Strona 1669 z 1949 PierwszyPierwszy ... 669 1169 1569 1619 1659 1667 1668 1669 1670 1671 1679 1719 1769 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16,681 do 16,690 z 19484
Like Tree385Lubią to

Wątek: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal

Awatar AnekSadek
    AnekSadek jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal

Mania lampion czy nie, wstaw tu wszystkie fotki jakie zrobiłaś, do oceny jakie najładniejsze i chyba zamówie...
    Ja widziałam tylko te dwa

112.jpg

111.jpeg

Czyli jeszcze dwa mi brakują, dawaj Nikiforek!!!
    Na stół postawie bo teraz kupiłam takie cos, zamiast roślinki bo zdechła już druga. Za mało światła.

20210621_123905.jpg

A ta miła osoba co prosiła to pewnie Optusia bo to jej kolory
    Opty a ja mam deszczowo. Wczoraj wcale nie było spacerku. Jak pojechałam na kolacje to zmokłam mimo parasola i bliskiego zaparkowania. Jeszcze w kałuże wlazłam... ciemno było.
    Dziś w przerwie padania udało mi sie zaliczyć spacer chociaż mżyło.
    No tak, z resztek bo większa część kury została dla Mishi ugotowana. I warzywka tez. Bo dla niej zamrażam a dla siebie za bardzo nie lubie mrozić. Bo i po co jak niby powinnam mieć dużo czasu na dogadzanie sobie.

Awatar AnekSadek

Mania, podaj wymiary lampiona. Wysokość, średnica... PLEASE

Awatar AnekSadek

I co to jest to zielone koło czerwonego?
    Chyba taki kolor by mi odpowiadał....

Awatar Bonusia
    Bonusia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Oj Optusiu masz rację największy gorąc to u nas na zachodzie...w słońcu nawet 42 st.!!
    Wczoraj przeszły male burze i trochę popadało..ale duszno i tak było okropnie..
    Dziś burze gdzieś bokiem szalały a u nas mżawka taka była,że jednak trzeba było lać wodę na roślinki.
    Wczoraj miejsca nie mogłam sobie znaleźć..parno...okrutnie...nawet w piwnicy siedzieliśmy..dziś prawie to samo..
    Anusiu nie miałam kiedy tu zajrzeć ani popisać bo przez trzy wolne dni zajęta byłam okrutnie bo przez te trzy dni gości przyjmowaliśmy..
    W sobotę nagotowałam gar zupy gulaszowej...dla nas z mięsem a dla syna i synowej dodałam fasoli czerwonej...ale super zupka wyszła...mieliśmy też na niedzielę,,,dzieciaki przyjechali na obiadek...potem pod wieczór zrobiliśmy grilla a na końcu wieczorem oglądaliśmy mecz na Euro ( kupiliśmy też telewizor 55 cali to super się oglądało staruszkom z wadą wzroku)
    Wczoraj pod wieczór przyjechała Basia...też długo siedzieliśmy...no a dziś wizyta ,,teściowej"!
    Przyjechała z córką Z i wnusiem..zrobiłam karkóweczkę z sosem z własnych suszonych prawdziwków...do tego były młode ziemniaczki i ..kluski śląskie ,które cieszyły się wzięciem.
    Dostałam od syna rabarbar...kompocik schłodzony był przepychowy!
    Nawet maluch prosił o jeszcze kompociku!
    Ogród Optusiu wypielęgnowany..teściowa była w szoku ile roboty jest na naszym gospodarstwie..
    W środę będą nam wiercić studnie...ciekawe czy będzie woda!?
    W czwartek mam ortopedę na moje kolanko..nie wezmę żadnego leku..ani nie chcę operacji...może zaproponuje jakiś zastrzyk..może rehabilitację??
    W piątek mam znowu spotkanie w sądzie z byłym...sprawa poprawy źle wpisanych działek..sąd zrobił 14 (słownie czternaście)! błędów!!
    No więc od poniedziałku coś się dzieje i tak prawie przez cały tydzień!

Awatar Mania48
    Mania48 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Toruń

No ja dzis tez w stroju niedbałym pod wentylatorem siedziałam , zyć trudno, najgorsze ze noce upalne i nie chłodzi sie chata .
    Anoola no Ty to masz pomysła przecie to kolubryna 30 cm wysoka i 17 srednica ,a te co ich nie widziałas podobnie robione choc mi sie najbardziej podobał pierwszy ale pojechał do wawy bo dzieciunka hamowałam z licytacją tego wystawionego na licytacje i obiecałam ze dostanie a juz nie moggłam tego pierwszego odtworzyc bo na nim były odciskane kopry włoskie , a dwa nastepne to były z tujowymi gałazakami a ten ostatni z liśćmi maku, a artysta Nikiforek nie robi kolorkow na zamowienie jeno co mu w duszy gra .,a niestety Optusia nie załapała sie na lampion,to pani co małego uczy dostanie .

a ten poszedł na licytacje na warsztaty, fajnie go wylicytowali

Bonusiu no w taka pogodę goście to prawde mowiac zadna frajda tym bardziej jak chciałas dobrze wypasc .
    U nas cos na jutro zapowiadają jakies deszczyki a le i tak chłopaki pojechały podlac choc donice działkowe

Awatar opty55
    opty55 jest nieaktywny Znany na forum

Siadłam do kompa, ale gadanie przez telefon mnie zatrzymało w pisaniu, ale już jestem.
    Miałam ochotę na przejażdżkę, ale rozleniwiłam się przez te upały i siedzę jak ta doopa i nigdzie się nie ruszam.
    Anulka, wierzę, że Ci się lampiony podobają, ale słać je na antypody ? Litości...
    Kupa gruzu do Ciebie dopłynie...
    Fajna ta babinka z doniczką !
    Bonusia - to się napracowałaś... wolne dni tylko z nazwy. Ale jak "wizytacja" dobrze wypadła, to tylko się cieszyć.
    Rabarbar na wiosnę fajny, szczególnie ten czerwony. Placek też z nim jest super, nie tylko kompot.
    Maniu - niech się z tymi deszczami w prognozach sprawdzi. Może nie jest jeszcze tragicznie sucho, ale powietrze by się oczyściło.
    Po tygodniu tak wygląda
    m.jpg

Awatar AnekSadek

Bonusia no to na prawdę miałaś "wolne" dni... Kluski śląskie... kiedy to je robiłam? Chyba nigdy ale zjadłabym bo z dobrym sosem niebo w gębie.
    Nikiforek taka jesteś zdolna ze możesz w stroju niedbałym, jak na artyste przystało.
    Pewnie ze mam pomysła a Ty pamiętasz jak mi zawsze mówiłaś? Masz łeb i ... to kombinuj!
    Zamówienie przyjęte? I niech Nikiforkowi w duszy ładnie zagra.
    Nie wiem który mi się najlepiej podoba... chyba ten czerwoniasty i ten co ostatni tu na forum wklejony, obok bialy wazonik.
    Opty a ja dziś długi spacerek zaliczyłam. Jeszcze spotkanie z fajnymi znajomymi, kawa i "coś" do kawy...
    Nie ma litości! Nikiforek da rade w kołdre zawinie
    Ale Ci pięknie zakwitło!!

Awatar Mania48
    Mania48 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Toruń

Na łeb kobicie padło

Awatar AnekSadek

Nikiforek!!!
    Licz sie ze słowami!!!

Awatar Bonusia
    Bonusia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Koleżanki pokazują piękne zakątki swoich ogrodów..Optusia masz przepiękne róże u nas też jest przecudny krzak...pokaże jak pięknie kwitnie...moja niestety nie jest pachnąca..a Twoje Optusiu?
    róża 2.jpg
    róża3.jpg
    I jeszcze nasz wózek z kwiatami
    wózek.jpg
    Ostatnio edytowane przez Bonusia ; 22-06-2021 o 19:09

Uprawnienia umieszczania postów