Strona 3 z 23 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 230
Like Tree141Lubią to

Wątek: Sylwetkowa Akcja Motywacyjna, cz. 8, MARZEC – Idzie wiosna, czas na skąpe ciuszki!

Awatar justyna5104
    justyna5104 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski

Domyślnie Odp: Sylwetkowa Akcja Motywacyjna, cz. 8, MARZEC – Idzie wiosna, czas na skąpe ciuszk

I wiecie co, rzucam to palenie i zacznę biegać. To będzie moją motywacją, sposobem na odstresowanie się i ucieczkę od problemów. Dzisiaj mamy nowy dzień, jest słońce, ze szkoły wracam o 19 więc się przebiorę i pójdę potruchtać. A następnie się wykąpie, i będę się uczyć tej anatomii zmory. A was proszę o duuużo motywacji dla nas i wpieranie się na wzajem!!!!!!!

Maj- gubimy nadwagę!

Awatar figa4242
    figa4242 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    ppl

Domyślnie Odp: Sylwetkowa Akcja Motywacyjna, cz. 8, MARZEC – Idzie wiosna, czas na skąpe ciuszk

Justyna i tak trzymaj
    PS. wysłałam Tobie wiadomość na priv.... ale tak sie w tym wysyłaniu zamotałam, że nie wiem, czy doszła....wysyłałam kilka razy nie chciała przejść.

Awatar Peppers
    Peppers jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Wymiary:
    -ramie: 38
    -talia: 84
    -pępek: 103
    -biodra: 106
    -udo: 69
    -łydka:45
    OBECNA WAGA: 85 kg; CEL WAGOWY: 81 kg

Cele główne

- wagowo: 81 kg
    - dietowo: wytrwanie w diecie (chyba dukan); odwyk od słodyczy (chwilowa dyspensa dopiero po podsumowaniu marca! swoją drogą, powinnam już dawno zrobić odwyk - lekarka mi kazała nie jeść słodyczy przez miesiąc i potem iść na badania cukru, bo u mnie i babcia i mama są cukrzycowe... ja jeszcze nie, ale kto wie )
    - ćwiczeniowo: utrzymanie wyrobionej w lutym aktywności fizycznej: 20 dni siłowniano-fitnesowych + trening biegacza

Cele pielęgnacyjne

- 5x w tygodniu jakiś shit na cellulitisy
    - masaż brzucha 3 razy w tygodniu (masażerem) - absolutnie w tym miesiącu musi być!
    - iść na pazurki jedne i drugie
    - iść na całkowitą depilację absolutnie wszystkiego
    - iść na peeling chociaż raz
    - regularnie maski na twarz, włosy i ręce
    - sauna po każdej siłce + balsam po saunie
    - vibro plate - chodzić regularnie na zabiegi!!! dokończyć karnet!

Inne cele

- francuski, hiszpański - wrócić w końcu do nauki; niemiecki, norweski i włoski - kontynuować mój extra plan
    - dbać o relax i zdrowy tumiwisizm
    - więcej chodzić na spacery z psami
    - wrócić do czytania książek, bo zaczynam się analfabetyzować (buuuhuhuhu!)
    - regularnie sprzątać mieszkanie (zacząć od wielkich wiosennych porządków)

9-17.03 wyjeżdżam do mojego faceta do Berlina i mogę być trochę mniej aktywna na forum, ale postaram się wpadać co dwa dni chociaż, jeśli nie codziennie nooo... ale moge byc troche zaabsorbowana facetem dlugo sie nie widzielismy. achhh ehhh...
    dlatego w tym miesiacu tak malo dni silownianych - bo musialabym tam karnet kupic, a pewnie bedzie drogi, wiec ogranicze sie albo do paru jednorazowych wyjsc na silke, albo cwiczen w domu, albo... albo uwaga moze wyjde w koncu z moim treningiem biegacza na ałtsajd

a plan cwiczeniowy na ten tydzien wyglada tak:
    pon - 19.15 pump + bieganie;
    wt - rano TBC i ABT + bieganie;
    sr - pump, FB, TBC (bez biegania);
    czw - PB, TBC + bieganie;
    pt - TBC, stretching + bieganie;
    sob - wyjazd... ale pewnie jak już dojadę to nie będzie regeneracji nie wyjdziemy z łóżka!
    nd - nie moge sie doczekac

jesli chodzi o diete to chyba chce sie zmierzyc z dukanem (kiedyś robiłam i było w sumie nieźle), chociaz zobaczymy czy przy takiej ilosci dni treningowych dam rade... ja musze miec jakis taki totalny reżim, ze mi ktoś wyznaczy o której ile dokladnie gram mam zjesc i za przeproszeniem o ktorej i na jak dlugo isc do kibla - bo inaczej zaraz jest "a moze by se pizze zamowic, a moze spaghetti, a moze sretti"; nie panuje nad dietą jesli jest w jakikolwiek sposob liberalna macie na to jakis myk? bo moj myk to albo 13tka albo nie wiem co ale na trzynastce nie mozna byc non stop; wiec moze dukan...

a to jest obrazek z motywacją dla mnie i mam nadzieje dla was tez NA TEN MIESIAC. mam swoje zdjecia brzucha z 89 kg, z teraz i bede robic w miare chudniecia. a wiecie co? ja juz kiedyś byłam o krok od takich brzuszków, mialam moze minimalnie wiecej tluszczyku i minimalnie mniej definicji... ale bylo bardzo blisko i wszystko zparzepascilam
    ALE TERAZ BEDZIE CORAZ LEPIEJ!
    Ostatnio edytowane przez Peppers ; 04-03-2013 o 18:01
    Raz jestem, raz mnie nie ma

Awatar justyna5104
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski

A ja właśnie wykapana po moim pierwszym treningu. Zrobiłam 4 razy po 5 min biegu z przerwą 2 minuty w marszu, do tego rozgrzewka, rozciąganie brzuchy, grzbiety, hantle, pompki razem 40 min ćwiczeń Jestem zadowolona
    Yoginka77 lubi to.

Maj- gubimy nadwagę!

Awatar tardiska
    tardiska jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    wrocław
    Wpisy na blogu
    84

Justyno ale masakra z cenami za zęby Póki nie ma problemów to człowiek się nawet nie zastanowi, że są aż tak cenne.

Wow, no dwa, czy trzy tygodnie nie zaglądałam tu w lutym a tu początkujących biegaczek się namnożyło, że hoho!
    No to mój plan na ten tydzień:
    pn - lekki bieg (już był )
    wt - joga
    śr - podbiegi lub interwały (czyli bieg)
    czw- joga
    pią - regenreacja, albo mała przebieżka
    sob - bieg z cyklu Z Biegiem Natury na 5km
    nie - jeśli nogi będą ok, to wybieg na trasę min 1,5h.

Z diety:
    Oduczam się jeść słodkość po 15 - dziś udało się! Przetrwałam kryzysowy moment jedząc kanapkę jedną z czosnkiem
    Jutro po jodze śledzie (wiem, że nie mogę, ale w pytę jeża potrzebuję tego białka) a pojutrze jako białko bazowe zjem ser z jogurtem i serkiem waniliowym
    Muszę też zmniejszyć jedzenie ilościowo, bo przy chorobie rozepchałam sobie żołądek. Dziś wyraźnie to zobaczyłam.

Z urody:
    -Wdrożyć plan zakładania gluta z siemienia lnianego z drożdżami z przepisu Yoginki (dziś założyłam samego gluta, ale jakoś mnie nie poruszył Zaczęły mi się włosy kręcić Ale się nie poddaję, może dlatego, że nie suszyłam ich suszarką, tylko pozwoliłam samym wyschnąć).
    -OCM w zasadzie weszło mi "w krew", ale mam nadzieję, że nie przejdzie .
    -Jeden piling twarzy, ciała 2x. Oczywiście na ciało po kąpieli oliwa z nowym olejkiem sandałowym (do tej pory miałam mirrę, ale ten zapach sandałowy... Cudownie było się przebudzić w nocy i zaciągnąć zapachem )
    - paznokcie stopowe
    - ehhh i zadbanie w szczególny sposób o stopy. Jeszcze nie wymyśliłam co zrobię Może pomoczę w glucie lnianym

No to chyba tyle na teraz
    ciastek_usuniety and Peppers like this.

Skuteczność miarą prawdy

Awatar karolcia90wro
    karolcia90wro jest nieaktywny Znany na forum

Znam ten ból .. ja mam wstawione 2 porcelany jedynki ;/ dzięki Bogu trzymają się już parę lat ...

a ja dziś pobiłam samą siebię, wzięłam torbę z dresami na fitness poszłam do wc na wydziale, i zadowolona udałam się na obiad, po którym przypomniałam sobie, że nie mam torby ... wracam, a wydział zamknięty -.- na step nie dotarłam GRRR !!

Bo ile można ... ?
    14.02.2013 - dobite, posesyjne 81,3 kg ... , więc teraz Dukam 3/3
    18.02.2013 - 23.02.2013: - 2,5 kg
    Marzec: -1 kg Kwiecień:

Awatar Ithil
    Ithil jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gliwice

Justyna! trzymaj się dzielnie, nie daj się! bieganie to dobra decyzja, bo jest tanie

sytuacji z zębami naprawdę nie zazdroszczę, można w nimi wpaść w długi.

Awatar Ithil
    Ithil jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gliwice

a ja do swojego planu dokładam nie jedzenie po 20.00 bardzo ambitny u mnie ten marzec :P prawda jest taka, że kupiłam buty więc jeść będę i tam tylko tynk ze ścian

Awatar Peppers
    Peppers jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Justyna, a masz jakas mozliwosc porozkladania tej strasznej sumy na raty? sa w ogole jakies opcje? albo zeby ci rodzina pomogla, bez procentow? no kurde, no, fatalna sytuacja.
    ale za to jak sie pieknie dzisiaj za trening wzielas! a z tym paleniem to swietny pomysl, tylko uwazaj, bo wiesz... z reszta wszyscy wiemy, ze sie niby tyje itd. niestety dla mnie to nie bylo niby, podskoczylam 5 kg ale to tylko dlatego ze sie nie pilnowlam. ALE od listopada nie pale i jestem z siebie mega dumna czasem mi sie tylko sni, ze popalam i przez sen wydaje mi sie oczywiscie, ze to jest rzeczywistosc, budze sie spocona i ma wyrzuty sumienia i sie zastanawiam czy sie przyznac, ze pailam czy nie takie oto mozg mi plata figle ;P

ja wlasnie wrocilam z pumpa i powiem wam, ze masakra. masakra dzisiaj na silce - zabraklo kuczykow do szatni tyle lasek bylo!!! nie cierpie stycznia - bo postanowienia noworoczne, marca - bo przeciez zaczyna sie wiosna i okolic wrzesnia - bo powroty z niezawsze odchudzajacych wakacji. no kurde. a na pump wcisnelam sie tylko dlatego, ze znalazlam gdzies na silowni leżący w zapomnieniu gryf do sztangi i obszuukalam wszystki kąty i znalazlam te takie zaciskacze co sie naklada zeby obciazenia nie spadaly... inaczej nie mialabym czym cwiczyc. no żesz kaman! ale musze przyznac, ze jestem przedsiebiorcza przynajmniej w tym wzgledzie.
    Raz jestem, raz mnie nie ma

Awatar justyna5104
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski

Z tym rozłożeniem na raty, to jest tak, że ja mam stypendium socjalne a luby ma pensje i jakoś to płacimy. Obiecał mi, że mi pomoże, żebym się nie martwiła, ale czasami się o to kłócimy, że mnie utrzymuje czy coś. Ale szybko mu to mija, bo ja rozumiem, że on chciałby kilka rzeczy mieć więcej, ale nie da rady.
    A mamy nie chcę obciążać, bo wydaje na rehabilitację siostry.

Co ja bym bez niego zrobiła...Ale razem przez to wszystko przejdziemy.

A z ta dentystką nie mogę się dogadać trochę ostatnio, bardzo ją lubiłam, dopóki nie zaczęła warczeć na wizycie na mnie, bo przyszłam na kontrole a ona chciała mi zacząć leczyć kanałowo, a z tego powodu, że nie byłam na to przygotowana (nie miałam kasy ze soba) to powiedziała, że za darmo pracować nie będzie i czasu marnować i że mam przyjść na następną umówioną wizytę i jak jej dam pieniądze, to mi zrobi. Już tyle razy u niej byłam i zawsze płaciłam za usługi, naprawdę poczułam się nie fajnie i do domu wróciłam z płaczem po przedstawieniu reszty kosztorysu. No i powoli zastanawiam się nad konsultacją u kogoś innego. Ale tym sie zajmę w następnym tygodniu. Ząb nie zając nie ucieknie

Maj- gubimy nadwagę!

Strona 3 z 23 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów