Strona 2 z 20 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 193
Like Tree50Lubią to

Wątek: Plastikowy kwiat który nagle chce żyć...

Awatar JinJin
    JinJin jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie Odp: Plastikowy kwiat który nagle chce żyć...

Cześć. Część.
    Kopniak motywujący ode mnie leci
    Ja też mam ten problem. Jem jak mi smutno ale jestem bardzo zdenerwowana. Niby teraz jest lepiej no ale czasem wpadki sie zdarzają. Powinnam sobie napisać na ścianie "Po tym kawałku ciasta będziesz się czuć jeszcze gorzej" xD

Życzę wytrwałości, walczymy!

Awatar vanilka
    vanilka jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Zachodniopomorskie
    Wpisy na blogu
    2

Wytrwałości

Kluczem do sukcesu jest szczerość wobec siebie. Nie daj się,jeszcze przekonasz się,że było warto !

Awatar mufinka0
    mufinka0 jest nieaktywny Sławny na forum

Cytat Zamieszczone przez PlastikowyKwiat Zobacz posta
    Co do pory posiłków to mam już na ten temat swoje zdanie. Jest odmienne od tych ostatnio modnych i polecanych.
    Napisz może jakie jest twoje zdanie na temat godzin posiłków. Po to jest to forum, by informacjami się wymieniać. Jedzenie co 3 godziny powoduje u mnie, że nie chodzę "na głodzie", a jak przerwa jest dłuższa to rzucam się na jedzenie, a potem myślę (czyli wkurzam się na siebie). Kiedyś próbowałam trzymać się tylko jednej zasady, czyli nie jeść po 19-tej i już samo to działa. Jadłam co chciałam do tej godziny a potem nic, problem był taki, że żołądek był rozciągnięty i strasznie ssało mnie wieczorem. Jednak powolutku waga spadała.

Awatar PlastikowyKwiat
    PlastikowyKwiat jest nieaktywny Znany na forum

łał! Ale Was tu dużo! Cieszę się bardzo!

Zaglądam na różne strony www - te mówiące o jedzeniu częstym a małe porcje i te o czymś odwrotnym - stosowałam co 3h czy tam 5 małych posiłków. Efekt taki że ciągle coś podjadam a metabolizm wcale nie przyspiesza....i zaczęłam panicznie bać się uczucia głodu moim zdaniem i częściej jemy - lub żujemy (gumę) to tym częściej chce nam się jeść.
    Kiedyś słuchałam ze zdziwieniem sąsiada który to mówił że wypija dziennie 6-8 litrów wody bo jego organizm tego potrzebuje.
    Yyy jego organizm się do tego przyzwyczaił i im więcej pił tym więcej mu się chciało. To samo z jedzeniem - wiem to po sobie.
    (dodatkowo taka ilość wody wypłukuje z organizmu florę bakteryjną i ciągle choruje)

Dziś myślę że za ćwiczenia brać się nie muszę bo odwaliłam kawał świetnej roboty w ogródku. Prznosiłam ciężkie kamienie, wkopywałam rośliny i przekopałam piach z jednego miejsca na drugi. od 11 do -13 coś robiłam

Na obiad pierś z piekarnika i surówka z kapusty.
    A wcześniej była kawa z mlekiem i cukrem - wiem wiem, cukierrrr

Awatar PlastikowyKwiat

a tu takie małe info

:

"4.Zwalczaj przyzwyczajenie do częstego jedzenia lub ciągłego żucia – jak tylko coś trafia nam do ust, język jako organ smaku, przekazuje polecenie do mózgu i od razu włącza się wiele różnych mechanizmów, wśród których jest i mechanizm obronny. Język nie może od razu stwierdzić, czy to co trafiło, to „trucizna” czy pożywienie. Dlatego też, leukocyty, które chronią nas przed chorobami ,,porzucają swoją pracę” w zakresie leczenia i oczyszczania organizmu i szybko zaczynają się zbierać przy żołądku, do którego powinien trafić pokarm. Jeśli ich „usługi” się nie przydały, znów zaczynają się zajmować „swoją robotą”. Ale gdy nadejdzie nowa porcja pożywienia wszystko powtarza się od początku. W wyniku takiej wyczerpującej pracy leukocyty nie spełniają nałożonych na nie obowiązków w zakresie obrony organizmu. Właśnie dlatego, po pierwsze podczas epidemii np. grypy ci, którzy przyzwyczaili się ciągle żuć chorują w pierwszej kolejności, a po drugie układ enzymatyczny od takiej pracy zaczyna produkować zbyt słabe enzymy trawienne. Proces trawienia jest upośledzony, w rezultacie czego w organizmie zamiast wody i dwutlenku węgla powstaje tłuszcz, który się gromadzi w tkance tłuszczowej. (Nawiasem mówiąc, dotyczy to również tych, którzy nieustannie żują gumę)."

Awatar ranka81
    ranka81 jest nieaktywny Znany na forum

u mnie tak jak u mufinki - dłuższa przerwa niż 3-4 godz i ssie mnie tak, że oszaleć idzie. W rezultacie wciągam wszystko co mam pod ręką i wciąż czuję głód.

Awatar mufinka0
    mufinka0 jest nieaktywny Sławny na forum

Cytat Zamieszczone przez PlastikowyKwiat Zobacz posta
    stosowałam co 3h czy tam 5 małych posiłków. Efekt taki że ciągle coś podjadam a metabolizm wcale nie przyspiesza....i zaczęłam panicznie bać się uczucia głodu
    Chodzi o to, żeby jeść mniej więcej co 3 godziny, a w tej przerwie nic, nawet odrobinkę. Wiedząc o tym, że niedługo znowu będzie posiłek łatwiej przetrzymać. To co wkleiłaś o częstym jedzeniu czy żuciu dotyczy właśnie takiego podjadania. Oczywiście możesz narzucić sobie 3 większe posiłki np. co 6 godzin, ale żadnego podjadania, w przerwach herbata, woda, no jedna kawka też. Najtrudniej jest utrzymać się w ryzach, czego ci życzę.
    Ja najlepiej czuje się przy 5 posiłkach, nie choruję, waga spada i znajdziesz na tym forum wiele osób, które chudną, ładnie wyglądają, dobrze się czują stosując się do zasady 5 zdrowych posiłków dziennie.

Awatar PlastikowyKwiat

Cytat Zamieszczone przez ranka81 Zobacz posta
    u mnie tak jak u mufinki - dłuższa przerwa niż 3-4 godz i ssie mnie tak, że oszaleć idzie. W rezultacie wciągam wszystko co mam pod ręką i wciąż czuję głód.
    no kwestia przyzwyczajenie
    Ja im częściej jemy tym mam większe poczucie winy albo tym więcej mi się chce. Wiadomo że jeśli teraz wprowadziłam zmiany i nie jem co chwilę to ten głód czuję po 2 czy 3h ale za jakiś czas to minie jeśli będę jadła o stałych porach.

Ja nie mówię że wszyscy którzy często jedzą są chorzy itd.

Awatar PlastikowyKwiat

no i teraz mam kryzys.....coś by się chciało ale muszę wytrwać jeszcze godzinę do kolacji...nie czuję jakiegoś mega głodu, raczej lajtowy, trochę nieznośny. Albo może to tylko takie wrażenie że czegoś się chce.

Awatar majacyr
    majacyr jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Puławy
    Wpisy na blogu
    12

Witaj, znalazłam Twój wątek i widzę,że zaczynasz, jak widać ja też ważyłam ponad 100 kg jeszcze w lutym tego roku.
    Spadam powoli,bo w stosowałam już sporo diet,a i jestem starsza od Ciebie,to wolniej idzie.
    Ale liczy się,że w ogóle spada coś.
    Ja też już się przyzwyczaiłam do jedzenia mniej więcej co 3-4 godziny,bo wiadomo,że jak w pracy jestem to różnie z tym jest.
    Mnie gubiło podjadanie, tzw uczuciowe, bo ja zajadałam smutki i problemy,a teraz jak mam zły dzień, jak ktoś mnie wkurzy, lub mi przykro,bo tak mało schudłam to biorę dupkę w troki i ćwiczę dotąd aż się zmęczę i mi przejdzie
    Powodzenia życzę i będę Ci kibicowała

Strona 2 z 20 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów