Strona 1 z 13 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 128

Wątek: " Jedyną rzeczą niezmienną w człowieku jest jego chęć zmieniania "

Awatar _coco_
    _coco_ jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

Domyślnie " Jedyną rzeczą niezmienną w człowieku jest jego chęć zmieniania "

Jestem gruba.
    Wydawało mi się, że zawsze byłam, ale to nie prawda.
    Ale zacznę od początku...
    Za 10dni skończę 22 lata. Czuję się jak mały, tłusty klops. Nie zawsze taka byłam. Jeszcze 3 lata temu ważyłam 72kg, wiem, że to też za dużo jak na mój wzrost (160cm), ale z nostalgią wspominam tamte czasy i ubrania... Spodnie, które nosiłam wtedy, teraz nie mogę nawet wcisnąć na uda. Czuję się źle i żałośnie. Nie wiem jak mogłam być taka głupia, tak OKROPNIE GŁUPIA. Wczoraj chyba trafił we mnie piorun. Cały dzień spędziłam na tym forum, przeglądałam zdjęcia 'przed i po', płakałam. Wymieniłam w końcu baterię w swojej wadze i okazało się ile naprawdę waże. 94,5kg. Nie wierzyłam. To największa waga jaką kiedykolwiek osiągnęłam.
    Boję się o siebie, o swoje stawy, zdrowie i jeszcze jedno. Chcę dobrze wyglądać i czuć się dobrze ze sobą. Przyłapałam się na tym, że patrzę na szczupłe dziewczyny i myślę, jakby to było gdybym ja była szczupła.
    Poza tym jest jeszcze jedna, najważniejsza dla mnie kwestia. Moja rodzina. Mój 2,5 letni synek i narzeczony. Chcę być zdrową mamą i dawać dobry przykład synkowi. Chcę też szczęśliwie i zdrowo dożyć starości przy Ukochanym.
    Na co dzień zajmuję się domem. Mój tryb życia nie jest zbyt aktywny, po prostu - zasiedziałam się... Bardzo chcę to zmienić,chcę wierzyć, że też mogę być szczupła, zdrowa i atrakcyjna. Chcę z uśmiechem na ustach patrzeć w lustro. Na pewno wiecie o czym mówię... Mogłabym się oszukiwać, mówić, że akceptuję się taką jaka jestem, ale to nie prawda. Nigdy nie zaakceptuje się takiej jak teraz. Nie chcę taka być.

Proszę, pomóżcie mi się zmienić...

Beatka_93 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Pruszków
    Wpisy na blogu
    3

Domyślnie Odp: " Jedyną rzeczą niezmienną w człowieku jest jego chęć zmieniania "

Dobrze trafiłaś kochana
    A jakie plany jeżeli chodzi o diete? jakieś ćwiczenia?

DO WAKACJI!

Awatar _coco_
    Mieszka w
    Gdańsk

Domyślnie Odp: " Jedyną rzeczą niezmienną w człowieku jest jego chęć zmieniania "

Dziękuję za odpowiedź Beatko!
    Póki co obliczyłam sobie ile powinnam przyjąć dziennie kalorii, żeby utrzymać ten ujemny bilans kaloryczny. Wyszło mi, że jeśli chciałabym utrzymywać wagę musiałabym przyjmować 2000kcal, odjęłam od tego 700kcal, więc zostaje 1300kcal, ale myślę, że w moim przypadku 1200kcal będzie ok, choć to wyjdzie w praniu. Muszę się dobrze zorganizować jeśli chodzi o posiłki. Najgorsze zawsze dla mnie było to, że musiałabym gotować osobno dla siebie i dla rodzinki, choć bardzo lubię gotować, to mnie akurat przerażało, ale teraz myślę, że to nie takie straszne. Co do ćwiczeń to wczoraj ćwiczyłam przez 30min ( i chcę się tego codziennie trzymać), potem trochę wygłupiałam się z synkiem, tańczyliśmy, bawiliśmy się w berka + dorzucę do tego jakiś spacerek codziennie. Nie mogę biegać, bo zaraz wysiada mi kolano ( rok temu miałam skręcony staw kolanowy). Myślałam też o rowerku stacjonarnym...
    Dobrze kombinuje? Czy 1300kcal to nie będzie za dużo? Czy 30min ćwiczeń to nie za mało?

UlaUlaUla jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Mazury
    Wpisy na blogu
    6

Witaj.
    1300 kalorii to .... za mało. Zwiększ kaloryczność do 1500 kalorii. ja także zaczynałam z taką kalorycznością i uwierz ,że rezultat po 2 miesiącach był bardzo motywujący : -12 kg.

Z ćwiczeniami ostrożnie, stopniowo zwiąkszaj. Jak masz rowerek stacjonarny to śmiało na nim działaj
    Spacery- jak najbardziej.

Zyczę Ci powodzenia i obiecuję zaglądać

Beatka_93 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Pruszków
    Wpisy na blogu
    3

Cytat Zamieszczone przez _coco_ Zobacz posta
    Dziękuję za odpowiedź Beatko!
    Póki co obliczyłam sobie ile powinnam przyjąć dziennie kalorii, żeby utrzymać ten ujemny bilans kaloryczny. Wyszło mi, że jeśli chciałabym utrzymywać wagę musiałabym przyjmować 2000kcal, odjęłam od tego 700kcal, więc zostaje 1300kcal, ale myślę, że w moim przypadku 1200kcal będzie ok, choć to wyjdzie w praniu. Muszę się dobrze zorganizować jeśli chodzi o posiłki. Najgorsze zawsze dla mnie było to, że musiałabym gotować osobno dla siebie i dla rodzinki, choć bardzo lubię gotować, to mnie akurat przerażało, ale teraz myślę, że to nie takie straszne. Co do ćwiczeń to wczoraj ćwiczyłam przez 30min ( i chcę się tego codziennie trzymać), potem trochę wygłupiałam się z synkiem, tańczyliśmy, bawiliśmy się w berka + dorzucę do tego jakiś spacerek codziennie. Nie mogę biegać, bo zaraz wysiada mi kolano ( rok temu miałam skręcony staw kolanowy). Myślałam też o rowerku stacjonarnym...
    Dobrze kombinuje? Czy 1300kcal to nie będzie za dużo? Czy 30min ćwiczeń to nie za mało?

Ćwicz może codziennie coraz więcej, zacznij sobie od 30 i codziennie więcej.
    Kupiłam sobie piłkę i muszę zacząć jej używać

DO WAKACJI!

Awatar _coco_
    Mieszka w
    Gdańsk

Też właśnie tak myślałam, że z czasem będę wydłużać ten czas i zmieniać ćwiczenia, bo teraz moja kondycja fizyczna jest w bardzo złym, wręcz fatalnym stanie. Zaraz dostaje zadyszki, męczę się, masakra... Ale nie od razu Kraków zbudowano, prawda?
    Ah fajnie, że jestescie dziewczyny, jakoś tak od razu mi lepiej z myślą, że ktoś odpowiedział na opowieść o mojej żałosnej osobie...

Mieszka w
    Mazury
    Wpisy na blogu
    6

Coco nie wiedziałaś jak ja nasmarowałam jak zakładałam swoj pierwszy wątek...

Awatar _coco_
    Mieszka w
    Gdańsk

Ula, a mogłabyś mi podrzucić link do Twojego, bo ja tu jeszcze nie odnajduję się we wszystkim, próbowałam znaleźć, ale coś nie mogę. I jeszcze jedno, podpowiedzcie mi dziewczyny jak mam w swoim podpisie umieścić link do swojego wątku? Tak łopatologicznie

Mieszka w
    Mazury
    Wpisy na blogu
    6

wklej w podpis coś takiego : [thre.ad]11.483[/thre.ad]
    tylko usuń te 3 kropki ,po wklepałam, je żeby mi na linka nie przekształciło

Awatar _coco_
    Mieszka w
    Gdańsk

o dziękuję Ci bardzo! pewnie trochę by potrwało zanim sama bym do tego doszła

Strona 1 z 13 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów