Dzięki za odpowiedź. Nie mam książkiDukana więc czasem ponękam was pytaniami. Właśnie wybieram się na większe zakupy Mikołajkowo - dietowe![]()
Babcia na diecie !!!!!!!!!! - Grupy Wsparcia Dieta.pl
tu znajdziesz książkę w wersji elekronicznejwarto ją przeczytać
życie jest do d***
Witam proteinki.Ja jak zwykle przybywam z pytankiem,a mianowicie:jak myslicie czy można zrobić sobie lane kluski do zupy z jajka i mąki kukurydzianej?,czy taka kombinacja jest raczej grzechem i powinnam sobie wybić to z głowy,bo chodzi za mną pomidorówka-stąd i temat o kluchach
![]()
Którać z dziewczyn proponuje takie
Kluski lane (kładzione)
Spróbowałam - rewelacja. Prawie jak prawdziwe kluchy. No może bardziej, jak w chińskiej zupie, ale jeśli wychodzą takie super kluchy, to dam radę skończyć dietę
Porcja na 1 talerz:
-jajko
-2-3 łyżki skrobi kukurydzianej
-trochę zmielonych otrębów pszennych i owsianych
- ewentualnie odrobina chudego mleka
Wstawiamy lekko osoloną wodę, by się zagotowała. Mieszamy wszystkie składniki. Jeśli ktoś życzy sobie drobniejsze kluseczki, dodaje trochę mleka. Jeśli mają być twardsze i większe - nie dajemy mleka.
Wymieszane ciasto kładziemy delikatnie łyżką na wrzącą wodę.
Po minucie - dwóch odcedzamy na drobnym sitku. Przelewamy zimną wodą.
Dodałam to do postnej zupy grzybowej - pycha.
Można dodawać do innych zup lub rosołku z piersi, można jeść z mlekiem lub sosem.
życie jest do d***
czesc,
a w ktorym kraju mieszkasz? jezeli w niemczech to moge tobie pomoc bo ja tu mieszkam.
pozdrawiam
---------- Wiadomość dodana o 11:48 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:47 ----------
witaj,
ja tez w niemczech mieszkam...w ktorych sklepach sie zaopatrujesz?