Strona 98 z 100 PierwszyPierwszy ... 48 88 96 97 98 99 100 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 992
Like Tree551Lubią to

Wątek: Raz a dobrze! Jo-jo wykluczone! - Część 10

Awatar Asia_M
    Asia_M jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Mazowsze
    Wpisy na blogu
    10

Domyślnie Odp: Raz a dobrze! Jo-jo wykluczone! - Część 10

Moniko, to nie dietetyk, tylko diabetolog (od cukru), ale mam nadzieję, że o diecie też porozmawiamy.
    W poniedziałek lecę robić rano badania, po południu z mężem do neurologa.
    W trakcie zamówić termin na gastroskopię.
    Na wtorek usg męża.
    Środa - odebrać moje wyniki.
    Czwartek - diabetolog.
    Piątek - na razie wolny od lekarzy, chyba że uda się załatwić badania męża, to wtedy z wynikami do rodzinnego.
    Biorąc pod uwagę, że mieszkam na wsi, wiąże się to z wyjazdami do różnych miast, niestety.
    Z zatokami już dobrze, została lekka chrypka tylko.

W całym tym pędzie staram się jeść rozsądnie. Ale chyba za mało się staram, bo waga nie współpracuje. Porcje zmniejszone. Słodyczy nie tykam, co jest o tyle łatwiejsze, że rodzina wspiera i nie kupuje nic słodkiego. Niestety, ja sama okazałam się sabotażystką i kupiłam lody podczas zakupów w makro. Po prostu zaatakowały mnie znienacka manhattany i kilka pudełek wylądowało w zamrażalniku. A trochę w moim żołądku . Ale przeszłam bohatersko przez alejki z ulubionymi ciastkami i nie wzięłam absolutnie NIC. Jestem z tego bardzo dumna. Za lody mi wstyd.
    Dzisiaj jest pięknie - i na dworze, i żywieniowo.
    Ale w planach grill wieczorem. Bez żadnego objadania się, ale waga swoje będzie wiedziała. Pogoda taka piękna na koniec wakacji, że żal by było nie wykorzystać tego, w dodatku syn właśnie wrócił z dwutygodniowego wyjazdu, więc ten grill taki trochę na cześć jego szczęśliwego powrotu, a trochę na pożegnanie lata. No i w tym roku to dopiero drugi grill będzie
    Miłego wieczoru Wam życzę!
    Ostatnio edytowane przez Asia_M ; 27-08-2016 o 22:43
    Jolinkaa lubi to.
    Badania dowiodły, że szczęścia nie daje miłość, bogactwo czy władza, tylko dążenie do nieosiągalnych celów. A czymże jest dieta, jeśli nie tym?

Raz a dobrze! Jo-jo wykluczone!

Awatar tenia55
    tenia55 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Świebodzice

Asiu a nie za duzo tego dla Ciebie

Awatar Asia_M
    Mieszka w
    Mazowsze
    Wpisy na blogu
    10

Teniu, dużo, ale co zrobić. Muszę to ogarnąć, przy odpowiedniej organizacji na pewno się uda. Myślę, że tylko gastroskopię trzeba będzie mężowi zrobić komercyjnie, sprawdzałam w necie koszt - 250 zł. Jego mama miała najpierw polipy w żołądku, a po roku już złośliwego raka żołądka. Trzeba kontrolować.
    Najważniejsze, żeby wyniki były dobre. Cała reszta jest nieistotna.

My już po grillu. Pomyślałam, że fajnie tak się zebrać rodzinnie. Miłe wspomnienia pozostaną w człowieku na lata. Szkoda, że nie można zatrzymać takich chwil, czy w ogóle czasu na obecnej chwili i być sobie po prostu szczęśliwym...
    syrfina, Jolinkaa and tenia55 like this.
    Badania dowiodły, że szczęścia nie daje miłość, bogactwo czy władza, tylko dążenie do nieosiągalnych celów. A czymże jest dieta, jeśli nie tym?

Awatar Monika_D32
    Monika_D32 jest nieaktywny Sławny na forum

Asiu chwile sa ulotne alecdla nas bardzo ważne i właśnie one trzymają nas przy życiu. Życzę Ci abyś trafiła na super diabetologa...bo nie którzy tylko straszą i wreczaja książeczki z dietą i niestety mówią to co my już wiemy. Mój mąż chodzi 10 lat i do tej pory nie potrafi liczyc dawek insuliny a ona nie ma czasu go tego nauczyć tylko pusze od razu gotowa dawkę jednostek.
    Trzymam kciuki mocno za Ciebie i męża i za same dobre wiadomości.

Awatar dolinalotosu
    dolinalotosu jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    opole
    Wpisy na blogu
    6

hej Asiu
    alez masz lekarzowo...
    pozdraiwam!!

syrfina jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    1

Asiu szczęście jest w głowie. Cały czas można być szczęśliwym. Niezależnie od tego co się robi i gdzie się jest. Nie dajmy się życiu stłamsić .
    Udanej, szczęśliwej niedzieli.

Awatar Asia_M
    Mieszka w
    Mazowsze
    Wpisy na blogu
    10

Szczęście jest w głowie, to prawda. Nie zdajemy sobie sprawy, ile mamy szczęścia w życiu. Często dopiero zmiana na gorsze uświadamia nam, co naprawdę mamy. Nauczmy się cieszyć i drobiazgami, i tymi ważnymi rzeczami. Dni tak szybko płyną, życie ucieka, a my pędzimy nie mając na nic czasu, nawet na cieszenie się samym życiem, naszymi najbliższymi. Rodziną, znajomymi, zwierzakami, pracą, zdrowiem, itd. Jednak nam coś ciągle coś przeszkadza - stres, nerwy, zniecierpliwienie, czy inne sprawy. Ale dość o tym
    Piękny dzień dzisiaj Rewelacyjnie ciepły i słoneczny
    Muszę się wybrać na leżaczek
    Jolinkaa lubi to.

Awatar tenia55
    tenia55 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Świebodzice

Cytat Zamieszczone przez Asia_M Zobacz posta
    Szczęście jest w głowie, to prawda. Nie zdajemy sobie sprawy, ile mamy szczęścia w życiu. Często dopiero zmiana na gorsze uświadamia nam, co naprawdę mamy. Nauczmy się cieszyć i drobiazgami, i tymi ważnymi rzeczami. Dni tak szybko płyną, życie ucieka, a my pędzimy nie mając na nic czasu, nawet na cieszenie się samym życiem, naszymi najbliższymi. Rodziną, znajomymi, zwierzakami, pracą, zdrowiem, itd. Jednak nam coś ciągle coś przeszkadza - stres, nerwy, zniecierpliwienie, czy inne sprawy. Ale dość o tym
    Piękny dzień dzisiaj Rewelacyjnie ciepły i słoneczny
    Muszę się wybrać na leżaczek
    Pieknie i mądrze to opisłaś bo to prawda

Awatar Asia_M
    Mieszka w
    Mazowsze
    Wpisy na blogu
    10

Ranek i przedpołudnie upłynęło pod znakiem doła. Całkiem poważnego. Nawet na badania nie poszłam. Dopiero po południu mi się poprawiło.
    Nowa neurolog męża okazała się całkiem do rzeczy, dała skierowania na dwa nowe badania, oprócz tych z krwi. Jutro już koniecznie i ja muszę iść do ambulatorium, bo się nie wyrobię z wynikami.
    Ciągle mam problemy z jedzeniem wieczorem, już po kolacji. Częściej ulegam niż daję radę. No, niestety. I nie jest to spowodowane zbyt małą ilością pokarmu w ciągu dnia.

Już jakiś czas noszę się z zamiarem założenia nowego wątku w dziale dla zalogowanych. Większa prywatność mnie kusi. Może z początkiem września?
    dolinalotosu and Jolinkaa like this.

Awatar dolinalotosu
    dolinalotosu jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    opole
    Wpisy na blogu
    6

fajna ta pokusa działaj
    dzień dobry

co do szcześcia to ja od pewnego czasu juz nie jestem fanką tego twierdzenia ze mozna być ponad wszystko,bo nie można..

oj,z jedniem mam i ja powaznie na bakier i to nie tylko po kolacji....

pozdrawiam
    Asia_M lubi to.

Strona 98 z 100 PierwszyPierwszy ... 48 88 96 97 98 99 100 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów