Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 75

Wątek: odchudzanie się przez depresję - depresja przez odchudzanie :(

Butterflypink Guest

Domyślnie Odp: odchudzanie się przez depresję - depresja przez odchudzanie :(

Czesc dziewczyny.. Sorki dawno mnie tu nie było... jesli chodzi o pisanie to mam fazy... czasem gadam/pisze jak najęta a czasem NIC

samopoczucie lepsze dzieki
    nadal walcze z depresja... dzis jechałam rano autobusem i strasznie dołujace mysli mnie nachodziły i juz juz.. łzy napływałydo oczu... ale w pewnym momencie (jeszcze nie było za pozno) otrzasnełam sie i powiedziałam sobie: NIE dzis bedzie pozytywnie, zadnych złych mysli... jakos cos z tego wyszło...

zaczynam powoli kontrolowac swoje kompulsy... choc dzis o mało co... ale mam wrazenie ze energia ze mnie uchodzi.. staje sie obojetna.. wieczorami jak wracam, siadam na łózku i... nie robie nic. Powinnam sie rozciagac, cwiczyc... jeszcze miesiac temu pykałam po 300 brzuszków wieczorkiem tak ot a teraz... nie chce mi sie... miałam ostatnio ciezki okres w pracy wiec to moze z przemęczenia...

drShepherd - mam 170 cm... ten tricker to po to zeby trzymac sie 50kg...

Wyjasnie: nie jestem anorektyczka tylko tancze (amatorsko) balet współczesny.. troche gram w teatrze ruchu (hobby) ... dieta potrzebna mi jest po to zeby trzymac linie... niestety kompulsy i diety razem wziete spowodowały ze jestem chuda od pasa w góre, z wałkami na biodrach i grubymi udami... brak cwiczen przez kilka dni to jak dla "zwykłego" człowieka - nie cwiczyc przez pol roku... miesnie sidaja... zamieniaja sie w tłuszcz..

nie oceniajcie mnie po wymiarach...prosze... mnie pomaga tricker... nie chce jednak nikogo dołowac ani urazic...

Fosiaczek jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Hej w sumie to trochę Cię rozumiem z tymi dziwnymi nastrojami. Też mam jakieś skłonności do depresji i czasem czuję się obojętna na wszystko choć nie potrafię powiedzieć dlaczego. Próbuję sobie wtedy odpowiedzieć na pytanie czemu ja się tak dołuję i czy to naprawdę jest warte takiego pogrążania się i staram się na siłę rozweselić i wiesz co? mi to pomaga. Spróbuj może kiedyś jak Cię załapie taki dół udawać, że go nie ma i zajmij się czymś przyjemnym na co normalnie nie miałabyś ochoty w tym stanie.
    Mam nadzieję. że w końcu polepszy Ci się humor i te stany depresyjne odejdą na zawsze

Butterflypink Guest

CZaem udaje mi sie sammu pokonac zły nastrój... czasami nie mam siły i się poddaję..
    Zawsze cieszyłam sie z tego ze rano budziłam sie radosna. Czysta kartka! Zadneo doła, złego nastroju, gotowa do boju... a teraz sama nie wiem co sie zmieniło.... coraz czesciej mam sutne sny, płaczę przez sen i budze sie z ciężarem na serduchu...
    Dzis rano miałam strasznego doła, łzy cisnęły mi sie do oczu w autobusie... powstrzymyala mnie jedynie mysl ze 'jak zaczne ryczec beda sie gapic'... nagle napadły mnie strasznie destrukcyjne mysli... zapragnełam juz nigdy nic nie jesc ... nie czułam głodu w ogóle... miałam w dupie to ze jak tak dalej pojdzie skoncze jako anorektyczka... miałam wszystko w dupie...
    W pracy mi sie polepszyło Nikt nie wie ze cos mi jest, wiec na wejsciu przyklejam sobie usmiech... i to działa... po chwili juz sama wierze ze jest ok i tak na prawde CO JA SOBE ZA GŁUPOTY WYMYSLAŁAM???!!! zjadłam sobie ze smakiem sniadanko w południe zrpobiłam wszystkim gorącą czekolade i było super!
    gorzej ze do domu znów wróciłam pozno.. bo angielski... z głodu zagryzłam na kolacje biała kiełbase i ryż na mleku z paczki... mieszanka koszmarna i teraz mi niedobrze

jutro juz bedzie lepiej...

xixatushka69 Guest

no i juz od razu lepiej
    dobranoc <poszla, bo jutro wstaje o 5>

Fosiaczek jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

No widzisz ile nastawienie może zmienić smutek może być czasem przytłaczający, ale pomyśl ile miłych chwil Cię przez niego omija! Wierzę w Ciebie i wiem, że w końcu wyjdziesz z tej depresji!

Butterflypink Guest

dzieki

za jakis czas mam urodziny... mam kilka postanowien, nie moge pozwolic by kolejny rok uciekł mi przez palce...

o rany! stara juz sie robie

Butterflypink Guest

Wczoraj wieczorem zoribiłam sobie "dzien wolny od ograniczen"
    Zrobiłam sobie grzane winko i zajadałam sie ciastkami (w nocy) oglądając przy tym dobry film... Wiem piatek był a ja siedziałam w domu... zmeczona byłam po całym tygodniu biegania do pracy i na angielski nalezało mi sie troche odpoczynku... Zawsze mnie takie nocne "obzarstwa" wprowadzały w doła.... tym razem było inaczej... pozwoliłam sobie na to wiec zamiast denerwowac sie ze znów cała dieta na nic - cieszyłam sie tym

dzis juz jest gorzej o tyle ze apetyt na słodkie mi został ale swiadomosc ze "co za duzo - to w dupe pojdzie" sie obudziła... znów boje sie wejsc na wage... boje sie tego ze jutro bede załowac piatkowego napadu...

xixatushka69 Guest

oj, czasem to można zaszaleć, i fajnie,że bez wyrzutów sumienia,choć ja wole robic wszystko idealnie <pieprzony perfekcjonizm>. ale nie zawsze sie udaje. ale przynajmniej moge o tym powiedziec Wam
    cóż, ciastka, winko, film...ja jeszcze w grudniu późnymi wieczorami zamykałam się u siebie w pokoju, włączałam jakąś piękną dołującą muzykę kadzidła, jakieś yaoi do poczytania < papieroski, WINKO, i miałam natchnienie - pisałam wiersze albo co innego

ale teraz postanowiłam - NIE, póki sie odchudzam, nie bedzie takiego!!!

Butterflypink Guest

Piatkowy dzien rozpusty mnie rozwalił.. nie w piatek - bo wtedy czułam sie dobrze... to miał byc tylko jeden dzien... niestety sobota była straszna... sobie o tych cholernych Walentynkach przypomniałam i strasznie smutno mi sie zrobiło... nie wytrzymałam i mam za swoje! dzis nie moge na siebie patrzec... nie moge tez przestac myslec o jedzeniu co jest jeszcze straszniejsze... nie jestem głodna.. tylk zdenerwowana... jak na razie daje rade. teraz wychodze - ide do kina.. jak wróce od razu kłade sie spac. Zeby mnie nie wzieło znów.. bo trzeciego dnia nie wytrzymam.

przynajmniej rano w koncu udało mi sie zrobic pewnien projekt do pracy - jedyna pozytywna rzecz (odkładałam go juz od dwóch tyg) uhhh

Butterflypink Guest

nie, nie nie!!! nie bede wiecej użalac sie nad soba! Czas leci a ja siedze i płacze... KONIEC!!!
    jest tak wiele rzeczy wokół mnie które sa pozytywne .. dlaczego ich nie widze??!! postaram sie od dziś byc bardziej otwarta do ludzi ... przestr=ac sie zamykac w skorupie bo ona mnie niszczy... sama sie niszcze.. KONIEC

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni