Strona 13 z 1949 PierwszyPierwszy ... 3 11 12 13 14 15 23 63 113 513 1013 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 19484
Like Tree385Lubią to

Wątek: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal

Awatar Mania48
    Mania48 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Toruń

Domyślnie Odp: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal

siedze żuję twaróg z tunczykiem i bbbllleeeee ale trwam i dukam dalej i licze ze moze jutro waga będzie dla mnie łaskawsza .
    Anoola no to masz powód zeby byc zmeczona przecie to plan piecioletni w dwa lata jakby powiedziała Yoanka
    Atka to mozesz się cieszyc ze Twoje dzieciaczki sa zainteresowani tymi zbiorami to i warto porobic
    a ja dzis zaliczyłam ostry marsz przez most bo teraz zwiekszam tempo zeby wiecej cościk spalic a po południu bylam na wystepach małego
    i tak dzien minał i nawet nie było czasu sie polenić pod kompem .

Awatar PsiaMac
    PsiaMac jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Sydney

Cholera, jak ja nie lubie slonego!!! Wiele rzeczy nie lubie a musze Tak jak teraz musze zjesc przesolone placki kartoflane! Lapka??? Paskudo??? gdzie sie wloczysz? No bo bylo to tak: Jade z pracy (gowno prawda, juz w pracy) i mysle czym zaglusze orkiestre deta w brzucholu :O W lodowce duzo piffka, szampana i zeberek Co by tu zjesc? Co by tu zjesc? Oczywiscie szybko bo w domu po 18-tej, na jakies potrawy czasu niet. No i te placki wlazly tam gdzie mozg byc powinien. No i jakos luchlo mi sie ta sola Moglam kupic chinskie... ale trzeba stanac, zaparkowac, isc a tam biedactwa w domu czekaja na wolnosc co by sie wyszczac :O

Krysiu, byl okres gdzie nie mialam pracy, az wstyd sie przyznac ale w pizamie potrafilam caly dzien przy kompie przesiedzec. Jedynie bylo fajnie jak zawiazalam grupe cwiczaca. Sasiadka i ex szwagierka kupily po jakims sprzecie, ja troche tego mialam i w moim domu zrobilysmy gym. Bylo fajnie ale nasze drogi sie rozeszly a tu jeszcze nie mam na tyle chaty skonczonej aby cos podobnego w sasiedztwie zrobic ale mysle nad tym bo brakuje mi cwiczen.

Maniu, znam gorsze glisdy
    Lepiej spokojnie bo jak sie zaczniemy stawiac to calkiem nam zniszcza topik. Co prawda tej pani Joli moze za ostro napisalam??? Milczy cholera.

Aaatko, do Ciebie na kafe pisalam.

Graza, pewnych spraw nie rozumiesz, dlatego chcialam do Ciebie prywatnie napisac. Nie wyszlo ale nie chowaj sie, wylaz z ukrycia.

Awatar graza151
    graza151 jest nieaktywny Znany na forum

Smile Odp: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal

Kochane dziewczynki!

Już trzeci wieczór usiłuję do Was napisać i coś mnie wylogowuje.Może teraz się uda?
    Stęskniłam się za Wami.

Psia Mamo
    To dobrze,że chociaż masz spokój z tą tarczycą.Ja biorę eutyroks,ale po nim przemiana
    materii mi się obniżyła z 1400 kalori na 1200 na dzień.Wiem,bo zapisuję.Czy tam gdzie żyjesz
    są częste klęski żywiołowe?Nie przesadzaj z tą pracą.Wbrew pozorom nie jesteś "nie do zdarcia"Piszesz,że lubisz ćwiczyć.Ja
    najbardziej lubię tańczyć.

Maniu48
    Cieszę się,że Ci ta opuchlizna zeszła,bo już zmartwiłam się,że to od nerek.Ja też miałam podobne podejście do tej białkowej diety.Jadlam białka i owoce i nic nie ubywało.

Aaata53
    Masz rację,że nie jest tak rożowo ze zdrowiem w naszym wieku.Ja na rękę (od półtora roku boli) stosuję taki sposób:rano masaż
    szczotką,póżniej zimna woda prysznicem,następnie wcieram olej lniany.Pomaga.

Krysiu
    Tak jak pisałam na wszystkich dietach,oprócz Dukana męczy mnie głód.Dlatego jeszcze pobiałkuję do wagi przy której moje biodro
    lepiej funkcjonuje.A potem może tę niskowęglowodanową co mo poleciłaś zastosuję.Krysiu Ty czasem poruszasz tematy egzystencjalne.Wiesz ,ja od kilku lat co rano czytam sobie mały fragment Nowego.Zawsze znajduję tam pociechę i odpowiedż
    na wiele pytań
    Ostatnio edytowane przez graza151 ; 10-11-2010 o 22:06

Awatar Mania48
    Mieszka w
    Toruń

Ajsa ale mnie tak wnerwili ze juz naprawdę nie miałam ochoty na spokój najchetniej to w morde i kopa a sobota to mnie tak osłabiła ze bym chyba gryzła a ja tam nie wierze w zadne dobre dusze bo na tyle pisania po wszystkich to guzikowa reakcja
    Graza ja mam taki durny metabolizm ze wszystkie diety to dla mnie sa mało skuteczne kazde pół kilo wagi to ja wymeczam a dukanie teraz tyle dni to nawet nie widac na wadze róznicy tylko ta woda tak w dół i w góre
    ale zaparłam sie i moze cos sie zacznie dziac , a tak mnie dzis jabłuszka wołały i wołały ale oparłam sie im a za to obzłopałam sie colą zero
    A teraz tez staram się zwiekszyc moją aktywnośc ruchowa ale przy tej pogodzie to najlepiej pod tv u nas od wczoraj do południa dziś dzis równo lało ale w południe przestało tak z 8 km przemaszerowałam
    Atka dopiero doczytałam ze znowu działasz
    Yoanka juz te prywaty powinna skonczyc i ciekawe jak paseczek czy cos zmieni

Awatar PsiaMac
    Mieszka w
    Sydney

Wsciekla jestem jak pol nocy nie spie. Nie spie od okolo 3 rano wiec pewnie niedlugo padne na pysk. W robocie mam malo do zrobienia wiec wyjde wczesniej zeby co nieco pozalatwiac.
    Graza, tu ciagle jak nie kleska suszy to kleska powodzi, jak nie to to cos innego. Ale ogolnie cudownie sie tu zyje. Ja nie narzekam. A juz ostatnio to calkowicie fajnie. Troche w nocy glupie uczucie ale jakby co to pieski mnie obudza
    Pewnie ze nie jestem nie do zdarcia ale lubie swoja prace. Jedynie co mnie wkurza to siedzenie na recepcji bo to tak jakby na smyczy. Ja lubie polatac po fabryce z tym i owym zagadac... No ale i tak mam szczescie bo chyba wiekszy procent nie jest zadowolony z pracy, z szefostwa.
    Tez lubie tanczyc tyle, ze coraz mniej okazji Ale jest to dobra forma zwalania kiloskow. Jak w koncu sie dorobie patia to tam wystawie przyrzady do cwiczen i rozejrze sie w sasiedztwie czy nie znajde chetnej do mordegi
    A co do zdrowia w nwszym wieku... ano plecy mnie napiepapier i to strasznie. Musze znalesc gdzie mam te moje masci. W kartonie, wiem i nawet wiem gdzie karton. Czekam na sypialnie zeby rozpakowac Oj, na wiele czekam zeby rozpakowac buuuuuuu.
    Maniu, ja tez z tymi dietami to tak mam ze malo co a jak juz cos to szybko wraca. Gorzalka psiamac!!! Ale juz zdecydowalam, ze biore rozwod , po raz kolejny Palenie latwo rzucilam a z tym sobie nie radze.. Oj, nie zebym byla pijak ale nawet dwa pifffka wypite do za slonych plackow odebraly sen na pol nocy wiec po wuja?????

Awatar Mania48
    Mieszka w
    Toruń

A ja dzis total lenistwo bo pospalismy z malym na maxa tylko slubny wiadomo jak nie musi wstawać to wstaje i szwęda sie i hałasuje jeno ubić .A potem poszliśmy piechotą na działke bo jeszcze nie padało a trzeba było ptaszki nakarmic ale powtót niestety juz autobusem bo popadywac zaczeło Całkiem udany dzionek wyszedł a teraz leniu****e na kanapie slubny poszedł do roboty wiec cisza i spokój
    Atka mnie tak serce sie kroiło w zeszła sobote ja przezylam juz likwidację topika a nie jest to przyjemne odczucie pamiętam do dzis te łzy które kapały mi na klawiaturę
    Saga piję chyba wystarczajaca ilośc płynów i zeby nie zapeszyc ale chyba cos drgnęła waga .A ja kocham wsie owocka i tak mi ich brakuje a jabłuszka wołaja wielkim głosem
    A u nas wczoraj jak szliśmy na most to chyba rozdawali gesi pod urzedem ale gęsina nie dukanowska a dla chłopów to poswiecac się nie bedę i stac iles w kolejce
    A ja na parafinie moge smazyc ale tez mam dobra patelnia i bez tłuszczu smażę .
    Cholibka chyba znowu Anoole wykasowało bo przecie pisała i o obrazie i o jakarandzie co ma mało kwiatków a teraz tego nie ma oj niewesoło wyglada na naszym forum niewesoło
    Koksiku jak widac cały czas ta sama stronka a na działce już takie wielkie kwiatki u ciemierników
    ide leniuchowac pod TV
    [cześć]

Awatar graza151
    graza151 jest nieaktywny Znany na forum

Maniu48
    Trochę słodkiego lenistwa każdemu jest potrzebne.Cieszę się że już coś się u ciebie ruszyło z
    wagą.Na Dukanie niemożliwe jest nie schudnąć.Gorzej jest z utrzymaniem wagi.Z tymi jabłkami to rzeczywiście nie można się oprzeć.Jak wiesz jestem 1/1 ale co dzień zjadam nieprzepisowo
    jedno.

Psia Mamo
    Jeśli lubisz swoją pracę to super.Dopóki jest względne zdrowie ,to brak pracy na nas żle działa.
    Ja kocham (jak chyba większość z nas) muzykę i taniec.Bardzo fajny jest też aerobik dans.
    Ale na razie nic z tego przez ten zakichany staw biodrowy.Zanim urządzisz jakieś fajne miejsce
    do ćwiczeń to na razie możesz ćwiczyć przy płycie kompaktowej z ćwiczeniami.Zawsze
    to jakaś namiastka towarzystwa.A humorek też poprawia.No i linę.

---------- Wiadomość dodana o 11:13 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 10:50 ----------

Krysiu
    Wczoraj był taki nostalgiczny dzień.Wywiesiłam flagę słuchałam pieśni patriotycznych .Nasze
    pokolenie zna te pieśni ,więc sobie też śpiewałam.Wieczorem w szpitalnej kaplicy braliśmy
    z mężem w Mszy Św. za ojczyznę.Wiem,że ty niedawno straciłaś swojego Męża.
    Wiesz nie wiem co by było,gdyby to mnie spotkało.Mój jest podstawą naszego bytu i jest bardzo potrzebny mnie i dzieciom.A zdrowie ma coraz słabsze.

A teraz Aneczko17,Voanko,Aaato,i wszystkie Dziewczynki z którymi się nawzajem wspieramy!!

SCHUDŁAM NASTĘPNY KILOGRAM !!!

DZIĘKUJĘ WAM ZA WSPARCIE !!! CALUSKI

Awatar Mania48
    Mieszka w
    Toruń

Witanko
    Graza gratuluje spadku wagi ale Ty masz ją taką że ja jeno o takiej snię
    Graza moze i dobre słodkie lenistwo ale ja tam wole prace na mojej działeczce
    Ja dukana chyba nie bardzo chwale bo po 7 dniach czystego protala spadł mi jeden kilogram lekka przesada tyle dni walki a jeden lichy kilogram
    teraz bede chyba na 5/5 dni bo z moim metabolizmem nie ma co liczyc na mniejsze ustawienie
    A przecie ja dodatkowo jestem no w miare aktywna ruchowo bo codziennie staram, sie iles kilometrów pieszkom zaliczyc i dwa razy w tygodniu gimnastyka , dziś zaliczylismy z synem spacerek kilkugodzinny i jak wracałam do domu to juz konkretnie zmeczona a na wadze i tak bedzie guzik
    No utrzymanie najgorsze w zeszłym roku było mnie 7 kilo mniej a teraz jak widac
    Ajsa no nie ma co sie nerwic jeno klikaj tutaj i będzie spokój ,A mnie dzis ruszyła temperatura u Ciebie bo u nas równo następny dzień leje a u Ciebie niby wiosna a pogoda letnia
    Inka co z Toba kliknij czy w sio w porzadku ????
    Yoanka no ile kilo juz mniej ?????a co Ty z prywaty wpadłaś w łapki TUM i trafic do kompa nie mozesz ale sex tez duzo kalorii spala
    A ja dalej męcze filmy jeny jak mnie wnerwia to ciemno za oknem a do wiosny 129 dni

Awatar PsiaMac
    Mieszka w
    Sydney

Dzien dobry, oj dobry dobry
    Wczoraj nagle wskoczylismy w lato. W nocy sie przebudzialam i czuje, ze spalenizna smierdzi. Jak polowczyk z nosem po chacie polatalam, lepiej miec pewnosc ze nie plone. Jednak to gdzies bush sie pali.. Dwa dni upalu i pozary a przeciez ostatnio tyle deszczow bylo. No trudno, weszlismy w lato.

---------- Wiadomość dodana o 20:11 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 19:55 ----------

Maniu a mi nikt juz szafkami nie trzaska a tez sie budze skoro swit Dzis sie obudzialam o 5.40 i od razu wstalam. Nie wiem co mam robic. Na fotkach widzialyscie jak spie i tak caly czas mysle czy sie nie wkurzyc i kupic od razu sypialnie. W koncu do swiat mam prace (pewnie dluzej bo nie mysle ze przed swietami beda szukali nowej) Po prostu wplotlabym ja miedzy ploty a patio jako w kolejce do placenia. Poza tym ta kolejka ciagle kolejnosc zmienia bo zawsze cos wyskoczy wiec moze sie raz jeszcze zmienic. A wtedy mialabym miejsce na puste walizki i zapasowe koldry, poduszki....
    No tak, znowu tam mnie wykasowali i sie wqurvilam. Papudroki nie potrafia naprawic? To niech sie sami bawia. Nie po to pisze zeby kasowali
    Graza, marzy mi sie zrobienie patio i z jednej strony taki plastyk do gory rolowany, no moze z jednej strony i pol z drugiej. Byloby to zabezpieczenie przed deszczem. I tam bym to co mam postawila i pewnie dokupilambym to co mialam jak w grupie cwiczylysmy. Tylko, ze patio jakie chce z 10 tys by mnie kosztowalo. Kiedy to odloze? Same wiecie jak to z odkladaniem jest. Na razie najlepiej odklada mi sie SADLO!
    Gratuluje kiloska, super! Tylko pozazdroscic i wziasc sie do roboty
    Maniu, oj tak o Grazki wadze pomarzyc mozna. Ale bym byla laska!!!!!

Awatar krysial
    krysial jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Głogów

witajcie
    do mnie dzieci sie zjechały -wiadomo dłuzszy wekend ,więc
    cała dezorganizacja . syn wziął laptusia ale ja pogubiłam kody zabezpieczajace -więc okupuje cały czas mój komputer.
    Nam zostały spacery ,zakupy i telewizornia .
    Graza - Gratuluje i zazdroszcze charakterku .
    "Nowum"podejrzewam tytuł książki.
    mało czytam ,chyba ,ze w necie....Egzystencjonalizm..hmmm..
    też. nawet sie o to nie podejrzewałam
    . No cóż lata lecą i wszelkie mity ,
    politycy ,komunizmy ,faszyzmy,demokracje ,kapitalizmy-
    a zwłaszcza autorytety -przewartościowały SIEM
    a optymizmu z wiekiem mniej
    Dlatego nie pisze sie juz do żadnej owczarni -
    Co do Dukana to jest też niskowęglowodanowa ,tylko beztłuszczowa.
    Z tłuszczami wiadomo -potrzebne są ,bo stawy ,serducho i potrzebują
    dobrego paliwa ,ale za duzo boczkami wychodzi .
    więc podukanić trochu dobrze jest .
    Mania -a co Ty tak żle op starociach ?? Ja wszystkie zdjątka ,pamiatki ,gadzety .traktuje jak relikfie.Nawet stare kalendarze z pięknymi fotami -szkoda mi wyrzucić bo ciągle zachwycają.
    Anoola ,a dlaczego musisz słone???? lubisz czy to rodzaj pokuty?
    Ja dzisiaj kupiłam sliczna wołowinke mieloną na tatara w tesco
    a w domu myslałam ,ze mnie przekręci z nerwów ..co za góano
    smak mydła po raz setny mówiłam NIGDY a dałam
    sie zwieśc na ten pomalowany chłam .
    Jednak tatara tylko można z indyka -a i z tym coraz gorzej -
    nawet wątróbki nie można dostać .

Strona 13 z 1949 PierwszyPierwszy ... 3 11 12 13 14 15 23 63 113 513 1013 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów