Strona 11 z 80 PierwszyPierwszy ... 9 10 11 12 13 21 61 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 792
Like Tree128Lubią to

Wątek: być FIT na wiosnę :) - Część 1

Awatar _dinka_
    _dinka_ jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Domyślnie Odp: być FIT na wiosnę :) - Część 1

Orzeszki są czasem potrzebne. Toć dużo w nich dobrych rzeczy. Grunt, to wplanować je w całe menu

Ogólnie w najnowszym wydaniu specjalnym świata nauki, jest o jedzeniu. No i waśnie o orzeszkach był fragment artykuł był o liczbie kcal i tym, że nie ma co się tak zawzięcie trzymać tych tabeli. No i że np jak zbadali takie migdały, to się okazało że aż tak kaloryczne nie są jako że nasiona ogólnie ciężko się trawią (bo przecież im zależy, żeby się roznosić a nie być zjadanymi). Dlatego mamy spory wydatek energetyczny na samo przetworzenie ich.

Oczywiście trzeba pamiętać, że one są kaloryczne i mają sporo tłuszczu. Ale jak się to wkomponuje w posiłki to wyjdzie na dobre.
    Ja się już chyba mocno najadłam tymi orzechami. Tzn. jem je dalej jeżeli potrzebuję się zapchać. Ale z drugiej strony ja nie mam żadnych serków, mięs i innych wysokokalorycznych posiłków
    Jak mi się wreszcie zachce porządne rzeczy gotować, to mi pewnie zupełnie minie Dzisiaj ugotowałam fasolę ale nie bardzo mam pomysł co z nią zrobić. Pewnie póki co, po prostu wrzucę ją w sałatkę
    start: 14.11.2011 - FAIL!
    start II: 1.07.2013 - FAIL!!
    start III: 25.04.2014 .....

https://forum.jestemfit.pl/xxl-2...czesc-1-a.html

Awatar agusiaczek789
    agusiaczek789 jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    3

masz racje kochana powinno się jeść różne orzechy nasiona itp mają też dużo błonnika
    ja już dawno nie jadłam orzechów a dziś do jogurtu wsypałam sobie siemię lniane słonecznik i dynie co było na dobre bo dłużej też ten jogurt jadłam

aktualny cel

​cel ostateczny

tu mnie znajdziesz https://forum.jestemfit.pl/xxl-2...nac-50-kg.html

Awatar _dinka_
    Mieszka w
    Wrocław

dzisiejszy dzień znowu ma bilans na zero.

Byłam dzisiaj na siłowni:
    2h spinningu (w wersji hard)
    1h TRX

Już w sumie po rowerze miałam lekko dość, bo to z tym krzyczącym instruktorem :P ale poszłam na TRX - toć kupiłam sobie nową, wypaśną koszulkę, to się musiałam nacieszyć (moje poprzednie są niestety "pięknie" porozciągane na brzuchu i wyglądam w nich tragicznie). Kupiłam taką śliczną - różowiuśką. Szkoda, że nie przewidziałam że to badziewie będzie się świecić w ultrafiolecie.... No i wyglądałam jak latarnia :P
    Ale ja nie o tem :P
    Dzisiaj była wersja ćwiczeń mocno techniczna. Oczywiście poległam na desce. Zwłaszcza jak do deski doszły POMPKI! a ja nie umiem pompek

Oczywiście dookoła mnie sami wymiatacze - no i znowu obciach. Kurcze, niech ta doopa spada, bo to przecież tak być nie może.

Na koniec rzucił tekstem, że trening był bardzo mocny, więc żebyśmy zjeść nie zapomnieli. Nie mówi się kurna takich rzeczy!
    Myślałam, że w domu nic nie będzie, więc kupiłam sobie paczkę czipsów pomidorowych (wiecie - te suszone pomidory) i daktyle w ramach uzupełnienia cukru. Miało być 5 ale z 10 wpadło na bank.
    W domu się okazało, że mam kotleta szpinakowo-tofu, więc go wszamałam no i..... pistacje. To to już było 100% łakomstwo

Jutro będzie dzień grzechu, bo mama przyniosła z mojej ukochanej wegańskiej restauracji kawałek ciasta kokosowego! Nie odpuszczę - muszę spróbować. więc no niestety - trzeba to będzie wytopić na siłowni i nie dziwić się brakiem spadku. Ale pochwałą dla mnie, że dzisiaj to pudełko wzięłam i schowałam do lodówki. nie zjadłam na noc

a teraz idę sobie spokojnie umrzeć
    /wiecie, że ja dalej mam zakwasy po tamtym "weekendzie z wojskiem"? masakra- od soboty!/

Awatar _dinka_
    Mieszka w
    Wrocław

melduje się - żyję

Tort zjedzony na śniadanie, z kawą. Pyszny ale całemu kawałkowi nie dałam rady - połowę mamie oddałam (torcik był bananaowy a masa zrobiona z mleka kokosowego ). Przyznam, że napchałam się tak, że teraz nawet nie mam siły myśleć o jedzeniu.
    Tzn. zjadłam normalne śniadanie (miska "trawy" :P ) ale jestem tak mega przyjemnie pełna, że szok

Dzisiaj w planach godzinka rowerku i godzinka pumpów

No i nareszcie nowy telefonik. Stary już mnie do szewskiej pasji doprowadza

Awatar little_mo
    little_mo jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Neverland.

3 godziny fitnessu i to jeszcze takie INTENSYWNE ZAJĘCIA!!! WOOOW!! Ja miałam tydzien przerwy wiec zajęcia "zdrowy kręgosłup" były dla mnie męczące :P

Powiedz mi, czy bierzesz jakieś specyfiki w postaci odżywek czy coś w tym stylu??? :>
    mój domek: klik
    miałam tu też nick dearie

Awatar _dinka_
    Mieszka w
    Wrocław

nieeeee ja jestem bardzo na anty z takimi rzeczami

"suplementuję" się drożdżami, spiruliną i algami.
    No i w mojej sałatce jest zawsze dużo różnych cudów. Jak choćby nasiona konopii, sezam czy inne dziwa

No ale ja muszę mieć różne źródła białka skoro mięsa nie jem a ćwiczyć chcę

Awatar little_mo
    Mieszka w
    Neverland.

WOW! Ty nie jesz mięsa!!! No to rzeczywiście musisz mieć różne źródła białka!!! Rośniesz w moich oczach!!! naprawdę! oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu!!

Awatar kamuska_eselu
    kamuska_eselu jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Dinku Ty to jesteś kozak normalnie z tymi ćwiczeniami. Ja ciągle laik i początkujący ćwiczeniowiec ale zaczynam się wciągać w zdrowszą dietę. Tzn bardziej zbilansowaną, lepszą. Nie zwracam uwagi tylko na kaloryczność ale jeszcze ile co ma białek i węgli. Może dlatego moja waga stoi Dzisiaj mój dzień, 3 miesiąc zdrowego życia dokładnie mija więc zostawiam niekaloryczne czipsy

Awatar agusiaczek789
    agusiaczek789 jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    3

no kochana to szalejesz ja godzinę ćwiczę w domu miałam iść na siłkę od teraz ale oczywiście moja koleżanka stwierdziła że nie idzie więc nie to nie i sama działam w domu
    aktualny cel

​cel ostateczny

tu mnie znajdziesz https://forum.jestemfit.pl/xxl-2...nac-50-kg.html

Awatar little_mo
    Mieszka w
    Neverland.

Cytat Zamieszczone przez agusiaczek789 Zobacz posta
    moja koleżanka stwierdziła że nie idzie więc nie to nie i sama działam w domu
    Idź sama na siłkę! A czemu nie? pokaż koleżance, że jej nie potrzebujesz i ona tyle traci nie ćwicząc!!

Strona 11 z 80 PierwszyPierwszy ... 9 10 11 12 13 21 61 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów