Strona 46 z 143 PierwszyPierwszy ... 36 44 45 46 47 48 56 96 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 1422

Wątek: 9 Tygodni-i "JA"...(akcja otwarta)

Awatar Madziulek86
    Madziulek86 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

Domyślnie Odp: 9 Tygodni-i "JA"...(akcja otwarta)

hehe a podyplomowe z czego robisz?
    Ja chyba zakońćzę karierę na licencjacie... kiepski kierunek wybrałam, albo kiepską szkołę i 6 rok walczę o licencjat, ciągle właśnie 3 rok VI semestr mnie udupia :/
    Obiecałam sobei że to ostatni raz... i muszę...
    teraz myślę o studium policealnym i tytule technika jako tłumasz tekstów z j. ang.

---------- Wiadomość dodana o 13:32 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 13:32 ----------

świeci u mnie Słońce aż chce się żyć!!!!!!
    50 znakóóóóóóów
    JAK KTOŚ CHCE SZUKA SPOSOBÓW, JAK KTOŚ NIE CHCE SZUKA POWODÓW

Awatar mona28
    mona28 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Madziulek86 Zobacz posta
    hehe a podyplomowe z czego robisz?
    Ja chyba zakońćzę karierę na licencjacie... kiepski kierunek wybrałam, albo kiepską szkołę i 6 rok walczę o licencjat, ciągle właśnie 3 rok VI semestr mnie udupia :/
    Obiecałam sobei że to ostatni raz... i muszę...
    teraz myślę o studium policealnym i tytule technika jako tłumasz tekstów z j. ang.

---------- Wiadomość dodana o 13:32 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 13:32 ----------

świeci u mnie Słońce aż chce się żyć!!!!!!
    50 znakóóóóóóów
    heh..odpisałam ci ale nie wysłał mi postu..;(...to jeszcze raz

ja teraz robię edukację przedszkolną i wczesnoszkolną...wcześniej skończyłam pedagogikę resocjalizacyjną ..i pracowałam w placówce opiekuńczo wychowawczej dla chłopców ..cos ala poprawczak placówka całoroczna i całodobowa...do za******a jeden krok.....więc postanowiłam zrobić jakieś studia uzupełniające coby choć weekendy mieć wolne jak dostanę pracę ..

Awatar Madziulek86
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

no i mam coś jeszcze dla tych co wg kcal się odchudzają
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    taka sobie mała dygresja :P
    znalazłam też artykuł apropo dukana ale niepochlebny więc nie zamieszczam

---------- Wiadomość dodana o 17:35 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 14:45 ----------

a tutaj taka cisza............................................. ........................

Awatar Bengladesz
    Bengladesz jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

Witam I wtorkowa cisza ciąg dalszy............................................ ......

haze43 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    piotrkow trybunalski

witam jestem haze nie pisalam bo byl popsuty komp. zeszlam juz z wagi na 114 kg ze 118 od 23 stycznia .Mam dzis kryzys i dola psychicznego.Odkrylam dosyc dobry sposob na oszukanie glodu:kapuste kiszona gotuje w duzej ilosci wody potem odcedzam i dokladam do malutkich porcji normalnego jedzenia .da sie jesc i robi sie tego duzo polecam i pozdrawiam .Poza tym chodze z kijkami po lesie godzine dziennie w kazda pogode .diet stosowalam wiele bez skutku.Teraz waze malutkie porcje normalnego jedzenia i licze kalorie ,zjadam 5 posilkow w sumie ok 1300kal spalam ok 1600 to naprawde dziala i najmniej meczy

Awatar Ithil
    Ithil jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gliwice

Ithil czego Ci brakuje lub co Ci nie pasuje w Dukanie, napisz a ja postaram się znaleźć pozytywne strony
    ah ah, ja walczę od października, schudłam najpierw 4,5 kg (byłam bardzo zadowolona) a potem przyszły święta... no i jakoś mi tak zeszło kilka tygodni, że podjadałam. Najbardziej brakuje mi czegoś co sie chrupie ale teraz mam dużo motywacji, więc jestem dobrej myśli

Awatar DoraS
    DoraS jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    2

Na prawde cicho tutaj .Ja dzisiaj coś sobie podjadam niby nic strasznego ale to są np paluszki a wiem że są kaloryczne no i słonecznika czuje się pełna i dalej podjadam

Awatar Madziulek86
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

Cytat Zamieszczone przez haze43 Zobacz posta
    witam jestem haze nie pisalam bo byl popsuty komp. zeszlam juz z wagi na 114 kg ze 118 od 23 stycznia .Mam dzis kryzys i dola psychicznego.Odkrylam dosyc dobry sposob na oszukanie glodu:kapuste kiszona gotuje w duzej ilosci wody potem odcedzam i dokladam do malutkich porcji normalnego jedzenia .da sie jesc i robi sie tego duzo polecam i pozdrawiam .Poza tym chodze z kijkami po lesie godzine dziennie w kazda pogode .diet stosowalam wiele bez skutku.Teraz waze malutkie porcje normalnego jedzenia i licze kalorie ,zjadam 5 posilkow w sumie ok 1300kal spalam ok 1600 to naprawde dziala i najmniej meczy
    Witaj,
    haze już myślałyśmy a w zasadzie ja się bałam że przeze mnie nei zaglądasz, bo tak się dopytywałam...
    Trzeba Jamelkę poprosić by wpisała Twoją wagę do tabelki

Gratuluję spadku tych 4kg, to naprawdę dużo!!Oby tak dalej
    Zazdroszczę Ci tego nordic walkingu, myślałam o tym ale jakoś się wstydzę :/ Ale może w tym roku się przełamię i zacznę sobię tak spacerować po warszawskich parkach, hehe
    Cieszymy się bardzo że jesteś z powrotem

---------- Wiadomość dodana o 22:18 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 22:15 ----------

Cytat Zamieszczone przez Ithil Zobacz posta
    ah ah, ja walczę od października, schudłam najpierw 4,5 kg (byłam bardzo zadowolona) a potem przyszły święta... no i jakoś mi tak zeszło kilka tygodni, że podjadałam. Najbardziej brakuje mi czegoś co sie chrupie ale teraz mam dużo motywacji, więc jestem dobrej myśli
    Kochana to do chrupania najlepsze jest musli wg przepisu mrs dukanowej, tylko jak już je będziesz wykładała na papier to musisz naprawdę cienko rozsmarować, wtedy wyjdzie chrupkie
    Albo ja ostatnio znalazłam Podpłomyki bezcukrowe z mąki orkiszowej - która tez ponoć jest zdrowa i dobrze wpływa na organizm, no jest też pszenna ale te kilka wafli to chyba nie tragedia - ja postanowiłam że czasem sobie je skubnę
    Też lubię coś czasem pochrupać, hehe

---------- Wiadomość dodana o 22:19 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 22:18 ----------

Cytat Zamieszczone przez DoraS Zobacz posta
    Na prawde cicho tutaj .Ja dzisiaj coś sobie podjadam niby nic strasznego ale to są np paluszki a wiem że są kaloryczne no i słonecznika czuje się pełna i dalej podjadam
    no nie ładnie tak podjadać, kończymy to i to już!! może też poszukaj tych podpłomyków bezcukrowych co Kochana

Awatar Ithil
    Ithil jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gliwice

Kochana to do chrupania najlepsze jest musli wg przepisu mrs dukanowej, tylko jak już je będziesz wykładała na papier to musisz naprawdę cienko rozsmarować, wtedy wyjdzie chrupkie
    Dzięki serdeczne! już znalazłąm przepis i jutro będę je robić!

pozdrowienia dla wszystkich

Awatar Madziulek86
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

a i proponuję fajne tanie danie, a się zrymowało hihi

Placuszki cukiniowe z cebulą:
    2 średnie cukinie
    2-3 łyżki (moje były czubate) mąki kukurydzianej
    sól wg uznania ja sypałam sporo, pieprz, koperek, trochę pietruszki
    1 i pół cebuli średniej wielkości
    1 jajko

Przygotowanie:
    1.Myjemy cukinię, ścieramy na tarce na dużych oczkach następnie solimy im więcej tym lepiej bo cukinia chłonie sól, następnie odstawiamy na ok 15-20 minut aby wydobyła się woda - a będzie jej dużo.
    2. Możemy w tzw międzyczasie pokroić cebulkę w dośc drobną kostkę do drugiego naczynia w którym przygotujemy całą mase na placki.
    3. Po tych ok.20 minutach bierzemy tartą cukinię w garść i wyciskamy oburącz wodę, im więcej tym lepiej(ale bez przesady), następnie wrzucamy do miski z cebulą.
    4. Po odsączeniu całości, mieszamy cebulę z cukinią następnie dodajemy jeszcze trochę soli, pieprz, koperek i pietruszkę.
    5. Dodajemy całe jajko i te 2-3 łyżki mąki kukurydzianej, mieszamy do uzyskania dośc spoistej konsystencji - do placków ziemniaczanych będzie im daleko
    6. Formujemy w rękach placki średniej grubości i kładziemy na patelnię, czas smażenia określacie same, ja lubię przypieczone

Życzę smacznego
    zdjęcia u mnie w galerii - no chyba już wszędzie się wypromowałam hihi

Placuszki wymyśliłam dzisiaj sama, i naprawdę dobre wychodzą, można tez np urozmaicić je o pieczarkę czy kawałki szynki z kuraka, ale takie też są mniamniuśne

---------- Wiadomość dodana o 22:40 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 22:39 ----------

Cytat Zamieszczone przez Ithil Zobacz posta
    Dzięki serdeczne! już znalazłąm przepis i jutro będę je robić!

pozdrowienia dla wszystkich
    Zawsze staram się pomóc najlepiej jak potrafię

też już zmykam, bo Luby na spacerze z psem a jak przyjdzie to bedzie chciał się kłaść a ja nakanapie siedzę, hehe

Strona 46 z 143 PierwszyPierwszy ... 36 44 45 46 47 48 56 96 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów