Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26
Like Tree4Lubią to

Wątek: Odchudzam sie po raz OSTATNI.

nieudana-perfekcjonistka jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Europa

Domyślnie Odchudzam sie po raz OSTATNI.

Czesc!

Witam w moim watku. Nie wiem, jak tu sie prowadzi swoje odchudzanie, ale postanowilam odchudzac sie po raz ostatni w zyciu. Jak teraz sie nie uda, wiecej do tego tematu nie wracam.
    W ciagu ostatnich 10 lat moja waga przy wzroscie 162cm oscylowala pomiedzy 57kg a 67kg. Dzisiaj mam 79,5kg, po 2,5 kg spadku w ciagu ostatniego miesiaca. Kiedys bylo to niedopuszczalne, dzisiaj to fakt, i musze te rzeczywistosc zmienic. Chce schudnac 20kg, czyli od wagi startowej wazyc 62kg. Czy kiedykolwiek uda mi sie zejsc jeszcze nizej, nie wiem, dzisiaj nie chce gdybac juz na ten temat. W ogole nie powinno mnie tu byc....koniecznosc schudniecia 20kg to przeciez nie powinna byc moja bajka! Ech...
    Jesli nawet pies z kulawa noga tu nie zajrzy, nie szkodzi, ale choc bede miala swoje miejsce na zapisywanie tego, co jadlam i czy cwiczylam. Bazgranie w dzienniczku, ktory wiecznie gubie - jakos nie dziala cudow.

Mam pare plyt Chodakowskiej, ale tylko Skalpel na krzeselku lubie. Najlepiej mi sie cwiczy Callanetics, choc wlasciwie po wszystkim czuje sie, jakby mnie czolg przejechal. Do pracy jezdze poki co rowerem, wiec minimum ruchu mam, ale powiem Wam szczerze - I tak na odchudzanie nijak to nie dziala.

Pozdrawiam i zycze Wam wytrwalosci. I samej sobie. Bo cos nie widzialam jej u siebie od dawna.
    Nie obiecuje zagladania na profile innych uczestniczek, bo nie wiem, czy znajde na to czas i czy sie wciagne. Nie wiem, czy to wlasciwie bedzie mi sluzylo - przygode z forami, fb, NK itp zakonczylam juz, bo nie sluzyla mi. Zbyt duzo oceniania, zbyt malo patrzenia na zywego czlowieka, a znajomosci tam zawiazywane sa tak nietrwale...(a szkoda).Ale gdzies sie musze wypisac czasem i czarno na bialym widziec swoje postepy lub ich brak.
    Limit czasowy wagi -20 kg - grudzien 2015. (Ale oczywiscie tak naprawde chcialabym do wakacji, wiadomo, jak co roku;-) Jesli do tego czasu nic sie nie zmieni w mojej wadze, oglosze uroczyscie koniec odchudzania sie w moim zyciu.

Pare info o mnie, jakby ewentualnie ktos tu zajrzal:
    30-pare lat, maz, 2 dzieci, praca, rozliczne zainteresowania, na ktore brak mi czasu, dazenie do perfekcji, ktorej i tak nie osiagam, gromadzenie ksiazek i wiedzy nt diet, nie tylko odchudzajacych ale tez o zdrowym zywieniu i ogolne otepienie z powodu ich sprzecznosci. Lubie byc eko, ale bez fanatyzmu. W tym roku zaczynam uprawiac dzialke, w koncu, po latach sie doczekalam. Lubie czytac ksiazki. Uwielbiam kawe. Nie umiem organizowac sobie czasu na nic, wiec oprocz odchudzania to moj drugi konkretny cel w tym roku.

Dzisiaj dostalam bukiet bialych roz od corki, "na Walentynki, ale daje Ci teraz bo by nie doczekaly, no i biale, bo inne to byly zwiedniete;-)) Kocham moje dzieci...

Dzisiejsze menu:

1. Kawa, druga kawa.... 2 kromki razowca z ziarnami z maslem I jajkiem na twardo.
    2. jogurt z babka plesznik(1 lyzeczka), proszkiem proteinowym, acai berry, lyzka dzemu jagodowego, lyzeczka zelatyny z kolagenem (lubie wynalazki;-)) troche awokado
    3. zupa pomidorowa z makaronem nitki, 1 marchewka surowa
    4. 3 male kromki chleba pszenno-zytniego wlasnej prodykcji z maslem i ogorkiem, kefir 1 szkl

Po drodze jeszcze ze dwie kawy slabsze sie znalazly, woda, woda z sokiem z jezyn.
    OK, to nie jest moj zwyczajowy grafik odchudzania, ale zapisalam, od czegos trzeba zaczac.
    ranka81 lubi to.

Awatar Mar-za
    Mar-za jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Odchudzam sie po raz OSTATNI.

Witaj Perfekcjonistko
    Kochana całe życie się odchudzam,różne diety, różne, sposoby, a jak doradzać umiem -tylko gorzej ze stosowaniem się do tych rad.W szafie ciuchów pełno tylko nie wchodzę w które bym chciała.
    Do wakacji 20 kg cóż też bym tak chciała, cel do osiągnięcia, jednak nie łatwo to zrealizować- 5 kg na miesiąc w 4 miesiące można by się zmieścić.Ten limit czasowy grudzień 2015 jest bardzo realny. Założyłam podobnie do grudnia 2015 - 30 kg.ważyłabym wtedy 60 kg- ale laska.
    podobnie jak Ty założyłam że to już po raz ostatni schudnę i już będę utrzymywać wagę.Ostatnio wypracowałam w miarę stałe menu, schudłam od 02.01.2015 - 6 kg (zaliczyłam przy tym kilka wpadek pt.obżarstwo)
    życzę powodzenia- krytykować najłatwiej.Postaram się zaglądać do Ciebie.
    Może coś w niezamierzony skrytykuję- postaram się jednak motywować.
    ranka81 lubi to.

Awatar ranka81
    ranka81 jest nieaktywny Znany na forum

Witaj
    widzę, że mamy dokładnie taki sam cel i chęć pożegnania 20 kg
    uważaj co piszesz odnoście jazdy rowerem...może gdyby nie on miałabyś np. 5 kg więcej na sobie lub zerową kondycję lub gorzej wyglądające ciało... każdy ruch jest dobry i doceniaj go

Mieszka w
    Europa

Dzieki ranka81 I Mar-za za odezwanie sie w moim watku.
    Mar-za ja tez w doradzaniu dobra bylam...oj bardzo. Pamietam te gratulacje mojego "trzymania se", "zaparcia sie" I schudniecia. Pamietam swoje zdjecia z czasow, gdy wazylam 57-59kg, juz po pierwszej ciazy, i pierwszym "nie-da-sie" bo niby po ciazy trudno schudnac. Wszystko sie dalo. Propagowalam jedna z diet wszem i wobec. I taka madra sie zrobilam, ze mam teraz +20kg i tyle mojej madrosci. Czyli glupoty. To tak jakby mi zycie utarlo troche nosa-skoro taka madra bylam muszac schudnac ledwie jakies 7-8kg I wazac powyzej 60kg, to teraz sobie musialam startowac z powyzej 80kg. Cudownie:-/

Ranka, mozliwe, ze troche mnie trzyma w ryzach rower, mozliwe... ale to za malo na chudniecie. Dwa lata temu chodzilam na silownie, 3xpol godziny, czasem 2x30min. W 3 miesiace schudlam pare kg, wazylam 69kg. Na Boze Narodzenie nadrobilam I tak z rok wazylam 74kg, nie mogac sie ich pozbyc za nic. No a teraz juz pisalam. Nie mam juz sily do siebie samej i cholernych diet!
    Doczytalam ostatnio o diecie Joel Fuhrmana, "Jesc by zyc zdrowo". Najlepiej jesc same warzywa, gootwane i surowe, owoce, malo jajek, miesa, jogurtu troche chyba. Generalnie typ weganskiej diety i na 6 tyg jest w ksiazce jadlospis. Nie wiem czy w tej akurat, zamowilam gdzie indziej jakas z jego ksiazek po ang. Jako styl zycia dla mnie za meczacy, ale odchudzac sie tak 6 tyg moge...chyba? Brak mi planu na to schudniecie. Nie wiem juz na jakiej diecie. niestety. Co przygladam sie jakiejs diecie, to ja w myslach krytykuje. Na takich, co sie malo je, nie wytrzymam, bede glodna i wsciekla. Na takich, co kaza zwykly chleb jesc, moja przemadrzale ja bedzie sie wymadrzac, ze pszenica nie zdrowa. Tam, gdzie polacza ryz z miesem, przemadrzalec we mnie bedzie trabil, ze tak sie nie laczy. No i dalej bede gruba....

Dzisiejszy dzien jedzeniowo byl doluftu, ciasto, pizza, szyszki, jakies warzywa, koktajl jogurtowy po drodze, generalnie bez sniadania i kolacji, za to pomiedzy.... beznadziejnie. Jutro mam spotkanie jedno o 19, gosciom serwuje slodyczki, same aktywne panie po 60 to sobie moga pojesc, a ja najem sie marchewek przed i zielona herbatka zapije. Koniec tego dobrego.

Jak sie wstawia zdjecie i suwak????

Awatar ranka81
    ranka81 jest nieaktywny Znany na forum

dla mnie najlepszą opcją jest liczenie kalorii. Nie ma innej opcji. Tym bardziej, że można jeść wszystko. Ja mam niestety tak w głowie, że jak czegoś nie mogę to mam ochotę tylko na tą zakazaną rzecz

suwak:
    kliknij np. na mój suwak. Wpisz swoje dane, potem skopiuj to co jest w okienku BBCODE. Otwórz nową stronę ze swoim wątkiem, na górze po prawej stronie masz ustawienia. Kliknij. Potem po lewej stronie znajdź edytuj sygnaturę i wklej to co skopiowałaś. Zapisz i gotowe

Awatar MartaLutak
    MartaLutak jest nieaktywny Super Moderator
    Wpisy na blogu
    1

Witaj Perfekcjonistko, jestem forumowym dietetykiem i jeśli będziesz mieć jakieś pytania, postaram się pomóc. Pamiętaj w swojej diecie o tym, by nie jeść za mało. Spowolniony metabolizm nie pozwoli osiągnąć założonych celów.
    Dietetyk, Technolog Żywności

Mieszka w
    Europa

Ok, zrobie suwak jak bede bardziej myslec. Czyli nie dzisiejszego wieczoru.
    Wlasnie niedawno skonczylam spotkanie, na ktorym zjadlam pare szyszek. No coz, dobre byly;-) ale nie ma sie czym chwalic.
    Ale od rana bylo ok:

szklanka kefiru
    salatka owocowa (banan, 2 kiwi, jablko, pare zielonych winogron)
    jajecznica z 3 jajek z pieczarkami
    nieszczesne szyszki (nie zdazylam niczego zjesc przed tym wieczornym spotkaniem)

w ciagu dnia wypilam 3 kubki kawy, wode, 2 zielone herbaty, 1 zwykla herbate z mlekiem

Witaj Marta, ja nie mam problemow z jedzeniem za malo, raczej w druga strone. I trudno mi sie zmobilizowac do cwiczen.
    Ale nic to,, Jutro bedzie nowy dzien, I postaram sie pocwiczyc. W srode na pewno tego nie wykonam bo do pozniej pracuje (I mam dobra wymowke....)
    Ide spac dziewczyny.
    Marto odezwe sie, jak skrystalizuje swoje potrzeby odchudzaniowe. I mozliwosci. Ogrom nowych diet mnie troche przeraza I muszer z Toba kiedys podyskutowac o nich, bo mam metlik.

Awatar Ceinwyn
    Ceinwyn jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Witaj

Kolejna miłośniczka kawy na forum(chociaż ja na detoksie kofeinowym ) Na temat diet od siebie powiem tylko tyle, że najlepsza to taka, na którą nie wymyślono żadnej chwytliwej nazwy, czyli po prostu lekkie obcięcie kalorii od zapotrzebowania i już. Tak, wiem łatwo powiedzieć trudniej zrobić, ale z własnego doświadczenia wiem, że tylko w taki sposób nasz organizm nie będzie się buntował

Pozdrawiam i będę zaglądać,
    Aga

Awatar MartaLutak
    MartaLutak jest nieaktywny Super Moderator
    Wpisy na blogu
    1

Nie ma sprawy, jak będziesz gotowa pisz tutaj lub do mnie, postaram się pomóc. Póki co wyrabiaj dobre nawyki żywieniowe
    Dietetyk, Technolog Żywności

Awatar Mar-za
    Mar-za jest nieaktywny Znany na forum

kawa- nie wyobrażam sobie detoksu od kawy- potrafię wypić 5-6 szklanek dziennie.czasami zapominam smaku cherbaty

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów