Strona 554 z 28937 PierwszyPierwszy ... 54 454 504 544 552 553 554 555 556 564 604 654 1054 1554 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5,531 do 5,540 z 289368
Like Tree2Lubią to

Wątek: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Gocha54 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Rzeszów

Exclamation Odp: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Proszek Zasadowy doktora Auera:

* Neutralizuje nadmiar kwasów oraz pomaga utrzymać prawidłową równowagę kwasowo-zasadową organizmu.
    * Poprawia perystaltykę jelit
    * Łagodzi zgagę
    * Wspomaga odchudzanie
    * Oczyszcza organizm
    * Dodaje sił witalnych
    Nagromadzenie kwasów może nastąpić jako efekt:

1. Nadwagi i braku ćwiczeń fizycznych.
    2. Spożywania nadmiernej ilości białek zwierzęcych, węglowodanów, tłuszczu i cukru.
    3. Niedostatecznej ilości produktów alkalizujących w diecie (np. owoce, warzywa).
    4. Uzależnień od: alkoholu, nikotyny, kofeiny.
    5. Nadmiernej fermentacji jelitowej spowodowanej niewłaściwą dietą.
    6. Stosowania kuracji odchudzających.
    7. Przyjmowania zbyt małej ilości płynów.
    8. Stresu i szybkiego tempa życia.
    9. Skutków ubocznych niektórych leków.
    10. Nadmiernego wysiłku lub niewłaściwego treningu fizycznego.
    11. Uszkodzenia komórek spowodowanego niedoborem tlenu.
    12. Zaburzeń procesów wydzielania kwasów.
    13. Zatrucia (np. metalami ciężkimi).
    14. Chorób zakaźnych przebiegających z gorączką.
    15. Upośledzenia funkcji nerek.
    16. Chorób przemiany materii, takich jak cukrzyca i wiele innych.

Awatar dawidowe
    dawidowe jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

oj dziewczyny normalnie mam kryzys: ogladam program a tam przerwa na reklame: czipsy, majonez, czekolada normalnie zrobiłam sie głodna i ciesze sie ze nic nie mam w domu bo bym chyba pozarła wszystko. ptasie w lodówce ale jeszcze nigotowe. Marzy mi sie pepsi light ale troche pozno aby latac do sklepu a poza tym nie moge potem spac. heh co ja mam zrobic pomozcie bo zjem laptopa
    02.03 - dieta 1000 kal - 96,5 kg
    17.03 - Dunkan - 92,5 kg

Awatar flower2002
    flower2002 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Skierniewice

Cytat Zamieszczone przez ewi Zobacz posta
    Witam proteinki. Mam pytanko a gdzie ten słodzik w proszku można kupiś bo ja mam tylko taki w tab a szukałam go i nie znalazłam.????????
    ja kupowałam a Kauflandzie w dziale z przyprawami do ciast. jest w sloiczku chyba 300gram.

Awatar majacyr
    majacyr jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Puławy
    Wpisy na blogu
    12

Cytat Zamieszczone przez aluska666 Zobacz posta
    Majacyr ale po co do worda??

Kazda przgladarka moze otworzyc kilka stron w kartach prawda? Na kazdy post ktory chcesz odpowiedziec pod nim klikasz cytuj(klikasz na niego prawym przyciskiem myszy i klikasz na otworz odnosnik w nowej karcie- i tak z kazdym) ale zeby ci sie otworzylo w nowej karcie i tak z kazdym postem robisz....ale odpowieadzasz tylko w pierwszym okienku...i potem tam juz wklejasz wsyztskie posty na ktore chcesz odpowiadac...nie wiem czy zrozumialas... kiepska ze mnie tlumaczka...
    Zrozumiałam,ale nie pasuje mi ten sposób odpowiadania,sorka,będziesz mnie przewijać

Awatar majacyr
    majacyr jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Puławy
    Wpisy na blogu
    12

Baktery pisze
    Jeszcze jedna obserwacja: od 16 (obiad, niewielki bo te fragmenty szaszlyka) do 22.30 bez jedzenia okazaly sie raczej sporym bledem, bo nie czulam klasycznego glosu, ale tak od 20 robilo mi sie slabo i niedobrze, ale nie mialam zadnej opcji zjedzenia czegokolwiek. Glupi blad, musze sie przyzwyczaic, ze o ile slodycze i inne takie sa dostepne wszedzie, to jedzenie bialkowej wcale nie, i chyba nosic ze soba cos (na wszelki wypadek). Ale co...? jajko gotowane?

Ale się uśmiałam,jajko gotowane,a najlepiej nosić w torebce jak batonika,albo w kieszeni

Evelldaaa napisała:
    Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy , już mi lepiej Mąż po powrocie z pracy też zauważył że coś ze mną dziś nie tak (taki kryzys ).
    Postanowiłam zacząć ćwiczyć oczywiście więcej niż do tej pory, przeczytałam artykuł w jednej sportowej gazecie o tym jak pozbyć się tłuszczyku i nasza dieta jest do tego idealna, najważniejsze to z diety wyeliminować węgle, tłuszcze, cukier.
    Czyli ten punkt zaliczony do tego dodać treningi nie tylko aeroby (rowerek, bieganie itp) ale też siłowe (ładnie wykształcają mięśnie).
    Może dzięki temu pobudzę swój metabolizm i uda mi się stracić te nadprogramowe kilogramy .
    A lato zbliża się wielkimi krokami, wczasy nad wodą fajna perspektywa tylko jeszcze żeby bez skrępowania pokazać się w stroju kąpielowym

Dobrze,że po woli wrócił Ci humorek,a co do stroju kąpielowego,to ja sobie muszę rano jakiś kupić,bo jeszcze na mnie stary za mały,a „słoniowy” wyrzuciłam,a jutro zaczynam masaże wodne na kręgosłup i jak się ludziom pokarzę??

Angel 35 napisała:
    Majacyr
    jestem pod wrażeniem twoich wyrobów, powiedź mi kochana czy do górnej części dodałaś kawy?

Dałam na wierzch kakao to z wiatrakiem,jak polecała Maszkuleczka,ale za mało słodkie jak dal mnie i bym jeszcze z 4 słodziki dorzuciła.
    Tak się zastanawiałam,czy by dało radę zrobić pseudo tartę na mące kukurydzianej i serku homo,na to masę serkową ze słodzikiem i na wierch zapiec białka na bezówkę???
    Jak będę miałam chwilę to wypróbuje i zobaczymy co z tego wyjdzie,bo dziś młody jadł delicje,a mi jęzor do ziemi.

Jasinek81 napisała:
    czesc kochaniutkie proteinik

Jestem taka szczesliwa po tygodniowym przestoju waga zaczela leciec w dol zaczelam diete dukana 2 marca z waga 97!!!!dzisiaj rano staje na wage a tu 89,6 myslalam ze zwaryjuje ze szczescia!!!!jeszcze 12-13 kg i bedzie spoczko pozdrawiam i zycze milego popoludnia

Hej gratuluję spadku wagi,superJ

Elen75 napisała:
    majacyr dziękuję za informacje, a możecie spojrzeć na str 548 i powiedzieć czy widać moje zdjęcia, będę "dźwięczna"

Tak widać pyszne wypiekiJ
    Super,że Ci się udało.
    Dawidowe napisała:
    oj dziewczyny normalnie mam kryzys: ogladam program a tam przerwa na reklame: czipsy, majonez, czekolada normalnie zrobiłam sie głodna i ciesze sie ze nic nie mam w domu bo bym chyba pozarła wszystko. ptasie w lodówce ale jeszcze nigotowe. Marzy mi sie pepsi light ale troche pozno aby latac do sklepu a poza tym nie moge potem spac. heh co ja mam zrobic pomozcie bo zjem laptopa

Ja dziś miałam wziąć pepsi light,ale ma więcej kalorii od coli i wzięłam colę,ale smak pewnie Ci bardziej odpowiada.
    Nie zjadaj laptopa,napij się czegoś i idź spać,co chyba już uczyniłaśJto przespisz chęci zjedzenia czegoś.

Awatar AndSoForth
    AndSoForth jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Lubin
    Wpisy na blogu
    1

Witam
    U mnie ćwiczeniowo nie jest źle - 20 min biegania plus godzinka szybkiego spaceru. Jutro idę na basen. Wczoraj waga pokazała spadek 1 kg a dziś nie wiem dlaczego pół do przodu. Chyba zaczyna się sławetny kryzys w spadku wagi...

Mam prośbę, czy możecie mi podać przepis na te naleśniki na mące kukurydzianej. Nie jestem asem kuchni a w temacie z przepisami znalazłam tylko naleśniki na mące sojowej z serem...

Nie łamię się tym spadkiem wagi aż tak, ale nie ukrywam, że miło było patrzeć na to jak ubywa, a tu nagle bonus...

Awatar angel35
    angel35 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

no i klapa, jak tu nie kryzysować!
    jak za oknami leje!
    waga mi stanęła! oby tylko nie szla w gore.
    skonczyłam 7 dni uderzeniowej i wniosek z tego , ze nie warto dłuzej bo waga stanęła, trzeba przejść na warzywka.

no i niestety drętwieją mi ręce, dzisiaj w nocy się nasiliło muszę chyba zacząć magnez brać.

Gocha54 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Rzeszów

Smile Odp: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

ANGEL
    A Może by pomógł ten proszek zasadowy o którym wczoraj pisałam.
    Ja planuję go zamówić może pomoże mi na problemy z wc. Czy żadna z was nie odniesie się do tematu zakwaszenia i tego preparatu?
    MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM

justyna9986 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Czerwionka

Witam

Kurcze wczoraj pogrzeszyłam
    Dobrze,że waga nie wzrosła.Jednak czekam na @ i waga stoi.
    Zobaczymy jak bedzie dalej.Dzis trzeci dzien warzyw.Szybko dni mijają

Miłego dnia wszystkim
    Jestem na diecie od 11.10.2010

Awatar angel35
    angel35 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Gocha54 Zobacz posta
    ANGEL
    A Może by pomógł ten proszek zasadowy o którym wczoraj pisałam.
    Ja planuję go zamówić może pomoże mi na problemy z wc. Czy żadna z was nie odniesie się do tematu zakwaszenia i tego preparatu?
    MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM
    prawdę mówiąc, nigdy nie słyszałam o takim proszku więc nie będę się wypowiadać ale za to trafiłam na artykuł na temat dukana jak to przybiera sie po nim na wadze...ech....już sama nie wiem co myśleć czy ograniczać sie do liczenia kalorii i chodzić głodna czy dalej próbować...