Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Agnieszko przytulam cię mocno, smutna wiadomość. ...
Skoro o kilogramach mowa to u mnie kicha zupełna i waga wysoka...
święta świętami więc wiadomo. ..potem 3 dni w domu, potem Anglia a potem chyba odpuszczę sobie "odchudzanie" bo im bardziej się fiksuje na to "odchudzanie" to tym bardziej mi nie wychodzi :( może spróbuję po prostu jeść normalnie, normalne posiłki bez wydziwiania, liczenia czego się tylko da, ograniczania lub wykluczania tego albo owego, ciągłego myślenia co będę jadła i nakrecania się na to, że muszę, że jestem gruba, że od jutra albo od poniedziałku itd....
Jolinko machnij chociaż i tutaj łapka jako i machasz na fb bo wygląda na to, że tylko swoich siatkarzy lubisz :)
1 załącznik(ów)
Witam Was w Wielki Piątek Załącznik 39115
Sabinko, ja będę Cię wspierać w każdej decyzji, spróbuj, chociaż od razu Ci mówię, łatwo nie będzie :) jesteśmy od tylu lat zafiksowane na odchudzaniu, że próba normalnego jedzenia, to cios :D:D Ja w tej chwili wprowadzam zmiany małymi kroczkami. Pierwszą jest zdrowy posiłek ok. 17-18, co jest szokiem dla mojego organizmu, po tylu miesiącach innego jedzenia, a drugą zmniejszenie węgli z pieczywa i kluch na korzyść warzyw i kaszy. idzie nieźle, choć czuję zdecydowany opór psychiczny :D
Dziękuję za słowa współczucia, mam nadzieję, że szwagierka jakoś z tego się wygrzebie...w miarę szybko i bezboleśnie .
Dziś mam pracowity dzień. Wczoraj upiekłam pleśniaka, tort makowy i miodownik, dziś 3 bit i babkę , wszystkie sałatki i przystawki. Wczoraj przygotowałam mięso, muszę jeszcze dziś sprzątnąć chałupkę, spakować się, jak nie będą mnie bolały plecy to polecieć do kościoła. Chłopaki ogarniają samochody, psa i podwórko, a wcześniej Kuba pomoże mi w kuchni.
Wczoraj dla poprawy nastroju poszlam na manicure i zrobiłam sobie optymistyczny liliowy kolorek ...na szczęście nieco przygaszony, żeby nie walił po oczach :mdr:
Milego dnia wam życzę :)
hej, witam w Wielki Piątek
u mnie pracowity, bo nic na święt nie mam jeszcze, musze jechać na zakupy i zacząć gotowac piec,
wzięłam dziś wolne, żeby się obrobić
a moja córcia ma dziś urodziny i też jak Aga świętujemy kameralnie w domu
Dzien dobry Wielkopiatkowo:-) ja tez dzis mam urlop zeby sie obrobic. Mam biala zrobiona wlasnorecznie przez syna, dzis juz z rana ugotowalam cycki z kurczaka na galaretke, a teraz lece do sklepu po maslo i inne bo bede piec ciasta. Dzis maja przyjechac z lodowka, zmieniam na no frost, ale chyba nie wymyslilam tego dobrze bo dzis to trzeba tyrac, a nie z nowa lodowka sie szarpac;-) ja tez mam problemy z waga, ale sprobuje po swietach buziaczki dla wszystkich. Zycze Wam wszystkich zdrowych i wesolych spokojnych Swiat Wielkanocnych:-)) :-)) :-))
Dziewczyny kochane! Melduje się z Gdyni, która przywitała nas deszczem... wstałam właśnie dopiero bo bardzo zmęczona byłam po wczorajszej podróży. Jednak to kawał drogi...
Pozdrawiam was serdecznie i już świątecznie!https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d4923ad49c.jpg
Gesendet von meinem SM-A510F mit Tapatalk
dzień dobry :)
Maniusiu serdeczne życzenia dla córki i udanej kameralnej imprezy w gronie najbliższych:party:
1 załącznik(ów)
Ja wzięłam się za okna bo lubię myć je tak w ostatniej chwili i potem tak fajnie pachnie świeżością t domu - to znak, że można świętować :)
jutro o 6.40 jedziemy do stolicy ha ha :mdr:
nie wiem czy będę miała czas odezwać się stamtąd do was więc już teraz życzę Wam zdrowych i spokojnych świąt w gronie rodzinnym, mokrego dyngusa i smacznego jajeczka:mdr:
Załącznik 39120
Witajcie :)
Maniusiu, najserdeczniejsze życzenia dla Marty i udanej imprezy!
Kasiu, dobrze już szczęśliwie dojechałaś. Fajne to zdjęcie z okolic zamku. A o tak pięknie wyrośniętych synach to już nawet nie wspomnę :D.
Sabinko, teraz tobie życzę bardzo spokojnej podróży, udanego ale też pełnego wrażeń pobytu w W-wie i szczęśliwego powrotu!
Agnieszko, bardzo przykra sprawa z siostrą twojego M. :(
Bbaaju, trochę mnie zafrapował twój wpis, bo nie bardzo wiem o co chodzi z tą białą (biała kiełbasa?). Natomiast cycki to mnie trochę ubawiły :mdr:
Acha, mazurka mam z głowy, bo córcia stwierdziła, że sama go zrobi. Do tego jeszcze skusiła się na mufiny. Tak więc skupiłam się na serniku i innościach :wink2:
Agnieszko...bardzo mi przykro...ze akurat taka wiadomość was dotknela przed świętami ...
Współczuję serdecznie.
Krysiu widziałam tutaj tak piękne mazurki w sklepie, że nie wiem czy by się mi samej piec chcialo... ;)
Gesendet von meinem SM-A510F mit Tapatalk