Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Odchudzanie czas zacząć

dianczi Guest

Domyślnie

Postanowilam ze od dzis bede pisac ile kcal zjadlam i ile spalilam potem jak przejde na 1000 kcal (tzn stopniowo...po 100 kcal wiecej tygodniowo ) zaczne dopisywać mój codzienny jadłospis

No wiec dziś zjadłam - 300 kcal (wiem wiem ze mało ale na tej diecie tyle tego wychodzi pozatym odejmuje sobie niektore rzeczy z jadlospisu bo poprostu nie moge tego przełknąć..aczkolwiek nie odczuwam wielkiego braku reszty kcal)

Spaliłam 1226,7 kcal ( o ile ten licznik tu nie oszukuje bo samo spanie wyszlo ok 400 kcal mniej..hmm)

P.s tak sobie obliczylam aby zrzucic 20 kg samego tłuszczu nie wody itd chyba (-7tys kcal to 1kg mniej) trzeba łacznie spalic ok 140 000 kcal
    To masakrycznie duzo :P az wydaje sie nie mozliwe
    Coś chyba żle licze ale juz mi sie oczka keją wiec dobranoc wszystkim..jutro kolejny dzien blizej celu

Awatar superwielka
    superwielka jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie

Wiesz co o ile pamietam to na kopenhaskiej trzeba trzymac sie rozpiski posilkow niewolniczo.Ja pamietam ze nie moglam przelknac szpinaku czy salaty- juz nie pamietam.Wg mnie ta dieta nie jest zbyt dobra ja po niej mialam potworne jojo.No ale moze tobie sie uda czego zycze.Choc 300 kalorii dziennie to strasznie malutko.

antares611 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie

przejście na 1000kcal po dk to bardzo dobry pomysł, bo waga będzie nadal leciała w dół

fatola jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Katowice

Domyślnie tez zaczynam!!!

Własnie sie zapisalam.

Waze 81 kg i chce wazyc 62 chyba długa droga przede mna?

sama nie wiem jak zaczac, poradzcie!

Dodam, ze troche mam juz za soba, ale to naturalne po ciazy, ze waga spada a teraz stanela i nie wiem co dalej.

dianczi Guest

Domyślnie

HEJ Fatola

Wg mnie powinnaś najlepiej zacząć od diety 1000 kcal...słyszałam ze sie na niej chudnie ok 1 kg tygodniowo wiec w ciągu 5 mscy udalo by ci sie schudnąć te 20 kg.JA chce tak zrobić po kopenhaskiej.Oczywiscie mozesz tez spróbować tej dietki ale jest ona bardzo rygorystyczna i pierwszy tydzien to masakra...przynajmniej u mnie nie mialam sily na nic ale teraz jest juz lepiej.Jednakze potem trzeba sie trzymac w graicach 1000 kcal (najlepiej tygodniowo zwiekszac o 100 kcal )aby uniknac jojo.
    DObrym dodatkiem do diety jest ruch takze aby zwiekszyc efekt mozesz zaczac stosowac jakies cwiczenia w domu (np jesli posiadasz rowerek stacjonarny lub tez zwykle podlogowe cwiczenia )albo zapisac sie na basen,aerobik,fitness.
    Napewno ci sie uda Życze powodzenia i wytrwałości

dianczi Guest

Domyślnie

I kolejny dzień diety mija..juz nie moge sie doczekac niedzieli kiedy zjem coś normalnego a nie w kolko te jajka szpinak szynka:P
    Dziś zjadłam 600 kcal(wszystko wg diety)
    Za to mialam sporo ruchu bo rozwieszalam ulotki po osiedlach (pomagam w pracy mojemu kochanemu) i sie sporo nachodziłam.A pozniej wieczorkiem zrobiłam sobie spacerek na górki ( jak weszlam na gore to myslalam ze nie zejde :P ) jeszcze sprzatalam w domku troche i na 4 pietro powchodzilam z kilka razy wiec spalonych kalori jest na oko jakies ponad 2000 tys :P

Do konca pierwszej diety pozostały mi 3 dni jupiii...boje sie tylko zwarzyc bo jak nie schydlam tych min 6kg to sie zalamie...

Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie

z wysiłkiem fizycznym przy dk uważaj, bo codziennie dostarczasz do organizmu mało kalorii. Mama nadzieję, że dobrze się czujesz? a do niedzieli już niedaleko

dianczi Guest

Talking Odp: Odchudzanie czas zacząć

I przed ostatni dzien diety za mna..pora a final jutro -jestem z siebie dumna bo zawsze na kopenhaskiej poddawalam sie na 12 dniu :P
    Czuje sie swietnie,nie odczuwam głodu,a kolacji wcale nie mam ochoty jadac jakos tylko wpycham na sile Mam duzo energi duzo wiecej niz w 1 tygodniu..
    Jednakze ciesze sie ze to juz ostatni dzien dk przedemna potem wszystko co zdrowe i malo kaloryczne bede jesc Powiedzialam sobie : ZERO chleba bialego itp pieczywa,zero fast foodow (przez jeden moment tylko sobie mowilam ze po tej diecie zaszaleje jeden dzien i wybagrodze sobie ta meczarnie jednym kebab burgerkiem ale szybko mi przeszla ochota bo by sobie tylko krzywde tym zrobila...najwiekszym wynagrodzeniem bedzie zobaczyc 5 na wadze z przodu,nawet jesl bedzie to 59 do tego mi jednak daaleko jeszcze jakies pare dobrych miechów:P )Od czasu do czasu tylko sobie piwko wypije ,ale tez zeby nie przekroczyc tych 1000 kcal .Za słodyczami na szczescie nie przepadam wiec nie musze ich jesc wogule...moze czasem jakis batonik fitness sobie chrupne jak mnie najdzie ochota NAjgorsza moja zmora zawsze bylo slone...np chipsy...moglam nie jesc ich tygodniami ale kiedy juz dopadlam paczke to wciagalam ja jednym tchem :P teraz sobie podaruje :Pnajwyzej jak bede wazyc 50 kg to kupie sobie taka wielka zeby do 5 przytyc hehehe

...tak wogule po za tematem to dzis wydarzyla mi sie tragedia ....wyszlam z domku tylko na chwile bo podjechali znajomi dac plytke z wakacji a potem mialam isc z chlopakiem do pizzeri na zapiekanke (tzn oczywiscie tylko dla niego) pizzerie mam zaraz za blokiem(ehh planuje przeprowadzke z dala od takich miejscowek :P ) no i ledwo doszlismy za blok a tu nie wiadomo skad ulewa grad wiatr i burza:P
    i musialam siedziec i patrzec sie jak moj boy pochlania pekną chrupiaca zapiekaneczke ;(
    Ale to nic..przypomnialo mi sie ze mam otwarte okno i szybko biegiem do domu...wygladalam jakbym sie wykapala przed chwila...a w domu masakra....cała podłoga zalana..łożko do polowy mokre..i telefon moj tez sie zalal:/bo zostawilam na parapecie...zlosliwosc taka ja nie wiem..i teraz robie co moge i nic wlacza sie na chwile potem wariuje zawiesza i wylacza..ehh poczekam do jutra co znim bedzie..

Ojojoj ale sie rozpisalam dzis To chyba z tego zmeczenia juz nie wiem co pisze...ale chcialam sie wam wyzalic i tak gratulacje dla tego komu sie bedzie chcialo czytac :P
    Ja ide spac bo zaraz usne..a czeka mnie jutro rozklejanie ulotek...ehh

DOBRANOC

Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: Odchudzanie czas zacząć

dziękuję za grtatulacje dotarałam do końca posta
    a tak na poważnie to dobra założenia masz co do czasu po diecie kopenhaskiej
    ja jak byłam na kopenhaskiej to myślałam sobie że 1-go dnia po diecie zjem sobie kebaba. Zresztą jak się jest na dk to człowiek potrafi sobie wyobraziź nie wiadomo co (jedzenie ) ale zaraz po dk wcale nie ma ochoty na to (niezdrowe) jedzonko ale jeśli zacznie jeść task jak przed dk to w końcu kilogramy wrócą. Trzeba jeść rozsądnie i od czasu do czasu można sobie pozwolić na małe szaleństwo
    ja zaraz jak tylko skończyła się moja dk to zjadlam czekoladkę milkę (takie serduszko) z nadzieniem orzechowym (moja ulubiona) i co? i była niesmaczna
    trzymam kciuki za koniec dk i za dalsze dietkowanie

bozena Guest

Smile Odp: Odchudzanie czas zacząć

pozdrawiam serdecznie.

miłej niedzieli

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni