Witajcie.
Byłam na tym forum jakieś półtora roku temu. Byłam wtedy na Dukanie, wierzyłam, ze się uda, starałam się. Jednak w moim życiu wiele rzeczy się zawaliło. Przegrałam w rezultacie walkę z kilogramami. Gdybym tylko przestała chudnąć mogłabym uznać to za przymusowy urlop od diety i wrócić do niej. Ale niestety, ja poniosłam sromotna klęskę. Ważę o wiele więcej niż kiedy zaczynałam odchudzanie.
Jestem załamana, nie znoszę siebie, brzydzę się siebie. Nie wiem co robić. Moje ciało jest tłuste, sflaczałe, obwisłe.
Boje się tyć i boje się chudnąć.
Tyle razy widziałam w tv osoby które dużo schudły i miały takie fartuchy z obwisłej skóry. Ja tego nie chcę a nigdy w życiu nie będzie mnie stać na operację.
Mój wzrost to 166cm, waga 105.
Chcę schudnąć, ale boje się. Z jednej strony chcę schudnąć jak najszybciej, z drugiej chcę chudnąć bardzo wolno bo skóra, ale przede wszystkim mój największy kompleks piersi. Są wielki i obwisłe. Pisząc to ryczę.
Mam męża. Kiedy on ma mnie dotknąć jest mi koszmarnie, tak strasznie się za siebie wstydzę.
Poza nim nie mam w nikim wsparcia. Do tego mam poważne kłopoty finansowe, tak poważne, ze nie mogę sobie pozwolić na żaden klub fitness czy basen.
Decyzja o napisaniu tu była dla mnie strasznie trudna, siedzę z ta myślą od kilku dni, to potęguję moje poczucie przegranej.
Ludzie brak mi wiary w siebie, wszystkie moje życiowe doświadczenia mówią jedno: nie masz szans.
Wszystkie diety kończyły się niepowodzeniem i tym, ze ok. dwa razy tyle tyłam, czyli waga wracała a ja tyłam dodatkowo mniej więcej tyle ile zgubiłam.
W moim przypadku ileś kg więcej to prawie pewne choroby, to dramat.
To co robię to chyba moja ostatnia szansa, nie wiem czy po kolejnej porażce dam radę.
Czy są tu osoby które mnie nie osądzą, które nie wyśmieją a wręcz przeciwnie wesprą ?
Ja wiem, ze jestem żałosna, wiem to doskonale. Nie trzeba mi przypominać.
Bardzo Was proszę pomóżcie. tu chodzi o moje życie
Zastanawiam się nad dietą. Znalazłam na Waszym forum jak obliczyć indywidualne zapotrzebowanie kaloryczne tak by chudnąć.Chcę by moja dieta była oparta na warzywach, chudym mięsie, nabiale i rybach.
Nie wiem czy jest jakaś konkretna dieta dobra dla mnie.