Strona 1777 z 1949 PierwszyPierwszy ... 777 1277 1677 1727 1767 1775 1776 1777 1778 1779 1787 1827 1877 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 17,761 do 17,770 z 19484
Like Tree385Lubią to

Wątek: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal

Awatar AnekSadek
    AnekSadek jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal

Ale ceny na ryneczku dlatego takie bo w supermarketach puste półki. Z uwagi na covid nie ma kto dowozić, wykładać na półki. Jaja całkowite. Pielęgniarki i lekarze nagminnie odchodzą ze szpitali. Samoloty nie latają bo załoga na kwarantannie. I u nas ponad sto tysięcy nowych zachorowań dziennie. Było sto sztuk to robili lockdown. Jest sto tysięcy - nic nie robią! Teraz mamy sobie kupować w aptece testy i sami się testować, zgłaszać im zachorowania. Ja jako staroć dostane testy za darmo. Chyba 10 na trzy miesiące.
    Oby mnie ta zaraza jak najdłużej omijają....

Awatar AnekSadek

Żeby za dobrze nie było to mamy tsunami alert!
    Ale w tekscie utworu Pokonamy fale jest - a bezdomne psy uciekały w głąb wysp...
    Czyli psy i pewnie inne zwierzęta czują niebezpieczeństwo.
    Mój zwierz śpi spokojnie a ja jakoś nie moge...
    W końcu blisko wody jestem...
    Z własnego wyboru, zresztą!

Awatar Bonusia
    Bonusia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Maniu fajne wspomnienie wstawiłaś to zdjęcie z naszego spacerku...żeby dokładnie wiedzieć w którym roku to było to spojrzałam na aniołka od Optusi...2016 r.
    Jak to dawno było...będzie w tym roku sześć lat!
    Maniu baranki i liść bardzo ładnie Ci wyszły..
    Dobrze,że wyniki masz dobre...moje prześwietlenie z płuc też dobrze...a to co mnie z lewej strony boli to może oskrzela po moim kaszlu...oby to było to...
    Optusiu...jeżdżę do pracy bo już tęskniło mi się do ludzi...choć w domu też fajnie...no i zaczęłam robić spis towaru to zabiera dużo czasu...trzeba wklepywać wszystko w komputer..
    Ładne zaopatrzenie sobie zrobiłaś ,żeby w domku się nie nudzić..
    Ja też nie zaglądałam do ogródka co tam się dzieje...mało łażę po dworze tyle co do auta i z auta...a w środę Z wyprowadził mi auto z garażu ale zakazał jechać bo okazało się,że strasznie ślisko jest...więc siedziałam w domu.

Awatar Mania48
    Mania48 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Toruń

Optus nie ma strachu skleroza nie boli jeno nogi a ranniki i tak wylaza Ci gdzies z jakiegoś kata a dzis na działce robiłam obchod i tylko irysy mocno wylazły ziemi i jakby troche cieplejszych dni to zakwitną a ranikow nie widze bo je w zeszłym roku troche obsypałam kompostem to pewnie dłuzej idą ,Ale dzis przygnał kocina a taki gruby jak tygrys ale i tak mu zaserowałam mokra karme bo witał sie z nami cudnie ,Pogoda była letnia wiec dwa przystanki zaliczone .
    Bonusiu no sporo juz minęło od naszego spotkania wiec moze warto by jeszcze pomyslec o jakimś następnym No niby wyniki nie najgorsze ale licho sie czuję ale mam zmiane lekow to moze cos podziała .Po lodzie to nie ma co ryzykowac z jazda tym bardziej z e jeszcze Twoja forma nie najlepsza a jak Z sie czuje , wraca do formy ??
    Anoola no wiadomo u Ciebie rano prysznic u Misi szczotkowanie i spacerek .Cholibcia kkiedys jak sie zmusiłam do wyjscia to wracałam zadowolona a teraz czesto wracam tak licha ze jeno padam i to juz nie motywuje do wyjscia .Fakt warzywa z własnych upraw duzo smaczniejsze tylko u nas jest duzo handlarzy co na hurcie kupują jak leci nie wiadomo co i na ryneczku handlują.
    No taka durnota wszedzie jest bo u nas na poczatku to lasy zamkneli nawet a teraz juz hulaj dusza .Az samemu strach wychodzic .A u was przecie długo było dobrze i nie było za duzo zachorowan a teraz naprawde okrutnie to wyglada .Dbaj o siebie i uwazaj .

Awatar opty55
    opty55 jest nieaktywny Znany na forum

Też polazłam na ogród, ale u mnie nic nie wychodzi, tak że i szukać nie ma czego. Zresztą - połowa stycznia, nie ma co wiosny poganiać. Jeszcze w lutym mogą przyjść duże mrozy, to roślinki się nie spieszą.
    A mimo słoneczka - u mnie było mroźnie, tak że z przyjemnością w ciepłym domu siedziałam.
    Pewnie że warto powtórzyć spotkanie - tylko że nas już taka garstka została... że nie wiem, czy się uda.
    Mnie się marzy pobyt w Krakowie, chyba w tym roku zrealizuję. Latem oczywiście, żeby ciepełko było.
    Na żadne zagraniczne wycieczki już mi się najzwyczajniej - nie chce...
    Bonusiu - dobrze, że masz hamulcowego, co Twoje zapędy powstrzymuje. Jazda po lodzie - to może się niefortunnie skończyć.
    Anulko - rozpleniło się to paskudztwo u Was okrutnie. Co prawda - waszych statystyk nie śledzę, ale liczby które które podajesz są duże.
    Niech to się wreszcie skończy !!

Awatar AnekSadek

Migawki z porannego spaceru. Było więcej ale piesie jakoś nie lubią paparazzi
    Przecież ogonków nie będę tu wstawiać

Leila, Amber i daleko Misha

20220116_100804.jpg

Sakari jest sliczna ale tylko doopke sie udalo

20220116_100816.jpg

No i moja zmeczona gwiazdeczka
    20220116_100835.jpg

20220116_100904.jpg

Ja tez zmęczona, nie wyspałam sie.

Awatar AnekSadek

Moje śniadanie. Narzeczona gdzieś w kącie kota mizia to ja w zastępstwie...
    Chlebka nie było.

20220116_112710.jpg

.

Awatar Bonusia
    Bonusia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Zrobiłam sobie prawdziwą niedzielę..spokojną prawie nudną ale fajną.
    Nawet nosa ja nie wystawiłam na dwór!
    Na obiad rosołek...przy chorobie trzymał nas przy życiu.
    Moja kuzynka o której wcześniej pisałam.. wyszła ze szpitala we wtorek...wyglądało,że zdrowsza ale w piątek zachorowała ..objawy covidowe..zrobiła test i pozytywny.
    Do szpitala jeszcze przed zabraniem karetki robili test i był negatywny...wszystko wygląda na to,że zaraziła się w szpitalu...jest teraz pod opieką lekarza rodzinnego i w domu.
    Oby nie przechodziła ciężko i dała dobie radę.

Awatar opty55
    opty55 jest nieaktywny Znany na forum

Gwiazdeczka ma obie kokardki - czyli walki dzisiaj nie było ?
    A jaki kot do miziania ? Nic nie wiem... Yoanka się KOTEM odchudza ? Na spacer wyprowadza ?
    Twoje śniadanko bardzo kolorowe, podoba mi się !
    Nie wiem, czy z moim lenistwem chciałoby mi się tako to precyzyjnie kroić i układać... pewnie zjadłabym "jak rośnie".
    Bonusiu - no i dobrze - że spokojna niedziela. Rozrywki masz aż nadto w tygodniu w pracy.
    Dobrze, że nie choruję... bo jakoś ta słona woda do mnie nie przemawia, a tyle czytam o dobrym działaniu w chorobie. No - ale i tak nie miałby mi kto go ugotować, więc podwójnie dobrze.

Awatar AnekSadek

Kiedyś Mania się mnie pytała czy ja chce w łeb! Teraz ja się zapytowywuje
    Mania - chcesz w łeb?
    Opty wczoraj ani dzisiaj strat w kukardkach nie było. Troche włoski potargane, powyciągane z gumek ale strat nie było
    Gorąco, dziecka za leniwe nawet na zabawę.
    No może ta moja narzeczona tu przylezie i niech się sama tłumaczy!
    No przepraszam! Ale ja nic nie układam. Po kolei, co mam w lodówce lub na misce z owocami... bo na przykład pomidorów nigdy nie trzymam w lodówce. Byle jak na poszarpana sałatę rzucam. Później tylko troche majonezu bo niczym innym nie doprawiam.
    Dzisiejsze było z łososiem wędzonym. Misha tez lubi. Na upal najlepsze.

20220117_115729.jpg

.

Uprawnienia umieszczania postów