Strona 13 z 47 PierwszyPierwszy ... 3 11 12 13 14 15 23 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 467
Like Tree2Lubią to

Wątek: CHRONODIETA dr Alain Delabos, czli jak odżywiać się zgodnie z zegarem biologicznym

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Domyślnie Odp: CHRONODIETA dr Alain Delabos, czli jak odżywiać się zgodnie z zegarem biologiczn

Cytat Zamieszczone przez the_ghost_of_unka Zobacz posta
    a no nie do konca to taka nowosc...

jak ja sobie przypominam, to u nas "kiedys" generalnie jadlo sie na sniadanie poczciwe kanapki z serem (wszak z wedlina roznie bywalo), lub jajka, na obiad kawalek miesa z ziemniakami, na podwieczorek owoce, na kolacje costam, ale przypominaja mi sie salatki z pomidora czy inne ogorki solone... no wypisz wymaluj Delabos...

i teraz prosze, zdjecia archiwalne z ulic Warszawy z 59 roku
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

(ja tych czasow oczywiscie nie pamietam, ale pamieta je doskonale moja babcia ktora powyzszy jadlospis mi przez lata utrwalala) i co tam widzimy, niemal wszystkie kobiety, nawet te starsze i z widoczna nadwaga maja wciecie w pasie, czyli to na co Delabos tak bardzo kladzie nacisk...

kiedy dzis sie chodzi po ulicach bardziej rzuca sie w oczy zupelnie inny model kobiecej sylwetki, no te cale pnie i mniszki... znalezienie mlodej galilei czy nawet klepsydry graniczy z cudem...
    Cos w tym jest
    Zdjęcia obejrzałam z dużą przyjemnością Kobiety tak rożnie ubrane - widać, że sukienki od krawcowej a nie ze sklepowego wieszaka

the_ghost_of_unka Guest

Domyślnie Odp: CHRONODIETA dr Alain Delabos, czli jak odżywiać się zgodnie z zegarem biologiczn

Cytat Zamieszczone przez aisak102 Zobacz posta
    Kobiety tak rożnie ubrane - widać, że sukienki od krawcowej a nie ze sklepowego wieszaka
    hehe, widze ze mamy fokus na to samo...

i jako wielbicielka sukienek (od niedawna zreszta) bardzom z tego niezadowolona, bo co chce kupic, to wszystkie dostepne wory i tuby, nawet na tem moj mnisi bebzon trzeba zwezac, a pani w punkcie zyczy sobie za dopasowanie drugie tyle co sklep za cale dzielo chinskich malych raczek...

Awatar maszkuleczka
    maszkuleczka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Testując tę dietę, zapisywałam swoje menu i liczyłam kaloryczność, bo gdzieś z tyłu głowy paliła się czerwona lampka, żeby nie utyć. Jednym słowem robiłam to ze strachu. Oto przykład jednego dnia.
    Oczywiście można zwiekszyć kaloryczność tego jadłospisu, gdybym na kolację sobie zafundowała łososia, ale myslę, że jesli obawiamy się przesadnej kaloryczności, to i tak jest w tej diecie duże pole manewru, by jadłospis mieścił się w granicach 1.500 kcal dla nieaktywnych tak, jak ja. A to jest bezpieczny pułap, od którego mozna powoli zwiekszać kaloryczność posiłków.

Dzień 15
    Środa-29/09/2010 -1.388,90 kcal
    To przykład mojego menu – wzrost 165 cm – gramatura dla mało aktywnych

Śniadanie: 373,98 kcal

• szklanka wody mineralnej (250 ml) - 0,00 kcal
    • 1 plasterek sera Edamskiego pełnotłustego (30 g) - 98,40 kcal
    • Brie z ziołami Figura jogurtowa (24,5%) (42 g) - 123,48 kcal
    • 1 łyżka deserowa oliwy z oliwek (5 g) z przyprawami (sól ziołowa, ostra czerwona papryka, suszony szczypiorek) - 45,00 kcal
    • chleb zwykły (45 g) - 107,10 kcal
    • 1 kubek czarnej herbaty (300 ml) - 0,00 kcal
    Obiad: 501,65 kcal
    • schab (200 g – surowego) - 256,00 kcal
    • masło irlandzkie (5 g) - 38,65 kcal
    • couscous (30 g suchego) - 108,00 kcal
    • mieszanka Bonduelle Mexico (kukurydza, zielony groszek, czerwona papryka) (100 g) - 73,00 kcal
    • sos boloński Aspiro (50 g) - 26,00 kcal
    • 1 kubek białej herbaty (300 ml) - 0,00 kcal
    Podwieczorek: 287,12 kcal
    • czekolada gorzka z malinami Dark Wedel 55% (40 g) - 202,00 kcal
    • maliny (100 g) - 29,00 kcal
    • 1 jabłko (122 g) - 56,12 kcal
    • 1 kubek herbatki owocowej (250 ml) - 0,00 kcal
    Kolacja: 226,15 kcal
    • morszczuk (200 g) pieczony w folii bez tłuszczu - 110,00 kcal
    • pieczarki surowe (182 g) ze śmietaną sałatkową 10% Farmera (30 g) [30,94+35,1] - 66,04 kcal
    • surówka z pomidora (63 g), żółtej papryki (55 g) i czerwonej cebuli (20 g) z oliwą z oliwek (2 g) i octem vinaigrette [10,71+15,4+6+18+0] - 50,11 kcal
    • kubek białej herbaty (300 ml) - 0,00 kcal
    ----------

Cytat Zamieszczone przez aisak102 Zobacz posta
    Tak, ewidentnie coś pokręciłam z tym słonecznikiem

Jednak teraz mam inną wątpliwość - czy dieta może być stosowana przez osoby o przesuniętym rytmie dnia? Tzn. czy będzie działać jeśli kładę się spać między 2 a 3 nad ranem a wstaję między 9 a 10 rano? Czy rytm dobowy wydzielania związany jest z czasem zegarowym?
    KASIU WSPAKOWA
    Nie liczą się godziny zegarowe, ale Twój rytm dobowy.
    Bierzesz więc pod uwagę Godzinę wstania i odliczasz sobie:
    1. w ciągu godziny - zjeść Twoje śniadanie
    2. 4-6 godzin po śniadaniu - Twój obiad..... etc
    Ostatnio edytowane przez maszkuleczka ; 22-07-2011 o 13:47
    MASZKULECZKA
    Dieta DUKANA od 03/01/2009: 91,1-70 kg

Tu jestem: MASZKULECZKA na Dukanie
    Tu jestem 2: CHRONODIETA-forum

Awatar stillnox
    stillnox jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

witajcie DRZEWA RUBENSY MNICHY MAYE i inne których nie wymieniłam -bo nie spamiętałam

ale żeście naprodukowały dziewczyny no....
    teraz musze czytanie nadrabiać
    ale najpierw powiem wam że musze dziecko ululać.....

zajrze póżniej
    Jola - still (może taki skrót u mnie) bo Jola chyba też tu jest...apropo powtarzających się imion
    mnie sie podoba nazywanie Kasiogrodniczki...Ogrodniczka

DUKAMY od 3.01.2013

Awatar maszkuleczka
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez the_ghost_of_unka Zobacz posta
    a no nie do konca to taka nowosc...

(...)

i teraz prosze, zdjecia archiwalne z ulic Warszawy z 59 roku
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

(...)
    kiedy dzis sie chodzi po ulicach bardziej rzuca sie w oczy zupelnie inny model kobiecej sylwetki, no te cale pnie i mniszki... znalezienie mlodej galilei czy nawet klepsydry graniczy z cudem...
    ULA....
    Coś wspania łego te zdjęcia ... Kapelutki... eh.... pamietam, że Mama taki miała.... hihihihi.... no i ten saturator
    MASZKULECZKA

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez maszkuleczka Zobacz posta
    1. w ciągu godziny - zjeść Twoje śniadanie 2. 4-6 godzin po śniadaniu - Twój obiad..... etc __________________
    To śniadanię w godzinę po wstaniu będzie dla mnie trudne.Ja pracuję w fabryce(7h15).Żeby do niej dojechać MPK(nie prowadzę samochodu) muszę wyruszyć 6h30.Wstaję o 5h30lub 6 i żadną ludzką miarą śniadania na chybcika w siebie o 6 z minutami nie wcisnę.Lubię je jeśc wolno,celebrować,cieszyc się nim.Zwykle w domu piję filiżankę kawy z mlekiem, przed dietą z łyżeczką miodu, biorę proszki(w moim wieku już ma się taką kasetkę Rano-Południe-Wieczór).No i co z tym zrobić.Myślę ,że po prostu będę jadła tak jak teraz w pracy o 7h30, a jest to 1,5-2 h po wstaniu.Mogę zminimalizować czas od wstania do wyruszenia w drogę.Przecież się nie przeprowadzę.

Awatar maszkuleczka
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez TinnGO Zobacz posta
    To śniadanię w godzinę po wstaniu będzie dla mnie trudne.Ja pracuję w fabryce(7h15).Żeby do niej dojechać MPK(nie prowadzę samochodu) muszę wyruszyć 6h30.Wstaję o 5h30lub 6 i żadną ludzką miarą śniadania na chybcika w siebie o 6 z minutami nie wcisnę.Lubię je jeśc wolno,celebrować,cieszyc się nim.Zwykle w domu piję filiżankę kawy z mlekiem, przed dietą z łyżeczką miodu, biorę proszki(w moim wieku już ma się taką kasetkę Rano-Południe-Wieczór).No i co z tym zrobić.Myślę ,że po prostu będę jadła tak jak teraz w pracy o 7h30, a jest to 1,5-2 h po wstaniu.Mogę zminimalizować czas od wstania do wyruszenia w drogę.Przecież się nie przeprowadzę.
    TERENIU.... oczywiście, że rób tak, jak do tej pory. To śniadanie w ciągu godziny od wstania jest optymalnym okresem, żeby tak się nie poczuć głodnym, by nie zjeść potem dużo więcej na śniadanie. Ja też nie zawsze mam czas na zjedzenie śniadania w ciągu godziny, a że dietetyka oficjalna mówi o 1-2 godzinach, to się tych 2 godzin trzymam.... hihihii...

Zamiast tej kawki z mleczkiem i miodem, wypij sobie kawkę ze śmietanką i ewentualnie zjedz kawałeczek sera Brie, żeby nie ściskało w dołku

---------- Wiadomość dodana o 14:45 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 14:44 ----------

Cytat Zamieszczone przez stillnox Zobacz posta

witajcie DRZEWA RUBENSY MNICHY MAYE i inne których nie wymieniłam -bo nie spamiętałam

ale żeście naprodukowały dziewczyny no....
    teraz musze czytanie nadrabiać
    ale najpierw powiem wam że musze dziecko ululać.....

zajrze póżniej
    Jola - still (może taki skrót u mnie) bo Jola chyba też tu jest...apropo powtarzających się imion
    mnie sie podoba nazywanie Kasiogrodniczki...Ogrodniczka
    JOLUŚ-STILL...
    Jak miło Cię widzieć... To kiedy Ty wyjeżdżasz do Jastrzębiej... możesz mi przypomnieć????
    MASZKULECZKA

Awatar stillnox
    stillnox jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez maszkuleczka Zobacz posta
    JOLUŚ-STILL... Jak miło Cię widzieć... To kiedy Ty wyjeżdżasz do Jastrzębiej... możesz mi przypomnieć????
    Cześć TERESKA
    my jedziemy 12.08 do 12/23.08.....fajnie byłoby sie spotkac....skoczymy wtedy może do OSTROWA która się chwaliła że jeżdzi do OSTROWA??
    bo ja tam na plaże tez jeżdżę

Tereniu w razie czego wyślę Ci zaraz info na priv

a tak uściślając to my jedziemy do STRZELNA koło Władysławowa ale na plaże do Ostrowa więc przez Jastrzębią

=======

dobra ...lecę teraz po Julcie do przedszkola zajrzę póżniej
    Ostatnio edytowane przez stillnox ; 22-07-2011 o 14:09

DUKAMY od 3.01.2013

Awatar maszkuleczka
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez stillnox Zobacz posta
    Cześć TERESKA
    my jedziemy 12.08 do 12/23.08.....fajnie byłoby sie spotkac....skoczymy wtedy może do OSTROWA która się chwaliła że jeżdzi do OSTROWA??
    bo ja tam na plaże tez jeżdżę

Tereniu w razie czego wyślę Ci zaraz info na priv
    Małgosia MT1107 jeździ do Ostrowa.... hihihihii... ale nie wiem, czy akurat w tym samym czasie. A ja zupełnie nie znam Ostrowa . Wstyd się przyznać, ale pierwsze usłyszałam od Was
    Wyślę Ci JOLUŚ-STILL moją komórkę na priva.
    Qrde, takiej okazji nie mozna przepuścić..... lalalalallaa... Ja będę od 6 do 20 sierpnia.
    Ostatnio edytowane przez maszkuleczka ; 22-07-2011 o 14:29
    MASZKULECZKA

mt1107 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Olsztyn

Dziewczyny ja dokładnie to bywam w Ostrowie- koloni ale już w tym roku byłam 2 lipca

Strona 13 z 47 PierwszyPierwszy ... 3 11 12 13 14 15 23 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów