Strona 1 z 15 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 145

Wątek: pożeganie słonicy

ratataj jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie pożeganie słonicy

Witam Was serdecznie ! postanowiłam założyć sobie wątek. Potrzebuje wsparcia i rady jak się pozbyć mojego balastu. Zaczynałam od 91 kg dwa tygodnie temu. Mam teraz 86. Zaczęłam po obejrzeniu zdjęć z wakacji (brr), byliśmy w Górach Stołowych i tam uświadomiłam sobie, że moja kondycja została gdzieś daleko daleko. Pamiętam jak w liceum śmigałam po górach, aż się kurzyło ... No nic. Trzeba się za siebie zabrać. Mam rowerek treningowy i energicznego psa, który kocha spacery. Chłopaka, który mnie wspiera pomimo, że nigdy nie miał okazji zobaczyć mnie w wersji light. Poznaliśmy się dwa lata temu i wtedy już ważyłam jakieś 80. Potem zaczęłam jeść tabletki - TAK na Yasminelle też się tyje !!!
    Mój pomysł na odchudzanie - min. ilość węglowodanów, max ilość ruchu - stopniowo ze względu na tragiczną kondycję. Postanowiłam sobie przez pierwsze dwa miesiące pomóc zelixą - żeby obkurczyć żołądek i wyrównać skaczący cukier. Potem odstawię.
    Przyznaję się bez bicia, że mam problem z 5 posiłkami dziennie. Pracuje 8 godzin dziennie - z dojazdami wychodzi prawie 10. Wiem, że dla chcącego nic trudnego, ale muszę sobie dopracować system Pozdrawiam Was serdecznie i czekam na wskazówki i wparcie, a może na Sylwestra już nie będzie takiej żenady.

---------- Wiadomość dodana o 12:37 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:07 ----------

Jestem już po śniadaniu : pomidor + dwa jajka sadzone na teflonie + kromka chleba pełnoziarnistego. i po kawie rzecz jasna idę pomęczyć rowerek. zna ktoś jakiś plan rozwijania kondycji za pomocą aerobów ?

Awatar dziudzia1983
    dziudzia1983 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    małopolska
    Wpisy na blogu
    5

Domyślnie Odp: pożeganie słonicy

Powodzenia wpadam życzyć!
    ja też biorę pigułki Diane 35 leczniczo, ale raczej pomagają mi schudnąć niż tyć!
    Pozdrawiam!
    Tutaj jestem:https://forum.jestemfit.pl/chce-...wytrwam-9.html
    Tutaj byłam: Do zrzucenia co najmniej 20 parę kilo... - Grupy Wsparcia Dieta.pl
    Mój sukces: Z 93kg na 69kg Udało się raz uda się w końcu i drugi!

szaaalona jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Szczecin
    Wpisy na blogu
    18

Wink Odp: pożeganie słonicy

Witaj!
    trzymam kciuki i życzę powodzenia. Ja też jeszcze 20 kg mam przed sobą (a raczej na sobie) do zrzucenia. Będę do Ciebie zaglądać... Pozdrawiam

dzięki za odwiedziny
    Dziudzia widzę, że zaczynałyśmy od podobnej wagi i do takiej samej dążymy. Będę się motywować Twoimi sukcesami i naśladować. Jesteś chyba ode mnie wyższa, bo miałaś niższe BMI przy takiej samej wadze.

Szaaalona dzięki za wsparcie. Ale odwaliłaś kawał roboty! Gratulacje !

a ja mam za sobą 20 minut na rowerze i długi spacer z K. i piesiorkiem. Co za pogoda ! Piekny ten wrzesień mamy Liście opadają i słonko świeci, romantycznie nad jeziorkiem nie powiem ...

Zjadłam jabłko na drugie śniadanie. Muszę coś wydumać na obiadosa, jedziemy jeszcze do sklepu, więc uzupełnię zapasy mrożonych warzywek i indyka. Podobno super posiłkiem na kolacje jest tuńczyk w sosie własnym - cóż sprawdzimy, czy jest jadalny.

Kibicujecie siatkarkom ?

Awatar agusia91
    agusia91 jest nieaktywny Znany na forum

Ratataj, życzę Ci powodzenia w walce, a wątek będę chętnie śledzić

A tutaj sobie skrobię i walczę:
    Klik- i jesteś u mnie

Awatar kousek
    kousek jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Wpisy na blogu
    5

Witaj ratataj, czyli jesteśmy razem na początku!! Powiem tak: Fajnie że jesteś!!!

Dziewczyny jesteście kochane, że do mnie piszecie, cieszę się tym bardziej, że waga początkowa jest u nas podobna, a i cele zbliżone. powiedzcie na jakiej podstawie podjęłyście decyzję jaka jest Wasza waga docelowa? ja pamiętam jak kiedyś ważyłam 64 i może nie byłam szczupła, ale tragedii nie było ... Ciekawa jestem, bo BMI daje sporą rozbieżność. ja bym chciała zobaczyć 7 z przodu na sylwestra. Czyli jeśli co tydzień uda się zrzucić kilogram z haczykiem jest to do zrobienia. Kousek, Agusia postanawiamy ? Będzie dodatkowa motywacja

A teraz o szamanku:

śniadanie : dwa jajka sadzone na teflonie+ pomidor +kromka żytniego
    II śniadanie: jabłko
    obiadokolacja: pół puszki tuńczyka w sosie własnym, pół paczki mrożonej fasolki szparagowej z wody + kromka żytniego

piłam czerwoną i zieloną herbatę, wodę z cytryna, kawę

Wiem, że trochę za mało, ale na tej zelixie nie jestem wcale głodna i kolację musiałam na siłę dokończyć, bo K. mnie pilnował.

od jutra postaram się o 5 posiłków. Tylko, że ja nie potrafię śniadania zjeść - rośnie mi w ustach, potem mogę dopiero ok. 13.00 zjeść, a potem w domu ok. 17. i co ja mam zrobić ?
    poradźcie mi.

spokojnej nocy dziewuszki !
    Ostatnio edytowane przez ratataj ; 27-09-2009 o 19:54

Awatar dziudzia1983
    dziudzia1983 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    małopolska
    Wpisy na blogu
    5

Ze śniadaniami też tak miałam na początku; odruch wymiotny, też śniadań nie jadłam, a jak już to nic konkretnego a oto chodzi! Dziś nie wyobrażam sobie nie zjeść rano! a i gwarantuję że po jakimś miesiącu nie będziesz bardzo głodna wieczorem!
    Co do wagi docelowej to też miałam na początku 70kg za cel, ale w miarę jak chudłam cel obniżyłam, a i ten nie wiem czy będzie końcowy!
    Miłej nocy!
    Tutaj jestem:https://forum.jestemfit.pl/chce-...wytrwam-9.html
    Tutaj byłam: Do zrzucenia co najmniej 20 parę kilo... - Grupy Wsparcia Dieta.pl
    Mój sukces: Z 93kg na 69kg Udało się raz uda się w końcu i drugi!

Awatar blackbery
    blackbery jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków
    Wpisy na blogu
    2

Witaj Ratataj!!
    Ja co prawda śniadania zawsze jadałam i bez niego nie mogłam wyjść bo robiło mi się słabo, ale miałam bardzo duże problemy żeby jeść więcej niż 2 razy dziennie. No a jeżeli był jeszcze jeden posiłek to był ale bardzo późnym wieczorem - DRAMAT!! Jak widzisz kolacja i spać - radość dla odkładania się tłuszczyku :/
    Potem zaczęłam się przestawiać na 4 posiłki dziennie (w tym 2 w pracy). Początkowo było trudno ale wzięłam się na sposób i nastawiłam komórkę na alarmy. Komórka sama przypomina że mam jeść więc niezależnie czy głodna czy nie brałam jedzonko i chwila przerwy na jedzenie. Początki zawsze są trudne. Dodatkowo trzeba pamiętać żeby przygotować posiłki do pracy. Potem wchodzi w nawyk. Ja próbowałam od 2 miesięcy ale tak na prawdę z pilnowaniem siebie i tzw świadomym jedzeniem zaczęłam od 21.09. Zapraszam do mnie na wątek tam od tygodnia grzecznie raportuję jadłospisik więc zawsze możesz się podeprzeć lub zainspirować.
    Będę zaglądać do Ciebie i dopingować!!!
    Miłego wieczorku!

witam

zjadłam rano (o 6:30) kromkę pełnoziarnistego chleba z rzodkiewką. Jestem z siebie bardzo dumna potem o 13.00 serek wiejski light, pomidora, kromkę pełnoziarnistego i teraz duszone mięso z udźca indyka, fasolka szparagowa, kromka pełnoziarnistego.

W pracy super bieganina jak zawsze w sezonie grypowym, do tego koleżanka przyniosła chipsy i żelki, ale to już mnie na szczęście nie rusza Na dziś w planach : rowerek i spacerek z piesiorkiem. Poza tym chcę sobie kupić hula-hop, żeby się tych boczków pozbyć.

Pozdrawiam serdecznie !!!

Strona 1 z 15 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów