Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35
Like Tree7Lubią to

Wątek: PrimaBallerona, czyli dlaczego nie zostałam baletnicą.

Awatar la_libertad
    la_libertad jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: PrimaBallerona, czyli dlaczego nie zostałam baletnicą.

Ceinwyn, jak mi się strasznie spodobał tytuł Twojego wątku
    Ale która z nas przynajmniej raz nie pomyślała o sobe "primaballerona" albo coś w tym rodzaju.
    Kompulsywne objadanie się niestety jest wielkim wrogiem odchudzania - nigdy się nad tym nie zastanawiałam ale wydaje mi się, że moje niektóre wybryki też bym mogła pod kompulsywne objadanie się podciągnąć.
    Trzeba nauczyć się unikać niepotrzebnych wrażeń... I stopować trochę żarłoka. Ale to nie takie proste.

W każdym razie fajnie że wróciłaś pomimo długiej nieobecności, walcz! Trzymam kciuki

Awatar MartaLutak
    MartaLutak jest nieaktywny Super Moderator
    Wpisy na blogu
    1

Absolutnie tak o sobie nie myśl! ( doczytałam, pomimo małych literek ) Dobrze że wróciłaś, trzymaj się tych dni kiedy jest dobrze i pomału opanujesz te złe.
    Dietetyk, Technolog Żywności

Awatar Ceinwyn
    Ceinwyn jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Dzień dobry

Po wczorajszym załamaniu, postanowiłam wstać rano i nie robić głupstw, żadnych detoksów, albo ucinania kalorii. Nauczyłam się, że następnego dnia po kompulsywnych napadach nie mogę się karać, muszę spróbować zacząć z czysta kartką, choć z tyłu głowy pamiętać o tym jak się czułam(fizycznie i psychicznie). Pozwólcie, że nie będę pisać, co wczoraj zjadłam, bo to na prawdę długa lista... Zacznijmy od tego co dziś

Poranek to moja ulubiona pora dnia. Zazwyczaj zajęcia zaczynam nie wcześniej niż o 9, więc mogę spokojnie wstać, zrobić śniadanie i rozkoszować się kawą. A co dziś u mnie na najważniejszy posiłek? Owsiankowa królowa oczywiście!!

30g płatków górskich + 25g otrąb na herbacie czekoladowo - miętowej z siemieniem lnianym, kakao, orzechami brazylijskimi i ubitym białkiem. Gęsta, czekoladowa rozkosz A do tego kawa (mieszanka zbożowa + 1 espresso)

Ach i podjęłam decyzje o zmianie makro w diecie, Węgle na 35% i tłuszcze podniesione do tej samej liczby. Zauważyłam, że większa ilość tłuszczy sprawia, że jestem dłużej syta i mam więcej energii, więc spróbuję, choć muszę przyznać, że to wciąż mój problem, bo wiecznie nie dobijam do swoich granic tłuszczowych...
    Ostatnio edytowane przez Ceinwyn ; 28-01-2015 o 09:14

Awatar MartaLutak
    Wpisy na blogu
    1

Wychodzi na to że białko Twojej diecie powinno stanowić 30%, jest tak w rzeczywistości? Pytam, bo trochę za dużo.

Awatar Ceinwyn
    Mieszka w
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez MartaLutak Zobacz posta
    Wychodzi na to że białko Twojej diecie powinno stanowić 30%, jest tak w rzeczywistości? Pytam, bo trochę za dużo.
    Tak, w zasadzie od początku białko jest u mnie na poziomie 30%, dużo ćwiczę, więc wydawało mi się, że to ok. Zresztą lubię białkowe jedzenie

Co u mnie dzisiaj? EGZAMIN(zdany! ) i początek słowa na S!

Jeśli chodzi o jedzenie to:
    Śniadanie: Kakaowo - jabłkowe placki z mąką żołędziową(), otrębami żytnimi i owsianymi.
    II Śniadanie: Muffinki z soczewicy, z awokado i bananem
    Obiad: Sojowo - jaglane kluski buraczane
    Podwieczorek: Kawa i kilka marchewek
    Kolacja: Gotowany serniczek

Tak, lubię kulinarne eksperymenty
    Trochę mi się dziś podjadało w czasie nauki, tu jabłuszko, tam kawałek żółtego sera, łyżka ryżu, no i zdecydowanie przesadziłam z kawą(4!) , ale kalorycznie wyszłam niemal na równe 1650.

Awatar MartaLutak
    Wpisy na blogu
    1

Ciekawe to Twoje menu, sama przygotowujesz posiłki? A jak wygląda u Ciebie ilość wypijanych płynów dziennie, nie licząc kawy i czarnej herbaty?

principessa220 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    ITALIA

A ja poproszę przepis na te mufinki z soczewicy i gotowany serniczek .Bardzo lubie soczewice.
    miłego dnia .

Awatar Ceinwyn
    Mieszka w
    Poznań

Cześć dziewczyny,

Cały czas tu zaglądałam, ale sesja nie dawała mi większych możliwości pisania u siebie, czy też u Was. Teraz jestem już po, ale ten stresujący czas wpędził mnie w stan winy, zawieszenia, porażki(choć egzaminy zdane dobrze). Z jedzeniem było kiepsko. Kompulsy zdarzyły się 2, ale ogólnie jadłam raczej dużo, ćwicząc mniej niż zwykle. Muszę chyba znów spróbować przeprogramować swoje myślenie o jedzeniu(tak, wiem, że to sfera marzeń). Ponadto znów coś jest nie tak z moimi kolanami i przeraża mnie to, bo nie mogę trenować z obciążeniem, płacząc z bólu, a następnie z bezradności... Jest dziwnie, nie chcę się na razie ważyć, anie mierzyć, choć wiem, że przytyłam. Chciałabym wrócić do tego, kiedy nie liczyłam kalorii, nie mierzyłam się i cieszyłam się z kolejnych dni diety i treningów bez obsesji. Dobra, nie marudzę już, bo to nic nie da. Mam teraz prawie dwa tygodnie wolnego i spróbuję(bo mogę!) doprowadzić się do porządku, przede wszystkim psychicznie. Teraz idę do ćwiczeń z moją ukochaną Kelly

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Cytat Zamieszczone przez principessa220 Zobacz posta
    A ja poproszę przepis na te mufinki z soczewicy i gotowany serniczek .Bardzo lubie soczewice.
    Przymierzam się do tworzenia bazy przepisów z moimi kulinarnymi eksperymento - szaleństwami i dam znać, kiedy już będzie gotowa
    merry81 and principessa220 like this.

Awatar MartaLutak
    Wpisy na blogu
    1

Cytat Zamieszczone przez Ceinwyn Zobacz posta
    Muszę chyba znów spróbować przeprogramować swoje myślenie o jedzeniu(tak, wiem, że to sfera marzeń).
    Nie zakładaj że to strefa marzeń, wierz w to że dasz radę to zrobić. Małymi krokami zmieniać swoje nawyki i dzięki temu gubić zbędne kilogramy.

Awatar Beverly
    Beverly jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    8

Matko kochana, naprawdę dajesz rade liczyć te procenty węgli białek i tych innych? Jezusie, mnie meczy liczenie kalorii.....no tak, śle ja liczyć nie umiem, gdyby w czasach mojej matury trzeba było matematykę zadawać, do tej pory bym w liceum siedziała.....
    wpadam z rewizyta i podoba mi sie ta opowieść o baletnicy tez miałam marzenia w dzieciństwie ale tańczyć nie chciałam, popatrz no.....
    NIE DAJMY ANIOŁOM ODLECIEĆ, NIE DAJMY SKRAŚĆ SOBIE SKRZYDEŁ
    https://forum.jestemfit.pl/tylko-zal...dabrowska.html

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów