Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41
Like Tree1Lubią to

Wątek: bieznia - oplaca sie?

ryszardonek jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie bieznia - oplaca sie?

witam. mam pytanie do panow mam 170 cm wzrostu i waze 70 kg. od maja udalo mi sie zrzucic 7 kg, potem znow przytylem 2kg, i tak mi sie waga waha plus minus te w 2 kg. diete staram sie trzymac, zdarza sie ze czasem troche pooszukuje ale to moze raz-dwa razy w miesiacu. najwiekszy problem mam z motywacja do cwiczen. chodzilem na silke ale ciezko mi sie zebrac, mialem biegac - najpierw za zimno, potem deszcz, teraz za cieplo, a zaraz znowu bedzie za zimno… dlatego chce zainwestowac w jakis sprzet do domu. rowerki i orbitreki jakies takie niemeskie wiec pomyslalem wlasnie o biezni - bylbym niezalezny od pogody i nie mialbym juz wymowek ;] myslicie ze to dobry pomysl? ma ktos bieznie w domu?

AniaTkama jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie Odp: bieznia - oplaca sie?

pomysl dobry, ale powinienes jednak zacisnac zeby i cwiczyc, skoro już zszedles 5 kilo z wagi, bo sam widzisz ze sa efekty. bieznia to spoko pomysl, ja akurat nie ma problemow z motywacja, ale niektorym to pomaga jesli np. moga ogladac tv w trakcie treningu, bo zwykle bieganie ich nudzi. natomiast jaka bieznie kupic ci nie poradze, bo raczej biegam w terenie pamietaj ze dobre buty to podstawa, inaczej nie ma co zaczynac.

Ania_ABCfitness jest nieaktywny Nowy na forum

Witaj, myślę że w kwestii bieżni mogę Ci pomóc Jeżeli jesteś początkujący to lepiej zainwestować w elektryczną - magnetyczna jest napędzana tylko i wyłącznie siłą Twoich mięśni, co może być zbyt forsowne i Cię zniechęcić. Jeżeli podasz jakieś widełki cenowe to będę mogła doradzić jakiś konkretny model.
    Ekspert sklepu ABCfitness

ok, bo wlansie nie wiedzialem w sumie jaka jest roznica. no moge wylozyc na ten cel jakies 2 tysiace, i to jest maksimum, bo mam jeszcze inne wydatki

Ania_ABCfitness jest nieaktywny Nowy na forum

W takim razie zastanów się nad bieżnią Sapphire Soul: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Ma sporo programów urozmaicających trening, regulację nachylenia, pulsometr i wiele innych przydatnych funkcji. Przede wszystkim jest stabilna i można na niej rozwinąć prędkość nawet 12 km/h. Na Twoje potrzeby w zupełności wystarczy.
    Ekspert sklepu ABCfitness

wielkie dzieki!

Awatar Dominik Ziobro
    Dominik Ziobro jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Rzeszów

bieżnia jest dobrym rozwiązaniem na zimę, teraz biegaj po lesie lepsze powietrze i dotlenienie

Beatrycze jest nieaktywny Nowy na forum

Bieżnia przydaje się nie tylko zimą. Jak leje przez kilka dni, to też lepiej pobiegać w domu, niż w płaszczu przeciwdeszczowym.

Awatar Sammysammy
    Sammysammy jest nieaktywny Znany na forum

Wiesz co, ja na Twoim miejscu popracowałabym nad motywacją.
    Jeżeli zaczynałeś już treningi biegowe i na siłowni itp. to jaką masz pewność, że zainwestujesz około tysiąca złociszy w dobry sprzęt i będziesz z niego regularnie korzystał? Bieżnia i bieganie w terenie angażuje nie co inne mięśnie ale tutaj nie da się powiedzieć, że bieżnia jest zła Ja pewnie na Twym miejscu zaczęła najpierw treningi z youtube albo ułożyłabym trening z ćwiczeniami z ciężarem własnego ciała (pompki, wykroki, burpees, mountain climber itp). Jeśli nie będziesz miał problemu to następnym etapem może być oczywiście zakup urządzenia do domu - w formie wynagrodzenia za dotychczasowy trud ;-)

bi
    Cytat Zamieszczone przez ryszardonek Zobacz posta
    witam. mam pytanie do panow mam 170 cm wzrostu i waze 70 kg. od maja udalo mi sie zrzucic 7 kg, potem znow przytylem 2kg, i tak mi sie waga waha plus minus te w 2 kg. diete staram sie trzymac, zdarza sie ze czasem troche pooszukuje ale to moze raz-dwa razy w miesiacu. najwiekszy problem mam z motywacja do cwiczen. chodzilem na silke ale ciezko mi sie zebrac, mialem biegac - najpierw za zimno, potem deszcz, teraz za cieplo, a zaraz znowu bedzie za zimno… dlatego chce zainwestowac w jakis sprzet do domu. rowerki i orbitreki jakies takie niemeskie wiec pomyslalem wlasnie o biezni - bylbym niezalezny od pogody i nie mialbym juz wymowek ;] myslicie ze to dobry pomysl? ma ktos bieznie w domu?
    Paulicja lubi to.

Awatar Paulicja
    Paulicja jest nieaktywny Nowy na forum

Musisz się zmotywować, bo potrafisz schudnąć ale chyba nie chce Ci się walczyć do końca. Kupiona bieżnia w domu wcale nie sprawi, że codziennie będziesz na niej śmigał. Zgadzam się z przedmówczynią zacznij treningi domowe i jak wpadniesz w "trans" ćwiczeń to wtedy możesz zainwestować w jakiś sprzęt

Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów