Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29
Like Tree2Lubią to

Wątek: Wygrać z 30 kg balastem ! ! ! - migawka0

Awatar migawka0
    migawka0 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Gdansk

Red face Wygrać z 30 kg balastem ! ! ! - migawka0

Witam serdecznie dziewczyny!
    Jestem załamana... nie wiem jak... ale w ciągu ostatniego roku przytyłam 18 kg, już wcześniej miałam nadwagę... ale teraz...
    waże 105 kg przy wzroście 168 cm.
    Ja-kiedyś pewna siebie mimo zawsze lekkiej nadwagi (lubiłam siebie gdy ważyłam 80-85kg), teraz- zakompleksiona studentka, wyładowujaca swoje frustracje na pochłanianiu kolejnych ton słodyczy.
    Postanowiłam radykalnie zmienić swoje życie, będe zdrowa.
    Ograniczam ( a docelowo rzucam palenie), więcej się ruszam (chodź czasu mało-studia) i przechodzę na diete.
    Dieta mniej więcej 1300 kcal. Rezygnuje z normalnego białego pieczywa, rezygnuje z makaronu, rezygnuje z smażenia na zwykłym oleju (czasem na łyzce oliwy bede smazyc)- rezygnuje z słodyczy.
    Nowy rok przywitam z dwucyfrową wagą i nic mi w tym nie przeszkodzi.
    Proszę Was o wsparcie...
    sama myśle, że nie dam rady.

Awatar cukier_gotka
    cukier_gotka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź
    Wpisy na blogu
    31

Domyślnie Odp: Wygrać z 30 kg balastem ! ! ! - migawka0

Dasz radę! Jak nie dasz!
    Najważniejsza jest zmiana gotowania, czyli niestety pełna rewolucja w kuchni - i wiem, że boli, zwłaszcza, jak się nie ma czasu...
    Co do ruchu, zacznij od małych kroczków, np. staraj się więcej chodzić na piechotę. Jak masz 1-2 przystanki dokądś, koniecznie idź na piechotę. Jesienią i zimą to prawdziwy wysiłek, bo jest zimno, płaszcze i kurtki są ciężkie, a po śniegu lub błocie idzie się ciężko. Ale wtedy ile kcal się spala Jak najmniej posługuj się windą - na 1-2 piętro spokojnie wejdziesz po schodach. Staraj się chodzić dłuższymi drogami, kiedy się nie spieszysz. Przyzwyczaj ciało do większego wysiłku.

Będę zaglądać!

Płynę z Calais do Dover:

Cukier Gotka na diecie bez nazwy

Awatar Klubowiczka
    Klubowiczka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gliwice

Najwazniejsze, że postanowiłaś zacząć... droga jest długa, ale wiele z nas jest na tej drodze i podamy Ci rękę w razie upadku.
    Nie przejmuj się niczym, dasz radę jak wiekszość na tym forum Są naprawdę dobrym przykładem, że jak sie czegoś chce i dązy do celu konsekwentnie, to osiąga się wymarzone wyniki
    Będziemy Cię tu wspierać, tylko nie przestawaj walczyć
    Pozdrawiam
    Tu walczy Klubowiczka

Początek diety 05.11.2012 ( 40 lat - 170 cm - 91 kg )

Awatar ewulka78
    ewulka78 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Klubowiczka Zobacz posta
    konsekwentnie
    W istocie powyższe słowo jest NAJWAŻNIEJSZE
    Życzę powodzenia i będę zaglądać.

Tu walczę:
    Ostatni dzwonek

AlliAlisa jest nieaktywny Znany na forum

Witam
    Powiem Ci, że ja już jestem bliska twojego celu
    a startowałam z takim samym balastem jak TY
    a więc wszystko jest możliwe... tylko trzeba tego chcieć

Cel do 11 listopada 77,2kg
    WAGA 1 listopada 78,8kg

NOWY DOMEK

Awatar Marhata
    Marhata jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Migawka nie jesteś jedyna co walczy z nałogiem jedzenia słodyczy widze że dochodzi Ci i do tego palenie wiec od razu bym rzuciła te papierosy może zaopatrz sie w te co tak reklamują e papierosy jeśli nie masz bo potem może byc tak ze Cię do nich ciagnie jeszcze wiecej jesli nie będzie słodyczy pod ręką .....a jeśli nie od nadwagi narobisz sobie problemów zdrowotnych to od papierosów . Trzymam kciukasy żebyś wytrwała w postanowieniu

Awatar migawka0
    Mieszka w
    Gdansk

E-papierosa już mam Powiem Wam, że duzo pomaga, jeśli się lubi poprostu jak coś się dymi, jako odstresowanie... aby zająć ręce.
    Nie jestem wielce uzalezniona. Bez papierosow spokojnie wytrzymuje tydzien-dwa- nie trzęsie mnie ani nic. Ale lubie.
    Dziś na wadze 102.8 kg. W sumie ważyłam się ostatnio tydzien temu i było 105 (ale była to miesiączka)... więc jestem troszeczke lżejsza.
    Rano troszeczke jednak kalorycznie, ale z małym postępem.
    Jajecznica na łyżce oliwy z oliwek, 2 kromki chleba razowego z szynką, pomidorem.

Dziekuje Wam dziewczyny za wsparcie. Swoje emocje staram się ostatnio wyładowywać artystycznie, ponieważ fotografuje amatorsko.
    Mam nadzieje, że pomoże mi to uniknąć napadów... jedzenia kompulsywnego.

Za 6 tygodni przyjeżdża do mnie mój narzeczony (jest za granicą) i chciałabym go przywitać pare kg chudsza... :P Mam nadzieje, że zauważy.

Awatar Klubowiczka
    Klubowiczka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gliwice

Ja bedę wszystkim polecać, żeby nie łączyć węgli z białkiem. Przerobiłam to na sobie, dawało to efekty i wtedy też po takim posiłku nie byłam głodna. Po takim jedzonku mieszanym zaraz bym coś wrzuciła na ząb hehe
    Jak robię sobie jajecznicę, to już bez chleba, ale dokładam jakieś warzywa na talerz. Mam też fajny przepis na omlet tylko z jajka. Możesz nawet trzy jajka wymieszac, wylać na patelnie z łyżką oliwy, położyć na tym pokrojony pomidor, paprykę , pieczarki i upiec jak omlet. Bardzo mnie to syci, jadłam to kiedyś nawet zamiast obiadu. Spróbuj, może Ci zasmakuje
    Pozdrawiam
    cukier_gotka lubi to.
    Tu walczy Klubowiczka

Początek diety 05.11.2012 ( 40 lat - 170 cm - 91 kg )

Awatar migawka0
    Mieszka w
    Gdansk

Bardzo dziękuje za fajną radę. Postaram się nie łączyć.
    Dzisiaj zrobie sobie tabelę do odchudzania i zapisywania wyników. Będe ważyć się co 3-4 dni.

Awatar Marhata
    Marhata jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Migawka to gratuluję zgubionych kg za 6 tygodni to spokojnie masz czas by troszkę ich zgubić fotografować też lubię tylko teraz już mniej mam na to czasu a szkoda a papierosów nie powinnas lubić a fuj mówimy śmierdziuchom ! one sa jak gwoździe do trumny wiec jeśli Cię nie ciągnie to bym od razu to rzuciła w koncu teraz moda na to że się mówi "nie palę" !

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów