dwuogniskowe? bedzie ciezko chyba wezme te z kreska na poczatek sa ponoc latwiejsze w uzyciu.
    Sluszalam Basiu , ze wlasnie w Canadzie sa lepsze warunki socjalne niz u nas , kilku z naszych znajomych przenioslo sie tam na stale , ale dwoch z nich pracuje u nas - widocznie lepiej placa . Do juterka pa

Jak kaczuszka drepcze z Dunkanem
    START 17/02/10-I faza
    24/02/10-II faza-do celu
    i znow od poczatku

Awatar Winners
    Winners jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Mississauga

Cytat Zamieszczone przez cyfra61 Zobacz posta
    BASIU pisalam ci o mojej teściowej ale ni ma tego , drugi raz dziś mi się nie chce , może kiedyś .
    Nie martw sie. Nie chce byc wscibska. Jak bedziesz kiedys miala ochote i chwile to chetnie poczytam, tylko mnie to troche zdziwilo.
    BEATKO u mnie dietka Zaczynam mieć stresa i .......powiem tak ......staram się przestrzegać zasad P/W ale czasami wciągnę parę truskawek , cos skubne zakazanego .Mam nadwyzkę + 1 i tak sobie myslę że ten tydzień sobie odpuszczę .
    Nie wyglupiaj sie. Jak cos to masz dyspenze tylko na dzien slubu, ale do tej pory zelazna dieta. Jestes naszym guru i masz dawac przyklad. Koniec kropka!

---------- Wiadomość dodana o 19:04 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 19:01 ----------

Cytat Zamieszczone przez arkadiusz_ar Zobacz posta
    a co do rybek w puszce wiesz, taka rybka w puszce, na pewno nie jest tak wartościowa jak filet, nie mówiąc już o tuszy i tylko to mialem na mysli, mowiąc o puszkach
    No to mnie uspokoiles. Niestety ja czasami z braku czasu, mozliwosci wyjscia do sklepu i tego ze poprostu lubie bede sie musiala takowymi wspomagac A i jeszcze Beata czesto poleca zielona herbare, moze i Ty wyprobuj zamiast otrab
    Cytat Zamieszczone przez gosia3735 Zobacz posta
    Witajcie kochani. Powczorajszej zwyzce dzis 0,8 w dol normalnie szczena mi opadla.
    Gratuluje spadku To musi byc radocha jak ta waga leci. Mam nadzieje, ze i ja dolacze do grona szczesliwcow

---------- Wiadomość dodana o 19:06 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 19:04 ----------

Cytat Zamieszczone przez Ahetka23 Zobacz posta
    to ciekawe z tym puchnieciem podczas upalow... dzis doslownie wracalam na boso od sklepu niedaleko bloku do domu, bo juz nie moglam wytrzymac... spuchly mi stopki i paluszki, po calym bieganiu na rynku i zakupach wczesniejszych w innych sklepach nie mialam juz sil wracac w obuwiu... ostatnie 400 m przeszlam boso
    A widzisz? Pewnie masz to samo co ja. Nie mam pojecia dlaczego, ale ja to jak bania gdy jest upal i nie ma to nic wspolnego z waga, bo ja tak mialam cale zycie i na dodatek zyly mi wychodza, ale to pewni z powodu cisnienia

---------- Wiadomość dodana o 19:09 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 19:06 ----------

Wow wynik walacy na kolana. Ja tyle mam schudnac w ciagu 3 miesiecy wedlug wyliczen Dukana A zastojami sie nie martw. Juz Ci zreszta dziewczyny napisaly i witamy w naszym gronie. A co do nadwyzki sie nie martw, szybko sie wylaszczysz Zreszta wszystkich nas tu laczy jedno "CHCEMY SCHUDNAC"

---------- Wiadomość dodana o 19:11 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 19:09 ----------

Sluszalam Basiu , ze wlasnie w Canadzie sa lepsze warunki socjalne niz u nas , kilku z naszych znajomych przenioslo sie tam na stale , ale dwoch z nich pracuje u nas - widocznie lepiej placa . Do juterka pa
    Napewno mamy lepiej z opieka medyczna, to bez dwoch zdan ale czy reszta to nie wiem. A z ta szkola nie przesadzajcie, bo to tylko zwykly angielski a nie college Dla mnie przyjemne z pozytecznym, bo ja ten typ co sie uczyc lubi

---------- Wiadomość dodana o 19:12 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 19:11 ----------

Ok napisalam co chcialam i do jutra. Mam nadzieje poczytac jutro jak sie wszyscy wylaszczyli i same spadeczki poprosze. Do jutra. Pa pa

Awatar Ahetka23
    Mieszka w
    Łódź

Hejka!
    od wczoraj zlecial ze mnie 1 kg... nadal ponad 2 kg nad suwakiem i spuchniete kostki...

Witaj Katrinka1984. Widze juz Ci Beatka odpowiedziala , dodam tylko , ze w moim przypadku (waga stala ponad m-c) odstawilam mleko zupelnie i to tez chyba dziala. Czasami mnie to zastanawia codziennie jem twarozek serek homo i jest ok kiedy tylko uzyje mleka do kawy (2xdziennie) waga mowi STOP. Wyczytalam w ksiazce jesli sie nie myle "jedz zgodnie ze swoja grupa krwi" taki mniej wiecej text "czy widzialas dorosla krowe lub konia pijacego mleko?" Wiecie to mnie zastanowilo i faktycznie potrzebne jest ono tylko we wczesnym okresie zycia , pozniej natomiast powinnismy je uzywac przetworzone . Nie wiem jak komu w moim przypadku dziala.
    Bestko dzieki za rade jeszcze sie nie zdecydowalam , ale tez chyba wole te druciki i z zylka - nie rzucaja sie tak w oczy . Ceny okrutne za 2 pary jedne zwykle drugie sloneczne (przy znizce) $ 280 . Wiem , ze ciezko mi sie bedzie przyzwyczic swoich bryli nie nosilam ponad 2 lata a teraz dwuogniskowe? bedzie ciezko chyba wezme te z kreska na poczatek sa ponoc latwiejsze w uzyciu.
    jesli masz okragla buzie, to zdecydowanie polecam druciki

co do mleka - zgadza sie, w naturze dorosle ssaki nie pija juz mleka, moze wrecz szkodzic (pisalam o tym duzo wczesniej na innym watku, ale Ciebie jeszcze z nami nie bylo ), poniewaz jako dorosle osobniki nie produkuja juz reniny - enzymu odpowiedzialnego za trawienie bialek z mleka. Jedzac przetworzone melko w postaci produktow mleczynych takich jak jogurty, maslanki, kefiry, sery itd. mamy pewnosc, ze zostaly one "nadgryzione" (uzywajac skrotu myslowego ) przez mikroorganizmy (glownie bakterie kwasu mlekowego) i ich przyswajanie (tych prod. mlecznych) przez nas jest latwiejsze.

Cytat Zamieszczone przez Winners Zobacz posta
    A i jeszcze Beata czesto poleca zielona herbare, moze i Ty wyprobuj zamiast otrab

A widzisz? Pewnie masz to samo co ja. Nie mam pojecia dlaczego, ale ja to jak bania gdy jest upal i nie ma to nic wspolnego z waga, bo ja tak mialam cale zycie i na dodatek zyly mi wychodza, ale to pewni z powodu cisnienia
    ale ja jestem niskocisnieniowcem... mam bardzo wolny metabolizm, nie to co moj men tyle ciepla wydziela, a szczegolnie po jedzonku, ze przytulic sie nie mozna... a w nocy czasami musze sie niestety odsuwac, jak mi za goraco... przynajmniej w zime nie marzne

co do herbaty zielonej - bardzo zdrowa... polifenole w niej zawarte chronia nas przez czynnikami onkogennymi, czyli zapobiegaja powstawaniu nowotworow... czosnek tez mialam to na nutrigenomice, to wiem z dobrego zrodla
    ale ciezko mi sobie wyobrazic faceta pijacego zielona heratke, nie kazdy lubi ten smak, a wiekszosc mezczyzn to juz w ogole...

zycze milego dnia i ladnej pogody, u nas po wczorajszej burzy zupelnie inne powietrze dzisiaj, mniej duszno...

buzki

Awatar Winners
    Mieszka w
    Mississauga

Czesc wszystkim
    Ide ksiazkowo tzn Dukan przewidzial na te 2 dni spadek 0,9kg i tak dokladnie jest. Dzis waga pokazala 71,1kg. Chce pociagnac jeszcze troszke na U. Tzn dzis na 100% ciagne U, a jutro sie zobaczy. W ramach nagrody zrobie sobie muffinki
    Gosia ales mnie napalila na ta Victorie Secret, szkoda ze u nas na mollu dopiero pod koniec wakacji otworza, ale juz sobie wyobrazam co sie tam bedzie dzialo.
    A ja naleze do tych szczesciarzy co mleka wogole nie lubie i jak widac to dobrze.
    Beata a jak tam dzis waga po wczorajszej fasolce i tym nie za czestym jedzeniem, albo raczej skapym???
    Jola melduj sie Mam nadzieje, ze ladinie dietkujesz, bo przeciez masz przyklad dawac.
    Arkadiusz a jak tam u Ciebie i zonki. Mam nadzieje, ze spadki
    Malovana co tam u Ciebie?
    U nas tez wreszcie zapowiadaja wypogodzenie, ale tylko 23C wiec bedzie przyjemnie
    Slonka i milego dnia wam zycze.
    Bye bye

---------- Wiadomość dodana o 07:54 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 07:50 ----------

Wlasnie Beata dobrze ze przypomnialas o tej herbacie zielonej. Napisalas, ze jak sa zastoje to zeby pic TYLKO zielona herbate, tzn ze wody juz nie???? I jeszcze cos. Zaczelam czytac watek Maszkuleczki tak zeby sie doksztalcic i ona tam, przynajmniej na tych pierwszych stronach je otreby dwa razy dziennie na sniadanko i kolacje,dlaczego?

cyfra61 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Ruda Śląska

---------- Wiadomość dodana o 23:11 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 23:04 ----------

Patrzę sobie i patrzę na Wasze suwaczki i widzę, że jestem tu najcięższą foką
    To straszne uczucie, jak mogłam do tego dopuścić. Aż ogarnia mnie wstyd.

Ale i tak dobrze że tu jestem, przynajmniej czasem będę mogła się komuś wygadać
    Witaj katrinka1984 tak jak ci pisałam u nas dziewczyny sa przyjazne i zawsze służą pomocą . Słuchaj się AHETKI ( BEATKI ) to nasza chodzaca encyklopedia , BETY NIE CZYTAJ ona ma duża wiedzę którą chetnie się z nami dzieli , ale uważaj Beata jest bardzo wnikliwa wszystko analizuje i zawsze mówi co mysli BEATKO MOŻESZ JUZ CZYTAĆ
    Napisz cos o sobie , tak żebyśmy mogły cię troszkę poznać .
    I tak jak pisze AHETKA na razie jest zastój ale przeczekaj a zobaczysz spadek i mam nadzieję że zagoscisz u nas na dłużej , bo z nami dasz radę .
    GOSIU no drogie te okulary , ale nie myslałaś zeby zrobili ci te okularki w POLSCE i ci tam wysłali ? Bo ja jak robię okulary nie ide już do lekarza tylko prosto do optyka , tam jest fachowiec bada mi wzrok komputerowo i robi okulary w ciągu 2 dni . Piszesz że masz szkła dwuogniskowe czy to chodzi szkła cylindryczne ? Moja mama takie właśnie szkła nosi i żeby nie mieć szkieł takich jak "denka od jaboli '"zrobiła sobie szkła cylindryczne plastikowe za parę razem z oprawkami zapłaciła ok 300zł . Wiem że wysłanie paczki do USA kosztowało 70 zł więc może warto pomysleć i przeliczyć . Ale to tylko taka moja podpowiedz

BASIA ja waszym guru ? No coś ty dziewczyno , ja jestem straszna grzesznica . Na wagę dzis nie wchodziłam bo się na nią obraziłam a co bedzie mi jakies głupoty pokazywać . Wezmę ją na przeczekanie a jak nie to wyciagnę jej baterie
    Od jutra same P to może koło srody bedzie jakis spadeczek

BEATKO kilogram w dół ...i super , ja tez mam nogi jak baleroniki , przez te upały wlewałam w siebie hektolitry wody , teraz trzeba by było z siebie to wydalić .

---------- Wiadomość dodana o 18:20 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 18:18 ----------

BASIU ty dopiero zaczynasz dukać i ani mi sie waż nawet pomysleć o grzeszeniu . Nie wolno ci ....bo jak nie to zmówię się z dziewczynami i wpadniemy do ciebie z naszym motywatorem

Z jedzeniem jest jak z seksem. To są dwie największe przyjemności w życiu człowieka

Awatar Winners
    Mieszka w
    Mississauga

----------

BASIU ty dopiero zaczynasz dukać i ani mi sie waż nawet pomysleć o grzeszeniu . Nie wolno ci ....bo jak nie to zmówię się z dziewczynami i wpadniemy do ciebie z naszym motywatorem
    Ja bym was chetnie ugoscila, najpierw byscie mnie ukaraly a potem poszlybysmy na drinka i wspolnie grzeszyly A tak naprawde to jak narazie czuje sie swietnie na tej diecie. Oprocz pierwszego dnia, gdzie chcialo mi sie spac, ale po kawie przeszlo, to bez zarzutow. Specjalnie nie ciagnie zeby cos podjadac, jedynie musze sie pilnowac jak przygotowuje jedzenie maluchom, bo jakos tak odruchowo lubialam sobie wkladac jedzenie do buzi (a potem no przeciez ja wcale nic nie jem ) Dzis nawet brata z USA przereforomowywalam, nie ze kazalam mu dukac, ale kilka poprawek w jadlospisie mu zrobilam, bo ogolnie to on szczuply i prace ma fizyczna, ale ten 6-pack od piwa troche juz za duzy. Np potrafi zjesc tylko sniadanie i obiad, a ja mu na to "no,no,no" Przynajmniej 3 posilki a i dobrze by bylo jakby jeszcze jakis 4 wcisnal. No i na kolacyjke bialko, a i wyszlo mi ze za malo je (wyliczylam mu kalorie z tego co powiedzial) Mysle, ze mezczyzna to powinnien z 1500ckal minimum wrzucic, a tym bardziej jak pracuje na budowie min. 8h dziennie. A i jesli juz je owoce to same i nie po obiadku a na sniadanie, albo lunch, zeby sie spokojnie strawily. Obiecal, ze wyprobuje. Ciekawe czy jakies efekty to da. Najbardziej nie mogl uwierzyc w to ze za malo je.

---------- Wiadomość dodana o 12:24 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 12:06 ----------

Chlopaki spia a ja okupuje komputer. Musze isc zaraz sprawdzic jak Kubicy idzie. Mam wrazenie, ze wszyscy moi znajomi pojechali do Montrealu tylko nie my. Obiecalam mojemu lubemu, ze za rok pojedziemy. Przynajmniej na rok odwleklam choc nie powiem chcialabym, tylko ze to droga impreza.
    Chcialam powiedziec, ze schudlam juz od najwiekszej mojej wagi ponad 5kg a nawet blisko 6, a ja roznicy w ciuchach nie widze. To kiedy to sie zacznie uwydatniac?

---------- Wiadomość dodana o 12:41 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 12:24 ----------

Kubica 7, Hamilton wygral

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów