Strona 1 z 33 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 329
Like Tree114Lubią to

Wątek: Nancy Drew i jej próby czyli 30 kg do zrzucenia!

Awatar nancydrew
    nancydrew jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Opole

Domyślnie Nancy Drew i jej próby czyli 30 kg do zrzucenia!

Witam Was dziewczyny! (i chłopaki)
    Jestem tu nowa i trochę zielona jeśli chodzi o sprawy forumowe. Nigdy nie miałam okazji udzielać się na żadnym forum, więc jeśli popełniam jakieś błędy to śmiało piszcie i zwracajcie mi uwagę
    Wiem, że wiele z Was zna się od dawna, liczę jednak, że to nie będzie przeszkodą w naszym wspólnym wspieraniu się i walkę o lepsze życie i piękne sylwetki
    Może napiszę parę słów o sobie. Mam 20 lat, studiuję. Nie jest to moje pierwsze podejście do diet, jakoś w liceum przybrałam koszmarnie na wadze, związane było to głównie z zajadaniem emocji, no i masz babo placek. 97 kg! Próbowałam różnych diet, a to jedna, a to druga, raz Dunkan, ale źle się na niej czułam, nie służyła mi. Teraz mam dietę ułożoną przed dietetyka, ale czekałam 3 miesiące zanim ją wdrążyłam w życie.
    Muszę przyznać, że mam wielkie wsparcie ze strony Mamy, która wiedząc, że chcę znów spróbować bez słowa zgodziła się i mi kibicuje. Plus, gotuje mi według tego, co ułożyła mi dietetyczka. Moim problemem są słodycze, bo prócz tego, nigdy nie jadłam jakoś dużo czy też tłusto, bo moja Mama gotuje naprawdę fajnie i zdrowo. Ale od jakiegoś czasu udało mi się zwalczyć zajadanie stresu (chodziłam nawet do psychologa) i myślę, że to najlepsza pora na zabranie się za siebie.
    Moja wymarzona waga to 65 kg. Chwilowo marzę aby do końca czerwca zrzucić 15 kg!
    Bardzo chciałabym wrócić na uczelnię w październiku odmieniona
    Chodzę 3 razy w tygodniu na siłownię, we wtorki w ramach wf-u uczelnianego oraz w weekendy (piątek i sobota) u siebie w domu.
    Staram się też jeździć na rowerku stacjonarnym, który mamy w studenckim mieszkaniu czy też chodzić do parku (gdzie mamy siłownię na świeżym powietrzu i to całkowicie za darmo
    Kochane Forumowiczki, trzymajcie za mnie kciuki!
    Czy macie jakieś dobre rady? albo uwagi ?
    Kibicuję każdej z Was z osobna i mam nadzieję niedługo zwiększyć swoją aktywność na forum (bo jak wiecie dopiero raczkuję w tym temacie).
    aha, mam jeszcze bloga, którego zaczęłam zanim się tu pojawiłam, jeśli macie ochotę zajrzeć, zapraszam:

nancysieodchudza.blogspot.com

Miłej niedzieli i do później idę na małe dietetyczne zakupy i siadam na rowerek!

Awatar Eclairka
    Eclairka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Mazowsze

Domyślnie Odp: Nancy Drew i jej próby czyli 30 kg do zrzucenia!

Cześć, Nancy!

Tym, kto tu się ile zna i dlaczego nic się nie przejmuj, bo na tym forum każdy jest od razu swój i dostaje wsparcie .

Powiem Ci, kochana, że przy takiej ilości ruchu kilogramy będą leciały, jak szalone! No i oczywiście dietka... dobrze, że rzuciłaś w cholerę te głupie Dukany i skorzystałaś z rady specjalisty. Super, że mama Ci tak pomaga i gotuje! Ja łamię się i wpycham do paszczy byle co zazwyczaj wtedy, kiedy jestem już znudzona i zmęczona gotowaniem, więc Ty będziesz miała duże ułatwienie .

Trzymam za Ciebie kciuki i będę zaglądać!
    Zapraszam do mnie

- aktualizacja w poniedziałki
    - cel do 24 września

Awatar nancydrew
    nancydrew jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Opole

witaj Eclairka!
    Jak miło przeczytać takie słowa Od razu robi się cieplej na sercu i chce się człowiekowi ruszać i działać!
    Tak jest najlepiej, specjalista zrobił mi badania, pomiary, ułożył dietę do moich potrzeb, więc dzięki temu jestem spokojna, plus pani jest zawsze pod mailem czy telefonem, gdy są jakieś wątpliwości
    Przedtem nie lubiłam się ruszać, ale ostatnio znajduję w tym przyjemność Może z czasem stanie się to moim hobby. Moim marzeniem jest pójście na basen, no ale nie mogę sobie póki co na to pozwolić, za bardzo się wstydzę, ale jeszcze trochę...
    Gratuluję Ci, że już udało Ci się zrzucić 7 kg! Oby tak dalej!!!!
    Mama jest wielkim wsparciem, bez niej byłoby mi ciężko <3
    Będę do Ciebie zaglądać na pewno
    Mam nadzieję, że uda Ci się zorganizować i gotować
    Buziak!

Izka_Pela Guest

Hej!
    Nie zapominaj o wsparciu na forum, ja mimo że jestem tu niedługo czuje się super właśnie dzięki dziewczynom, które mnie wspierają i pomagają, a wsparcie w diecie jest chyba równie ważne jak sama dieta czy aktywność fizyczna (przynajmniej jeżeli o mnie chodzi)
    Trzymam za ciebie kciuki :*

Awatar Eclairka
    Mieszka w
    Mazowsze

Nancy, idź kochana na basen i niczym się nie przejmuj! To nie plaża w Miami, tam ludzie nie zerkają ukradkiem, jak kto wygląda, tylko spokojnie sobie pływają . Wszyscy: dzieci, dorośli, grubi, chudzi, starsze, grubiutkie kobitki dbające o kręgosłup... Nie ma się czego wstydzić, a pływanie, to sama przyjemność. No i pamiętaj, że przecież robisz to dla siebie, że właśnie to pomaga Ci chudnąć, więc czemu się przed tym wzbraniać?

W wolnej chwili z chęcią przejrzę sobie Twojego bloga, bo tylko zobaczyłam książkowe tło i już mi się podoba . A figurkę masz fajną, bardzo proporcjonalną - duży biust, szerokie biodra, a talia ładnie wcięta . Już teraz wyglądasz apetycznie, a co to będzie za kilka kilogramów!
    Lejdi_M lubi to.
    Zapraszam do mnie

- cel do 24 września

Awatar Lejdi_M
    Lejdi_M jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    okolice Warszawy

Ja tam nigdy nie moge trafic gdzie wy sie oglądacie
    i niby siedze juz tu prawie trzy miesiące

Trzymam kciuki, zeby ta dieta wypaliła i zebys nawet jesli zrezygnujesz z diety stosowała mżeta racjonalnego i przenigdy nie rezygnowała z ruchu to klucz do skcesu
    a na basenie jest tak jak pisze eklerka :P poza tym na pewno nie będziesz największa
    Walczę znowu (Od 15 paź 2013).Lejdi_M walczy dalej :-) cel 8 z przodu!

Awatar Eclairka
    Mieszka w
    Mazowsze

Lejdi, Nancy wrzuciła swoje fotki na bloga: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

A poza tym galerie z fotkami są w profilach (wchodzisz, klikając np. na nick przy poście), tylko czasami ich nie widać, bo dziewczyny ustawiają albumy, jako prywatne, tzn. wyświetlają się tylko osobom, które dodały do znajomych .

Nancy, dopiero teraz zauważyłam, że tam jest: "Niezbyt apetyczny widok z przodu", a ja Ci przed chwilą napisałam, że właśnie jesteś apetyczna . I musisz mi uwierzyć na słowo .
    Zapraszam do mnie

- cel do 24 września

Awatar Dalianna
    Dalianna jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez Eclairka Zobacz posta
    Nancy, idź kochana na basen i niczym się nie przejmuj! To nie plaża w Miami, tam ludzie nie zerkają ukradkiem, jak kto wygląda, tylko spokojnie sobie pływają .
    Eklerko, jak Ci to łatwo powiedzieć Ja stwierdziłam, że dopóki nie osiągnę wymarzonej wagi, nie pójdę na basen!

---------- Wiadomość dodana o 17:27 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 17:21 ----------

Nancy, muszę przyznać, że masz naprawdę świetne warunki do diety! Mnóstwo możliwości ruchowych, wsparcie mamy, która do tego gotuje... Rewelka! Mnie niestety odechciewa się gotować i wtedy jem to, co pod ręką. Ale za Ciebie trzymam kciuki i to mocno! A to, że jesteś nowa w niczym nie przeszkadza - każdy tu każdego wspiera, więc i Ty jak najbardziej szybciutko poczujesz się tu jak wśród starych znajomych!

Pozdrawiam serdecznie!
    Ruszyłam tyłek, jestem tutaj: DALIANNA

Start: 4.04.2016 r.

Awatar nesselia
    nesselia jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Katowice

Halo Nancy! cieszę się, że dołączyłaś do nas. Zazdroszczę, że masz w mamie wsparcie- doceń to i jej dziękuj każdego dnia. Ja niestety nie mam takiego wsparcia w domu jak prosze o jakies lekkie zakupy, to wydaje mi się że na złośc przynosi pasztety, salcesony i tłuste swojskie kiełbasy, a to przecież nie jest trudne kupić kilka plasterków chudej szynki tak przy okazji,prawda? a jak sama zrobie zakupy coś pod swoim kątem, to mi to zaraz znika- 'no musze mieć coś innego czasem dla babci', w ten sposób pozbywam się jogurtów, galaretek i pomidorków koktajlowych :P nawet osobna lodówka nie pomaga...
    z tym basenem to faktycznie masakra- póki co i tak nie moge chodzić z przyczyn zdrowotnych, ale kurde zawsze sie ogladam za siebie,czy ktos mi sie nie przyglada, no i siedze w basenie tak dlugo az nie bedzie zagrozenia,ze ktos popatrzy na moje brzuszysko i dupe :P
    Dalianna and Lejdi_M like this.

Karola122 jest nieaktywny Nowy na forum

Hej Nancy!
    będę do Ciebie zaglądać i podziwiać Twoje sukcesy! Do BOJU!!
    jak czytałam Twój pierwszy post - miałam wrażenie, że czytam o sobie ;p - mamy podobną sytuację, wiek, przygody z odchudzaniem, też studiuję i też kiedyś skorzystałam z pomocy dietetyczki - niestety nie wyszłam na tym najlepiej :/ no ale cóż, tyle dietetyków na świecie i każdy ma swoje teorie. mam nadzieję, że Tobie wyjdzie
    życzę wytrwałości i silnej woli

nesselia - u mnie w domu podobnie, każdy kusi czipsami, słodyczami - gorsze jest to, że sami nie są jacyś mega szczupli, mają podobny problem z wagą co ja, ale to JA potrafiłam wziąć sprawy w swoje ręce i zmienić siebie i własne życie. trudno jest wytrzymać, gdy oglądam film a obok mnie siostra chrupie czipsy, szwagier i mój chłopak to samo + piwko, a ja "zajadam się" ogórkami konserwowymi lub marchewką (to moje przekąski xD)... ale postanowiłam, że na przekór wszystkim osiągnę swój CEL. zawzięłam się, oj zawzięłam. mam dużo sposobów pomagających mi jakoś "trwać" wśród ich złych nawyków. piszę na kartce swoje cele, robię sobie nagrody w postaci kosmetyków, ubrań, biżuterii - kiedyś pieniądze wydawałam właśnie na słodycze i czipsy (jestem uzależniona od tego, wydawałam kiedyś ogromne sumy pieniędzy na te śmieci), zauważyłam, że wyrabiam w sobie nawyki, te dobre, wypisałam składy czipsów (jezu! co tam jest!), mam folder motywatorów, zapraszam do mnie, nie jest tego dużo do poczytania w moim wątku ale zawsze coś
    Musimy się wspierać dziewczęta - to dużo daje.
    Pozdrawiam i życzę sukcesów

cel na marzec: - 3kg - osiągnięty!!!
    Cel na kwiecień:
    -3kg!!!
    zapraszam: Herbalife i 27 kg do zgubienia

Strona 1 z 33 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów