Witam
Mam na imię Emilia i chcę być szczupła i zadbana
Zbieram się od pół miesiąca żeby ten wątek napisać - czyli od czasu kiedy spojrzałam na wagęi (z lekki przerażeniem) uznałam, że pora o siebie zadbać
Mam 21 lat, ważę niestety 79 kg, wzrost 165. Jest to moja pierwsza dieta, do tej pory tylko hodowałam tłuszczyk przy komputerze..Od razu kiedy postanowiłam schudnąć kupiłam sobie steper i.. ćwiczę
Prawie codziennie
To jedyne co mi się udaję bo z dietą sobie nie radzę
Coprawda nie jem już słodyczy ani ani żadnych "czasoumilaczy", ale co z tego skoro objadam się innymi rzeczami ;/ Dziś po smaczniutkim obiadku uznałam, że tak nie dam rady schudnąć i potrzebuję grupy wsparcia
![]()
Plan na 21 dni (jak wytrwam to postaram się zmienić dietę, wszystko na raz mi się napewno nie uda):
- codziennie przynajmniej pół godziny na steperze
- pół litra mineralki dziennie + świeże soki + herbata zielona i czerwona (bez cukru oczywiście), żadnych dosładzanych napojów
- warzywa do każdego dania i o połowę mniejsze porcje :/
- więcej białka, mniej tłuszczu i węglowodanów w szczególności tłustych wędlin i żadnego białego pieczywa i makaronu
- ważenie się raz na tydzień, nie częsciej :P
Nagroda (poza zrzuconymi kilogramami - mam nadzieję, lepszym samopoczuciem i wyglądem) - pasemka i jakieś masaże może? :P Nie mam pomysłu jeszcze
Dziekuję z góry za wsparcie i pozdrawiam![]()