Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50
Like Tree3Lubią to

Wątek: 60 KILO MNIEJ!!!!! Dieta KONRADA GACY kontra DIETA DUKANA

gosiaczek0502 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

Domyślnie Odp: 60 KILO MNIEJ!!!!! Dieta KONRADA GACY kontra DIETA DUKANA

Hej
    Idzie mi całkiem nieźle, bo na wadze mam już 3,5 kg mniej (nie mogę zmenić suwaczka bo zapomniałam hasło ). Zbliża mi się okres więc na parę dni daję sobie spokój z wchodzeniem na wagę. Karkóweczka nie jest taka zła, bo już nie myślę o tym co jem tylko chcę zaspokoić głód... A wieczorami trochę mnie korci by podkraść moim córeczkom coś małego...słodkiego...czekoladowego... o tym mogę jedynie pomarzyć
    Wytrzymałam już 4 dni i szkoda mi trochę zaprzepaścić te moje starania. Chociaż muszę się przyznać wczoraj zgrzeszyłam - wypiłam kilka łyków soku z ogórków kiszonych.

Inesko nie mogę nic prv ci wysłać bo masz zablokowane otrzymywanie prywatnych wiadomości. Odblokuj to a ja od razu prześlę ci linki.

Do monitorowania swoich postępów, zjedzonych i spalonych kalorii ściągnęłam sobie z netu niezbędnik odchudzania. Bardzo fajny programik, który jet dla mnie dodatkową motywacja. Polecam

Suwaczek nowy już zrobiony
    Ostatnio edytowane przez gosiaczek0502 ; 03-01-2012 o 20:07

Awatar inesa75
    inesa75 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Toruń

Witam
    miałam zablokowane priv , bo jestem na kompie roboczym , mój jest w naprawie i dlatego .
    Widzę ,że ładni Ci idzie. Ty w 1 tyg jesz karkówkę zamiast karczku ?

gosiaczek0502 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

Krakówka i karczek to jest praktycznie to samo. Karczek pochodzi od samca świni a karkówka od samicy. W sklepach kupisz zawsze karkówkę a karczka nigdy (przynajmniej ja nigdy nie widziałam w sklepach mięsnych w Gdańsku).

Awatar inesa75
    inesa75 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Toruń

gosiaczek0502 dzięki wielkie za odpowiedz , tak myślałam , ale mowie lepiej zapytam

Awatar gosiabd
    gosiabd jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Kluczbork

Witam Panie!
    Pół roku temu urodziłam synusia i moja waga teraz to 96 kilogramów. muszę schudnąć z nadwagą walczę od kilku już lat bardzo proszę zmotywujcie mnie i pomóżcie wytrwać. A mam prośbę do gosiaczek0502 czy możesz mi wysłać rozpiskę diety Gacy. Na dukanie byłam przed ciążą i schudłam 10 kg ale w trakcie ciąży to nadrobiłam. Proszę pomóżcie !!
    Ostatnio edytowane przez gosiabd ; 08-01-2012 o 21:46
    Na diecie Dukana od 4 stycznia 2012

dagsta jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Kutno

Witam!
    Jestem tu pierwszy raz! Bo szukam wiadomości o diecie Pana Gacy. Ponieważ jestem z centralnej Polski wyjazd do Pana Gacy jest niemożliwy a e-odchudzanie jakoś mnie nie przekonuje... U mnie w mieście jest dietetyk, dzwoniłam do tej Pani ale jakoś mnie nie zachęciła... nie umiała się sprzedać... może jej nie zależało. Bardzo bym chciała wiedzieć jaka jest dieta Pana Gacy, jeśli możecie to proszę o przesłanie rozpiski...
    Pewnie będę tu częstym gościem...bo MUSZĘ schudnąć... ja też jestem po urodzeniu dziecka...ale już prawie 2 lata temu, próbowałam wielu diet ale ciągle to samo, dieta się kończy i kilogramy wracają z nawiązką!
    Gosiabd... może razem będziemy się motywować?
    Ja wracam w kwietniu do pracy więc chciałabym miec chociaz taką wagę jak sprzed 3 lat... 97 kg...a docelowo... 60 kg
    Chciałabym być taka chuda, żeby choć raz mi ktoś powiedział: no jedz!!! taka chuda jesteś!! a nie tak jak teraz: nie jedz!!

---------- Wiadomość dodana 17-01-2012 o 11:00 ---------- Poprzednia wiadomość dodana 16-01-2012 o 11:25 ----------

Gosiabd.... jak coś to znalazłam gdzieś na necie rozpiskę Pana Gacy, ja zaczynam od poniedziałku bo w weekend idziemy na imieniny i jeszcze Dzień Babci i Dziadka..... jak nie wyjdzie na Gacy to może Dukana?
    Ale na razie do końca marca na diecie Pana Gacy! Zaczynasz ze mną?

Awatar gosiabd
    gosiabd jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Kluczbork

Cytat Zamieszczone przez dagsta Zobacz posta
    Witam!
    Jestem tu pierwszy raz! Bo szukam wiadomości o diecie Pana Gacy. Ponieważ jestem z centralnej Polski wyjazd do Pana Gacy jest niemożliwy a e-odchudzanie jakoś mnie nie przekonuje... U mnie w mieście jest dietetyk, dzwoniłam do tej Pani ale jakoś mnie nie zachęciła... nie umiała się sprzedać... może jej nie zależało. Bardzo bym chciała wiedzieć jaka jest dieta Pana Gacy, jeśli możecie to proszę o przesłanie rozpiski...
    Pewnie będę tu częstym gościem...bo MUSZĘ schudnąć... ja też jestem po urodzeniu dziecka...ale już prawie 2 lata temu, próbowałam wielu diet ale ciągle to samo, dieta się kończy i kilogramy wracają z nawiązką!
    Ja wracam w kwietniu do pracy więc chciałabym miec chociaz taką wagę jak sprzed 3 lat... 97 kg...a docelowo... 60 kg
    Chciałabym być taka chuda, żeby choć raz mi ktoś powiedział: no jedz!!! taka chuda jesteś!! a nie tak jak teraz: nie jedz!!

---------- Wiadomość dodana 17-01-2012 o 11:00 ---------- Poprzednia wiadomość dodana 16-01-2012 o 11:25 ----------

Gosiabd.... jak coś to znalazłam gdzieś na necie rozpiskę Pana Gacy, ja zaczynam od poniedziałku bo w weekend idziemy na imieniny i jeszcze Dzień Babci i Dziadka..... jak nie wyjdzie na Gacy to może Dukana?
    Ja zdecydowałam sie na dukana bo u gacy to jedzenie jest masakra i trzeba zażywać suplementy które nie są tanie. Żadnego urozmaicenia rozpiska wygląda jakoś tak:
    Jadłospis na pierwszy tydzień wygląda następująco;

*PIERWSZY POSIŁEK godz.7.00 75g karczku smażonego na smalcu i średni pomidor
    *DRUGI POSIŁEK godz. 11.oo 75g karczku smażonego na smalcu i średni pomidor
    *TRZECI POSIŁEK godz.15.00 75g karczku smażonego na smalcu i średni pomidor
    *CZWARTY POSIŁEK godz.19,00 75g karczku smażonego na smalcu i średni pomidor
    do tego zażywamy witaminki: VITAMIN KING(można go kupić przez internet lub w klubach fitness) 2xdziennie rano i wieczorem oraz COLON C-naturalny błonnik2xdziennie (dostępny w aptece)
    Ważne jest też to że co pół godziny musimy wypić 200ml płynów(niepełna szklanka), mogą to być woda, cola light, herbaty zielona, czerwona, czarna, kawa. z tym że bilans wody musi być na plus 2l ( tylko czysta woda mineralna daje bilans dodatni..reszta wymienionych płynów daje bilans ujemny...nie wiem jak to wam wytłumaczyć żebyście zrozumieli o co chodzi...może w ten sposób:jeżeli w ciągu dnia wypijecie .5l kawy...to żeby bilans wody był na +2l musicie wypić 2,5l wody mineralnej
    Bardzo ważne jest to żeby wypić szklankę wody przed snem
    Istotne jest też to ze w tej diecie konieczna jest całkowita rezygnacja z soli, cukru i cytryny...tak więc karczek możemy przyprawiać tylko ziołami...napoje dosładzać słodzikami..
    W drugim dniu diety należy rozpocząć trening...50 min na rowerku poziomym.

Drugi tydzień dietki:

*PIERWSZY POSIŁEK: jajecznica z 2 jaj na smalcu
    *DRUGI POSIŁEK:75g łopatki na smalcu i marchewka (12cm)
    *TRZECI POSIŁEK:75g łopatki na smalcu papryka świeża cebulka
    *CZWARTY POSIŁEK: 75g łopatki na smalcu (papryka, pomidor, ogórek lub rzodkiewka do wyboru}
    Zasady takie same jak tydzień wcześniej....zero soli ,zero cukru, zero cytryny...do tego napoje co 45minut(woda mineralna, cola light, herbata czerwona, zielona, czarna, kawa)
    do suplementacji dochodzą:
    MOLKA- koktajl o różnych smakach do wyboru (po treningu)
    MINERAL SPORT-witaminy rozpuszczane w wodzie
    i oczywiście COLON C i WITAMIN KING jak tydzień wcześniej
    Trening to 3 razy w tygodniu rowerek poziomy seria po 60 minut.

Tydzień 3 zaczęty...wyniki marne bo tylko 30 dkg ..ale to przez moja głupotę..(nie wytrzymałam i osoliłam pomidora przez co sól zatrzymała wodę w organizmie)
    Wtym tygodniu juz chudsze mięsko ..tylko ta monotonia posiłków...koszmar...z reszta zobaczcie sami:
    Posiłek 1: 75g piersi z kurczaka na smalcu ogórek
    Posiłek 2: 75g piersi z kurczaka na smalcu ogórek
    Posiłek 3: 75g piersi z kurczaka na smalcu pomidor
    Posiłek 4: 75g piersi z kurczaka na smalcu
    Picie wody takie samo jak w zeszłych tygodniach...do suplementacji dochodzi tylko MEAL DRINK na wodzie (białko) i SLIM FORMUŁA po dwie tabletki na pół godziny przed śniadaniem i głównym daniem...MOLKA w tym tygodniu odpada...a
    szkoda dobra była ta czekoladowa ..ale witaminki do wody są nadal podawane po
    treningu...no i oczywiście VITAMIN KING oraz COLON C 2 razy dziennie rano i wieczorem

4 tydzień a jem min:
    *pierwszy posiłek: kefir+4 suszone śliwki+płatki owsiane na wodzie
    *drugi posiłek: jabłko...ale od razu mowie że można inny owoc ,byle to nie był banan albo winogron
    *warzywa na parze lub surowe(dowolność dozwolona)polane łyżka oliwy z oliwek+ pierś z kurczaka na parze,gotowana lub grillowana bez tłuszczu
    *serek chudy(nie zawierający soli)+ jogurt naturalny
    Picie wody jak wcześniej
    zero soli,zero cukru...i tu niespodzianka można plasterek cytryny do herbaty...i odrobinę mleka do kawy
    trening taki sam jak tydzień wcześniej tyle ze czas na bieżni lub orbitreku wydłuża się o 5 minut
    suplementacja taka jak tydzień temu , z tym wyjątkiem że MEAL DRINK nie jest sporządzany na wodzie tylko na mleku

4 pierwsze dni to miała być tłuszczówka, czyli karczek na smalcu tak jak w pierwszym tygodniu diety..a trzy pozostałe dni wyglądały następująco:
    DIETA NR 6
    *I POSIŁEK
    75g sera białego (dobry do tego jest naturalny Bieluch w niebieskim pojemniczku)
    2 kromki pieczywa WASA żytniego
    *II POSIŁEK
    jabłko,lub inne owoce(prócz banana i winogronu)
    *III POSIŁEK
    warzywa mrożone 200g (np.włoszczyzna krojona w paski HORTEX)+ 2łyżli oliwy z oliwek
    udko z kurczaka bez skóry..gotowane lub pieczone 180g
    *IV POSIŁEK
    jajko gotowane
    warzywa(np pomidor cebula)150g
    kefir 250g
    ..lub w zamian MEAL DRINK-koktail

tydzień składa się z dwóch etapów..jeden trwa 4 dni a drugi 3, oczywiście dietka trwa 2 tygodnie
    ETAP I (4 dni):
    I POSIŁEK
    jajecznica na schabie (2 jaja+60g schabu)
    II POSIŁEK
    marchew (150gx2
    III POSIŁEK
    warzywa mrożone lub świeże 200g
    jedna łyżka oliwy z oliwek
    pierś z indyka gotowana na parze 150g
    IV POSIŁEK
    ryba gotowana 200g w warzywach 100g
    lub meal drink - koktajl

II ETAP(3 dni):
    I POSIŁEK
    schab pieczony 60g (schab pieczemy sami bez dodatku soli)
    pieczywo żytnie WASA 2 kromki
    II POSIŁEK
    pomarańcza lub inny owoc 250g
    III POSIŁEK
    pierś z kurczaka 150g
    warzywa mrożone np leczo HORTEX 200g
    jedna łyżka oliwy z oliwek
    IV POSIŁEK
    ser chudy 125g
    jogurt naturalny150g
    lub Meal Drink-koktail

DIETA NR 1 (ok. 900kcal)
    POSIŁEK I:
    płatki owsiane(3 łyżki stołowe) na wodzie+4suszone śliwki+kefir(250g)
    POSIŁEK II:
    jabłko (lub inny owoc, prócz banana i winogronu)
    POSIŁEK III:
    warzywa mrożone(np. salatka jarzynowa HORTEX-200g)+2 łyżki oliwy z oliwek+pierś z kurczaka gotowana(150g)
    POSIŁEK IV:
    ser biały chudy(125g)+jogurt naturalny(150g)
    DIETA NR 5 (ok 1000kcal)
    POSIŁEK I:
    2 jaja gotowane na twardo+pieczywo WASA żytnie(2 kromki)
    POSIŁEK II:
    pomarańcza lub inny owoc
    POSIŁEK III:
    warzywa mrożone (np. bukiet warzyw kwiatowych HORTEX-200G)+2 łyżki oliwy z oliwek+pierś z indyka(150g)
    POSIŁEK IV:
    ser biały chudy(125g)+kefir(250g)
    DIETA NR 7 (ok. 1100kcal)
    POSIŁEK I:
    płatki kukurydziane(50g) na mleku 2%(1 szklanka)
    POSIŁEK II:
    kefir(250g)+marchew(150g)
    POSIŁEK III:
    zupa (np. zupa prezydencka HORTEX-250g) z udka z kurczaka (120g)

O tłuszczówce już nie będę pisała bo to pewnie macie w małym paluszku(4 razy dziennie karkóweczka-75g na smalcu + pomidorek i dużo dużo wody ..jaaahhh na samą myśl tracę apetyt)
    Rozkład jazdy na talerzu wygląda następująco:
    TYDZIEŃ 1: 4 dni diet nr 7+ 3 dni diety nr 1
    TYDZIEŃ 2 i 3: 4 dni tłuszczówki + 3 dni diety nr 5
    Zobaczymy jak teraz pójdzie mi moje odchudzanko...dziś zasięgnęłam porad koleżanek z klubu co zrobić żeby tłuszczówka nie była tak uciążliwa, i doradziły mi robić sobie kotlety mielone z tej karkówki z dużą ilością przypraw..nie wiem jak dla was ale dla mnie brzmi zachęcająco

Mnie to nie zachęciło. Na dukanie jestem od 4 stycznia i waga jest mniejsza o 6,7 kg także zachęcam a ja jestem na forum:

DIETA DUKANA, start 1.08.2011r - kto dołączy? - Część 1 - Strona 33

Jeśli zdecydujesz si na dukana zajrzyj do nas na forum a na pewno Ci pomożemy
    Na diecie Dukana od 4 stycznia 2012

Damroka89 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Jurata

Cytat Zamieszczone przez dagsta Zobacz posta
    Witam!

Tak z własnego doświadczenia napiszę, że Gacy tak samodzielnie to nie ma sensu, bo ona jest oparta na proporcjach i dla każdego indywidualnie rozpisane są te wagi jedzenia w zależności od jego obecnej wagi , ubytku wagi ,płci , zawartości tkanki tłuszczowej i nie wiem czego tam jeszcze;w każdym razie ja byłam na Gacy diecie poprzez sos-odchudzaniei indywidualnie miałam dobraną dietę , schudłąm prawie 20 kilo w niecałe 4 miesiące i mam te diety z odchuzania , ale te moje stare diety nawet na mnie już nie działają ,( próbowałam sama w trakcie odchudzania kombinować ze swoimi dietami z poprzednich tygodni) bo mój organizm jest w tej chwili wzupełnie innej kondycjil tak że ta dieta która tu jest zamieszczona to jest czyjaś dieta .. może jakiejś dziewczyny co waży 130 kilo i ma 18 lat itd...? i szkoda zawracać sobie głowę tą dietą wygrzebaną w necie tak samemu

dagsta jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Kutno

Witam ponownie!
    Ja od dzisiaj zaczęłam dopiero dietę Pana Gacy, miało być wczoraj....ale przyszło jakieś przeziębienie i źle się czułam, miałam mdłości...
    Dzisiaj już jestem po pierwszym posiłku i nie jest tak źle... jedynym grzechem to będzie trochę mleka do kawy, postaram się ograniczyc do jednej dziennie...wcześniej piłam max 3..
    A co do tego, że dieta Gacy jest ustawiana indywidualnie... to z tego co czytam to chyba nie.... bo skoro 30 osób ma podobny jadłospis... to chyba jadą schematami... ale niech Wam będzie. Mnie nie stać na wyjazd do Zamościa (około 500 km) ani na płacenie abonamentu. Spróbuję na gapę z Waszych zapisków... grunt, że chcę się odchudzać i będę jadła mniej... Zobaczymy efekty. Jak coś to pójdę do pani dietetyk u nas w mieście, ale to dopiero jak wrócę do pracy i będzie więcej pieniędzy.
    Pozdrawiam i czekam na Wasze efekty...

dorkadorka jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    wrocław

hej dziewczyny ja jestem już po wyprowadzeniu z diety K.Gacy odchudzałam się przez portal jestem szczęśliwa waże 60kg i noszę rozmiar s ,przed dietą nosiłam nawet rozmar xxxl ,mogę udzielić więcej info mój mail [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] lub tel 534839709

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów