Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 94

Wątek: no to kapuściana dieta ...

Awatar Ahetka23
    Ahetka23 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: no to kapuściana dieta ...

Cytat Zamieszczone przez mixtureofstyle Zobacz posta
    ja już zeszłam z kapuścianej i narazie robię sobie przerwę z dietowaniem ...

wrócę w marcu a póki co to co tydzień zwiększam kalorie o 100 a zaczynam od 600.

dziś dopiero pierwszy dzień ale jakby co to napiszę wam jak można wyjść z kapuścianej nie tyjąc z powrotem ( efekt jojo ) ; ) ; *

powodzenia ; *
    wow
    widze, ze przsunelas suwaczek o duzo... a dokladnie, o ile, jesli mozna wiedziec? po tygodniu schudlas ok. 4-5 kg, prawda? bo tak na oko wnioskuje, z tego co pamietam Twoj poprzedni wynik na suwaczku..? chociaz moge sie myslic...

niemniej jednak, jest czego gratulowac i zazdroscic!!
    winszuje!

mam nadzieje, ze bedziesz tutaj zagladac czesto i pisac, jak Ci idzie walka z grozacym jo-jo i ze bedziesz nam tu pomagac... bede bardzo wdzieczna, jesli znajdziesz czas, by nam tutaj cos doradzic... w koncu jestes juz obeznana w stosowaniu tej diety
    bardzo licze na Twoja pomoc

pozdrawiam serdecznie, buzki :*

Awatar mixtureofstyle
    mixtureofstyle jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Olsztyn

nie schudłam tyle, po prostu do końca listopada chciałabym do 55 kg schudnać, a wcześniej mój cel to 50 był.

teraz niby z diety zrezygnowałam ale od listopada na siłownię zacznę chodzic więc może jakoś schudnę ;P

nie mam porad, tylko jeśli chodzi o to, że piszecie z czego robicię ta zupkę ...

dziewczyny ja rozumiem że niektóre osoby jedzą samą zupę, a niektóre jedzą ją i te rzeczy co były napisane, że można jeść. ale ta zupa mało daje jeśli dodajecie bulionów itd.

ona nie ma smakować, to jest okrutna dieta, ale jeśli chce się schudnąć to trzeba pocierpieć. bo niedługo może jeszcze ktoś napisze że soli też dodał a to zabija tą zupę, tak samo jak bulion.

a już o wegecie nie wspomne bo to też prawie sama sól !

najlepiej jak gotuje się zupę z główki kapusty, przynajmniej 2 cebul i pół słoiczka koncetratu pomidorowego, nic więcej, ta zupa najwięcej wtedy daje !

a i ostrzegam, żeby nie przesadzać z nią, ja teraz jadłam około 9 misek zupy jak siedziałam cały dzień w domu i podejżewam że dostałam przez to tych okropnych zaparć, na które nawet tabletki nie pomagają.

odstawiłam zupę już 3 dni temu, a dalej je mam.
    więc uważajcie. ;*

wpadać będę często, nie bać się ;P muszę być na bierząco nawet jeśli patrzeć pod względem, że tak naprawde to wróce na diete ale to dopiero puuuźniej ; *
    waga:

I cel - 70 kg
    II cel - 60 kg
    III cel - 55 kg

Awatar Ahetka23
    Mieszka w
    Łódź

ja wiem, ze duze ilosci soli szkodza, bo zatrzymuja wode w organizmie i podobno "zabija" wlasciwosci odchudzajace zupy... ale troszke dodalam soli, bo inaczej to nie wiem, czy bym zjadla...

dieta ma byc okrutna, ok... ale jesli mam schudnac dwa razy wolniej te same kilogramy tylko dlatego, ze ciutke posolilam zupe, to i tak sie na to zdecyduje...
    wole schudnac dwa razy mniej w ciagu tego tygodnia, a bez katuszy... nie potrzeba mi schudnac w ciagu 7 dni 5 kg, bo to niezdrowe... nawet jesli schudne 2 kg - bede skakala pod sufit, ze cos ruszylo
    juz sam fakt jedzenia w kolko zupy jest dolujacy, a fakt niesolonej, lepiej nie mowic

wiem, ze dobrze radzisz i chcesz dla mnie dobrze, ale coz ja poradze bez odrobiny smaku..? moje kubeczki smakowe szybko by sie wtedy zbuntowaly...

pije tyle wody = ok. 2.5 l dziennie, ze wyplukuje ta sol... nie pije mineralnej, wiec nie dostarczam dodatkowo z woda mineralna sodu... tylko herbatke mietowa pije, ew. kawe inke bez cukru - oczywiscie...
    wiec ogolnie to sladowe ilosci soli w sumie...

wczesniej pisalas, ze jesz glownie zupe... i zeby jej jesc jak najwiecej... ale faktem wlasnie jest, ze np. ten nabial czy banany 4 dnia wypadaloby zjesc, by sie moc spokojnie wyproznic wlasnie... czytalam na innym forum, ktos sie wypowiadal...
    jak na razie nie narzekam, jak cos, to mam sprawdzone sposoby na zaparcia
    kropelki odchudzajace herbapolu, siemie lniane, otreby pszenne i owsiane, inka tez mi pomaga bo herbatek ziolowych przeciwko zaparciom to nie lubie...

pozdrawiam serdecznie

Awatar mixtureofstyle
    Mieszka w
    Olsztyn

no ja piję herbatki oczyszczające i biorę tabletki Xenna Exrta ale nisetety już nie pomagają,

a i newsa mam ;D
    myślałam że 600 kcal to dużo, a co się okazuje - po kapuście jeden dzień głodówki i jeden dzień o 4 grejpfrutach a wczoraj 600 kcal i jeszcze od wczoraj schudłam 0,1 kg

wiec może przez ten tydzień jeszcze coś schudnę.

a w następną środe tydzień pt. '' 700 kcal '' ; )
    waga:

I cel - 70 kg
    II cel - 60 kg
    III cel - 55 kg

Awatar wandalistka
    wandalistka jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Giżycko

Droga Ahetko
    spróbuj taką sól jaką ja używam, to sól dietetyczna z potasem, dla chorych na nadcisnienie i dla odchudzających się, jest dużo droższa od normalnej ale na pewno zdrowsza

Awatar Ahetka23
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez wandalistka Zobacz posta
    Droga Ahetko
    spróbuj taką sól jaką ja używam, to sól dietetyczna z potasem, dla chorych na nadcisnienie i dla odchudzających się, jest dużo droższa od normalnej ale na pewno zdrowsza
    wiem, wiem uzywam, ok. 3.8-4 zl za 0.5 kg SALVITA - na 100 % wszystkich kationow zawiera 70-75 % jonow sodu i 25-30 % jonow potasu

---------- Wiadomość dodana o 12:10 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 12:06 ----------

pochwale sie, ze po 3 dniach waga spadla ok. 1.5-2 kg (niestety niedokladna waga sprezynowa)

a co u Was?

pozdrawiam

Awatar wandalistka
    Mieszka w
    Giżycko

jakoś tak dużo Ci spadło, może masz dobry organizm na odchudzanie, ja przez 3 tygodnie od 1 października straciłam dokładnie 3 kg, ale i tak mnie to cieszy
    tylko, że dzisiaj wyjeżdżam w gości do brata na parę dni i nie wiem jak to będzie z tą moja waga po powrocie

Awatar Ahetka23
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez wandalistka Zobacz posta
    jakoś tak dużo Ci spadło, może masz dobry organizm na odchudzanie, ja przez 3 tygodnie od 1 października straciłam dokładnie 3 kg, ale i tak mnie to cieszy
    tylko, że dzisiaj wyjeżdżam w gości do brata na parę dni i nie wiem jak to będzie z tą moja waga po powrocie
    no wlasnie jak na mnie to baaardzo duuuzo mi spadlo... ale wiem, ze to glownie woda... jestem przed @, spoznia mi sie... zawsze na 10 dni przed @ chodze jak bombelek... a jak sie spoznia, to juz w ogole jestem strasznie opuchnieta...

na zadnej diecie nie mozna spalic wiecej niz 1 kg czystego tluszczu na tydzien... a tluszcz jest magazynowany razem z woda w stosunku 1 g : 1 g, wiec najwyzej w sumie moze spasc 2 kg tygodniowo... wieksze spadki swiadcza o nadmiarze usunietej z organizmu wody...

liczylam, ze zjadam ok. 400 kcal dziennie na diecie kapuscianej, a wiec niedobor kaloryczny dobowy to ok. 1000 kcal, tydzien = 7000 kcal = 0.9 kg trojglicerydow z tluszczu bialego (bo tluszcz bialy zawiera w 90 % trojglicerydy) = 1 kg czystego tluszczu... proste... wiecej sie spalic kalorii nie da, tzn. wiecej mozna, ale przy bardzo wyczerpujacych codziennych treningach... ale na niskokalorycznej diecie to nie ma sensu, bo szkoda miesni - organizm bedzie pobieral glikogen z miesni, jak sie skonczy po 1 dobie zapas, to wezmie sie za miesnie... a tluszcz zostaje nietkniety...

mysle, ze spadlo mi tyle, bo wlasnie woda zeszla ze mnie czesciowo... po drugie troche zmniejszone dawki kalorii... na Dukanie jadlo sie przeciez wiecej... po trzecie organizm jest ciut zszokowany zmiana diety... ale wkrotce znow przestanie spadac i wroce na Dukana...

buzki :* pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Ahetka23 ; 25-10-2009 o 19:17

Awatar mixtureofstyle
    Mieszka w
    Olsztyn

no i widzicie , że można bez jojo <lol2>!!

już 8 dni po skończeniu diety jestem i jakoś się na jojo nie zapowiada waga idzie troche w gorę, następnego dnia spada w dół, a jem codziennie po 700-800 kcal. ; )

pierwszy tydzień był po 600 kcal ale wtedy jeszcze chudłam <lol2>

więc jeśli ktoś chce to nie ma jojo ; )
    waga:

I cel - 70 kg
    II cel - 60 kg
    III cel - 55 kg

Awatar wandalistka
    Mieszka w
    Giżycko

u mnie też narazie nie wyglada waga źle, nawet po wizycie u brata jadłam w miare normalnie łącznie z "chińską" nic nie przytyłam, waga taka sama jak przed wyjazdem teraz jestem od 2 dni znowu na kapuścianej i kolejne 0,6 kg do tyłu cieszy mnie to..

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów