Strona 1791 z 2033 PierwszyPierwszy ... 791 1291 1691 1741 1781 1789 1790 1791 1792 1793 1801 1841 1891 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 17,901 do 17,910 z 20321
Like Tree8685Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Grażynko kupiłam w sklepie Klerstein pl i ten na kryształach węgla.Nawet instrukcji w języku polskim nie posiada.720W i 120x60 cm biały bez Wi-fi z termostatem i pilotem.Nie kupowałam w Częstochowie tylko w Warszawie i w przyszły czwartek ma przyjść na działkę kurierem.
    Moja siostra od piątku walczyła z odblokowaniem skierowania na szczepienie.Do niej przyszedł sms, że rozpatrzą i powoedzą co robić a przyszedł do jej I kontaktu który oczywieście się w tym nie połapał.Dobrze, że panienka na infolinii na tyle była kumata że siostrze to podpowiedziała i ta poszła do przychodni, kazała sobie na papierze wydrukować i zaczęla szukać terminu.W Złoczewie mogą tylko Astrą a w maju nie mają wogóle szczepionek zakontraktowanych poza II dawkami.Znalazła Modernę w Sieradzu na 18 maja.Tak to może z drugą dawką na 1 sierpnia się wyrobi.

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

No to jesteś lepsza niż ja,Tereniu!
    Tyle szukałam w necie i nie trafiłam na warszawską stronkę.
    Dlatego z Berlina zamawiałam.
    Instrukcję po Polsku dostałam na PDF .Tak samo było jak garnek do wolnego gotowania zamawiałam.
    Może mieli klientów i w międzyczasie filię w Warszawie otworzyli albo przedstawicielstwo. Ja nie mam pilota /buu/.
    A tą firmę z Częstochowy do tej pory przeklinam.
    Jak mi wskakuje ich reklama na FB to oczywiście daję odpowiedni komentarz,ale to nic nie daje bo w ciągu godziny znika. Same pozytywne zostawiają. Dumam jak im jeszcze dokopać.

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Grazynko, moze ta niesolidna firma na opineo.pl wystepuje ... tam chyba opinii nie da się tak łatwo usunąć.

Co do tluszczu, to zgadzam się z Anią, że on potrzebny w pozywieniu ... tyle, ze ja po ograniczeniu ciagle prawie dwukrotnie przekraczam zapotrzebowanie wyliczone przez aplikację dietową ... Strach pomysleć, ile go spożywalam dotychczas ...

Dziś sobie dogodziłam ... w supermarkecie zlowiłam przecenione sushi z terminem spozycia do jutra ... były to połaczone dwa opakowania w cenie jednego ... skusiłam się, myslac, że sobie na dwa dni rozłożę, ale nie zdzierżyłam pokusy i pozarłam prawie pół kg sushi na raz ... wstydzę sie troszkę, ale jestem szczęśliwa ... i napchana po wrąbek

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Tak,tak ja też myślę o tych tłuszczach zwłaszcza dobrych.
    Skoro jem z przewagą warzyw a jedyny zwiększony tłuszcz jest z białego sera to mus coś dodać.
    Łatwiej jest w ten sposób nieco kaloryczność podnieść,która u mnie kuleje.
    Zamówiłam sobie olej z pestek dyni,i z orzechów laskowych .
    Oba już kiedyś zamawiałam i bardzo mi smakują.
    Dodatkowo nowość olej tłoczony na zimno z avokado.
    Tego jeszcze nie próbowałam .
    Zamówiłam kolejny raz w tej samej firmie bo mi się podobają ich buteleczki i ceny mają rozsądne. Za pierwszym razem więcej rodzai zamówiłam ale niektóre jak rydzowy jest dla mnie nie do przełknięcia więc zostałam przy tych co mi smakują. Z pestek dyni mogłabym jeść mocząc w nim bułeczkę,ale wiadomo teraz nie wolno. / Hihihi/

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

No w kwestii zamówienia zobaczymy co przyjdzie.Mam w razie czego 14 dni na zwrot towaru.Teraz by mi się ten panel już zamontowany przydał.Żałuję, że go w zeszłym roku nie kupiłam ale miałam sporo wydatków tamtej wiosny na grządki, zasłony, korkowanie, odprowadzanie wilgoci i później trafiło się Jacusiowanie( na szczęście tu już wy mnie wsparłyście) i tak zeszło do września i wyprowadziłam się z działki.
    Najbardziej liczę na to że będę wchodzić w strefę promieniowania dającego efekt uczucia ciepła od razu.Chcę jak się uda zamobtować w części prrzedniej pokoju na suficie pod którym jest kanapa narożnikowa naprzeciwko TV i stół, a bokiem od strony nóg sięga do wersalki na której śpię.Pokój mam 2,70×5 m.Gdyby w tej drugiej części było zimno to tam obok łóżka pod legowiskami kotów stoi olejowy kaloryferek( ma dwa takty 750W i 1500W) zawsze można na krótko się wspomóc i dogrzać powietrze.Albo spać z głową w drugą stronę.Myślę że koty jak wyczują ciepło to z legowisk na szafkach przeniosą się na narożnik.
    Została mi jedna półka z domowych nie zamontowana z uwagi na zbyt duży już ścisk to ją w strefie grzania im dokręcę ale to już na końcu.
    Wybieram się na działkę bo idą w przyszłym tygodniu deszcze to chcę jeszcze coś zewnętrznego porobić.
    Ale jakas taka słabawa jestem mkmo codziennych marszy po 6000 kroków.
    No przed Pfizerem byłam podziębiona ale teraz ciągle jakaś taka nie do końca normalna się czuję.Nigdy się w życiu łatwo nie pociłam( nawet w menopauzie).Teraz przebieram się z uwagi na mokre staniki majtki i koszulki z raz albo dwa dziennie.
    No i skoszenie trawnika z niewysoką trawą wczoraj wyczerpało mnie jak maraton.
    Ale miałam na trawniku mnóstwo śmieci zwłaszcza klonowych nosków, strączków akacji i dębowych liści sporo.
    Kosiarka zebrała tak z 75-80%.Ale resztę trzeba przegrabić.Ale dobrze, że zrobiłam pod koniec sierpnia dwa opryski na mlecze babkę i inne chwasty.Mleczy na trawniku nie mam zupełnie.A zwykle na 1 maja to jest ich zatrzęsienie.
    Kiedy według was będą ogrodnicy bo z prognoz to w normalnym kaledarzowym czasie się nie zanosi?

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry.
    Tereniu,spoko,wystarczy Ci na cały pokój. Promieniowanie nie rozchodzi się tylko prostopadle.
    Tworzy kąt rozwarty. Poza tym ono nagrzewa wszystko w swoim zasięgu ,ściany,meble, podłogę. Później jak sam panel się wyłączy to one w dalszym ciągu oddają ciepło.
    Weź pod uwagę,że będziesz na działce wtedy gdy na zewnątrz jest dodatnią temperatura. Zobacz u mnie nawet w mrozy temperatura nigdy nie spadła poniżej ustawionej 22° przy całkowicie wygasłym kominku.
    U mnie jest przeszło 40 metrów do dogrzania. Poza tym mój jest dużo słabszy bo ma 450 W.
    Jeśli zamontujesz go na suficie powinnaś ustawić temperaturę
    2-3 stopnie wyższą niż potrzebujesz na dole.
    Będzie dobrze .
    Ja teraz szukam tej firmy okrągły o mocy 350W z lustrzanym frontem do założenia w łazience.
    Kiedyś mi mignął, napalilam się na niego a teraz nie mogę znaleźć.
    Myślę,że Twoje osłabienie powiązane jest z porą roku.
    Wiosną,zwłaszcza taką niezdecydowaną organizm jest słaby.
    Jakoś przeszłam dobę po szczepieniu ,ale ręka mnie boli

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Jeszcze słonecznie, ale już czarne chmury w oddali widać

Cytat Zamieszczone przez TinnGO Zobacz posta
    Mam w razie czego 14 dni na zwrot towaru
    ... i tu jest wyższość zakupów internetowych nad stacjonarnymi, albowiem w wypadku tych drugich zwrócić towar można tylko jak jest wadliwy albo sprzedawca ma dobrą wolę. Nie wykazała jej pani, która najsamprzód "wcisnęłą" mężu memu za małe sztruksy, a że nie posiadała na stanie większych musiał zadowolić się czarnymi bojówkami, bo moro to ani on, ani ja nie zdzierżylibyśmy. Dzwoniłam, po telefonicznej ostrej wymianie zdań, do PIH i niestety okazało się, że to pani posiadała rację, a ja prehistoryczne wyobrażenie o przepisach w handlu...No cóż dzisiaj mija 12 lat jak już tam nie pracuję...nie pracuję w ogóle ...jakby ktoś się pytał

Cytat Zamieszczone przez TinnGO Zobacz posta
    Kiedy według was będą ogrodnicy bo z prognoz to w normalnym kaledarzowym czasie się nie zanosi?
    tego to chyba i najstarsi górale w tym dziwnym roku nie pamiętają

Cytat Zamieszczone przez RASTI4949 Zobacz posta
    Zamówiłam sobie olej z pestek dyni,i z orzechów laskowych .
    Oba już kiedyś zamawiałam i bardzo mi smakują.
    Dodatkowo nowość olej tłoczony na zimno z avokado.
    ...wszystkie te oleje były kiedyś w rozsądnych cenach w osiedlowym sklepie na L....rzeczywiście ten z pestek dyni chyba najsmaczniejszy byłostatnio kupiłam olej z oliwek jakiś taki niesmaczny, że do sałatek wolę dodać zwykłego rzepakowego...

Jak siedziałam na dpsku w domu to siedziałam, a teraz już planów troszku mam. Nawet jest termin naszej odroczonej, ostatniej już z serii, wycieczki po Świętej Warmii...w czerwcu. W przyszłym tygodniu spotykamy się wreszcie z klasą ...a jutro z samego rańca wyjeżdżamy do dolnośląskich wnukównagle i niespodziewania...a miało być odwrotnie.

Wszystkiego dobrego...pogody deczko lepszej i zdrowia kuny

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez RASTI4949 Zobacz posta
    Jakoś przeszłam dobę po szczepieniu ,ale ręka mnie boli
    To już więcej niesnasek nie powinnaś mieć, a że ręka boli...widać hasło się otorbia

Zapomniałam dodać, że wczoraj się w głupi sposób "wyglebiłam" i też mnie wiele rzeczy boli. I tu jest wyższość posiadanej puszystości oraz troszkę puchatego płaszcza, które to upadek w miarę zamortyzowały

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Oj ale będzie radość.
    Spokojnej,bezpiecznej podróży Aniu. Pozdrów Asię.
    Oleju z awokado nie polecam.
    Zapach niespecjalny a smak mdły. Do surówki się nada bo nie będzie dominował. Zdecydowanie polecam z pestek dyni /37 za 0,5 l/ i z prażonych laskowych /ale jest drogi 30 za 0,25/
    Dyniowy ma najwięcej wielonienasyconych czyli dobrych.

Awatar hahanka
    hahanka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Ostatnie godziny na rozliczenie PIT-a.

VIII 1009 (103 kg) - V 2010 (77 kg) Dukan i po roku jojo
    III 18 (105 kg) - II 19 (82kg) 1500 kcal i po 2 latach jojo
    19 IV 21 (96 kg) 1500 kcal

Uprawnienia umieszczania postów