Strona 1831 z 2033 PierwszyPierwszy ... 831 1331 1731 1781 1821 1829 1830 1831 1832 1833 1841 1881 1931 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 18,301 do 18,310 z 20321
Like Tree8685Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Ja też zawsze przeżywałam każdą kilkugodzinną nawet opiekę nad chłopcami a o dniach to tylko ich własna babcia moja siostra może coś powiedzieć bo ona ich na 3 czy 4 dni dostaje pod opiekę i jest ledwo żywa po takiej akcji.A nasi mają już 8 i 4 lata, ale durnoty niemożebne.
    Ja dzisiaj odespałam wczorajsze usuwanie szkód działkowych i działalność okołoremontową.W nocy moje kociaste jak umilkły piły i kosy spalinowe i wycia straży pożarnych wyszły z mojego łóżka i szafy i były przekochane.
    Ze zdziwieniem przeczytałam o gryzieniu Hani kotki.Mój żaden mnie nie ugryzł ani nawet świadomie nie drapnął.Ale one są takie wychowane przez człowieka.Szarlotek jak jakieś pieszczoszki mu się niezbyt podobają to delikatnie bierze moją rękę w pyszczek i zaciska ząbki ale nigdy nie przeciąl skóry.Nawet ladowane do kontenerów czy wyciągane u weterynarza nie walczą ze mną po kociemu.Uciekają, chowają się ale nie drapią i nie gryzą.Kocham je za to jeszcze mocniej.
    Musze dziś coś podziałać na działce ale bardzo mało sił i ochoty we mnie jest.

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Miałam ja kiedys, nastolatką będąc, kotkę syjamską. Karmieniem kotki zajmowała sie moja mama. Kotka chcac zachecic mamę do napelnienia jej miseczki, zaganiała moja rodzicielkę w kierunku kuchni gryząc ja po piętach Oczywiscie o przewaniu skory nie było mowy, ot, takie uszczypniecia ząbkami, ku zachęcie Niemniej, nie raz bylam podrapana, ale nie z racji agresywnych zachowan kotki, a w wyniku wspolnej zabawy ... kotka spala ze mną, ukladajac się pod kolderką, wzdluż mojego boku z łebkiem na moim ramieniu. Te bliskie kontakty z kotem były bardzo przyjemne, ale nie bez konsekwencji - toksoplazmoza ...

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

O jejku,Tereniu,to i Ciebie na działce potraktował Łódzki armagedon?
    Na szczęście natura łagodnie się obchodzi z moją okolicą. Nawet prądu nie wyłączali w ostatnich dniach. Teraz słyszę,że piły ostro pracują za działkami. Widocznie jakieś drzewo na drogę upadło lub grozi upadkiem. Pas naszych działek od wschodu i północy jest otoczony lasem który powstrzymuje trochę pęd wiatru.
    Jedynie jak wieje z południa to i my odczuwamy.
    Jak zwykle taki układ ma swoje dobre i złe warunki.
    Chroni przed wichurami ale też w upały nie ma u nas ożywczych podmuchów wiatru.
    Mam nadzieję że nic poważnego nie stało się na działce Tereski.

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

No troszku szkód mam ale z uwagi na to że jako działka jestem pierwsza od płotu za którym jest starodrzew akacjowo brzozowy.To kruche drzewa i działkę miałam usłaną oderwanymi gałęziami.Jeden konar brzozowy spadł na świeżo wyremontowany dach woliery.Trzy taczki spadów wywiozłam.Młodzi sąsiedzi pomogli w usunięciu konaru i siatka jest cała.Rozszarpało mi skrzynię plastikową musiała krata drzwiowa uderzyć i podniosło się wieko i wiatr wyrwał je razem z zawiasami i tyczki z pnącą fasolą mocno przemieścił.Ale ogórki podwieszone ocalały.Trochę wiatr starmosił winogrono, ale oby nie powtórzyło się to jest nie najgorzej.

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Oj,to bardzo Ci współczuję tej pracy. Jednak jak dzisiaj pokazywali w TVN Łódź z komentarzem,że podobnie całe miasto wygląda bez względu na dzielnicę to się bardzo zmartwiłam

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Omatulu, a ja siedzę w swoim grajdole i o niczym nie wiem...
    O to Ci Tereniu pracy nadało, jakbyś jej jeszcze miała mało...
    Boziu, no co to się na tym świecie dzieje...

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Ja jestem co raz bardziej przerażona jak widzę transmisję z Niemiec. Kataklizm. Przeszło 100 osób już nie żyje. Przeszło 1000 jest zaginionych.
    Chwila moment i przyszła wielką woda. Z tej 100 co zginęli część we własnych domach się utopiła,nie zdążyli uciec.
    Masakra. W każdej chwili i u nas coś takiego może się wydarzyć.

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

Wczoraj pracowałam do zmroku i większość szkód udało mi się ogarnąć.Popodwiązywałam malwy i potargane floksy, zgrabiłam trawnik, wycięłam odgięte tuje, a sprzątanie domku( mus było wymienić żwirek i odkazić kuwety bo jedno ciągle robi złe kupy chyba Browni) zostawiłam na rano.Jem śniadanie a podłogi umyte schną.Moje niunie wyniosły się z domku bo odgłos odkurzacza to nie na ich wrażliwe uszki.
    Niunia biała o mało nie została przeze mnie zlinczowana rano tj o 3:30.Poczuła się wyspana i zapragnęła kontaktu z mamcią.Jak zaspokoiła potrzebę czułości zaczęła sępić o jadło.Jak pojadła to udała się do kuwety co mnie znowu wywlekło z łóżka bo sprawdzam która jakie kupy robi .W jednej kuwecie zagrzebała " dwójeczkę" a jak się ułożyłam w drugiej raczył zażarcie zakopać " jedyneczkę".Wstawszy wiec 5 czy 6 raz nie byłam w dobrym humorze i wtedy nie wiem skąd wygrzebał myszkę grzechotkę i zaczął radosne harce koło mojej wersalki.Nie miałam już siły wstać i zabrać hałaśliwej paskudy.
    Aniu a w jakim terminie macie planowany ten wypad klasowy do Łodzi?
    No ja mam wyrwańską ulicę z kotami, remontem i kataklizmami ale Aisaczek ma dwie wnuczki 14 dni/24.To ja już wolę chyba moje układy bo ona ma jeszcze do ogarnięcia Poślubionego któren bywa jak trzecie dziecko
    .Trzymcie się kumcie .

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Nu, własnie jestem po pierwszym dniu wywczasów ... ledwie żywa ...
    Domek jest wporzo ... ogrodek mocno nasłoneczniony i wyposazony w basen na stelażu. Ten basen bardzo wnuczki przyciaga ... i mi bylo przyjemnie ... jest jedna jedno ale - basen ma ca 110-120 cm głebokosci (czyli prawie tyle ile wynosi wzrost wnuczek) i nie sposob zostawic w nim wnuczek bez obecnosci osoby dorosłej, ... dla mnie dwugodzinne moczenie się w pelnym sloncu jest istną torturą ... a uprawianie wesołego hopsasa i jednoczesne pilnowanie, żeby panny się nie podtapiały - wyczerpuje fizycznie i psychicznie ... ale jak tu dziewczynkom takiej przyjemnosci odmowić ...

Awatar hahanka
    hahanka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Kasiu, a nie można wypuścić trochę wody z basenu? Nie powinno być problemu, a miałabyś spokój. Nawet sami możecie wylać wiaderkami. Przy okazji dziewczynki miałyby zabawę z ratowaniem "tonącej łajby".

VIII 1009 (103 kg) - V 2010 (77 kg) Dukan i po roku jojo
    III 18 (105 kg) - II 19 (82kg) 1500 kcal i po 2 latach jojo
    19 IV 21 (96 kg) 1500 kcal

Uprawnienia umieszczania postów